SVT rapporterade · Har du varit sjukskriven och prövats för din arbetsförmåga?

Tack för att ni delat med er av era berättelser och erfarenheter. Nu stänger vi chatten för idag men fortsätt gärna att mejla på halland@svt.se. God afton!
10.04
Har du varit sjukskriven fått din arbetsförmåga testad? Dela med dig av dina erfarenheter här eller mejla oss på halland@svt.se
10.49
Testerna är löjliga. Gjorde test på Nynäshamns sjukhus för länge sedan och ett nytt på ami också det länge sedan. Det är löjligt. Man kan inte bedöma arbetsförmåga på det sättet. Ett arbete i verkliga livet går inte att jämföra med några enkla test. Uruselt och förnedrande.
10.49
Testats? Efter 6 mån med utmattningssyndrom sa handläggaren att jag skulle säga upp mig och skriva in mig på af för att hitta ett jobb i tyst miljö utan krav på erf eller fysisk ansträngning. Efter det beviljades inte min sjukersättning fast läkaren ville att jag skulle vara 100% sjukskriven. Arbetslös sedan dess - tre år senare. Känner mig nästan helt frisk nu - fortf symptom i perioder. Från fast anställning till utförsäkrad. Tack för den FK i Varberg. Träffade aldrig handläggaren. Beslutet förmedlades via telefonsamtal.
11.15
Nej inga tester , ingen rehabilitering alls.
Avslag på sjukpenning efter några veckors operation med gips.
Helt arbetsför bedömer försäkringskassan mig.
Fortfarande ingen på f-kassan som erbjuder detta , säger nej och hänvisar till att jag alltid kan överklaga beslutet.
Har gått utan inkomst , arbetsförmågebedömning m.m i 2 månader och kliver in i månad 4 efter akut steloperation och fortfarande ingen rehabilitering.
11.15
Har gjort flera arbetsutredningar under åren. Senast hos FK. Läkare, psykolog, sjukgymnast o arbetsterapeut hösten -18. Läkaren var överläkare i psykologi när jag kollade upp honom. Och att han kunde något om kroppen o hålla sig till sanningen i sammandraget kunde han inte. FMR konstatera att det var stor konflikt mellan de övriga och läkaren. Men vad hjälpte det när handläggaren inte bryr sig vad FMR skriver. Så nu utförsäkrad och AF inte tar emot mig eftersom jag inte klarar av alla arbetsprövningar de skickat mig på. Har varit sjukskriven, sjukpensionär inkopplad på AF i 20 år o 8 månader. Även min läkare o läkaren på handkirurgen tycker jag ska vara sjukskriven eftersom kroppen är trasig av både det ena o andra.
11.16
Försäkringskassan är den i särklass sämsta myndigheten som jag har haft att göra med. Jag fick noll hjälp genom dem - tvärtom. De ignorerade totalt vad läkaren skrivit. Kommer aldrig någonsin igen att vända mig till FK - oavsett vad som än händer i framtiden.
11.21
Har bara jättebra erfarenhet av f kassan under min längre sjukskrivning!
11.21
Har varit på smärtrehab, länshälsan, Ryggis 2 gånger.
Var med en om en trafikolycka 1988 och efter alla dessa turer på operationsbord och utredningar har dom forfarande inte gått med på sjukersättning.
Blev stelopererad i mitt vänstraben och har opererat in en nervblockad i ryggen pga mina nervsmärtor, kommer aldrig bli smärtfri. Och min rygg och höft kommer behövas åtgärdas med tidens gång.
Arbetsförmedling hade inget att erbjuda, så denna cirkus med Försäkringskassan forsätter.
Ann-ki
11.24
Överklagat till förvaltningsrätten i slutet av månaden, ryggmärgsskada, rullstol, kryckor men enligt förnedringskassan så är jag fullt arbetsförd och 50% sjukersättning nekar dom. Jag jobbar 50% men klarar inte mer.....enligt dom så borde jag jobba 100% i "ett vanligt förekommande arbete " eller på samhall och säga upp mitt jobb på 50% som jag klarar för att jag kan anpassa mitt arbete och jobba med fötterna i högläge 😱
11.36
Har varit sjukskriven i 9 år med nästintill samma sjukdomar. Några har tillkommit. Arbetstränat och framkommit 50 % arbetsför. Nu helt plötsligt efter 9 år så har läkarintyget utretts utav en medicinsk rådgivare och jag är sedan 1 månad tillbaka utförsäkrad och enligt FK kapabel till att jobba 100%
11.36
Jajamen, samma här, läkaren skrev 50% men jag blev utförsäkrad. Går numera utan jobb och helt utan inkomst! Grattis...? Lagstiftningen bör ändras, detta är idioti på riktigt.
11.38
Att Försäkringskassan kan få bedriva sin myndighetsutövning på det sättet de gör är ofattbart. Arbetsordningen har blivit att myndigheten, med människors försörjning som insats, ändrar lagtolkning och regler från en dag till en annan. Sen är fkassans åsikt att det är medborgarens skyldighet att prova om lagtolkning är korrekt genom att få saken prövad i domstol.

Inte nog med att de tar noll risker så drar de undan försörjningen för medborgare och tycker att det är upp till domstolarna att avgöra saker. En prövning som kan ta 1-2 år.

Det är horribelt. Fullständigt horribelt
12.00
Jag har aldrig blivit så illa bemött av en myndighet som av Försäkringskassan. Deras rättosäkra arbetssätt och deras förhållningssätt till sitt uppdrag och sin politiska lojalitet framför lojalitet mot medborgaren genomsyrar hela myndigheten.

Jag har bedömts som arbetsoförmögen av 2 psykologer, 1 allmänläkare, 1 specialist i psykiatri och 1 överläkare vid vuxenpsykiatrin. Trots detta bedömer Försäkringskassan att jag kan jobba.

Det är en rättsskandal utan motsvarighet i svensk historia det som pågår.

A-kassa kan jag inte heller få för de anser att jag är för sjuk och Socialkontoret anser att min fru ska försörja mig.

Jag står alltså på 0 kr i inkomst. 0 kr. Och har inte möjlighet att få pengar från något ställe.

Vi har dessutom 3 barn att försörja.

Det är ren och skär missär.
12.01
Jag tycker det är rimligt att man ska prövas mot hela arbetsmarknaden. Vill man sedan jobba kvar på ett arbete fast man bara orkar halvtid så är det upp till en själv, inget staten skall subventionera. Sedan finns det naturligtvis fall där lagstiftningen blir lite väl fyrkantig.
12.14
Politikerna kan skärpa reglerna för att få vara sjukskriven så mycket de vill men i slutänden är det varken politiker, läkare, personen som är krasslig eller försäkringskassans handläggare som bestämmer vem som är arbetsför. Om inte arbetsgivarna är intresserade av att anställa en krasslig person så är det faktiskt arbetsgivarna som bestämmer hur mycket krämpor som gör att en person ses som arbetsför eller ej
12.15
Min fru är enligt alla läkare/specialister oförmögen att arbeta, och arbetsförmedlingen kan inte förstå vad hon skall kunna arbeta med.
Trots detta så blev hon utskriven i Januari, med motiveringen att det kanske finns någon sysselsättning i någon grad som hon kan utföra.
Hon har varit sjukskriven i 5 år, och har konstant värk.
Hon sover 2-3 timmar/natt och sen kan hon inte ligga mer p.g.a. värk.
Det är aldrig frågan om hon kommer att ha en dag utan ”paralyserande värk”, utan det är mer eller mindre en frågan om när under dagen som den drabbar henne. (Beroende på hur mycket hon gör under dagen)
Hon har testat ALLA läkemedel, och även opererat in en smärtstimulator, fast utan resultat.
Vi går ett dystert öde till mötes, både ekonomiskt och som människor.

