SVT rapporterade · Text-tv 40 år

Hej, och välkomna till vår text-tv-chatt! Här kan ni dela med er av era starkaste minnen av "Sveriges piggaste 40-åring".
Hejsan! Tack för att ni har delat med er av era minnen. Nu kommer vi att stänga ned chatten.
09.10
Estonia katastrofen...
09.10
Mitt starkaste minne är när jag var 18 år och skrev högskoleprovet. Efter provet åkte jag direkt hem och tittade på svaren på text-tv. Där kunde man rätta samma dag och få sitt resultat efter några dagar. Detta var 1997.
En smidig tjänst minst sagt!
09.12
Mitt starkaste minne av text-tv är att som sjuk en längre tid ligga och läsa nyheterna och hålla sig lite á jour, samtidigt som en dålig serie var på i bakgrunden. Det kanske inte låter som mycket, men då var det alldeles perfekt,..!
09.12
Mitt minne är pågående. Haha! Kollar varje dag, fast jag givetvis också kollar i min mobil. Men text-tv GER KONTENTAN AV NYHETERNA KORT OCH KONCIST, UTAN REKLAM. Det kan inte bli bättre än så. Hurra för text-tv!!!
09.15
Slog på TV:n på morgonen den 1:a Mars 1986 och möttes av textTVtexten "Norges statsminister beklagar...."
09.15
Jag är pensionär och skulle aldrig tvinga mig upp för att se på morgon studion, nyheter finns dygnet runt utan onödiga kommentarer på TEXT TV!
Låter som ett tips för alla morgontrötta!
09.17
Sportresultat på alla ligor både hemm o utländska ligor
Sida 336 är en personlig favorit.
09.17
Någon jul på 80-talet då vi fick ny TV. Farfar visar alla funktioner såsom sida 500 med Bingo osv. Ett minne av Farfar Egon som sitter kvar.
09.18
Som syn- och hörselskadad är texten oumbärlig som stöd för att kunna följa program.
09.24
1. Hur var läget när lastbilen kört på Drottninggatan.
Alla kanaler hade massor att säga. På texttv fanns en sammanfattning. 2minuters läsning gav mer än timmar av lyssnande!
2 Före EU omröstningen sjönk aktiekurserna långsamt men säkert. Efter en tid kom jag på
att det just var EUomröstningen som kunde vara grejen. Bankrådgivaren hade länge framhållit riskspridning var bra. Veckan innan satsade jag 1/3 av tillgångarna på aktiemarknaden.
Tack för TEXTTV

