SVT rapporterade · Villa-Västerås i SM-finalen i bandy

Villa-Västerås 7-3
10' Tim Persson 1-0
13' Ted Bergström 1-1
29' Jesper Eriksson 2-1
34' Martin Landström 2-2
36' Martin Andreasson 3-2
37' Martin Karlsson 4-2
40' Martin Johansson 5-2
60' Joakim Andersson 6-2
63' David Karlsson 7-2
85' Oscar Gröhn 7-3
89' Robin Andersson 7-4
90' Johan Löfstedt 8-4

17.54
Damfinalen blev rafflande:

Västerås SK straffade Skutskär

SVT SportVästerås SK är svenska mästare i dambandy – för första gången. Laget vann den dramatiska finalen med 5–3 efter straffar (3–3 efter full tid). – Så härligt, sa Matilda Plan, som gjorde två mål i finalen, varav ett straffmål.
17.56
Så här säger expert Andreas Bergwall:

Offensivt spel att vänta i SM-finalen tror experten

SVT SportMesta mästarna mot laget som fortfarande väntar på det första guldet. Kontrasternas match. Västerås har 20 SM-guld på 36 finaler medan Villa står på noll efter fyra finaler. SVT:s expert Andreas Bergwall tror på Villaseger den här gången.
18.02
Villa jagar sitt första guld medan Västerås jagar sitt 21:a.
18.02
Villa Lidköping har ändå varit i final fyra gånger, men ingen seger.
18.11
Hej Hannes!
Hallå!
18.11
Då drar det ihop sig till SM-final på Studenternas i Uppsala. Bra stämning!
18.12
Matchen är igång och Västerås skjuter!
18.12
Jesper Thimfors i målet för Villa räddar till hörna.
18.13
För Västerås är det Henrik Kjellsson mellan stolparna.
18.13
Västerås inleder piggt! Ny hörna!
18.13
"Västerås har öppnat ursinnigt", säger expert Bergwall.
18.14
Skott från Stefan Edberg, men det blockeras.
18.14
"Tittar vi spelare för spelare är Villa Lidköping solklar favorit", säger kommentator Chris Härenstam.
18.15
En väldig intensitet både på plan och läktaren i inledningen av den här SM-finalen!
18.16
Villa Lidköping har bara en förlust i grundserien den här säsongen, den kom mot Bollnäs.
18.17
Starkt försvarsspel av Martin Johansson i Villaförsvaret.
18.18
Villa spelar in den från vänsterkanten, men bollen hamnar hos Kjellsson.
18.19
Skott av Västerås Martin Landström, Thimfors räddar.
18.22
Persson kommer in från högerkanten och skjuter mitt i en dragning.
18.22
Bra läge för Västerås direkt efter genom Ted Bergström.
18.23
"Känslan är att Villa kommer hålla i bollen lite mer nu", säger Bergwall.
18.24
1-1 VÄSTERÅS!
18.24
Soloprestation av Landström som spelar in till Bergström som styr in den!
18.24
VILKEN start på den här SM-finalen!
18.26
Holmberg försökte dribbla Villaförsvaret, men blir avväpnad.
18.26
"Västerås använder vinden. Det märks.", säger Bergwall.
18.28
Västerås vill ha frislag i bra läge, men får det inte.
18.28
Västerås skruvar upp tempot konstant!
18.28
"Tempot är bland det högre man har sett på en bandyplan", säger Bergwall.
18.29
Bergwall menar att Västerås borde ha fått en straff just.
18.29
Hörna Västerås.
18.30
Bergström provar skott, men nej.
18.31
"Enormt hög toleransnivå", säger Härenstam om domarnivån. Det smäller och smäller, men Christoffer Aidesjö agerar inte.
18.31
Det är verkligen sanslöst tempo.
18.32
Frislag Villa nu.
18.33
Simon Jansson kontrar för Västerås, men bollen hamnar hos Thimfors.
18.36
Distansskott Villa, men Kjellsson greppar den.
18.38
Villa har hållit i bollen lite mer de senaste minuterna.
18.38
Riktigt snyggt av Villas Joel Broberg där, men det blir inget av situationen.
18.39
Villa skaffar sig sin första hörna i matchen.
18.40
Bra slagen hörna, men den hamnar hos Kjellsson.
18.41
Villa 2-1!
18.41
Från hörna, med styrning, men det är mål!
18.42
Nu är det hörna igen för Villa.
18.42
Jesper Eriksson skjuter, men ingen lycka den här gången.
18.42
Men Villa Lidköping har alltså kopplat greppet om den här SM-finalen. Dryga 30 spelade.
18.45