12.15
Det värsta tycker jag att en del får ersättning, och de som verkligen behöver få hjälp inte får. Är det inte dags att bedöma rättvist och titta över de som fick förtids pension när det var lätt och få för en del år sen. Ska de inte också omprövas i arbetsträning de har säkert också arbetsförmåga.
12.16
Jag var på arbetsförmågeutredning i det utökade samarbetet mellan arbetsförmedlingen och försäkringskassan genom att arbetsträna. Jag kom upp i 50 % i ett anpassat arbete. Påpekade för försäkringskassan flera gånger i god tid att jag inte skulle klara av mer. Dagen efter utredningen var över ansåg dom mig 100 % arbetsför i ett normalt förekommande arbete på atbetsmarknaden. Varför hade dom inte hittat det jobbet under arbetsträningsåret då???
Svaret jag fick var att det var ett annat ärende. Så dom tittar inte ens på vad dom själva gjort.
12.16
Varken AF eller Försäkringskassan informerade mig om att jag hade den rätten när jag fick PTSD utan jag tvingades att återgå till arbetslöshet för att överhuvudtaget ha någon form av inkomst.
Nu nekas jag sjukpenning, är utskriven av AF som 2016 tvingade mig att avbryta rehab och som hemlös med PTSD kan jag därmed inte ens söka akutvård utan att hamna hos kronofogden.
13.08
Får rysningar vid tanken på FK. Jag testades. Fick sortera böcker i en bokhylla i bokstavsordning. Gå fram och tillbaka i en offentlig korridor medans den där varelsen från FK tog tid med ett stop ur. Hm. Förnedring. Offentlig dessutom. Människor satt i ett väntrum och såg på spektaklet. Svälter hellre ihjäl än har med den myndigheten att göra igen. Ärligt talat? Vad är det för försäkringssystem? Känner mig blåst på mina skattepengar.
13.08
Försäkringskassan har ett politiskt styrt uppdrag, om man inte är nöjd med hanteringen av sjuka går det fint att rösta fram ett styrande parti som budgeterar tillräckligt med pengar för att kunna möta behoven som visas här i chatten.
Hur granskas anslagen vs behoven undrar jag? Dvs att det tillsätts tillräckligt med pengar till försäkringskassan för att möta behoven?
Fsk hittar ju också sina politiska och ekonomiska mål att möta, hur ser dessa mål ut och hur matchar de behoven som finns?
13.09
Varit sjukskriven i fyra år för depressioner, ångest, PTSS och har sannolikt ett personlighetssyndrom (anankastisk). En högfungerande störning som gör att jag oftast inte kan vara nöjd med vad jag utför. Jakten på perfektionism leder till utmattning. Störningen är kronisk. Jag vet att det finns många andra som har det värre än vad jag har det, och de har inte skuggan av en chans att få sjukpenning. FK har tappat verklighetsförankringen totalt!
13.09
Löjligt utredas af och försäkringskassan. Jag har varit sjukskriven i över 10 år och kommer aldrig bli frisk säger läkare. Så bör FK lyssna på alla läkare som skrivit på sjukskriven osv. Vi är helt oskyldig och drabbas sjukdomar och kan inte göra något åt. Alla jobbar och betalat skatt, en dag blir någon av oss blir sjuk grund av sjukdomar/bilolycka eller ngt som drabba oss. Inte våra fel. Sjukdomar dyker när som helst då måste man rätt att få sjukpenning /sjukersättning hela livet. FK kan inte tvinga människor att prova annan arbetsmarknad, tänk på att vi har trygghet tex fast anställd där och kollegor som trivs jätte bra. Jag kämpar mot FK i många år. FK bör ändra lag med att alla ansöker sjukpenning/sjukersättning har rätt att få när läkare har skrivit läkarintyg. FK måste lyssna på våra läkare !!!!
13.16
Hej
Jag var sjukskriven i ca 6 år fick inte söka sjukersättning då jag inte är färdigutredd pga smärtproblematik som man ännu inte hittar orsak för.
Har multidiagnoser utöver.
Gjorde två arbetsprövningar under dessa år på 2t per dag som ej fungerade pga smärtproblematiken ökades.
I okt 2017 fick jag avslag på sjukpenning efter att ha kämpat med FK och hotats att få avslag i över 1år.
Fick själv uppgiften att bevisa mina diagnoser från alla olika instanser trots husläkare som summerade allt.
De blev en stressig situation som gjorde att magen la av att fungera plus övriga diagnoser försämrades. Fick göra en AFU som FK begärde i pilipstad.
Där framkom de att läkaren inte ens fått all info om mitt ärende från FK.
Han och sjukgymnasten intygade dock att mina symptom på alla mina diagnoser stämde och att min framtid såg dyster ut och att mina funktionsnedsättningar kommer att försämras.
Trots detta fick jag avslag och ansågs fullt arbetsför 8h/dag i ett normalt förekommande arbete där jag kan pendla mellan att sitta och stå, som inte innefattar jobb med dator och en stressfri miljö.
FKs handläggare lämnade vara över mig te AF innan jag ens fått beslutet på posten. Ingen mer kontakt från FKs håll efter de.
De svarar ej heller om man ringer utan hamnar i röstbrevlåda.
I kundtjänst är FK bara otrevliga.
AF kan inte hjälpa mig och får inte rätt till aktivitetsstöd då jag är för sjuk för att jobba eller gå in i ngt program och får heller ingen sjukpenning, mina stämpeldagar är slut pga tidigare arbetsprövningar.
Har nyligen gjort en operation som jag väntade på som FK visste om när de gav mig avslag.
Sökt sjukpenning för den och nu två månader senare har FK inte ens öppnat mitt ärende.
Har också ansökt om sjukpenning för övriga diagnoser då AF inte kan hjälpa mig.
Har fått sökt försörjningsstöd som beviljas månad för månad och då måste ja flytta till en etta om de blir långvarigt vilket jag inte orkar.
Är helt utmattad psykiskt av denna stress som FK utsätter mig för plus all värkproblematik mm som jag ansökte sjukpenning för från början.
😢
13.16
När man läser kommentarer nedan blir man ledsen. Otroligt hur lågt Sverige sjunkit gällande trygghet, vård, omsorg.
13.17
Har haft många och långa sjukskrivningar pga allvarliga sjukdomar och olycksfall. Fk har stöttat och hjälpt mig att komma tillbaka och även stöttat mig gentemot SLL när de försökte bli av med mig. På initiativ av min handl på Fk fick jag sjukersättning beviljad 2016. Är tacksam för allt stöd jag fått av Fk genom åren. Tyvärr har Fk gått ner sig, de ser inte individen längre utan tolkar LOH och andra intyg utan att kompetens för detta, i syfte att hålla sjuktal nere samt spara pengar.
13.17
Har kämpat i över 10 år på A.F med olika arbetsträningar och arbetsprövningar. Klarade inte ens av 3 timmar en dag i veckan. A.F har skrivit ut mig ur systemet för det finns inget på arbetsmarknaden åt mig. Jag har Fibromyalgi och ME/CFS. Kommer knappt ur huset och har inget liv. Var tvungen att söka sjukersättning. Men F.K nekar detta och säger att jag är fullt frisk och kan jobba med något som inte är krävande och i min egen takt. Jag har papper från A.F och flera läkare som alla säger att jag inte kan jobba. Nu har jag varit tvungen att anlita en advokat för att överklaga. Pga att jag inte orkar får advokat sköta allt. Mer pengar som försvinner, vi har levt på min sambos pensionspengar. Och det går inte runt. POLITIKER HUR KAN NI SOVA GOTT OM NÄTTERNA???
Så många som lider och även tar sina liv. SKÄMS!
13.17
Mig har de avslagit ansökningarna 3 ggr.
Läkare och sjukgymnast ville ha till möte
med försäkringskassan men varken handläggarn eller dennes chef ville ha något möte, de hade ingen skyldighighet.
Är snart 63 år arbetat sen jag var 16 år.
Med problem i armar, händer och vänsterarm.

