SVT rapporterade · Chatta om Vinterstudion

Hej allihopa!
Tack för fina och värmande ord om Vinterstudion. Vi har länge känt att det är ett program som betyder mycket för många. Vi kommer fortsätta att ge er Vinterstudion på samma sätt, och bättre, i minst två vintrar till så får vi se vad som händer sen. Vi ses och hörs!
/popsen
Tusen tack för alla frågor, tips, idéer, beröm och tankar. Det är för er tv-tittare vi jobbar varje dag och vår ambition är att ni ska få se mycket vintersport i SVT även om kommande åren. Hälsar Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT.
13.03
Hej alla! Nu är jag, sportchef Åsa Edlund Jönsson, och André Pops på plats. Välkomna med era frågor!
13.04
Vad ska ni köpa för feta rättigheter nu???
Hej Bosse! Vi kommer att sända Vinterstudion i tre år till och sen är min förhoppning att ska fortsätta att sända vintersport även därefter. Så i första hand ska vi försöka säkra vintersporträttigheter, även om vägen fram nu ser lite annorlunda ut. Men det finns många andra intressanta sporter som vi tittar på också. 
13.05
Vad tråkigt.
Men gäller det all skidor, skidskytte, sprint, allt i längd, långlopp, backe .
Karin
SVT äger alla vinterrättigheter i ytterligare två år och sen har vi skidskytte (världscupen och VM) i ytterligare ett år plus alla tävlingar i Schweiz och Österrike, tävlingar inom ramen för SM-veckan, Vasaloppet, säsongspremiären i Sverige och en del annat. Så SVT har ett väldigt starkt vinterutbud i minst tre år till men vår ambition är att Vinterstudion ska leva vidare betydligt längre än så. Rättigheterna som NENT köpt innefattar det du beskriver dvs längd, alpint, backhoppning, nordisk kombination etc. 
13.07
Hur är det här möjligt, hur kan gamla eller äldre klarar detta att skaffa Viasat ? De kan knappt trycka på fjärkontrollen. Många äldre som är jätte glada att både titta eller höra som sändes på TV mest skidor. Snälla gör ni något för människor som älskar skidor, jag är en av de. Annars jag tittar aldrig på TV skidor är en av viktigast i mitt liv.
Kul att du gillar vintersport! Vi ska fortsätta sända mycket vintersport i minst tre år till så jag hoppas att du fortsätter att titta på Vinterstudion. 
Hej Lynn!
Det här kan tyvärr på sikt bli en stor omställning för många. Jag vet att Vinterstudion är väldigt viktig för många människor i Sverige. Det vi kan göra nu är att fokusera på dom närmaste 2-3 vintrarna där vi har kvar rättigheterna och göra dom så bra som möjligt. Sen är det för mkt som är osäkert för fortsättningen efter det för att säkert säga var/hur/när vintersporten kommer sändas
13.08
Hej! Hoppas verkligen att det går att lösa... Vinterstudion är ljuset i vintermörkret!!!😊❄
Hej! Roligt att du hör till dom som gillar Vinterstudion. Vi ska fortsätta göra programmet minst lika bra i 2-3 vintrar till och sen får vi se vad/hur vi kan göra åt rättigheterna och möjligheten att fortsätta göra Vinterstudion på ett bra sätt. Vi lovar att göra vårt bästa
13.08
Hur ser ni på en lagstiftning om att stora sportevenemang ska sändas i licensfinanierad Tv?
I många länder i Europa finns en så kallad evenemangslista som reglerar vilka idrottsevenemang som ska sändas i fri-tv, det vill säga en tv-kanal som kan nås av så många som möjligt utan betalning. I Sverige har Kulturdepartementet tagit fram en sådan lista men regeringen har valt att inte agera på den. Skulle en sådan lista finnas i Sverige hade VM i längdskidor och VM i alpint varit på listan. Om vi jämför med Norge, där läget nu är detsamma som i Sverige, så kommer VM-tävlingarna att sändas i dom största kanalerna till slut ändå i Norge. SVT är positivt inställda till en evenemangslista. 
13.09
Fortsätter ni sända Vasaloppet?
Ja, det ska vi göra. Vasaloppet är en otroligt viktig och uppskattad rättighet som vi vill arbetare vidare med. 
13.10
Hur ser framtidatron ut på sportsändningar av dignitet i SVT? OS, VM, Världscup etc i de stora sporterna
Vi på SVT har som ambition att vara med och sända när blågula stjärnor har chans att lyckas i stora mästerskap. Därför sänder vi under 2019 hela 14 världsmästerskap och flera Europamästerskap. Och vi har många starka rättigheter även dom kommande åren. Nästa år sänder vi bla EM i fotboll för herrar. 
13.12
Vinterstudion är bara bäst. Popps
gör programmet folkligare och
roligare
Hej! Tack för snälla ord om mig och programmet. Vi kommer fortsätta göra Vinterstudion på samma sätt, och bättre, i ytterligare 2-3 år så får vi se vad som händer sen.
13.12
Varför gick inte SVT, NRK och YLE ihop och gav ett gemensamt bud?

