SVT rapporterade · Behöver Ludvika en akutmottagning?

18.22
18.22
18.49
Givetvis vill jag ha tillbaka akutmottagningen i Ludvika. Väntetiden i Falun på akuten är som jag hört mycket lång, medan den vid akuten som tidigare fanns vid Ludvika lasarett var kort.
Dessutom går det mycket tid, bara för att resa fram och tillbaka till Falun.
19.03
Noren hävdar att om man ska välja mellan akut i Ludvika och kvalitét, så är det bättre att åka en bit.
Då ställer jag mig frågan om det är kvalitét att behöva först sitta en timme i bil till Falun, sen sitta på en akut i flera timmar. Hamnar man inte i prioriterad grupp, så kan man få sitta på akuten med smärtor i väldigt många timmar, var är kvalitén i det?
Sen kan man lägga in den ekonomiska aspekten, att veta att man har en akut i närheten och kanske kunna vänta längre med att åka till akuten i Ludvika, eller att åka till Falun för att man inte törs chansa, i det senare fallet kostar varenda chansning som inte var ett akut fall massor av pengar.
Dessutom ska man tänka på att belastningen på personalen på akuten i Falun är stundvis väldigt hög. De gör ett fantastiskt jobb, inget snack om saken, men ju högre belastning, desto närmare ett misstag. Var är kvalitén då?
I mitt tycke är Noren och Socialdemokraterna ”ute och cyklar” även i detta fallet, som de gjorde när akuten lades ner ned Socialdemokraterna i spetsen.
En röst på Sossarna är en röst på sämre sjukvård i Ludvika.
19.03
Om ni öppnar i Ludvika, se och lär av Avesta. Bästa akuten att söka sig till. Snabbt mottagande och bra läkare.
19.45
Mycket bra initiativ av sjuksköterskorna och Ulf Berg! Sveriges stora problem är en undermålig primärvård, därav överbelastade akutmottagningar. Valet blev som Stefan Löven ville, en folkomröstning om välfärden. Därför förlorade S makten i alla landsting utom ett. Keep on the good work Ulf!
19.45
Vet inte ärligt. Det låter ju bra, men akuten som fanns förut var inget vidare.
Kom dit med fruktansvärda huggsmärtor i låret, trodde det var en blodpropp, nu vet jag att det berodde på diskbråck, men hen i receptionen bara skrattade åt mej.
Fick inte ens komma in och visa leg. Rätt så förnedrande och jag fick fortsätta vara orolig. Tordes inte söka för det på flera år.
20.11
20.50
Klart det behövs. Skulle finnas i varje kommun. Iallafall de större.
21.45
Ludvika är en stor kommun till ytan och med en stor industri, en stad under utveckling, självklart finns behov av en akutmottagning! Ludvika lasarett bör upprustas inte nedrustas.
Tack Ulf Berg.
21.45
Vi behöver akutmottagning i Ludvika. Att behöva åka till Falun för att få akutvård är inte samhällsekonomiskt. En närakut behövs i Ludvika.
06.07
Ludvika behöver en akutmottagning.
Behövs helt klart. Sitta och åka till Falun mitt i natten och få vänta många timmar på vård är inte bra.
06.07
Akutmottagning i Ludvika och andra liknande platser i Dalarna är viktig för att höja kvalitén genom tidig insats och blir också mer ekonomisk då endast de svåraste fallen slussas vidare till lasarett med hög specialkompetens och den mest avancerad utrustningen. I dessa specialsjukhus är kostnaden högre av på grund av den då högre specialiseringen och den mer avancerade tekniska utrustningen och skall därför inte belastas av fall som kan behandlas kostnadseffektivare lokalt.
06.57
Klart det behövs en akutmottagning i Ludvika. Det skulle underlätta för alla som bor där.då slipper dom åka te Falun
13.50
Ludvika behöver akutmottagning en stad i Ludvikas storlek bör vara attraktivt att bo och flytta till. Viktigt för framtiden.
14.37
Det är väl självklart att det behövs en akutmottagning i Ludvika, det är ju 7 mil till Falun. Det innebär ju att man avlastar akutmottagningen i Falun, som då kan dela med sig av sina resurser. Större trygghet och bekvämlighet för hela Västerbergslagen.
14.37
Självklart så behövs det en akutmottagning här i Ludvika. Vi har två stora företag här. Och händer det något allvarligt så är det bra att få vård på närmare håll än att behöva åka till Falun.
15.54
Under förutsättning att det går att få personal annars blir det bortkastade pengar