Motivering vad är det som hindrar att söka annat arbete där vänster arm inte behöver användas!


13.17
Nej. Jag är för sjuk för att jobba men inte tillräckligt sjuk för att få ersättning. Jag har två läkare och två psykologer som konstaterar att jag har en hundraprocentig nedsättning av arbetsförmågan p.g.a utmattning och stress. FK nekar min sjukpenning då de anser att jag inte kan vara sjuk för att jag är arbetslös.
13.31
Jag läste för ett tag sen under en nyhet, om hat och hot mot yrkesutövare, en handläggare från Försäkringskassan som ojade och beklagade sig om hur illa omtyckt hennes yrke är. Det sades att folk inte förstod att det är politikerna som gör reglerna osv.

Jag vill med den starkaste möjliga emfasen mena att de har gjort sig oerhört välförtjänta utav det djupa hat folk känner mot Sveriges mest föraktade myndighet.

Jag vill berätta om min dyrbare mor, som har en långt gången MS. Trots fem stycken läkarutlåtanden från såväl överläkare som från smärtkliniken, som sade att min mor inte var kapabel till att arbeta ansåg denna handläggare på FK att min mor visst kunde arbeta, och hotade att dra in allting. Sjukpenning, personliga assistenter, hela rubbet. Ett möte bokades.

Tänk er själva scenariot här. En äldre kvinna kommer in på handläggarens kontor, stödd på krycka i ena handen och en personlig assistent i andra handen (för hon kan enbart med enorm styrkevilja och smärta gå, och kontoret var inte rullstolsanpassat).

Handläggaren, med ett stort /hånflin/ säger "Du ser ju pigg ut!". Min mor var inte pigg. Bara en sådan resa till kontoret är oerhört tröttande.

Under följande diskussion dividerades det fram och tillbaka, och handläggaren vägrade ta läkarutlåtanden i seriöst beaktande. Implikationen var att denna äldre rullstolsburna dam, med skakningar i händerna och oerhörd smärta, hade förmått fem olika läkare på tre olika kliniker, varav två överläkare, att skriva in falska intyg, baserat på att min mor inte såg så illa ut.

Trots alla rimliga argument, slutade det med att handläggaren ansåg att min mor var 50% arbetsför och assistansen samt sjukpenningen skulle reflektera det. Hon är väldigt viljestark min mor, och stolt, men när hon kom hem efter mötet grät hon. Att gå på ens ett deltidsjobb innebar för henne att man måste lägga ner tid motsvarande en heltidstjänst när man räknar med transport, förberedelse osv, och när hon kom hem efter det kontorsjobb som hade hittats åt henne gick hon direkt till sängs och sov tills nästa dag, då hon skulle upp och jobba igen. Inom två månader hade hennes MS förvärrats, alltså gått in i ett nytt skov, och såväl arbetsgivare som nya läkare och sjuksköterskor bönade och bad om 100% sjukskrivning, vilket hon fick efter en ny handläggare tilldelades.

Den avsky som folket har för Försäkringskassan är 100% berättigad, och jag lämnar djupet av mina känslor för dels handläggaren men även myndigheten som sådan osagt.
13.32
Blev sjukskriven för arbetsskada 8/3 2000
Har blivit bollad fram o tbx mellan FK o AF sedan dess . Arbetstränar för 5e gången nu. Har aldrig kommit upp i mer än max 50%. Mina skador får jag leva med. Tyvärr inget som går att ”fixa”.
13.32
Det är ett rättssäkert förfarande som pågått i flera år nu, och en djup kränkning av individer. Samt ett hån mot läkarnas profession.

FK har förstört snart fyra år av mitt liv och orsakat att jag blivit ännu sjukare. Intvingad i arbete som försämrade tillståndet. Trotts min kamp att iaf jobba 50% på ett anpassat arbete som jag med stora svårigheter utförde så användes det emot mig som argument för att hända att jag kunde jobba 100% och jag hänvisades tilla "ett vanligt förekommande arbete uta diverse ssker så som stress och social kontakt. Jag blev tvungen att säga upp mig från mitt gamla jobb jag haft i 11 år som jag varit tjänstledig ifrån pga hälsoskäl efter första utförsäkringe. Jag hade intyg från två allmänläkare och psykiatrin med diverse kompletteringar och förtydliganden - inget hjälpte.

Jag blev straffad pga att jag kämpade och onte sjukskrev mig heltid.

Beslut togs dessutom med stöd av uppgifter som inte stämde, där den försäkringsmedicinska rådgivaren hade missförstått jornalen. Trotts begäran om ny bedömning med rättade uppgifter så användes det i beslut och bedömningen gjordes inte om. Jag kontaktade chefen och uttrykte att detta måste vara tjänstefel att intevgöra om något som blivit fel men det hjälpte inte. Begärde omprövning men där sades "att inget nytt hade tillkommit" = avslag.

Förtroendet för försäkringskassan och regeringen är noll. Det finns inget skyddsnät längre för sjuka i sverige. Utan mina föräldrar hade jag inte klarat detta utan hamnat på gatan med min son. Har även fått viss hjälp av kyrkan.

Är djupt kränkt och förtvivlad men orkar inte kämpa mer mot FK. Jag gjorde det i två år från och till men tillslut kändes det helt hopplöst. Framtiden är oviss och jag lever en dag i taget. Eller snarare överlever en dag i taget för jag har inte råd att leva.

Handläggare och chefer håller varandra om ryggen och förnekelsen är total ända upp i regeringen. Annika Strandhäll och målet om 9,0 har satt skygglappar på alla nivåer "som bara gör sitt jobb". Det finns ingen logik kvar, bara en kallsint jakt på fina siffror.