Det var ett alternativ som vi undersökte men av flera skäl var det inte möjligt. Sen vet vi inte ens om ett sådant, gemensamt, bud hade räckt ekonomiskt i kampen mot NENT.

Infront, som sålde rättigheten, gav SVT möjlighet att lägga ett bud på den marknad vi verkar på, dvs lägga bud på tv-rättigheten för Sverige. NENT, som finns med verksamhet i hela Norden, kunde däremot lägga ett bud för hela Norden.

13.13
Kommer att sakna vinterstudion ☹. Dels för de undebara programledare, experter, komentatorer och alla andra som jobbar och gör ett otroligt bra jobb. Att dessutom ha intressanta diskussioner mellan tävlingar är en del av varför man tittar. Dessutom så gillar jag att kunna ha vinterstudion igång i bakgrunden samtidigt som jag gör något annat. Dessutom en utav de största anledningen till att jag föredrar att titta på sport via svt är ingen reklam mitt i. Att ha reklam mitt under en tävling är så irriterande .
Kul att du gillar Vinterstudion! Vi ska fortsätta att sända i minst tre år till så du behöver inte börja sakna något ännu. Pops, Yvette och gänget kommer att skapa magiskt tv i många år till. 
13.14
Hur kommer detta att påverka sändningarna från Vasaloppet?
Detta avtal har inget med Vasaloppet att göra. Vasaloppet köper SVT i ett separat avtal. 
Åsa är experten på rättigheter men som jag förstår det omfattas inte Vasaloppet av detta utan den rättigheten är fortfarande SVT´s
13.15
Svt sport är i gungning, snart ingen sport kvar i SVT, Ni måste vara tuffare och bjuda över Viasat, ni tappat OS också, ni lär tappa Pops Hård Blomkvist också då kanske?

Vi lade ett riktigt högt bud och var redo att göra vår största investering någonsin i vintersport eftersom vi vet hur viktig den här rättigheten är för vår tv-publik.

Men när stora koncerner går in och lägger ett bud för flera länder samtidigt är det svårt för SVT att tävla eftersom vi bara lägger bud för Sverige.

Vi såg tidigare att Discovery gick in och köpte OS i hela Europa på ett bräde och nu är det NENT som köper rättigheterna till vintersport i hela Norden och därmed bryter en 50-årig tradition med vintersport i bland annat SVT, NRK och YLE. 

Sen hoppas jag verkligen att Pops, Yvette, Hård, Blomquist och alla andra vill fortsätta att jobba med Vinterstudion i många år till. Vi vet att vi sänder Vinterstudion i minst tre år till. 

