SVT rapporterade · Skulle du klara av att ställa bilen i 90 dagar?

Tack för engagemanget, nu stänger vi denna chatt. mvh/Cecilia SVT Nyheter Jönköping
17.27
God morgon! Med handen på hjärtat, skulle du klara av att endast gå, promenera och resa kollektivt i tre månader? Välkommen att dela med dig av dina tankar.
07.49
Jag har ingen bil och klarar mig utmärkt. Brukar samåka med min syster och storhandla varannan vecka.
08.08
Hej! Det har jag alltid gjort. Nu är jag 30 år. Det funkar bra med lite uppfinningsrikedom. Men tyvärr måste jag nu efter stor motvilja ta körkort, för min jobbsituation gör att det tar väldigt lång tid att åka kollektivt, för det går inga kollektivtrafik direkt, utan ja måste ta en omväg via centrum. Jag vill verkligen inte ha en bil, men smärtgränsen för att pendla tycker jag går vid över 1 Tim varje riktning (speciellt som det skulle ta 20 min med bil). Jag tycker att vår kollektivtrafik borde kompletteras med små Marshrutkor (som de har i flera östländer, Ryssland, Israel bland annat) med plats för 8 personer som kan köra på ställen med lågtrafik!
08.49
Det gör jag redan genom att välja bort bil. Jag cyklar, går och åker buss. Om jag behöver bil, lånar eller hyr jag bil.
08.49
Hej!
Det hade tyvärr aldrig gått. Varför? För kollektiv trafiken från Gislaved är otroligt dålig. Studerar i Borås och tar tåget från Hestra, dock måste jag ta bilen dit då bussarna till Hestra inte stämmer med tågen. Likaså när jag studerat i Värnamo och tagit buss dit. Det tar 1 timme och 10 minuter istället för 30 minuter med bil. I dagens stressiga samhälle där man ska hinna med allt och lite till funkar det inte med så få bussar och tåg ute i dom mindre orterna. Tycker dessutom att fler direkt tåg/bussar ska finnas, en resa som ska ta 1 timme ska t.ex inte ta 3. Det hade fungerat fint att åka endast kollektivt om kollektivtrafiken utökas och görs om lite.
08.49
Har tagit cykeln eller buss 3 år irad istället för bil. Inga problem där
09.03
Nej eftersom vi bor på landet och inte har tillgång till någon som helst kollektivtrafik
Jag skulle kunna cykla ibland men barnen skulle inte orka cykla till o från skolan varje dag!
10.36
Javisst!! Men jag skulle komma 3 timmar sent till jobbet varje morgon!! Alla bor väl inte och jobbar i stan????
11.23
Tyvärr börjar alla som bor utanför avsedda geografiskt, berörda områden att urskuldar sig och gnälla. En fyraåring förstår ju att inte alla kan cykla till jobbet ...men. Stora delar av vår biltrafik sker över sträckor kortare än 3 km och i innerstan i städer. Det är mot dessa kampanjen riktar sig.
Kom igen nu!
11.23
Jag har inte ens tagit körkort. och där jag bor går det bra att ta buss eller cykla. Men det är naivt att tro att det är lika lätt för alla att leva utan bil.
12.54
Jag har 4 mil till jobbet (utan tillgänglig kollektivtrafik) så det hade tyvärr varit omöjligt. Så tycker jag inte att det ska vara om vi i Sverige vill ha en levande landsbygd.