09.25
Namnen som rullade i rutan efter Estonia katastrofen!
Vissa saker sätter sig starkare än andra. Just Estoniakatastrofen verkar det vara många som minns.
09.25
Inte ett minne utan något pågående. Läser alla inrikes och utrikes nyheter på text-tv varje dag i mobilen. Den bästa källan till korta, koncisa nyheter utan åsikter, rykten och klick-baits. När alla medier jag läst förut går mer och mer mot att bara jaga klick så är text-tv en av de sista seriösa sätten att förmedla nyheter. Underbart och viktigt för demokratin (känns ju överdrivet att hylla att bevara demokrati men det är ju så).
Roligt att du gillar formatet Johan, det gör jag också!
09.28
När Drottningatshändelserna förorsakade mediekaos kunde Texttv ge en sammanfattning
09.28
När jag var liten och pappa skulle varna oss barn för att prata med främlingar och mitt svar var "Jag vet pappa, för jag läste det på text-tv"
09.33
Appen Text-tv är kalas för sportresultat och målservice.
09.36
Helt klart när Estonia sjönk 28 september 1994.
09.37
I min bok "Utrotningshotat" från 2007, där jag skrev om teknik och företeelser på väg ut ur historien listade jag även text-tv. Man kan väl säga att jag hade fel.
09.38
text-tv är tveklöst det bästa som finns i min tv
Vad roligt att du tycker det Rune!
09.40
Kommer ihåg att jag upptäckte text-tv som barn någon gång på 90-talet och det kändes som att en helt ny värld öppnade sig. Pappa brukade såklart läsa nyheter där ibland men jag upptäckte att det fanns en Massa andra sidor och det kändes som att det bara var jag i hela världen som visste om dem. Så spännande med alla färger och det fanns någon sida med pixliga figurer. Sen upptäckte jag en sida med adresser till en del kändisar och organisationer och skrev brev till en hel del, bl.a. Robyn, Rädda Barnen och ... Kungen! Tror jag frågade om den sistnämnda tyckte att det var roligt att vara kung. Jag gick med min bunt kuvert och postade dem (säkert tio brev). Inom några veckor fick jag svar från någon sekreterare till kungen att han hade så mycket att göra som kung att han inte kunde svara själv, men han hälsade att det var mycket roligt att vara kung och tackade för brevet. (Kommer inte ihåg exakt vad det stod, men det var kontentan i alla fall). Det var ett av alla mina äventyr på text-tv. Text-tv kommer alltid vara en uppskattad del av min historia!
Det är lätt att glömma hur många sidor det finns! Personligen har jag alltid tyckt att 401, väderkartan, är bland de snyggaste.
09.42
Vi använder det näst intill dagligen - det blir många minnen. För snabb nyhetsuppdatering (även börsen, fortfarande) eftersom det är okomplicerat.
Hela familjen använder text-TV för textning av TV-program, även våra tonåringar.
Bästa minnet/-n är främst stora händelser som man snabbt och enkelt kunnat följa. Vid nyhetsrapporteringar vid Palmemordet, Anna Lind, 9-11, Estonia o.s.v. -- inget unikt således. Textrapportering utan bilder, länkar mm att ta hänsyn till. Sådan detaljrapportering vet vi ju att övrig media ger oss, om vi vill ha dem...
Mor i huset jobbade på 90-talet på ett företag som då gjorde text-tv tillgängligt i datorn. Då var det främst börsen som kunderna använde funktionen för. Det gav nya lärdomar om allt som fanns fritt att använda.
09.44
Tragedin på Utöya en semesterdag i juli 2011.
Anna
09.46
Grattis på födelsedagen och fortsätt med allt ni gör, toppenjobb hörni!
09.47
Jag var på landstället i Mariefred 2002 och hade precis badat med kläderna på och kollade på text-tv på kvällen i timmar då vi inte hade någon dator och Internetuppkoppling på landet
09.57
Våren 1988, när jag var 10 år, dog min farmor och min familj ärvde hennes, rätt nya TV. Den hade fjärrkontroll, något som var helt nytt för oss. Naturligtvis även Text-tv. Sen dess har Text tv varit en favorit hos mig, som jag nästan dagligen använder.
09.57
En tidig morgon i Juni 1994 så ringde en kompis till mig och sa: Slå på text tvn, och det var så jag nåddes av nyheten om att Mattias Flink hade skjutit ihjäl 7 personer här i Falun. Som Falubo så kommer jag aldrig glömma den händelsen.
10.01
Jag har text-tv som app på mobilen. Perfekt för en kort sammanfattning av nyheter. Det blir ofta sportresultat och tabeller som kollas där. Sida 300 och framåt och sida 330 och framåt.
@f2000g - Roligt att du uppskattar arbetet bakom text-tv!
10.02
Grattis. Suveränt med text-tv, kollar flera gånger om dan. Får lätt info om vad som händer både i Sverige och utomlands. Textning av program är räddning när man hör dåligt
10.02
Grattis hurra text tv 40 årsdag. Jag bruka titta på svt text tv varje dag läsa nyheter händer. Mycket nöjd. Även bra direkttext Mvh Patrik
10.04
Känslan av att komma hem från jobbet, slå sig ner i soffan och gå igenom dagens nyheter och kvällens sport. Rak och fokuserad nyhetsrapportering utan clickbaits, betalväggar och onödiga videos. Gillar estetiken skarpt också :)
10.07
Det hände flera gånger på 90-talet att jag och mina kompisar inte klarade av spänningen på Globen när AIK spelade så vi gick hem och följde matchen på sida 377 istället...
@Johnny - Vilket roligt och fint minne!
10.07
Har nog aldrig använt Text-TV men min far gör det konstant. Mest för att kolla tipset eller lotto. Tyvärr har det ju blivit sämre med åren och flera TV-apparater idag har inte text-tv om man inte använder internet. Då kan man ju nästan lika gärna surfa istället.
10.10
Estoniamorgonen 1994. Text-tv berättade, man målade upp hur det såg ut med det stormande havet, fartygen som drev i vinden och hjälpte till, de överlevande som kämpade för sina liv. Sedan när de första nyhetssändningarna kom bekräftades vidden av katastrofen.
@Hampus - Många har nog nåtts av obehagliga nyheter via text-tv tyvärr. 
10.10
Jag minns när det stod att Olof Palme var mördad. Jag var bara åtta år och ropade på mamma som var i badrummet. Hon skrek "VAD SÄGER DU?" och kom chockad springandes till vardagsrummet...
10.12
SVT Text var min stora nyhetskälla hela barndomen i Finland. Till en början på TV4, som den hette då. Det var en kanal med blandat material från SVT 1 och 2. Senare blev det SVT Europa och nu SVT World.