13.16
Vad tror ni om möjligheterna att ta tillbaka längdskidor och alpint till SVT efter den här perioden?
Vi kommer att sända Vinterstudion med längd och alpint i två år till. Sen kommer Vinterstudion att fortsätta i ytterligare ett år med skidskytte och alpint och längd från bla Schweiz och Österrike. Jag har också goda förhoppningar om att vi ska kunna hitta ett samarbete med NENT kring dessa rättigheter. 
13.18
Ett OS som togs bort så de intresserade kunde se alla har ju inte reklamkanaler. Har man råd skaffa? Ska man behöva då man har svårt tåla reklam som hjärntvättar oss gång på gång. Detta om OS! >Det klarar vi oss utan. Men ett årligen återkommande vintersport program Vinterstudion med för många viktiga intressen. Kommer man kunna leva med det om man vill överhuvudtaget ha tv. Sport är för många det viktigaste.
Ja, sport är otroligt viktigt för många i Sverige. Vi gör därför vårt bästa för att vi ska sända så många och så bra sporter som möjligt i SVT. 
13.18
Verkligen synd. Kan man låta experter kommentera i direktsändning även om man inte visar tävlingarna i bild? Det vet jag att dom gör här i Italien när dom inte har tv rättigheter till t.ex fotbollsmatcher.
Kul idé! Men när det gäller ljud så tycker vi att våra kollegor på Radiosporten gör det bäst, så jag tror att dom får fortsätta med det uppdraget!
13.19
Hur stor tror ni chansen är att Viasat säljer vidare någon eller några av tävlingarna till SVT? Kan man tänka sig att de säljer en sublicens tex VM så att både Viasat och SVT sänder?

Stora sporträttigheter kräver ofta samarbeten mellan olika tv-kanaler idag. SVT och NENT har ett starkt samarbete kring VM i ishockey, junior-VM och Euro Hockey Tour och vi på SVT tror att det finns möjligheter till ett samarbete kring vintersport också. Vi ska komma ihåg att vintersporten redan idag sänds i två kanaler i Sverige, både i SVT och i Eurosport. Så vi hoppas att det går att hitta någon form av samarbete med NENT. 

SVT:s ambition är att säkra ett rättighetsutbud så Vinterstudion kan sända i många år till.

13.21
Hur kan ni inte få rättigheterna? Ni kommer väl få ett otroligt tillskott i kassan i och med att tidigare radiotjänstavgiften nu dras direkt på skatten?!
SVT får inte mer pengar för att TV-licensen inhämtas på ett nytt sätt och pengarna ska ju räcka till mer än bara sport. Vi lade ett riktigt högt bud och var redo att göra vår största investering någonsin i vintersport eftersom vi vet hur viktig den här rättigheten är för vår tv-publik.

Men när stora koncerner går in och lägger ett bud för flera länder samtidigt är det svårt för SVT att tävla eftersom vi bara lägger bud för Sverige.

Vi såg tidigare att Discovery gick in och köpte OS i hela Europa på ett bräde och nu är det NENT som köper rättigheterna till vintersport i hela Norden och därmed bryter en 50-årig tradition med vintersport i bland annat SVT, NRK och YLE.

