SVT rapporterade · Vilken mat åker i soptunnan hemma hos dig?

Tack för att ni delat med er av era åsikter. Nu avslutar vi forumet för i dag.
07.49
Det slängs 1,3 miljoner ton mat varje år i Sverige. Hur ska man komma runt det? Handen på hjärtat, hur mycket slänger du och hur gör du för att minska svinnet?
09.10
Absolut ingenting. Det som inte äts upp direkt fryser vi som matlådor. Detta kräver ingen extra ork och inkräktar ju inte på något sätt på ”vardagslunken”. Positivt både för miljön och ekonomin.
09.10
Kokt potatis som blivit över när vi ätet den stekt först. Någon korvbit för gammal att äta. Paprika o tomat som blivit dålig. När mjölken är en vecka efter bäst före datum. Någon måt vi glömt längst bak i kylskåpet.
09.14
Ingen mat alls åker i återvinningskärlet för komposterbart hos mig. Storhandlar en gång var fjortonde dag mycket planerat och äter upp allt. Hur svårt kan det vara???
10.35
Absolut ingenting. Överblivna rester hamnar i frysen; i en pytt eller ugnslåda. Mjölk, fil, vinslattar; allt kan användas. Vissen frukt och trista grönsaker får nytt liv i sallader och soppor. Lukta, smaka och spar pengar
10.35
Ingen mat åker i soptunnan det jag bra på
10.37
Bananskal, ben från kött och fisk, stjälkbiten på aubergine, blast och skal från morot och potatis. Mjölk som passerat bäst före datum med mer än tre-fyra dagar kokar jag upp hastigt, då håller den sig längre, eller fryser in. Ledsna tomater och paprika steker jag i en kastrull och slänger in röran i frysen till nästa gång det vankas köttfärssås. Se gärna en inspirerande föreläsning med Tristram Stuart om matsvinn på TED.com. 14 minuter som får upp ögonen på vem som helst.
11.18
Här slängs INGEN mat!
12.30
Slänger väldigt sällan mat. Är "världsbäst" på att ta tillvara rester o trolla om dem ihop med något annat!
13.54
Komposterar sedan 1990 det som inte går att äta, så inget slängs.
13.54
Skal, ben, hushållspapper som jag torkat ur stekpannan med. Har inga matrester, lärt mig laga lagom portioner
14.23
Inget alls.. Hönor, katter tar det ärbara. Kommunen tar det komposterbara.