Jag scrollade bland sidorna flera gånger varje dag. När jag som tonåring fick en egen TV på rummet kunde jag somna framför text-tv. Det var oftast nyheter men också bingospel, om jag minns rätt. Min syster och jag brukade sitta framför TV:n och spela något på sidan 500.
10.14
Innehållet på text-tv har verkligen förändrats genom åren. Nu senast skedde detta:  

Svenska Spel och ATG tas bort från SVT Text 

SVT SportFrån och med 1 januari 2019 får Sverige en ny spellag. SVT har beslutat att ta bort allt spelinnehåll från Svenska spel och ATG på SVT Text i samband med att den nya lagen träder i kraft.
10.15
9/11. Mamma och jag kom hem från stallet, hade hört nåt kort om flygplanen på radio. Pappa stod framför tv:n och läste upp senaste nytt på text-tv.
10.15
Det hände flera gånger på 90-talet att jag och mina kompisar inte klarade av spänningen på Globen när AIK spelade och istället gick hem och följde matchen på sida 377...
10.18
Läs mer om födelsedagsbarnet: 

Hurra! Nu firar text-tv 40 år!

SVT NyheterDen 12 mars är det 40 år sedan SVT Text publicerade sin första nyhetssida. Då lite i smyg, men med åren fick SVT Text allt mer pondus och växte till Sveriges största massmedium, toppat med runt tre miljoner användare. Dagligen. Året runt.
10.19
GRATTIS PÅ 40-ÅRSDAGEN!
10.19
Att höra om "11 september" och rusa in och läsa på text-tv..
10.22
Text-TV har varit med nästan hela tiden under min uppväxt och det har varit allt från att man kollat nyheter, väder, dragningar till valutakurser. En trevlig 40-åring som både jag och mina föräldrar inte klara sig undan (kan tilläggas att min 15-åring också använder text-TV om TV:n är på). Jag hoppas att ni fortsätter som tidigare... även om ni kanske kunde uppdatera grafiken lite så att det blir mindre pixlat.
10.22
Mitt starkaste minne är nog attackerna i USA den 11 september 2001. Det blinkade "extra extra" och stod "World Trade Center attackerat" och massa sidor om det inträffade.
Jag använder Text-TV varje dag, både på TV och som app i mobilen. Favoritsidorna är Sporten och framför allt sidan 377 (målen). Många stora idrottshändelser har passerat förbi också.
LÄNGE LEVE TEXT-TV 😊👍🎂
10.23
Minns 31 augusti 1997. Hustrun och jag skulle i väg på golflektion. Jag slog på SVT Text och såg nyheten om att prinsessan Diana omkommit i bilolycka i Paris. Den nyheten förknippar jag starkt med text-tv.
10.24
Palmemordet
10.25
Jag tycker SVT-text-tv är underbart. Så fort jag vaknar på morgonen brukar jag slå på telefonen och kolla igenom de olika nyheterna. Det som är bra med texttv är att nyheterna är korta och precisa. Vill man ha mer information så kan man gå till SVT.SE men överlag så får man reda på det viktigaste och väsentliga. Bäst är dock 377. Oj oj oj, här sitter man klistrad och följer med fotbollen. Jättebra att ni skriver ut halv-tid och full tid så man kan fixa lite mat emellan matcherna. Jag tycker att ni borde ta tillbaka målskyttarna för eredivisie, Serie B och Ligue 1. Många med mig följer dessa tre ligor med stort intresse (det finns svenska talanger där som man vill följa).
10.26
 Sydsvenskan uppmärksammar text-tv i dag med ett quiz! 