13.23
Kommer vinterstudion att läggas ner då efter nästa säsong? Kunde inte SVT bjuda över Viasat kanalerna NENT Group?
Hej!
I två vintrar till så är allt oförändrat och vi har samma rättigheter som idag och Vinterstudion kommer fortsätta sändas och utvecklas. Därefter så är det mer osäkert med rättigheter och utformningen av programmet. Känns lite tidigt att börja spekulera i det nu, mycket kan hända. 
13.23
Till vem tappar ni rättigheterna
NENT har köpt rättigheterna. Dom har bland annat TV3, TV6 och Viaplay. 
13.24
Stå kvar SVT
SVT står kvar. Och förflyttar sig framåt. Motgångar är jobbiga till en början men måste sen vändas till möjligheter för utveckling. Vi ger inte upp :)
13.24
Varför sänder nig aldrig curling i vinterstudion
Vi sände damernas VM-final i curling men du har en bra synpunkt, vi borde kanske försöka sända lite mer curling från tex. VM - i alla fall när tävlingarna går på en bra sändningstid och inte som herrfinalen som gick mitt i natten. Jag får kika lite nämre på det. 
13.25
Kommer ni sända någon OS framöver?
Discovery äger rättigheterna till OS 2020, 2022 och 2024. Nästa gång OS är till försäljning är 2026, för övrigt det OS som Stockholm söker. 
13.25
Varför inte kvar? Snälla låt den här vinterstudion kvar, tack ska ni ha. Min favorit program...
Vi kan lova minst två vintrar till med Vinterstudion som den ser ut idag, och bättre, med samma rättigheter. Sen får vi se hur det blir därefter. Kul att du gillar programmet!
13.26
Får vi inte se tävlingarna, kan ni väl sända sommarträningen , träningsläger allt som händer innan och efter. Så tråkigt att ni inte kunde få fortsätta. ❤️
Hej Susanne! Vi kommer att sända Vinterstudion i minst tre år till och vi hoppas hitta en lösning så vi kan fortsätta att sända vintersport även därefter. 
13.26
Svenska folket kommer få det svårare med att följa dem svenska landslagen, det kommer bli ett tomrum vad ska man fylla det med för jag tror inte dem äldre som följer skidsport kommer köpa ett tv paket bara för att se skidor SVT ska ha skidosport för så har de alltid varit
Det är absolut en farhåga man kan ha för dom svenska vintersporternas utveckling, att färre tittare kommer påverka intresset och antalet utövare. Men det känns lite tidigt att dra såna växlar innan vi vet var/hur/när vintersporterna kommer sändas i framtiden. Vi kör på oförändrat i två år till åtminstone.
13.26
Katastrof !!! Har bara kanal 1,2 och 4 i min fjällstuga där jag tillbringar mycket tid på vintern.
Förstår att det här är jobbigt för dig och för många som vant sig vid att kunna följa all vintersport samlad i Vinterstudion. Vi hade gärna fortsatt på samma vis. Vi kör på minst två vintrar till så får vi se hur det blir sen.
13.27
Kommer ni någonsin sända världscupen i längdskidor efter 2021?
Säsongen 21-22 kommer vi att sända från tävlingar som avgörs i Schweiz och Österrike. Kanske även Norge, rättigheterna till tävlingar i Norge är inte sålda ännu. Men hittar vi ett samarbete med NENT hoppas vi kunna sända även andra tävlingar. 
13.28
Fällde nästan en tår när jag läste att längdskidorna är uppköpt av någon annan. Det borde vara förbjudet för reklamkanaler att sända denna folkkära sport.
Tack vare svt blev jag skidintresserad för många år sedan och intresset har bara växt.
Kommer sakna svt:s kommentatorer och reklamfria sändningar. Tur att man får njuta några år till.
Tack! Starka känslor hos många idag. Vi kör på minst två vintrar till på samma sätt.
13.28
Hej! Synd att Svt får ej ha kvar vintersport som tex skidor. Ni är så duktiga att referera ni vet vad ni pratar om!! Varm kram!
Tack! Vi har länge känt att våra sändningar betyder mycket för våra tittare, det är drivkraften för oss att utveckla programmet och att jobba hårt för att ge så bra sändningar som möjligt. Vi kör på i minst två vintrar till på samma sätt. Kram
13.28
Varför gick inte svt,Yle och NRK ihop mot detta?I tid.

Det var ett alternativ som vi undersökte men av flera skäl var det inte möjligt. Sen vet vi inte ens om ett sådant, gemensamt, bud hade räckt ekonomiskt i kampen mot NENT.

Infront, som sålde rättigheten, gav SVT möjlighet att lägga ett bud på den marknad vi verkar på, dvs lägga bud på tv-rättigheten för Sverige. NENT, som finns med verksamhet i hela Norden, kunde däremot lägga ett bud för hela Norden.

