SVT rapporterade · Vad skulle få dig att bosätta dig på en ö?

Tack för alla era intressanta kommentarer! Nu stänger vi chatten för i dag. Har ni några tips till oss angående detta är ni välkomna att höra av er till jonkoping@svt.se.
08.05
Visingsö
Skulle kunna bli ett exempel på självförsörjande samhälle med livsmedelsproduktion, lokal valuta, solcellspark, miljövänliga kretslopp och social hållbarhet. Varför gör de inte detta?
De kan bli ett föredöme.
08.05
Om man bygger en bro över skulle jag kunna tänja mig flytta över till Visingsö. Båtresorna skrämmer mig, att hela tiden vara beroende av båten är inte lockande.
08.05
Dinosaurier.
08.05
Ett litet gulligt välbevarat torp med lite odlingsmark till och någon som betalade min flytt från Uppsala.
08.28
En båt och gratis bensin!
09.46
Skulle vara intressant att veta hur förhållandet mellan bofasta och fritidsboende ser ut. Har fritidsboendet ökat eller minskat?
Hej. Tyvärr har vi ingen statistik på det, vi har enbart fått fram bofasta. Men det är en bra och intressant fråga som kan vara värt att titta närmare på.
11.52
Bara det finns mataffär och postgång så skulle jag vara nöjd. Och en plats i lä att sitta o fika..
13.27
Jag bor på en ö i ålands skärgård. Ön har 200 invånare. Vi har över en timmes färjeresa till fasta Åland. Det är lugnet och närheten till naturen, trygghet osv som lockar. Paradis för ett barn att växa upp. All kommunal service finns på ön.
13.27
Lite tätare väl fungerande förbindelser med fastlandet, affär och kanske ett fik/konditori.
13.27
Att ön är min egen.
13.37
Jag tycker om öar och har varit ö-bo halva mitt liv. Det sociala livet blir mer nära, liksom närheten till sjön och båtliv. Jag skulle gärna bli öbo igen, gärna någonstans där det är lite varmare om vintern. svenwallin.se
15.43
Möjligheterna till ett ekonomiskt försvarbart boende och (om det gäller Visingsö) tillförlitlig kollektivtrafik då jobb inte finns på ön.
19.26
Börja med färja från Jönköping-Visingsö-Gränna så blir det folk på ön..
19.26
0 tomter finns till salu på ön tyvärr.
Så jag skyller på Kyrkan, staten & kommunen som som äger massa mark & inte fixar fram tomter.
20.12
Gratis vägfärja skulle göra att det skulle vara lättare att bo på Visingsö.
21.49
Det finns privat mark på ön som man skulle kunna stycka av till tomter. MEN man får inte enligt Jönköpings kommun bygga på odlingsbar mark...
Synd och tråkigt!