Quiz: 40 år sedan starten – vad kan du om text-tv?

SydsvenskanSystemet är än idag ett måste för många svenskar trots den mossiga looken.
10.27
Min farsa- salig i åminnelse(född -31), var inte så tekniskt bevandrad, men text-tv kunde han! Varje dag hemkommen fr arbetet (eller när det var sändning i någon av de två kanalerna), gick han igenom sporten, sedan inrikes och därefter utrikes. Sidan 377 (aktuella sportresultat) gicks igenom flera gånger varje kväll. Det gör även jag, men oftast i mobilen.
Grattis till 40 år! En enkel och bra tjänst från Sveriges bästa mediaföretag värt namnet. Public service regerar fortfarande.
@TomFransson - Tack för att du delade med dig av dina minnen, och för att du uppskattar SVT så mycket!
10.28
Jag läser text TV varje dag, det BÄSTA med TV´n !!
10.31
Torbjörn Jacobsson var med så gott som från början. 

Krönika: ”Kunde inte undgå att bli succé”

SVT NyheterNär jag lämnade SVT Text, 37 år efter att jag första gången stegade in på redaktionen, fick jag flera gånger frågan om hur det kunde komma sig att mediet blivit en sådan succé. Mitt svar är att jag inte förstår hur det skulle kunna undgå att bli en succé.
10.32
FA-cupen, alla omgångar
10.35
En text från i höstas där text-tv hyllas:

”Text-tv förskonar oss från världens idioti” (SvD Perfect Guide) | SvD

SvD Perfect GuideVem läser fortfarande text-tv? Jag. Visserligen inte via tv-apparaten, men i form av text-tv-appen man kan ladda ner till sin mobiltelefon. Jag konsumerar massor av nyhetsmedier. Jag följer ett flertal stora nyhetssajter, och hundrafalt fler i mina sociala öden, och jag har dessutom ett tiotal av de viktigaste inställda för att skicka separata n...
10.45
28 februari skickar iväg min dotter på hennes första simläger slår på Text-tv hög en favoritmusik Marsellos oboekonsert andra satsen, tittar på bilden Olof Palme ät skjuten👍🎶🎶🇸🇪
10.50
Text-tv-redaktionen har uppmärksammats av flera medier i dag. Bland annat har Sveriges radio varit på plats och direktsänt från SVT Nyheter i Stockholm.
10.51
Jag minns framförallt när SVT önskade God Jul på sidan 100 på julafton...
10.56
Mitt första minne med text-tv är när jag köpt ny tv och slog igång första nyhetssidan där det stod "Olof Palme död".
10.57
Det som har fått mig att gilla text-tv under alla dessa år är, snabbheten, kort information som täcker det man vill veta och att den har alltid varit utan sensationalism. Det som skrivs där är fakta utan att man försöker skeva till information, alltså trovärdig.
11.01
Farfar och jag spelade alltid bingo på text-tv. Det var en höjdpunkt.
Fint minne! Tack för att du delar med dig av det. 
11.01
Det viktigaste är snabbheten. Jag kan följa favoritlag live under matcher, och kolla uppdaterade sporttabeller mycket snabbare än på nån internetsida. Text-tv är morgonrutin och kolla text-tv är det första jag gör på morgonen.
Vad fint att du uppskattar SVT Text. Tack för att du läser och delar med dig. 
11.03
Glädjen i att min vuxendöva mamma nu kunde följa med i program som hon inte kunnat höra. Nu kunde vi tillsammans se samma program o engagera oss tillsammans i upplevelser!
11.04
Grattis till 40 år! Tycker dock att det är en fyrtioåring i utförsbacke.. Med tv igång och licens betald i alla år vill kunna titta på tips- måltips, lottoresultat kort sagt alla resultat och inte bara 377. En bra servicetjänst som saknas.
Vill också kunna skriva recept och inte prenumerera som kräver just det som vi mår sämre av.
Många bekymrade att vi sitter med mobiler mycket och vad gör ni i media om inte uppmanar till det genom att ständigt hänvisa till facebook och instagram. Konstigt att pengar går dit?
Alla har inte dator och/ eller mobil. Tycker också att text bör införas på alla Forum i svt 2. Tror inte att det är tekniskt fel när text inte finns utan en besparing.
11.04
Kom hem efter utekväll i Malmö med tjejgänget och vi slår på text-TV för att se om det står nåt om den hemska blåsten och jag inser att stormen Gudrun dragit fram hemma i Halland.
11.07
Min då 7 månader gamle son vaknade mitt i natten. Tog hand om honom och öppnade text-tv. Rubriken något i stil med Statsministern mördad. Läste om flera gånger innan nyheten sjönk in. Kändes overkligt
11.10
Glömmer aldrig när jag kom hem efter en skoldag den 11 september 2001 och det bara blinkade på text-tv som det aldrig gjort innan. Tror det var en gul text och det stod något i stil med att ett terrordåd inträffat. Det är första och enda gången det har skett.
Ja, den dagen är det många som mins. Tack för att du delar med dig!
11.12
För mig som varit med ett tag är upplevelsen att ha sett månlandningen 1969 som 7-åring med rörliga om än suddiga bilder det största TV-minnet, det kommer nog att vara oöverträffat om man inte sätter en människa på Mars innan jag tackar för mig men text-tv har bjudit på många omskakande nyheter. Lady Di, 9/11, Falklandskriget är exempel på rubriker man minns.Just det begränsade utrymmet är mediets största tillgång, korta fakta om vad som hänt, ofta omskakande rubriker på några få rader. Med text-tv är man alltid uppdaterad utan att behöva lägga massor av tid på tv-tittande.
Kul att du uppskattar SVT Text! 
11.19
grattis på 40 årsdagen
11.19
grattis . har sett txt tv i alla år . kul se.... bra skriven men i bland ser lite konstig ut . men Stort grattis
11.19
Det var utan tvekan Estoniatragedin. Jag satte på text-TV för att kolla tablån och då kom det upp att Estonia sjunkit. Det var en stor chock, för man tror ju inte att det kan hända. Jag tänkte på alla stackars människor ombord och på deras anhöriga. Så många berörda. Fruktansvärt.
