0–1 (68) Nathalie Björn, 1–1 (71) Diana Silva, 2–1 (90) Claudia Neto
Utvisning: Julia Zigiotti Olme (42, andra gula kortet)
Och vi kan konstatera att Peter Gerhardsson väljer att ge en rad nya spelare chansen.
Svensk stöttning även på plats! Foto: Jane Björck som är på plats.
17.32
Vi är en kvart bort från avspark. Som tidigare konstaterat är det mycket nytt. Mer om det här:

Nya spelare får chansen i mötet mot Portugal

SVT SportI kväll, klockan 17.45, ställs Sverige mot Portugal i den andra matchen i Algarve Cup där förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att ge en rad nya spelare chansen.
17.41
17.45
1' Matchen är i gång!
17.48
2' Ett spelskickligt Portugal äger mer boll i inledningen.
17.49
4' Svensk kontring. Blackstenius inlägg får Portugal till slut undan.
17.50
går det att se matchen någonstans eler är det bara liverapporter här som gäller?
Matchen sänds på TV12.
17.51
6' Två spelavbrott så här långt gör att matchinledningen varit lite ryckig.
17.52
Såg det här portugisiska landslaget i avslutningen av 2018 mot USA. De förlorade med uddamålet, men utmanade verkligen världsettan. Tror inte man ska underskatta detta lag. Framför allt offensivt var de väldigt farliga.
17.53
7' Fischer försätter sig i trångmål – men briljerar med en halv snurrfint och spelar sig ur. En av världens bästa mittbackar!
17.54
Jane på plats: ”Det är knökat på läktarsidan och folk är fortfarande på väg in.”
17.54
För övrigt blir det intressant att se vilka som ska ta mittbacksplatserna i Sverige. Fischer, Sembrant och Magdalena Eriksson är alla tre världsbackar. Sverige har definitivt en av världens bästa mittbacksuppsättningar – om inte den bästas.
17.55
9' Jätteläge för Sverige, Blackstenius med bollen rättvänd inne i straffområdet. Försöker spela – men bryts.
17.57
11' Och så har vi tredje spelavbrottet. Fidalgo i Portugal som ligger ner.
17.57
12' Men nu är vi i gång igen.
18.01
16' Portugal tar över mer och mer. Ett tamt avslut nu som Fischer är i vägen på.
18.01
Jessica Silva har show med svenska backarna. Där får Sverige se upp.
18.02
Sverige lyckas bryta passningen när Silva näst intill är fri.
18.03
18' Sverige anfaller uteslutande från vänsterkanten i inledningen i matchen. Chelsea-försvararen Jonna Andersson, i dag någon form av wingback, väldigt aktiv.
18.04
Hon står som yttermittfältare i 3-4-3 men kanterna blir ju i praktiken wingbacks - alltså har hela kanten för sig själva eftersom det saknas ytterbackar. Så de springer upp och ner hela vägen till skillnad från vanliga yttermittfältare.
18.05
20' Fidalgo har ont igen och vi har ett spelavbrott. Den här gången byts hon också ut.
18.09
24' Sverige i snabb omställning – men Portugal bryter. Sverige börjar komma in i det nu.
18.11
Portugal alltså inte med i VM. Säger en hel del om bredden i Europa. Rätt säker på att de tagit sig till slutspel om de varit med.
18.16

32' Julia Zigiotti Olme varnas för en glidtackling. Kommer in sent. Andra gula kortet för Sverige. Jonna Andersson fick ett tidigare.

