SVT rapporterade · Orkar man bry sig om banken är i blåsväder?

07.34
Jag har varit kund i Swedbank sen jag var barn, men jag ska byta nu. Swedbank uppvisar kriminella tendenser som jag inte gillar.
Här kan du se vad Swedbank själva svarar: https://www.svt.se/special/swedbank/svaret/
07.42
Ja, tillräckligt från att byta från Swedbank (efter 14 år som kund) till andra banker som jag bara kan hoppas är bättre (Länsförsäkringar och JAK). JAK-banken känns som den mest etiska banken, särskilt när det gäller lån.
07.53
Har funderat på att byta, men till vad... Är inte säker på att så många andra banker är särskilt oskyldiga de heller.
08.09
Ju längre tiden går desto mer uppenbart att alla storbankerna har sina fingrar djupt ner i syltburken. Frågan tycks bara vara om de upptäcks eller ej.
08.09
Oförmånligt att vara kund i storbankerna. Jag har gått över till mindre banker med bättre villkor. De bryr sig mera om kunderna.
08.09
Dom har gjort sitt jobb till mig utifrån mitt perspektiv. Sedan vad de gör, gör inte mig någonting.
08.09
Jag kommer att flytta mitt företagskonto från Swedbank. Deras agerande är inte ok, och det känns som om de vill sopa sina problem under mattan.
08.16
Självklart! Bonusar som bygger på ökade vinster.Diskretion där man inte frågar om pengarnas bakgrund.Detta kan bara sluta med mer eller mindre penningtvätt!! Frågade exempelvis Forex nyligen var taket är om jag vill göra svarta pengar vita......får inga svar!!!
09.34
Alla stora och små banker råkar ut för busar som vill tvätta rent. Vissa banker gör det snyggare än andra, det handlar mest om hur att lyckas dölja en sån tvätt oaktat uppsåt eller inte.
09.34
Jag tycker att det här drevet mot bankerna är väldigt överdrivet, lite balans tack. Att anklaga bankerna för kriminell verksamhet är ungefär lika logiskt som om jag skulle anklaga polisen för det också eftersom dom inte löser alla brott.
09.34
Anmälde mig till Icabanken igår för att kunna flytta från Swedbank.
09.34
BYT BANK!!!
Låt inte det kriminella slöddret nära sig på dina pengar!
09.34
Självklart, vi måste bry oss. Vi måste vara sociala, bry oss särskilt i denna fråga. I det kommande valet i USA har republikanerna annonserat genom Trump att, om det att vara social, kommer att bli en stridsfråga. I det lägret står social för något mycket fult. Med ett undantag, då man socialiserar sig med diktaturer runt om i världen i syfte att berika sig själv, är det okej.

Det är precis här som de tvättande bankerna landar. De tvättar sönder systemen som våra samhällen byggs upp av och system som orkar med att rädda banker som av olika anledningar hamnar i allvarlig knipa.

Själv har jag för en vecka skrivit en fråga till min bank Swedbank. Jag vill veta hur de tänker och tycker i detta sammanhang. Min sambo bytte från Nordea till en lokal bank, då allvarliga missförhållanden i Nordea upprepade sig gång på gång.

Jag har ännu inte fått något svar på min fråga till Swedbank.
09.44
Jag jobbar på bank och personalen blir behandlade som skit. Dom säger att medbestämmande är viktigt men när det kommer till kritan så är allt toppstyrt och cheferna som bestämmer allt. Det är korrupt även internt.. mycket vill ha mer är vardag.
09.46
09.58
Tycker de är fruktansvärt de drar in massa pengar vi kunder får 0% av de vi spar .Sen ha penngatvätt nä sånt går inte hem hoss mig,rent mjöl i påsen tack. Jag letar en ny bank flyttar allt spar och lönekontot.
10.10
Bytte bort Swedbank när de stängde lokalkontoret och telefonkön var 40 minuter :( även det var mycket dåligt hanterat av banken !
10.10
Jag bytte bank när dom la ner kontoret på orten! Vill ha nära till servicen!
10.57
Spelar ingen roll, de är lika stora "kålsupare" allihopa. Vi fotfolket kan inte göra så mycket. De kör sitt raice ändå.
11.09
När Nordea flyttade, visade dom vägen!
11.20
Jag ska byta bank, nu får det vara nog😠
12.15
Det här är för jävligt!!!!
Vanligt folk ska dom vända ut och in på.
Dom får fanimej göra vad som helst.

13.04
Swedbank försvann från min närhet åxo så jag måste köra ca 7 mil enkel resa för att besöka dom nu
Min tanke har åxå vart att byta bank men till vilken ?
Nordea kommet aldrig på fråga
SEB samma sak där
Handelsbanken ? Nja det är samma kålsupare allihopa

Men jag gilla INTE att det är penningtvätt i våra banker !

Det är dax att Sverige genomför en bankreform och ställer krav på våra banker NU !
13.26
Man kan misstänka att det maffin som styr bankerna.
15.37
Dags att bankerna blir statliga!!!!!
16.47
Det är för enkelt för enskilda företag att låna flera miljarder och det är för enkelt för offentlig sektor att låna flera miljarder.
Däremot kan det vara svårt för en privatperson att låna i jämförelse små belopp.
16.47
Som jag sa innan det är ett jäkla drev mot bankerna och det verkar också finnas en övertro på statliga och kommunala myndigheter. Vi kan ju anklaga dessa myndigheter för att vara kriminella också eftersom dom inte tillfredställer alla medborgares behov eller rättigheter men det blir ju precis lika löjligt som att anklaga en bank för att vara kriminell när dom gör så gott dom kan, och enligt min erfarenhet så är det bättre än dom flesta myndigheter och kommuner.
17.48
Jag har ändå aldrig varit riktigt nöjd med Swedbank Nordea var faktiskt humanare Funderar på byta" inger wirström
20.02
Vi var idag i en lokal Sparbank och flyttade pengar från Swedbank. En liten protest mot Swedbanks agerande när det gäller penningtvätt.