Ja, det är många som kommer ihåg den dagen och mins den som chockartad. Tack för att du delar med dig och för att du läser! 
11.29
Älskar text-tv, men tycker att det är tråkigt att sporten blivit så väldigt mycket sämre de senaste åren.
Det är fullt av artiklar skrivna på dålig svenska. Dessutom är artiklarna ofta skrivna på sätt som gör att man ser att de som skriver inte har koll.
Och så är det numera ofta långsamt, och dålig värdering på vad som skrivs och inte.
Plus att det vimlar av korrekturfel, typ att rubriken på 300 tillhör fel artikel.
Hejsan! Vad tråkigt att du upplever att det blivit sämre de senaste åren. Jag ska vidarebefordra din feedback. Tack för att du läser! 
11.31
Min fru säger att text-tv är min favoritkanal. Bästa minnet är AIK-Boden när Ridderwall räddade straffen. Otroligt att detta spännande ögonblick kunde förmedlas via text-tv.
Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig av ditt minne och för att du läser SVT Text. 
11.32
Mitt starkaste Text-TV-minne är då jag som 13-åring slog upp sidan 377 morgonen efter Sveriges match mot Ryssland i fotbolls-VM 1994. Matcherna spelades ju på natten och jag hade inte kunnat stanna uppe och se matchen live. Hjärtat bankade rejält medan siffrorna rullade uppe i vänstra hörnet i väntan på att sidan skulle laddas och jag hann tänka att alldeles snart är Sveriges VM antingen över, lika hemskt som för fyra år sedan - eller också har vi vunnit och VM-drömmen lever. Sverige - Ryssland ................. 3-1. Lättnaden total!
Vilket fint minne! Tack för att du delar med dig och för att du läser SVT Text. 
11.35
Dom bästa minnen är alla stavfel eller "missprints" skrivs och blir liknande: Protes Marsch i Etiopien.
Mänskligt att fela, stavfelet blir åtgärdat, dock alltid lika kul att läsa!
Ibland blir det fel helt enkelt, haha. Tack för att du läser! 
11.36
Var avundsjuk på mina grannar som hade nyare tv så dom hade text-tv för då kunde man spela text-tvbingo och läsa roliga historier. Det var mycket tjat på föräldrarna att vi också skulle skaffa-idag har jag en egen.
Vilken trevlig berättelse och skönt med egen tv! Tack för att du delar med dig och läser SVT Text. 
11.38
Det har bara blivit sämre! Tidigare kunde vi hitta rätta tipsrader och lottorader på text-tv. Så icke idag då det skenheliga bolaget ej vill uppmana folk till spel, men samtidigt visar direktsända travtävlingar där de riktigt stora spelarna finns. Var finns logiken?
Hejsan! Tråkigt att du tycker att SVT Text blivit sämre. Jag ska vidarebefordra din feedback. Tack för att du läser! 
11.39
Jobbat utomlands där bandbredd-internet är bristvara. Text-TV kommer alltid igenom.
Bra!
Skönt att höra! Tack för att du läser! 
11.40
Hej jag är. jätte glad att det finns så bra text TV. Jag håller mig uppdaterad enbart med text TV. Tack så mycket text TV personal 💐💐💐💐💐🍾
Vad roligt att höra att du håller dig uppdaterad med hjälp av SVT Text. Tack för att du läser! 
11.44
Flera stora och mindre händelser har nämnts; flera av dessa kanske man först fick reda på via annan "kanal", muntligt eller dyl. Men möjligheten att sedan kunna följa händelseutvecklingen, rapporteringen, via text-tv var revolutionerande. Brukar inte följa fotboll, men har ett minne av katastrofen vid Heyselstadion våren 1985. Vill minnas att det var textning till bilderna, där ordvalen speglade den tragedi som utspelade sig. Finns förstås många minnen.
Tack för att du delar med dig av ditt minne och för att du läser SVT Text. 
12.05
Använder tjänsten sen dag ett! Det första jag gör till morgonkaffet är att kolla nyheter och sport. Är så ”skadad” att jag även kollar via mobilen.😎👍👍
Kul att höra att du uppskattar SVT Text! 
12.07
Text-tv för mig är snabba koncisa nyheter om både högt och lågt. Favoritsidorna är 150 (då det är någon kulturnyhet vill säga) och 377, men de allra flesta sidor hinner jag plöja igenom. Minns med glädje när det var sidor med olika klurigheter och roliga historier. Grattis och visst siktar ni på minst 40 år till! :D
12.11
Tsunamikatastrofen i Thailand, Indonesien m.fl. länder läste jag (om jag nu minns rätt) allra först om på text-tv tidigt på morgonen, innan jag skulle till kyrkan. Vi bad för offren i högmässans förbön.