13.28
Gäller det såm vanlig pengar ?Det är våra bästa sportjournalister man behöver oss.Man kan inte har alla kanaler
Folket blir aldrig tillfrågat.Skam
Rättigheter handlar väldigt mycket om pengar. Och vår bedömning är att pengar var den avgörande faktorn i detta fall. 
13.29
Tråkigt! Sporterna kommer förlora tittare, åtminstone mig i alla fall. SVT's studio är oslagbar!!
Vi kommer att sända Vinterstudion i tre år till och hoppas hitta ett samarbete med NENT därefter. Men skulle SVT inte sända mer vintersport kommer det mest troligt ha påverkan på skidsporterna. Men detta kan Svenska skidförbundet förklara bättre. 
Kan bara instämma i att det är tråkigt. På lång sikt så är definitivt en av farhågorna för vintersporterna att dom kommer att kunna följas av färre svenska tv-tittare. Vad det i så fall betyder för sporternas utveckling återstår att se
13.31
Kan det inte finnas risk att intresset för vintersport t.ex längdåkning minskar om tillgängligheten för det stora flertalet tittare blir mindre. För några år sedan så sades det bl.a. att uppsvinget för vasaloppet till en del berodde på vinterstudipn.
Vi har sett att tittandet på OS minskat med ungefär en tredjedel dom senaste åren. Så det finns såklart en risk att intresset för skidsporterna minskar om färre kan se tävlingarna. 
13.32
Kommer SVT läggas ned helt 2022? Kommer folkhälsan i Sverige att sjunka till amerikanarnas nivå? Kommer en ny depression att spridas i vårt land på 20-talet?
Finner inga ord, känns så ledsamt...
Känn ingen sorg Jonas! Vinterstudion ska sända i minst tre år till och jag hoppas att vi hittar en lösning även därefter. 
Det där var kanske lite väl mycket domedagskänsla.. :) Men jag förstår att det är många som tycker som vi, att det här känns tungt och tråkigt.
13.33
Vinterstudion är en professionell instans som är så nära fulländning som det kan bli. Kunniga experter nyanserade kommentatorer och intressanta inslag.
Detta kan bara bli en fallucka för konkurrerande kanal.
Tack för värmande ord om Vinterstudion! Svårt att säga vad rättighetsförändringarna kommer betyda för olika kanaler och sporterna
13.33
Nu nör vi sökt vinter OS. Har vi säkrat möjligheten att visa vinter OS i reklamfri tv, annars känns det ju ganska meningslöst att satsa statliga pengar i OS.
Discovery äger rättigheterna till OS 2020, 2022 och 2024. Nästa gång OS-rättigheterna är till salu gäller det för OS 2026. 
13.33
Med tanke på situationen med vinterstudion så borde det finnas utrymme nu för en rejäl satsning på bandy! Hur ser det ut, finns såna tankar på SVT?
Vi hoppas kunna sända mycket vintersport dom kommande åren. Men om så inte skulle bli fallet kommer vi att titta nyfiket på andra sporter och andra tv-rättigheter och då får vi kika på bandy också. I år sände vi två matcher från bandy-VM och SM-finalerna på Studenternas. 
13.34
Vad skall vi skidintresserade pensionärer göra när vi inte har råd med dyra tv kanaler? Lika illa är det med ishockey på TV!
Ishockey-VM kan du se i SVT´s kanaler om bara en månad. Och sen Vinterstudion i åtminstone två vintrar till. Sen hoppas vi att sista ordet inte är sagt vad gäller vintersporterna i framtiden.
Vi kommer att visa Vinterstudion i tre år till, så än så länge behöver man inte köpa till något betalpaket för att se vintersport. När det gäller ishockey så har SVT precis skrivit ett nytt sexårsavtal med Svenska ishockeyförbundet vilket innebär att vi kommer att vi kommer att sända junior-VM, dam-VM (om dom är i A-VM), Euro Hockey Tour, U18, Nordic Trophy mm. Dessutom sänder SVT om några veckor herr-VM i hockey. Så hockey ska vi också bjuda på. 
13.39
Hur långt i kronor och ören var ni beredda att gå?
Vi lade ett riktigt högt bud och var redo att göra vår största investering någonsin i vintersport eftersom vi vet hur viktig den här rättigheten är för vår tv-publik. Men vad det var i exakta kronor och ören kan jag inte gå in på. 