E
13.35
En sak som var jobbig för mig var att personen på FK verkade njuta av sin makt. Lågutbildad maktlös människa som plötsligt hade makt och kunde bestämma över mitt liv. Det var många arroganta och förnedrande kommentarer kring min sjukdom. När en är sjuk är en utsatt och svag. Det finns säkerligen bra människor anställda på FK också. Men rekommenderar dem att söka nya arbeten. Karma säger jag bara - Till er som ”bara gör ert jobb”. Ta ert ansvar och säg ifrån! Arbetsstrejka om det krävs. Gå därifrån. Det duger inte som argument -att bara göra sitt jobb -när det är rättsosäkert och gamblar med människors liv, värdighet och trygghet.
13.35
Jag har varit sjuk länge. När jag var tvungen att sluta min tillfälliga anställning 2009 fick jag genomgå ett antal rehabiliteringar, arbetsprövningar, kurser och arbetsförmågebedömningar. Samtliga har påvisat att jag saknar arbetsförmåga, jag har även läkaringtyg. Det här har alltså hållt på sedan Januari 2010 jag har inte blivit friskare utan blir mer sjuk, jag misstänker att en del av de stessrelaterade problemen jag har kommer från Försäkringskassans hantering.
13.36
Har varit sjukskriven i 10 år efter ett flertal operationer i rygg med stora besvär efteråt. Har deltagit i div aktiviteter och program i perioder, gjort allt enl både Fk's och tidigare mina egna önskemål. Jag arb.tränade i anpassat arbete först i 1 1/2 år sen vidare sjukskriven, sen återigen anpassad arb.träning 1 år.
Under resans gång har det tilkommit fler diagnoser.
Tillslut insåg jag min egen begränsning och även Af,
dom skrev ej arbetsför till Fk..Sedan några år tbx har min specialistläkare skrivit att jag ej anses arbetsför och att jag borde få sjukersättning, fått avslag i Förvaltningsrätten 1gång, nytt ärende där nu (ca 1 år kvar minst innan nästa besked).
I dec-18 skickar Fk mig på Afu, den visar att ryggen är riktigt dålig men att jag har hyfsad kognitiv förmåga kvar ändå så nu är det visst på gång med ännu en anpassad arb.träning..orkar inte..
13.37
Blev skickad av f-kassan till försäkringsmedicinsk enhet för aktivitetsförmågeutredning där svaret blev att jag inte hade någon arbetsförmåga och det är tveksamt om jag kommer återfå någon. Kontoristen (handläggaren) hos f-kassan valde att kopiera det som f-kassans egna försäkringsmedicinska rådgivare (som ska hjälpa handläggare att tolka medicinska termer och koder) torftigt, felaktigt och kortfattat skrev. Sedan blev jag utskickad ur sjukförsäkringen och friskförklarad av handläggaren hos f-kassan och uppmanades att skriva in mig hos AF och stå till arbetsmarknadens förfogande för att inte förlora min SGI hos f-kassan i framtiden. Okunniga handläggare hos f-kassan lägger goddtyckligt in sitt veto mot intyg som läkare och experter skriver!
13.37
Min pappa hamnade i rullstol efter en misslyckad operation av elakartad cancer, Fk tyckte att han kunde ta ett kontorsjobb eller liknande där man inte behöver gå eller stå. 5 månader senare dog han, inskriven på Af som arbetssökande. Hurra...
13.38
Skadade nacken i bilolycka för drygt två år sedan. Klarar med anpassningar mitt kurators arbete på halvtid, anpassningarna består i ståbord i rum och konferensrum, vilobädd i mitt rum då jag behöver avlasta nacken med ett par timmars mellanrum, byte av arbetsdag vid för stort smärtpåslag. Trots detta menar Försäkringskassan att det finns andra ”vanligt förekommande arbeten på heltid” som jag bör klara. Har tvingats skriva in mig på Arbetsförmedlingen som inte heller känner till vilka arbeten de skulle kunna vara?
Enligt min åsikt behöver vi förstärka de förmågor personer ändå har trots skador och sjukdomar och stärka och stödja istället för att som nu kränka människor som är skadade eller sjuka. Fokusera på det friska!
13.38
Efter utredningen på af konstaterades, ingen arbetsförmåga, då blev jag uppsagd från mitt arbete på fk. Det var 2015 och alla var överens om att sjukersättning var det enda som fanns kvar. FK nekar ffd sjukersättning efter alla år och multisjuk. Sedan 2017 nekar de även sjukpenning. Min aktivitetsförmåga är ungefär 30 min åt gången med vila på minst 90 min mellan....
13.39
Har genomgått 3 cancerbehandlingar och efter den tredje behandlingen blev jag friskförklarad av guds ställföreträdare på jorden försäkringskassan. Efter 1 års återhämtning ansåg man mig frisk nog att ta ett normalt förekommande enkelt arbete trots att läkarexpertisen i Lund ansåg att jag inte hade kraft nog. Men en socionom utan medicinsk kunskap friskförklarade mig! Helt emot SFB kap 30 § 8-12! Ställer gärna upp för intervju eller fördjupning MVH Bertil
13.41
Jag var sjukskriven på halvtid från 2012 till oktober 2014 då jag kraschade helt. Därefter var jag sjukskriven ( med tre månaders stupstock) fram till dec 2016. Då bestämde FK att jag var frisk nog att arbeta. Arbetsträningen där jag var anställd hade inte fungerat då jag var för sjuk och två olika läkare menade att jag skulle ha sjukersättning, men jag fick bara avslag.
Det gjorde att jag var tvingad att skriva in mig på AF (för att skydda min SGI) och då blev jag även av med min anställning då de inte hade något arbete till mig för att jag är för sjuk. Efter några månader(i mars 2017!!) fick jag tag på en handläggare på AF och jag krävde en arbetsförmågeutredning. Jag blev inskriven på ArbetsLivsResurs och efter ett år där hade de kommit fram till att jag knappt klarar ett väl anpassat arbete på 25%.
Jag har under den här tiden fortsatt att söka sjukersättning på 75% men får bara avslag. AF och FK kan inte samarbeta och jag faller mellan stolar. Jag har fått diagnosen ME/CFS vilket innebär att fysisk och även mental ansträngning gör att jag blir sämre. Jag vill gärna arbeta i den mån det går, men inte så jag blir sängliggande 24/7!!!!! Vår sjukförsäkring är helt klart inget vi kan lita på. Jag känner mig psykiskt misshandlad med en konstant stress, nedstampad och utan värde. Jag blir bara sämre.
13.41
Oh ja, har varit heltidssjukskriven i tretton år nu, de första sju åren bestod av rehabilitering under två olika omgångar, aktivitetsträning och sex olika platser med arbetsträning, kom då upp i dryga 9 timmar veckan. Alltså ingen sjukskrivning utan åtgärd. de senaste åren har det varit mestadels sjukskriven förutom en arbetslivsinsats 2017 med arbetsförmågeutredning med specialinsats, klarade då knappt 4 timmar i veckan under en tremånadersperiod. Denna utredning eller all sjukdomshistorik innan tar Försäkringskassan ingen hänsyn till . Arbetsförmedlingens utredning anses inte vara medicinskt gjord och har då en underordnad betydelse.
13.48
Det kanske värsta av allt är att det inte är pengar som saknas. Både socialförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen går plus. Och även statsbudgeten i sin helhet går med enorma överskott. Men det är först när folk vaknar som det blir någon ändring.
14.00
Tre trafikolyckor och 2 gånger canser. Fick 11 kortisonsprutor i ryggen varje vecka. Tvingades söka läkare varannan vecka i 11 är. För läkaren fick inte sjukskriva mig förrän jag nästan var död. Enligt läkaren så ringde Försäkringskassan och sa det till honom. Handläggaren ifrågasatte mig och sa att hon inte trodde att jag hade så ont. 12 diskbråck är en av mina 40 sjukdomar. 10 år senare ringde hon en sommar för att tala om för mig att hon haft ryggskott och kunde inte gå på toa och att hon trodde mig. Jag frågade vad det hjälpte mig nu när hon kränkt och ifrågasatt mig så länge och gjort mig liv mycket svårare. Då tvångspensionerade de mig och eftersom det gått mer än 7 är av halvsjukbidrag och arbetsträning. Så förlorade jag mina femton år arbete och blev nolltaxerads. Får mindre än flyktingar som kommer till Sverige och aldrig jobbat. Är nu ännu mer kränkt och undra hur de tänker. Är de mänskliga eller så låter de datorn bestämma vem som får vad.
14.00
Jag är 52 år och vårdskadad då jag fick fel diagnos, fel läkemedel och fel dosering utan uppföljning. Under flera år var jag svårt sjuk pga läkemedelsbiverkningar och läkemedelsförgiftning utan att få ngn kompetent hjälp. Idag lider jag av dolda funktionsnedsättningar och posttraumatisk stress. Jag har inte fått ngt hjälp utan endast avvisats och förnekats upprättelse. Jag har kämpat mig tillbaka på egen hand.