Jag använder text-tv (nyheter, sport, 377, väder, skidguide, börssidor mm) dagligen, både på tv:n och genom svt.se. Måtte SvT fortsätta med text-tv.
12.11
Använder verkligen svenne banan text tv idag? Lmao
@Xxx - Läs bara i kommentarerna här. 
12.12
Jag och ungarna älskar text-tv. Har följt alla Djurgårdens SM-guld via 377! Text-tv forever!
12.13
Mycket bra👍👍👍👍
12.16
Älskar text-tv-sporten! Kul också att man numera kan hitta min favoritsport MMA, som till exempel i dag med Conor McGregor.
12.16
Ibland har redaktörerna lite humor. Minns en artikel om VM i orientering där det stod “Luder vann VM-guld”, och ni syftade på Simone Niggli-Luder från Schweiz. Den sporten behöver man skoja till lite för att uthärda...
12.38
Vill lägga till att jag också tycker att text-tv har Sveriges bästa NBA-bevakning!
12.38
Hipp hipp hurra för text-tv som jag fått uppleva hela livet.
12.38
376 har jag som bokmärke i mobilen.
Blir många besök på sportresultat varje kväll. Finns väl ingen liknande sajt som täcker upp allt så blandat?
Det kanske det gör, men har aldrig haft något behov av att leta upp något liknande.
12.38
Forza Färjestad. Alltid på 358 och 359. Ofta på 377 och matchfaktat ett par sidor längre bort.
12.38
Bordtennis är faktiskt underskattat som text-tv-sport. Perfekt som liveuppdatering och tabeller på 366.
12.39
Alltid kul att följa stadens stolthet Kosovare Asllani som numera håller till i Linköping och landslaget. 377 gäller!
12.39
Princessan Dianas dödsolycka. Hade varit på bröllop lörd 30/8 1997 och slog på text-tv när jag kom hem på natten och möttes av det förfärliga beskedet.
12.42
Jag fick reda på nyheten om World Trade Center 11 september via text-TV.
12.42
Text-tv är toppen! Läser varje dag: nyheter, tv-tablå, väder och textning 199. Minns särskilt 11 sept 2001 när hela förstasidan blinkade. Det kändes illavarslande och historiskt på samma gång. Grattis!
Det märks att den förstasidan minns av många. Tack för gratulationerna!
12.43
Älskar SVT Text.
Har det hänt något viktigt står det på SVT Text.
Står det på SVT Text är det något viktigt!

Satsa mer resurser på SVT-Text!
12.43
Vill lägga till att jag också tycker att text-tv har Sveriges bästa NBA-bevakning.
Vad kul att du tycker det! En samlingsplats för all världens sport.
12.44
Text tv är en del av min vardag super kanon smidig den måste bara få fortsätta väder sport nyheter 👍👍👍
12.45
Skulle aldrig kunna vara utan SVT TEXT!
12.45
Minns förra året med välbehag då jag följde Bajens guldjakt i allsvenskan!
12.47
Förutom allt som redan nämnts: tack för att jag slipper byta kanal eller gå ut i köket när nyheterna/deckarna/filmerna är lite för blodiga: det är nog sammanlagt månader (år?) jag tillbringat med att läsa era sidor (igen och igen - i synnerhet 377ff) och samtidigt "lyssnat på TV". Grattis på 40-årsdagen - och fortsätt gärna i minst 40 år till!!