13.40
Otroligt synd, ni skulle kunna utnyttja detta för att sända andra vintersporter, t.ex. konståkning! Grand-prix serien skulle vara väldigt intressant att se på SVT
13.41
Eftersom jag är helt ointressad av sport, tycker jag att det här beskedet är jättebra!
Ingen sport alls i SVT tack :)
13.41
Synd på ett så bra program har aldrigg missat älskar att se på skidåkning
13.42
Folket blir förlorare när SVT inte vinner upphandlingarna på stora evengemang OS, VM o världscuper. Detta innebär att våra idrottare blir förlorare också pga av att de inte kan följas av fansen lika bra. Stor sorg för mig o många andra som älskar vinterstudion och alla inblandade. Hoppas att ni vinner tillbaka rättigheterna. Ser fram emot de år ni har kvar nu.
13.42
Vinterstudion står inte och faller trots tråkiga nyheter. Om några veckor har ni kommit på nya och fantastiska saker för framtiden.
13.42
Har ni fått någon kommentar från Svenska skidförbundet eller FIS?
Det är väl ändå dom som har rättigheterna och bestämmer vem som ska sända?
Svenska skidförbundet har sålt rättigheterna till en agent, Infront. Infront har sedan valt att sälja till NENT. 
Svenska skidförbundet säger i en kommentar till SVT att dom skulle bli förvånade om längdsporten i återväxt på grund av detta. 
13.44
Sorgligt att SVT förlorar skidrättigheterna. Finns det något litet hopp om att bandyns elitserie får plats i Vinterstudion då?
Ni är många bandyälskare som hoppas på bandy i SVT igen. Just nu har vi inga rättigheter till bandy och Vinterstudion kommer dom närmsta tre åren att fokusera på vintersport, men man ska aldrig säga aldrig. 
13.45
Köp hela säsongen med bandy världens finaste sport till och med bättre än skidor
13.45
Ska svt fortsätta att "kompensera" genom nonsenssport, såsom damhockey... lol...
SVT Sport har som ambition att ha en jämställd sportbevakning och bevaka både herrar och damers idrottande. Det är viktigt för oss och viktigt för vår publik. Sen gillar inte alla tittare alla sporter men jag är säker på att du hittar något i vårt utbud som du gillar. 
13.47
Så tråkigt.. kommer sakna det fruktansvärt mycket! Har ju hängt med Popsen på vintrarna då länge jag kan minnas. Och mycket tråkigt för er som nyss blivit utsedda till världens bästa sportkanal, när ni tappar så mycket 😔
13.47
Katastrof!
Jag som sett fram emot nästa vinterstudio!
Det kommer en ny Vinterstudiosäsong. Redan i höst kommer den, precis som vanligt. Vinterstudion ska rulla i minst tre säsonger till. 
13.48
Hej,
Borde inte FIS som gav uppdraget till Infront inse att små vintersporter gynnas av många tittare i ett populärt tv-format (Svt) ? reklamutrymme på arenorna borde locka
Det var Svenska skidförbundet som sålde rättigheterna i Sverige till Infront. Så frågan måste ställas till Svenska skidförbundet. 
13.48
Jag och ungarna tycker att det är synd att fina gamla SVT tappar rättigheterna för framför allt längd och alpint. Men det dröjer som tur är ett tag.
13.48
Vinterstudion är ett favoritprogram. Hoppas att ni hittar en lösning. Vill gärna följa skidåkarnas prestationer
13.49
Kommer detta besked ändra upplägget för vinterstudions kommande två säsonger gällande dom stora sporterna Längd, Alpint och Skidskytte?
Vinterstudion kommer att köra på precis som tidigare dom närmsta två säsongerna. 
13.49
Men... men... blir det andra programledare istället?😥
13.49
Jag tycker att SVT Sport ska senda skidrättigheter då tappar ni tittare . Jag tycker det blir trist att inte se skidsport nå längre
13.50
Jag hoppas inte många förlorar intresset för skidor när reklamkanaler tar över. När inte SVT hade OS tittade jag mycket mindre på sändningarna. Att sälja dyrt till andra kanaler kan innebära att tittandet minskar.