I somras drabbades jag av en stressrelaterad hjärtinfarkt (Takotsubo) och blev sjukskriven.

Jag fick endast 2 st utbet på mkt små belopp under 8 månader och kunde inte betala min hyra. Jag blev nyligen vräkt från mitt hem.

Jag har arbetat och betalat skatt regelbundet sedan jag fyllde 16 år.

Jag har fått hela mitt liv förstört av samhället.


14.00
Det som kanske retar mig mest är att jag gått och betalat in skatt till ingen nytta. När jag behövde hjälp av FK, så fanns det ingen hjälp att få.
14.25
Försäkringskassan utförsäkrade mig, trots flera välskrivna läkarintyg, afu utredning på 3h som bevisar min arbetsoförmåga. Hade en inplanerad rehabkurs på smärtklinik på sjukhuset, men det tog försäkringskassan inte hänsyn till. Min smärtläkare har begärt möte med fk men det vill fk inte ha. FK hänvisar till arbetsförmedlingen. Eftersom FK’s icke medicinsk kunnig kontorist anser att jag ska klara av ett arbete på 100%, som ej är fysiskt eller kognitivt krävande.
Så försäkringskassan har sparkat ut mig från sjukförsäkringen, utan nån sorts rehab/arbetsträning.
Det är skrämmande hur vi sjuka behandlas av fk/regering. Vi sjuka finns inte i samhället!!!!
14.41
Jag fick hjärninflammation för 7 år sedan. Troligen inte kunna återgå till något arbete, ens på 25% sa neuropykologen efter utredning.Trodde då att det värsta som kunde hända mig var att bli sjukpensionär. Men det var fel. Tre ansökningar om sjukersättning som nekats. Färdigbehandlad från specialistklinik, inte rehabiliteringsbar. Ingen arbetsförmåga skriver min läkare på vårdcentralen i december 2018.
Inga rehabinsatser från försäkringskassan sedan 2012. Nu utförsäkrad och friskförklarad sedan 1,5 år. Sjukpenningärende i förvaltningsrätten, får se vad det blir. Väntetid på allt. Dessutom så har försäkringskassan jurister som kan föra deras talan, det känns omöjligt att vinna. Men jag vägrar ge upp utan kamp!
14.46
Varit sjukskriven 10 månader 2016, blev utförsäkrad trots forsatta läkarintygg. Ingen träff med FK eller telefonsamtal , inga provningar Återigen 2018 blev jag sjukskriven under tre månader Avslaget kom efter över 4 månader väntan på beslut Ingen överlemning eller provning var på tal. Det som kom genom AF är att man ska praktisera på olika arbetsplaser för att "rehabiliteras" och testas mot arbetsmarknaden. Jag praktiserar trots mina besvär, har ingen val , är fyllda 63. Efter inte bestämd tid som praktikant ska AF bestämma min arbetsförmåga och vidtta åtgärder, stödd heter det för att hjälpa mig till arbetsmarknaden och utvecklas Ibland undrar jag om samhällskostnaderna för oss som är 60 plus och måste delta i denna karuselen med åtgärder för att få ersättning till mat och hyra innan pension .
14.53
Har kronisk värk sedan en olycka i augusti 2016 samt utmattning med ångest och depression efter skilsmässa samt flera andra livskriser 2017. Jag fick arbetsförmågan testad i december. Resultat visade att jag var bara nedsatt utifrån mitt jobb (förskollärare). Psykologen ansåg att jag hade stora svårigheter gällande stress moment och undersökning visade att jag klarar ej av något fysisk arbete. Försäkringskassans försäkringsmedicinsk rådgivare ansåg att testen för stress kan inte anses generellt så därför skulle jag klara av ett icke stressfyllt och icke fysiskt jobb.
15.18
Jag har Autism (asperger), depression, paniksyndrom, social fobi, agorafobi, tvångssyndrom, generaliserat ångestsyndrom och IBS. Jag är så svårt sjuk så att jag får hembesök av vården istället för att vara inlagd på psykiatrin. Men sedan 4 månader tillbaka har jag ingen sjukpenning för att försäkringskassan dragit undan den. Jag har blivit så svårt sjuk nu så jag behöver få boendestöd och god man. Jag höll på att komma på benen med hjälp av medicin och psykoterapi men när försäkringskassan valde att dra undan benen fullständigt för mitt liv så är jag i princip bara sängliggande.

Det är så förnedrande. Kyrkan hjälper mig så att jag kan få tillräckligt med pengar för att kunna äta.

Försäkringskassan tyckte jag va frisk, arbetsförmedlingen tyckte jag va sjuk. Annika Strandhäll lovade att INGEN skulle hamna mellan de sk. stolarna. Nolltolerans va det. Ändå kan vi läsa om både mig och alla de andra som skrivit att det bara blir värre och värre.

Det är sådan desperation för tillfället så att det saknar motstycke i svensk modern historia. Och ändå håller media tyst. Jag tackar SVT Halland för att ni tar upp detta. Men det behöver sättas på agendan av uppdrag granskning, agenda, opinion live osv osv. Detta är en rättsskandal utan dess like.

Jag röstade på Socialdemokraterna för att få en förbättring. De kallade systemet för omänskligt och ovärdigt ett välfärdsland innan valet. När de fick makten gav de försäkringskassan mandatet att istället exploatera varenda svaghet i systemet.

