SVT rapporterade · Hur fick du en lägenhet?

07.27
Jag har den bästa lösningen! Bor kvar hemma, är 24 år och det funkar superbra. Omöjligt och dyrt att få en bra lägenhet så helt klart min bästa idé
07.27
Ja, inte via bostadskön iaf....
07.57
Jag hittade kort kontrakt och flytta 5 olika platser med familjen. Någon lurade mig mer än tjugo tusen sek. Efter ca 1,5 år fick jag första hand i rn företag. Det var riktigt jobbigt
07.56
Fick lägenhet via en facebook grupp, en privat lägenhet. (En villa som var omgjord till två lägenheter.)
07.57
Farsan kände en hyresvärd. Annars hade jag nog inte hittat något. Bostadsmarknaden är sjukt tuff och har man inte kontakter så är det nära på omöjligt.
09.01
Min första lägenhet blev jag tilldelad via LSS. Bodde i en etta i 16 år. I juni 2017 registrerade jag mig på Bygginvest hemsida och i september hos Vätterhem. Sökte ALLA 2rok som fanns, kollade dagligen om det hade kommit in lägenheter. I oktober 2018 blev jag erbjuden visning hos Bygginvest och jag fick lägenheten. Hade då sökt i 1 år och 3 månader.
09.18
Köpte bostadsrätt
10.45
Jag hade ett personligt möte med en privat hyresvärd. Jag erbjöd mig att betala 3 månadshyror i deposition. Det gick han med på, men detta var 6 år sedan. Det verkar vara mycket svårare idag.
11.09
Jag anmälde intresse hos Riksbyggen, vätterhem och hsb eftersom de hade lägenheter på området jag ville bo på. Fick första lägenheten jag anmälde intresse på hos Riksbyggen efter ca 3 månader och är supernöjd!
Vätterhem har jag inte fått något erbjudande från än idag ca 2 år senare.
21.40
Mamma tipsade mig om att bli medlem hos HSB, flera år innan det blev aktuellt att flytta. När det sen blev dags att byta kommun fick jag den andra lägenheten som passade mig som jag anmälde mig på. Fick bo hos mamma i två månader innan jag fick tillträde till den. Hade jag inte blivit medlem hos HSB vette sjutton om jag hade fått en egen lägenhet än.. Och detta är snart två år sedan. Hos Vätterhem eller någon annan hyresvärd heller för den delen, har jag inte fått ett enda erbjudande om lägenhet.. Och hos Vätterhem får man ju bara tacka nej till tre lägenheter, så det är verkligen en balansgång hur länge man ska stå i kö.
21.48
Vi kommer att fortsätta att bevaka det här ämnet i morgon, missa inte det! Du kan fortsätta att skicka in kommentarer och vi tittar på dem när vi är på plats i morgon igen. Tack för i dag!
12.58
Jag söker 2 rum lägenhet i Karlskrona
08.16
Jag söker 1 rum och kök i Västervik!
09.56
Jag fick min lägenhet via Blocket, lade själv ut en annons där jag presenterade mig och vad jag ville ha. Efter ett par veckor fick jag en lägenhet som jag trivs jättebra i.
11.41
Jag fick min lägenhet genom en av mina fars bekanta, som är verksam inom en bransch som har kontakt med fastighetsägare. Det var onekligen en rejäl portion tur inblandat eftersom jag då kunde "gå före" i kön.