18.17
33' Svensk frispark nära vänster hörnflagga. Inlägg att vänta.
18.19
34' Nära 1–0! Bra inåtskruvad frispark av Björn. Portugal får undan bollen till slut.
18.19
35' Svensk hörna från höger.
18.22
Många spelavbrott i första halvlek. Två minuter efter att det blev hörna slås den. Och det blir portugisisk frispark.
18.26
41' När det här året summeras för landslagets del kommer det inte vara den här halvleken man kommer att tänka på i första hand...
18.26
42' Zigiotti utvisad!
18.27
42' Zigiotti Olme får sitt andra gula kort och ser uppgiven ut.
18.27
42' Peter Gerhardsson är uppe och gestikulerar, nu måste laget formeras om.
18.28
43' Och så ska Portugal byta igen. Det är Algarve Cup – men VM i spelavbrott här i första halvlek.
18.29
43' Vi har alltså ett nytt spelavbrott. Portugisisk spelare som bara föll ihop och bärs ut på bår.
18.29
Det är Ana Capeta som lämnar planen.
18.29
Claudia Neto kommer in – Sverige-bekantingen!
18.29
30-åringen lirade ju i Linköping några år.
18.30
45+1' Det blir fyra mintuers tilläggstid. Känns som tre för lite. Eller nåt.
18.33
45+3' Klassräddning av Cajsa Andersson! Styr upp bollen i ribban.
18.34
45+4' Och där är det halvtid.
18.35
Summering: En otroligt ryckig halvlek där Portugal är snäppet bättre. Halvlekens grej är dock att talangen Julia Zigiotti Olme blir utvisad efter två gula kort i slutet av första halvlek. Ett reducerat Sverige som kommer ut i andra halvlek alltså.
18.51
46' Andra halvlek i gång.
18.54
49' Det är mycket Portugal i inledningen – men Sverige sticker upp med en kontring. Inlägg som Blackstenius skarvar mot bortre.
18.58
Portugal med matchens bästa chans. Jessica Silva avslutar i utsidan av målet.
18.58
Det var ett friläge. Och nu blir det hörna.
19.01
56' Bra spel när Blackstenius väggar sig fram med Jakobsson. Avslutet dock svagt.
19.01
57' Portugisisk frispark strax utanför straffområdet – men mot hörnflaggan. Snäv vinkel alltså. Och inlägg att vänta.
19.02
57' Cajsa Andersson stöter bort den, Portugal lyckas sedan skrapa fram en hörna.
19.04
60' Inlägg på Fischers hand men domaren friar. Ingen straff.
19.04
Det var nog korrekt, den var inte i särskild onaturlig position och hon kunde inte direkt ta bort den.
19.06
61' Ny portugisisk hörna när Hurtig styr ut ett portugisiskt inlägg. Pressat Sverige nu.
19.06
61' Sverige rensar undan.
19.07
Sverige gör byten.
19.07
Hanna Glas ut, Hanna Folkesson in.
19.07
Amanda Ilestedt ut och Linda Sembrant in.
19.13
Nathalie Björn ger Sverige ledningen!
19.20
71' Diana Silva nickar in kvitteringen. Det är ett klassmål.
19.21
Solklar målvaktstavla antingen följföljer man eller står kvar i målet.
Antar att du syftar på Sveriges mål – för Portugals var ren och skär klass.
19.23
79' Olivia Schough varnas för en knuff efter avblåsning.
19.25
81' Knappa tio minuter plus tilläggstid kvar. Man får lov att säga att Sverige står upp bra med decimerat manskap. Zigiotti alltså utvisad i första halvlek.
19.26
81' Magdalena Eriksson byts in, Jonna Andersson ut. Det är Chelseas mittback mot vänsterback som byter.
19.29
Heja Sverige!!!⚽️
19.29
Ingen matchklocka? Väldigt dåligt av värdlandet.
19.30
85' Nära att Sverige tar ledningen. Seger  spelar fram Jakobsson som kommer en mot en. Lyckas få skottläge men skjuter rakt på.
19.33
88' Nära ny tavla av Portugals målvakt! Pereira är ute och hänger tvätt men bollen går till inspark.
19.34
En chans att träna på att spela med decimerat lag, hör jag röster säga. Å andra sidan är det många som inte kommer starta. Den tesen hade ju hållit bättre om man hade spelat med ett mer ordinarie lag här.
19.34
Inte vad Sverige förväntar sig men åtminstone fortfarande bättre än Spanien - tre mål bakom med tre minuter att gå.
Tycker ändå det är bra sett till att tio spelare byttes ut från förra matchen. Nästan riktigt bra till och med. Säger något om svenska bredden.
19.35
90+1' Vi är inne på tilläggstid i Algarve.
19.38
93' Portugal tar ledningen – aj, aj, aj.
19.39
Det är ett klassavslut av Neto som dessvärre är omarkerad i straffområdet.
19.39
Tar med sig bollen och lyfter över Cajsa Anderssons ben.
19.39
För passivt
Verkligen.
19.40
Slut! Sverige förlorar.
19.41
Summering: Var på väg att skriva att Sverige gör en bra match och är närmast segern trots decimerat manskap och tio nya spelare. Då slår storstjärnan Claudia Neto till och sänker Sverige. Tung portugisisk skalp – och snöplig svensk förlust. Nya tag i placeringsmachen, nu får vi se om det här räcker till gruppseger. Schweiz måste besegra Portugal för det.
19.43
Byter ni ut 10 spelare så får ni TA en ev förlust nu!! Kom bara inte och klaga efteråt att visst hade det varit roligt å vinna Algarve cup sen!! Isf spela med ordinarie lag Sverige!
Så är det. Samtidigt bättre att testa nu än i VM. Det är trots allt bara någon form av träningsturnering.
19.43
Domaren blåste ju sönder matchen, var pinsamt att se på. Sen ett rött kort i en träningsmatch, ville domaren statuera ett exempel.
Håller med om att röda kortet var för hårt.