Det är skandal detta. Jag känner mig förnedrad, sviken, och lurad.
15.19
Blev av med sjukersättning för 3 år sen..anses kunna jobba 100 procent..efter 11 månader av arbetsprövning kom jag upp i 6 timmar i veckan på kravlöst lugnt spa. Fortfarande avslag. Har alla intyg på att jag inte når upp kraven för 25 procent men ändå avslag.
15.19
Vart sjukskriven 50% Jan-15 - jul-17 pga UMS som utlösts av svår endometrios, ibs, fibromyalgi och trauman .
Har haft smärt problematik sedan jag var liten. Gick på sjukgymnastik redan som barn pga för korta hälsenor bl a.
I juni-16 blev jag utförsäkrad av FK. Jag var 100% arbetsför. Gjort arbetsprov hos arbetsterapeut som kom fram till att max 50% klarar jag jobba.
Fick klara mig ekonomiskt på min lön som var 50% av min 80% tjänst.
Ekonomin gick åt skogen , lönen täckte inte bolån, el, försäkringar , mat mm.
Fick lov satt säga upp mig från min arbetsplats som USK på demensboende.
Bytte till ett annat boende då AF inte tyckte jag skulle slänga bort min utbildning då jag läst så mycket olika extra utbildningar inom vården.
Knappt 1 år på 75% på nya boendet klarade jag. Sen rasade kroppen och UMS kom tillbaka. Varit sjukskriven 50% igen och under 3 mån på 100% då jag gick på rehab 3 dagar i veckan . Nu ska jag börja jobba igen o ska trappa upp . Max 25% från start i 2-3 mån sedan 50% osv. Men FK vill inte godkänna, jag har varit sjuk 1 år o är nu fullt frisk efter rehab...
15.48
Jag fick avbryta min sjukskrivning mot läkares inrådan eftersom jag riskerade bestående men. De hade sågat av 2 cm på nyckelbenet, fräst fyra ben i axeln, tagit bort cystor och rensat axeln. Detta var den dominerande armen och trots det var en av landets bästa specialister på detta och han skrev att jag inte kan eller får belasta armen eller lyfta över axeln så efter 3 månader utan ersättning så fick jag börja jobba. Läkarens sjukskrivning avslogs. Idag har jag bestående men och detta går ej att åtgärda. Jag fick även brev där jag skulle fylla varför jag var i sverige. Tilläggas att min släkt kommer från 4st med - sson namn jag har varit skriven i sverige hela mit liv liksom alla led i släkten sedan 1652.
15.50
Jag opererade min axel 20161003, var helt sjukskriven men kunde sitta hemma och arbeta lite med min vänstra arm. I stort sett arbetade jag 50% och hade rehab 3 g/dag. 20170424 behövde man operera igen men veckan innan sa dom att de dragit in min sjukpenning sedan 1 mån bakåt. De tvingade ut mig nu dagen efter operation på heltid nu fast jag visat att jag jobbat 50 %. De skulle dra in min SGI eller också skulle jag söka nytt jobb fast jag jobbade. De fick stora koncekvenser med att arbeta 100%, blev tvungen för att klara detta ta en hel del smärtlindring (morfin, citodon och arcoxia).
Idag 2 år senare har jag fortfarande en del värk och kommer nog alltid att ha det, kan säkert bero på att min axel inte fick den avlastning som behövdes. Jag går varje vecka på massage/akupunkture för att få lindring. Har även gått på smärt och rehab klinik (Skogskyrkogården) för att lära mig hantera smärta utan alla värktabletter.
Som jag ser det har Försäkringkassan bidraget med att min möjlighet till att bli helt återställd minskat då det tvingade ut mig direkt efter min andra operation. Är det här den FK vi vill ha, att de själper en både fysisky och för att inte tala psykiskt.
16.07
Jag tycker att det är högst anmärkningsvärt att Försäkringskassan uttalar sig på det sättet de gör. "Vi vill inte låsa in någon i sjukförsäkringen". Det där är en åsikt! Hon är en myndighetsperson som oberoende ska se till att medborgarna får sin sak prövad osakligt. Om det innebär att en medborgare blir "inlåst" i sjukförsäkringen för att hennes sjukdomstillstånd kräver det så är det så det är. Det är ett fruktansvärt människoförakt hos försäkringskassan. Karriärstörstande myndighetspersoner som verkar sakna all form av kurage, etik och moral. Låt mig påminna alla som läser detta och jobbar på försäkringskassan. Ni är anställda för att jobba i medborgarnas tjänst! Ni ska inte vara lojala mot myndigheten, utan mot oss. Jag vet att ni också mår dåligt och ser hur illa medborgarna far. Organisera er och gör motstånd. Använd er demokratiska rättighet OCH skyldighet som ni faktiskt har genom att vara anställda för medborgarnas tjänst. Gå ut offentligt och berätta hur situationen är. var anonyma om ni är oroliga för represalier. Gör det får vår skull. Vi som är sjuka och förlorar våra inkomster kan inte genomföra detta på egen hand. Vi behöver er hjälp.
16.53
Jo jag fanns handikappad till 50% 2024 efter 7 års utredning. Oktober 2018 kommer ett brev att jag ”bedöms” frisk av handläggarna och ska betsla tillbaka 56 000:- omedelbart??!! Hur de tänkte vet jag inte... inga utredningar eller läkarkontakter bara frisk, då där...detta har sedan oktober spolierat år av uppbyggnad mentalt och fysiskt för mig.
16.56
Sjukskriven sedan sep 2018 för utmattning. Kravet på att man måste bli helt återställd på ett år är helt orimligt. Det måste finnas flexibilitet vissa blir friskare snabbare än andra. Om du inte har varit utbränd så vet du inte hur det är. Man blir slutkörd av att gå upp och klä på sig, försöka komma på vad man ska äta, hur brer man en macka? Sen är man slutkörd den dagen. Det går inte att jobba med något när man mår så. Inte ens ett enklare jobb. Att ständigt behöva försvara sig när man är som allra svagast är hemskt. Hur ska man kunna friskna till när mn inte vet om man har mat på bordet nästa månad? Ångesten växer, sömnproblemen blir värre och självmordstankarna kommer. Hur ska jag kunna försörja mina barn om jag inte är frisk om 3 månader? Hur kan det vara så här? Önskar att jag inte varit så duktig och alltid gjort mitt yttersta på jobbet, jobbat över för att hjälpa andra, hoppat över raster och semester för att göra ett så bra jobb som möjligt. Skulle ha skitit i att göra det lilla extra men vad hjälper det nu. Det är redan försent och nu lider både jag och mina barn.
17.00
2009 fick jag diagnosen ischias lumbago. Jobbade som förskollärare fast värk. 2014 gick det inte längre. Provade på arbetsträning, anpassad arbetsplats, olika arbetsplatser även de som inte har med barn att göra. Tyvärr orkar inte kroppen, värken psykiskt eller fysiskt. Läkarna konstaterade att jag inte skulle arbeta. Arbetsförmedling sa att det inte fanns något jobb som passade mig. 2018 blev jag av med mitt SGI. Värken har ökat och nu 2019 fick jag diagnosen fibromyalgi. Har varken rätt till sjukpenning eller sjukersättning. Idag är jag hemma och helt utförsäkrad.
17.59
Japp, testat på min arbetsplats och andra anpassade arbetsplatser. Har hittills inte kommit upp i någon arbetsförmåga alls (enligt arbetsförmedling och läkare) men enligt försäkringskassan är min arbetsförmåga inte nedsatt med minst 25% Jag fick höra från början att jag är för ung för att vara sjuk, det var 8 år sedan och jag blir bara sämre, efter alla olika utredningar. Jag har trillat mellan stolarna och därifrån kommer jag inte upp igen..
18.05
Det är allt för tydligt att försäkringskassan inte har något existensberättigande kvar i dagens Sverige. De utförsäkrar folk på löpande band , ifrågasätter läkarkåren och fabricerar och hittar på egna tolkningar som ger avslag. Det här om något lämnar en unken smak efter sig. Jag förstår inte att detta kan få fortgå , dag efter dag , år efter år utan att någon gör nått.
18.13
Jag har inte fått min arbetsförmåga prövats fast jag bett om det. Jag klarar att arbeta en halvtid på mitt jobb men sedan tar kraften slut och jag får inflammationer i rygg, armar och ben, jag har en bindvävssjukdom vilket gör att stående, stillasittande och enformigt arbete är smärtsamt, jag behöver röra på mig, men inte för länge så att jag får inflammationer, men det räknas tydligen till tyngre arbeten därför får jag inte jobba den tid jag kan, utan måste söka nytt arbete utan att få möjlighet att visa att jag redan har det optimala jobbet för mig. Det är tydligen arbetsförmedligen som skall göra arbetsförmågeprövning och försäkringskassan skall ta denna bedömning i beaktan, men kan helt strunta i den om de vill vad resultatet än är. Jag har även en fråga. Varför måste vi gå till domstol och strida för vår rätt mot en myndighet, alla orkat inte eller har redan ekonomiska bekymmer pga sjukdom, andra försäkringsbolag har klara riktlinjer de följer och de lyssnar på läkare och tidigare domstolsbeslut?
18.15
Jag sökte sjukers. efter ett långt arbetsliv med kroniska ryggproblem och två hjärtinfarker med kronisk hjärtsvikt. Jag blev med tiden otroligt stresskänslig deprimerad och orkeslös som inte gjorde saken bättre efter 25 års sömnproblem med tinnitus. 2 överläkare+2 specialistläkare och en psykolog beordrade hel sjukers men de medicinsk outbildade handläggare på FK avslår liksom förvaltningsrätten . Kammarrätten vägrar ta upp mitt överklagande. Jag har absolut inget förtroende kvar för rättstaten Sverige men allra minst Försäkringskassan
18.20
Jag blev sjuk 2016 och 100 % sjukskriven. Utmattningssyndrom var första diagnosen. Men efter 2 år försämrades jag drastiskt och ny utredning visade en allvarlig neurologisk sjukdom som orsakar mig grava funktionsnedsättningar. Behandlande läkare samt specialistläkare är överens: jag har 0% arbetsförmåga.

