SVT rapporterade · Vad betyder internationella kvinnodagen för dig?

18.48
Tyvärr är det en vanlig dag som alla andra :(
18.57
Jaaa, man får väl gå till jobbet som vanligt, hämta ungarna, laga mat, kanske äta glass, men antar att den betyder mycket eftersom jag får rösta, får vara hemma med barnen, får jobba, har en lön och kan klara mig som ensamstående. lycka till alla som kämpar!

Men tycker att det är superklantigt av folkets hus i skara att inte veta om att det är internationella kvinnodagen, står ju i varje kalender!
19.02
Att kvinnor har rösträtt. Är delaktiga i samhället. Men tyvärr finns det fortfarande
mansgrisar, som inte orkar arbeta eller dela hemarbetet. Skärpning!
19.30
Bra att man lyfter allas lika värde, vilket borde vara självklart. Synd bara att man alltid ska skuldbelägga alla vita medelålders män som grupp för alla kvinnors lidande i hela världen. Omvänd rasism kan man kalla det.
19.52
Denna dagen gör alla oss medvetna kvinnor i alla åldrar åter igen att kvinnor fortfarande 2019 ligger i genomsnitt betydligt lägre i löner, många gånger fortfarande sämre service på sjukhus och i hemvården, många manliga poliser ger tyvärr inte samma service och hjälp till kvinnor och bemöter inte kvinnor med samma respekt heller. På bilverkstäder behandlas många kvinnor som bimbos och skörtas upp i priset på reparationen de gjort ja det finns mkt i samhället som det behöver jobbas med tyvärr.
20.07
Låt kvinnors kroppar vara! Vem bryr sig om de vill göra ansiktslyft eller inte, det är inte feminism! Finns andra mycket viktigare kamper
20.07
Kamp och solidaritet för trygghet och gemenskap för alla systrar!
20.15
Så nu får ingen ta del av eventet bara för att några få tyckte det föll på fel datum? Är det såna här kamper som feminister lägger all sin tid på? Kämpa för det som betyder något, inte sånt här trams
20.15
Ingenting
20.15
Meanwhile in Tehran, Iran.

Brave women are walking unveiled with out #hijab.

This despite the risk of long jail terms if caught for protesting against the compulsory hijab in Islamic Republic of Iran.

They are true feminist 💪✌.
20.27
Att alla måste vakna och inse att dessa våldtäkter, måste få en slut-NU!
Sverige ligger 2 på FN-lista över antal våldtäkter i Världen /capita.
Det måste få ett slut!
Ingen flicka, tjej, kvinna eller dam skall någonsin behöva utsättas för dett!
#deträckernu
// Christofer
20.27
Pinsamt Skara! Det hade varit jättepinsamt om det varit en vanlig dag att marknadsföra sånt sunkigt skräp. Att göra det på internationella kvinnodagen är provocerande urdåligt. De skämmer ju ut hela stan.
20.27
Internationella kvinnodagen är en dag då jag stöttar transkvinnor, då dom behöver det som mest.
20.33
Varför orkar man bry sig om vilken dag det är tjejkväll på stan? Jag tycker tvärt om! Bra att dom gör något vettigt med den dagen, hade hoppats att de gjorde de i fler städer. Bra initiativ med tjejkväll för oss trendiga/shoppingsugna tjejer där ute. OM ni nu vill kämpa för kvinnor rätt osv. så är detta evenemang inget att slösa sin tid på, finns viktigare saker.
20.47
Löjligt att lägga tid på att bli arg över en sådan här sak.
Låt kvinnor göra vad de vill, även om det skulle innefatta "tre minuters ansiktslyft".
20.47
En dag full av jippon som låtsas handla om kvinnor, det betyder inget för mig. Jag efterlyser verkligt engagemang och krafttag mot tex åldersdiskriminering - som jag som medelålders kvinna råkar ut för varje vecka, i olika sammanhang. Det sätter mina demokratiska rättigheter ur spel, och påverkar mina möjligheter till försörjning och till ett drägligt liv.
20.47
Snälla, det finns snart inget man får göra utan att någon stör sig. Kör så det ryker och hoppas det blir en toppen kväll på fokus 😉👍
20.47
The international women’s day is the day you give your women a total day of from all household work and give her a day letting her husband do everything. Respect you women and give her flowers and spoil her with lots of love and care. Well I can text a lot here but I think I stop.

Best of love to every women around the globe from an Australian railway worker in Sweden.
20.54
Att kvinnorna börjar vakna upp. Det är inte allt för länge sedan kvinnorna var under mannens förmyndarskap. Ägde hon något var det inte hennes, utan mannens. Det "kulturella" arvet kan nog vara svårt för en del att frigöra sig ifrån. Säger jag med egen erfarenhet. Hurra för mer jämlika förhållanden.
21.08
En dag när jag minns och känner stor tacksamhet till alla de kvinnor som kämpat och givit sina liv för mina rättigheter historiskt. Men också en dag då jag vill uppmärksamma det vi har kvar att kämpa för, speciellt frihet från sexuellt våld! Det är skamligt att se hur en så viktig dag kommersialiseras och tillåts handla om trivialiteter. Det här handlar om mänskliga rättigheter.
21.09
Kan kännas provocerande! (I KNOW :P)
Förklara för mig hur kvinnor står för ca 70% av all dagligvaruhandel i en familj, men kvinnan tjänar 50% och mannen 50% av deras gemensamma 100% inkomst. till och med som många av er kvinnor klagar att vi tjänar mindre så då kanske siffran blir kvinnan 40% och mannen tjänar 60% av deras gemensamma 100%. Förklara då för mig vilka resten av de pengarna kommer från om kvinnan bara tjänar mellan 40 och 50% av deras gemensamma pengar. Sluta klaga kvinnor....välj inte yrken inom sjukvård och barnomsorg om ni vill få högre löner...då detta är kvinnodominerande yrken och vi är fega (inklusive jag) och vågar inte gå i strejk och kan inte löneförhandla ordentligt. Skärpning, ändra inte hela världen utan lös din egen!

En kvinna som är trött på allt jävla tjat om att kvinnor skulle ha de dåligt! Jag trivs med att vara kvinna och skulle inte byta för allt i världen.
21.30
grattis i förskott