2-2!! Vilket mål av Landström!!
18.45
Han tar sig loss med en snurrfint och drämmer in kvitteringen! Vilken match!
18.47
3-2 Villa!
18.48
Martin Andreasson efter hörna och Villa tar tillbaka ledningen! Vilken match!
18.48
Knappa tio minuter kvar av första halvlek och det spelas bandy på en VÄLDIGT hög nivå och vi har fått se fem mål.
18.48
OJOJOJ! 4-2!!!
18.49
Martin Karlsson gör 4-2! "Det är är en av de bästa matcherna jag någonsin har sett. Det är sjuka 37 minuter"!
18.50
Bergwall: "Det är dags för domaren att ta en 10-minutare snart. Annars kommer det att balla ur."
18.50
Frislag Villa i bra läge.
18.51
5-2!! PANG SÄGER DET!
18.51
Upp i krysset och Villa har en tremålsledning!
18.51
Tre Villamål på fyra minuter!
18.53
Fyra minuter + tillägg kvar nu av första halvlek.
18.53
18.54
Villas rus är bra och de får undan bollen.
18.54
"Det här är den häftigaste halvleken jag har varit med om", säger Chris Härenstam.
18.55
Bergwall kritisk mot domarna, han tycker att det borde ha delats ut utvisningsminuter.
18.55
Det kan börja vara bra med paus nu, riktigt hett på isen.
18.57
Landström skaffar ett frislag åt VSK. Som han spelar, Martin Landström.
18.57
Bollen hamnar hos Villamålvakten Thimfors då vi är inne på tilläggstid.
18.59
Villa Lidköping med hörna med halvleken snart slut.
18.59
Det blir inget mål den här gången.
18.59
Västerås Robin Andersson utvisad för hakning. Villa kommer vara en man mer de första nio minuterna av andra halvlek.
19.00
Villa Lidköping leder alltså med 5-2 efter en otroligt bra första halvlek i den här SM-finalen.
19.27
Andra halvlek är igång!
19.28
Villa alltså med en spelare mer på isen i inledningen.
19.29
Lugnare tempo de första minuterna i andra halvlek.
19.30
Villa med skott som Kjellsson räddar, men sedan slarvar han i utkastet. Han ger Villa en ny chans, men inte mål där heller.
19.30
Utvisning på Villas Martin Andreasson, 10 minuter.
19.33
19.34
Skottet från Landström når inte fram till mål.
19.34
Nu är Västerås alldeles strax fulltaliga.
19.36
18667 åskådare på plats!
19.39
Snart 60 spelade och fortfarande 5-2 till Villa Lidköping som är på väg mot klubbens första SM-guld.
19.39
19.39
6-2! Villa Lidköping!
19.40
Först får VSK:s Simon Jansson inte det frislag han vill ha och sedan gör Joakim Andersson 6-2 på kontringen!
19.41
Rasmus Sjöström visas ut för en bentackling och det är VÄLDIGT heta känslor på isen.
19.42
Hörna för Villa Lidköping som nu har en fyramålsledning.
19.42
Och där är det 7-2 till Villa!
19.42
Allt talar för ett SM-guld till Villa!
19.43
Den går in via en VSK-spelare. Villa har marginalerna på sin sida där!
19.44
Nu har Villa Lidköping guldet som i EN LITEN ASK!
19.47
Timeout Västerås nu.
19.48
Bergwall menar att VSK:s enda chans nu är att "skapa lite kaos". Allt eller inget!
19.49
Drygt 20 minuter kvar av finalen.
19.50
Hörna för Villa.
19.51
Inget mål den här gången och det börjar bli riktigt bråttom för Västerås!
19.52
Villaspelarna har självförtroende nu!
19.54
Västeråshörna, men inte mål den här gången heller. Goda råd börjar bli svindyra!
19.55
Då blir det snabbt en hörna för Villa Lidköping istället.
19.55
Det blir inget mål där, men bollen är kvar i Villas ägo.
19.56
Knapp kvart kvar av ordinarie speltid.
19.58
Villa Lidköping verkar ha kontroll på den här matchen.
19.59
De är också tolv minuter från SM-guld. Klubbens första efter fyra finalförluster.
20.02
10 minuter kvar och fortfarande 7-2. Det har lugnat ner sig lite på isen och det känns som att Västerås så småningom börjar se sig besegrade.
20.06
Men det här SKA Villa inte kunna tappa. Det är fyra minuter kvar av ordinarie speltid.
20.07
Västerås tränare: "Grabbar det är bara fyra mål!" Det meddelar vår reporter vid sidlinjen, Christoffer Ellert.