Försäkringskassan godkände sjukpeng fram till hösten 2018. Efter det avslog de plötsligt min ansökan och jag utförsäkrades, med motiveringen att jag nu anses helt arbetsför. Alltså - från ena dagen 100% sjukskriven i allvarlig sjukdom till andra dagen 100% arbetsför. Trots att jag bara blivit sämre i en obotlig, progressiv sjukdom.

FK har inte testat mig mot min fasta tjänst. Min arbetsgivare är enig med mina läkare att jag inte skulle klara av mitt yrke trots anpassning. FK har inte varit i kontakt med min arbetsgivare en enda gång.
I beslutet om avslag står däremot att jag anses klara av "ett normalt förekommande arbete på arbetsmarknaden. Ett arbete som inte ställer höga krav på fysisk eller kognitiv/koncentrations förmåga".
Jag är nu tjänstledig från min fasta tjänst (på grund av sjukdom), inskriven på Arbetsförmedlingen och får a-kassa (trots läkarintyg att jag är icke arbetsför!!). Efter 3 månader på Af vet min handläggare ännu inte vad för slags jobb jag kan tänkas klara av. Så sådana jobb söker jag nu..?!.. från min sjuksäng.

Hela processen med FK har, enligt min behandlande läkare, försämrat mina symtom med ca 40%. Det finns inget vare sig sunt eller humant i FK:s hantering av mitt ärende. Jag har JO anmält.
18.59
Kämpar för en nära anhörig då denne inte orkar själv längre.
Denne blev utförsäkrad trots ett 10-tal ICD-koder och 6 specialistutlåtanden om både fysisk och psykisk ohälsa. Är diagnostiserad att inte kunna arbeta, 100%, dessutom till medel-suicid-risk.
19.15
Blev utförsäkrad efter 13 års sjukskrivning för ME. Har intyg från VC och specialistläkare att jag har 100% nedsatt arbetsförmåga. FK "tvivlar inte på mina besvär men anser att jag kan jobba heltid ändå."

Min förhoppning var att kunna återgå i arbete på deltid, men blev utsparkad ur sjukförsäkringen innan jag var redo. Det skapas inga förutsättningar för att man ska klara det och det finns varken medicinsk eller arbetslivsinriktad rehab. Nu är jag bara stressad och har tappat all motivation. Har jag tur får jag en hjärtattack och dör för jag kan inte se att jag har någon framtid som är värd något.
19.15
Har mycket dåliga erfarenheter av FK. Efter svår trafikolycka som jag inte var vållande till följde många jobbiga år. FK behandling av mig gjorde allt mycket värre. Trodde i min enfald att det jag betalt in till i hårt arbete under 35år utan någon tidgare sjukdomsperiod skulle vara ett skydd när det väl händer något!!! men ack nej! Trots flera specialistläkarintyg från fyra olika, tyckte de att jag skulle arbeta heltid ( klarade halvtid ) deras egna konsultläkare höll med men vad gjorde då FK? tro det eller ej men letade upp en som de fick att skriva som de tyckte. Det blev rättegång i länsrätten. De förlorade! Tydligen fortsätter de ändå att bära sig så här illa åt. Stå på dig Josefin. Man ska orka det trots att man har brutit ryggen? sjukt!
19.20
Jag rekommenderar alla att skaffa 1. Personligt Ombud . När man varit sjukskriven mer än 1 år betraktas man ha en funktionsnedsättning/funktionshinder - och då kan man vara berättigad till att få hjälp av personligt ombud (detta tar FK i beaktande) 2. Om man kvalificeras till att ha en funktionsnedsättning/hinder (=sjukskriven 1 år eller mer) - kan man ta reda på om man kan få hjälp med Psykiatrisk Rehabilitering (detta tar FK i beaktande) 3. Prata absolut med Kurator på din vårdcentralen så ofta som möjligt, ex 2 ggr mån (detta tar FK i beaktande). 4. se till att Läkaren sjukskriver 2 mån i taget (om det blir längre period ifrågasätter FK detta). 5. Om du pga av din sjukskrivning får ekonomiska problem, kontakta kommunens Skuldrådgivare I TID 6. Följande forum växer och sprider sig på FB och andra sociala media, följ och stöd dom så att det blir en förändring - då Försäkringskassan ägnar sig åt rättsosäkra bedömningar. Läs om vad andra har råkat ut för här : 116omdagen.wordpress.com samt solrosuppropet.se
samt denna strategiska handledning i sjukskrivningsprocessen, skriven av försäkringsmedicinsk jurist marie-louise-aijkens.se


