SVT rapporterade · Chatt: Hur minns du ditt sommarjobb?

12.26
Jag var 17-18 år och jobbade i hemtjänsten. Det var för det mesta både socialt och trevligt. Men en gång när jag kom hem till en dement tant hade hon fått diarré och inte hunnit till toaletten. Dessutom hade hon vimsat runt i hela lägenheten. Jag minns att jag kände mig ganska ensam, men det var bara att kavla upp ärmarna och försöka andas genom näsan ... Efter det var jag härdad.
12.26
Jag klarade mig ganska bra under denna period men jag tänker fortfarande på min kompis som jobbade extra under sin sommar som likhämtare.
12.26
Körde glassbil en sommar och var väldig poppis bland barnen i alla kvarter.
12.29
Sommaren 1988 jobbade jag i en glasskiosk. Arbetsgivaren hade räknat på hur många kulor som skulle komma ut ur varje paket. Det stämde inte, och min kollega hävdade att jag gjorde för stora glasskulor. Sanningen var att hen jag jobbade med nallade och fyllde på glassförrådet hemma.
12.46
Sommaren -65 eller om det var -66 jobbade jag på IVA, ingeniörsvetenskapsakademin, på Drottning Kristinas väg 49.
Det var en massa vetenskapliga tidskrifter i biblioteket som skulle sorteras och förses med "custom-gjorda" mappar.
Mått-tagning på biblioteket och tillverkning av mapparna i vaktmästeriet, där det fanns erfordeliga verktyg och materiel.
Här och där stod det blybehållare med radioaktivt material eftersom man i "källaren" 52 meter under jord hade en atomreaktor (sveriges första). Dessa skulle förmodligen ut till forskare och institutioner som nyttjade slikt. Jag ombads att inte öppna och titta efter....
Minesvärt var att en dag satt Balzar von Platen med entourage och berättade minnen i vaktmästeriets fikarum. Andra möten var med framstående äldre forskare från all världens hörn. En japansk äldre herre förbryllade mig då vi delade hiss vid några tillfällen - Han bugade mot mig med händerna ihop och backade in i hissen på ett vördsamt sätt, mycket att ta in för en femtonåring!

"Robban i Täby"
12.46
Början på 70-talet plockade jag jordgubbar.
Start kl 05:30 och slutade runt 14:30. Varje dag i tre veckor.
Onda knän har jag dragits med sedan dess.
Men vad kul att tjäna egna pengar som tolvåring !
14.48
14.43
Hej! Det har varit grymt bra med sommarjobb för mig, annars hade jag inte kommit på en arbetsmarknad som annars är ganska så svår och så att komma in på. Jag jobbade först i hemtjänsten, det var skitigt och slitigt med bra!!
14.58
14.43
Jag har haft två sommarjobb och har inte känt mig direkt bra behandlad. Man känner sig liksom som sämre än de andr på jobbet. Kändes inte kul!
/Hälsar en som är 19-isch
16.15
Det bästa sommarjobbet jag haft var på en turistbyrå! Det var verkligen så kul att få ge information och berätta för turisterna vad de kunde se och uppleva på orten samt omnejd. Om ni får chansen, ta den! Det har gett mig otroligt mycket!

19.25
Jag har jobbat som ogräsplockare för min kommun och region i två olika somrar. Det var ansträngande men ändå roligt. Att få sina egna pengar att spendera är en bra känsla.