Jag älskar Vinterstudion med hela upplägget med kommentatorer, humor, kunskap och gedigna intresset som finns bland de som arbetar där.

Pops o co är ju min trogna vän under vintern! Att höra första vinjetten, på premiärprogrammet för säsongen ger glädje.

Jag hoppas ni hittar ett sätt att fortsätta denna framgångssaga!!
13.50
Det verkar som ni inte har jobbat hårt för att få ett samarbete med NRK och Yle och därigenom kunnat lämna ett högre bud. Det kanske bör göras till nästa avtalperiod.

Det var ett alternativ som vi undersökte men av flera skäl var det inte möjligt. Sen vet vi inte ens om ett sådant, gemensamt, bud hade räckt ekonomiskt i kampen mot NENT.

Infront, som sålde rättigheten, gav SVT möjlighet att lägga ett bud på den marknad vi verkar på, dvs lägga bud på tv-rättigheten för Sverige. NENT, som finns med verksamhet i hela Norden, kunde däremot lägga ett bud för hela Norden.

13.51
Skönt, nu hinner man lite annat på vinterhelgerna då (ironi)
Skidorna kommer nog att tappa sin status som folksport tyvärr men å andra sidan har ju av skidförbundet några år på sig att bygga upp ett nytt herrlag tills man får titta igen.
Länge leve skidskytte!
13.51
Hur ser ni på framtiden efter att detta nyss påskrivna avtal tar slut? Har ni nån chans att köpa in nästa omgång alpint, skidor m m och få tillbaka det till svt? OS hur lång tid har Viasat sin avtalsperiod? Chans att ta tillbaka det? Avtalet ang skidskytte fortsättning på det i svt? Jag är rädd för att vintersporterna försvinner för människor som inte kan/vill betala för t ex viaplays sport kanalen. Stödet för våra stora stjärnor och blivande stjärnor avtar när man inte kan följa dem t ex. Jag själv överlever vinter den absolut jobbigaste tiden för min del tack vare ER Alla som gör Vinterstudion. Tusen tusen tack alla och jag hoppas vi ses i många år framöver med våra älskade folkliga vintersporter. Sååå kul och bra när du Andre Pops kom tillbaka i år igen. Heja Vinterstudion det bästa sättet att följa mina idoler och de sporter jag älskar mest att se live.
13.51
Svenska skidförbundet inställning i frågan är alltså enbart ekonomiskt.
Det vore intressant och få höra en längre utläggning hur förbundet tänker sig i frågan. Personligen tycker jag att idrott är en demokratisk rättighet :) och bör sändas i kanaler med störst spridning. Det är ju landshjältar vi pratar om... :)
13.52
Undrar hur många som tittar på Vinterstudion vad jag förstått så är det bara 17-18 stycken i HELA SVERIGE ! Nobody give a crap !sänd Engelsk Ligafotboll istället .
Vinterstudion har haft miljonpublik varje helg under 2019. Men engelska ligafotboll är också kul!
13.54
Svenska skidförbundet sågar av den gren de sitter på. Ingen Ebba efter 2021 som väljer att ta efter sina stora idoler hon ser på tv varje helg, ingen STINA, Frida, Maja, Jonna, Ida heller när huvuddelen av folket inte ser skidorna längre. Det är en stor sorg att nöjet för pamparna ska gå före nöjet för folket och det blir en stor sorg när Blomman, Jakob, Johanna, Fredriksson, Pops, Yvette och alla andra fantastiska människor inte underhåller oss längre.
Tre säsonger till kör vi Vinterstudion och sen hoppas vi på mer! Vi har inte gett upp hoppet om att sända vintersport även bortom 2022. 
13.55
Vinter är ju inte bara vinteridrotter. Under vintern pågår det hur mycket hall-idrotter som helst med basket, innebandy, handboll, gymnastik etc som mer än väl kan fylla upp vinterstudion på helgerna
Det är bra med kreativa idéer, tack Vi kör på med Vinterstudion nu i några säsonger men vi är alltid nyfikna på nya rättigheter och vad man kan göra med dom. Vi är tex. väldigt glad kring hur SM-veckan utvecklat sig. 
13.56
Så otroligt tråkigt att ni inte fick rättigheterna.
Älskar Vinterstudion. Ni är ju bäst! Även alla experter ( ni gamla idrottare) med.
Älskar längdskidor, alpint och skidskytte.
Det är fruktansvärt jobbigt att se detta i dom andra kanalerna med all reklam.
Tack för att ni finns!❤️
13.56
Vinterstudion har alltid varit vinterns obsoluta favorit. Hoppas verkligen att det löser sig framöver också. Nu när Sverige har så många nya talanger vore det katastrof om vi missar att enkelt för alla kunna följa vintertävlingarna. Sedan är ju Vinterstudion ett väldigt trevligt program.
Tack för fint beröm! Ska hälsa gänget.