19.41
Har bråkat med dom flera år med massor av läkarintyg som dom inte bryr sig om orkar inte mera .Fruktansvärt att ha med att göra
19.47
Hej, tyvärr ville FK ens ha ett möte fastän jag flera ggr bad om ett samarbete av nåt slag.
19.53
Sjukskriven av läkare på heltid, nedsatt arbetsförmåga oavsett arbete, pga utmattning, koncentrationssvårigheter depression, mt adhd, mm. Företagshälsan gjorde arbetsförmågebed som visade samma sak, och att jag behöver byta arbete. Dock gjordes utr för sent och när jag väl fick början arbetsträna hade jag redan trillat ut, 180 dagar hade passerat. Avslag på sjukpenning, och därmed ha är jag inte heller rätt till rehabpenning under kommande arbetsträning.
20.10
Jag har mycket god erfarenhet av FK. De kan det regelverk som skapats och de lagar som finns, allt beslutat i demokratisk ordning av Sveriges Riksdag.
20.14
Skall F-kassans läkare verkligen få köra över både patienter & de läkare som ” FAKTISKT TRÄFFAT ” Patienten.För JÄVLIGT! Slå på dom som redan ligger ner
20.15
Försäkringskassan verkar ha okunnigt personal som inte kan skilja mellan sjuka människor och fuskare.
Undrar vad krävs det för utbildning för att jobba hos försäkringskassan?
Vilka är de som jobbar där och fattar de viktiga beslut?
20.17
Idag är många utförsäkrade, sjuka får inte sjukpenning eller sjukersättning, mängder med funktionshindrade får livsnödvändig assistans indragen och döps om från behövande till bedragare
Det är en sådan sjuk myndighetsdiktatur det de kallar Svenska trygghetssystemet och välfärden att hade de icke drabbade till fullo förstått och vetat hälften, så hade de blivit iskalla av skräck.
20.20
De har FÖR mycket MAKT!!!!! Folk skall inte behöva vara oroliga för sån här skit.Räcker att de varit sjuka.Samt behandlande läkare som TRÄFFAT pat till skillnad som den ” köpta” av F-kassan blir överkörd
20.24
Svt Halland bör ägna sig åt Nyhetsförmedling. Inte åt att vara
klagomålscentral!
Hej Anders!
Det aktuella fallet är i högsta grad nyhetsförmedling, liksom att granska hur våra myndigheter agerar. Eftersom det handlar om något som berör många människor är det också ett nyhetsvärde i att ta del av deras erfarenheter.
20.27
Var helt sjukskriven pga utmattningssyndrom i drygt 1,5 år. Läkaren bedömde att jag var i så dåligt skick att han förlängde sjukintygen, men försäkringskassan ansåg att jag helt plötsligt blev helt frisk och fullt arbetsför över en natt. Blev utförsäkrad trots kompletteringar från min läkare. Detta var dessutom helt emot socialstyrelsens rekommendationer om partiell upptrappning vid återgång till arbete. Jag blev utförsäkrad utan att någon från försäkringskassan träffat mig jag fick inte heller genomgå något test.
20.40
Det är ganska fantastiskt hur Försäkringskassans korruption fortgår. De nekar läkaraintyg från nätläkare med motiveringen att de aldrig träffat patienten. Men deras försäkringsmedicinska rådgivare litar de blint på, som utgår från ett papper. De hänvisar till jobb, men behöver inte nämnda vilka jobb de menar. Och så kan de fortsätta. Deras maktspråk är absurt. Det är som David mot Goliat. De tar noll risker, medans medborgarens hela existens står på spel. Ber man handläggaren ta ansvar säger de bara "det är inte vårt ansvar." Och så fortsätter det, år ut och år in. Det är fullkomligt absurt.
20.42
Jaaaa, sedan 2014 och de vill inte hjälpa mig, lever med ME/CFS. De är en sjuk myndighet som gör människor sjukare och de verkligen har noll respekt för specialister på alla nivåer, utom sina egna. FK = FolkmordKommissionen
20.49
Utmärkt av SVT att belysa detta oerhört viktiga ämne. Det är viktig journalistik, och som jag hoppas att det grävs djupare, så att det når ända upp till riksdag och regering. Uppenbarligen har det inte, i tillräcklig grad, nått ända upp till högsta beslutande organ.
20.53
Jag har gjort två teammedicinska utredningar med bedömning av fysioterapeut, arbetsterapeut, läkare och psykolog. Enligt dem har jag ingen arbetsförmåga..men jag har ändå fått avslag på sjukersättning. Jag blev fruktansvärt dålig efter varje utredning med kraftig försämring både fysiskt och psykiskt.
21.07
Jag blev opererad i benet (en "bypass" där en ven gjordes om till en artär) augusti 2016 och fick MRSA på sjukhuset - så småningom kollapsade den opererade artären feb 2017 och jag blev amputerad under knät i mars 2017, sen en månad senare hade huden under knät blivit grå och de fick amputera ännu en gång (april 2017) ovanför knät.


När jag sen ansökte om sjukkassa (eller sjukbidrag) så fick jag ingenting - inte ett öre. Jag skulle söka jobb trots sår, trots MRSA och trots rullstol. Jag var ju 'frisk nog' enligt de på Försäkringskassan.
21.22
Hur ska jag göra nu? Min sambo får ingen ersättning från FK och jag har bara min pension som våran familj ska leva på. Vi har kämpat i flera år mot FK men det hjälper inte vad man än gör. Om jag nu tänker jobba svart för att få det att gå ihop så har jag inget emot det. Staten lurar ju oss på våra försäkringspengar som vi betalt under våra produktiva år. Samvete?
21.36
Som arbetslös var det snabbt processat av FK, avslag. Inget intyg i världen hade kunnat göra nån skillnad. De sparar pengar åt staten, på de svagaste i samhället. Och det är trots många rapporter om att vi har tillräckligt i statskassan och alldeles för lite upplånat. Vad sysslar Riksdagen med?
21.37
Varit sjukskriven sen 2014 för en arbetsskada . Arbetsskadan har gjort att hela mitt liv rasade . Försäkringskassan tog bort sjukpenningen för mig mitt i en pågående sjukskrivning? Helt utan motivering anser FK att jag kan ta ett 100 % jobb på ett normalt förekommande arbete där jag inte behöver använda mina händer, som inte är stressigt och där jag kan ta vilopauser ofta? ( jag är anställd i kommunen sedan 30 år)
Har sedan de nekade mig sjukpenning nov 2016 opererats 2 ggr , senast nu i januari. Har aldrig gjort någon form av arbetsprövning . Det låter fint med rehabkedjan men ingen tar ansvar ! Man hamnar mellan stolarna och blir helt utan inkomst . Läkarna känner sig helt maktlösa i sitt jobb att ta hand om patienter .
07.20
Nej inte ens blitt informerad ang detta. Sjukskriven 2013 o 3 år framåt. Sen vart man totalt utslängd
07.21
Min situation var helt ohållbar då jag utförsäkrades hösten 2017. Efter att ha levt på 0 kronor nästan ett år fick jag slutligen hjälp av försörjningsstöd. De kallade till ett möte med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Läkare, Psykolog och Socialsekreterare. Af sa att det inte finns några arbeten för att jag var för sjuk. Läkaren och psykologen sa till Fk att jag är närmast totalt orörlig med svåra smärtor, brusten buk, ryggmärgsskada, lungemfysem depression mm. Fk sa: "Sjukförsäkringen finns inte till för att försörja Sveriges befolkning. Man kan arbeta trots att man brutit ett lillfinger". "Vi följer lagstiftningen". Jag var så svårt chockad att jag bara skakade och grät under en timme. Slutligen sa Soc till Fk: "om vi tar på oss att arbetspröva Lena, och det inte går, har hon rätt till ersättning då?". Fk svarade "Nej. VI är inte intresserade av en arbetsprövning. Vi följer det som står i läkarintyget". Läkaren, som skrivit intyget, sa: "Jag sitter här nu, så vi kan väl diskutera vad det är ni inte ser i intyget". Fk svarade: "Nej". Mötet upplöstes. Fk skakade min hand och sa :"lycka till".