SVT rapporterade · Hundar tillåts på stränder i Halmstad – vad tycker du om det?

Tack för alla era tankar och synpunkter kring hundar på stränderna. Nu stänger vi chatten för den här gången. God afton.
15.07
Helt okej! Om det sker under ordnade former så skall såklart människans bästa vän få vara med på så många ställen som möjligt.
15.07
Så länge hundägaren plockar upp bajs efter hunden är det okej. Dock bör det finnas hundfria segment på stränderna för det finns folk som är rädda för hundar. Det är väl enkelt ordnat med skyltar, vilken del av stranden man kan ha hund eller inte på? Kanske kombinera följande tre segment på stranden i nämnda ordning; vanligt bad-hundbad-nakenbad. Då kan de som har hund ligga på gränsen vid vanligt eller nakenbad, efter smak?
15.10
Ja. I koppel, lydig hund intill och då stranden är tom fritt springande om de är lydiga på inkallning oavsett vad som frestar hunden.
15.10
Naturligtvis så ska familjen ta med sin hund på stranden. Hunden ska vara kopplad och ägaren städar efter hunden. Allergiker som tror de blir sjuka av en hund blir nog mer sjuka av sjöfågel, vass och pollen.
15.10
Tycker set är bra med att hundarna får vara på stranden ,istället för att sitta hemma i en varm lägenhet /hus
15.10
Helt fel, snuskigt. Blivit biten två gånger av "snälla" hundar.
15.18
Under förutsättning att de är kopplade oavsett årstid. Dessutom är det självklart att hundägaren plockar upp hunbajset.
15.23
Eftersom jag är rädd för hundar skulle jag vara utestängd från varje strand där det finns hundar. Jag vet att jag inte är ensam om det.
15.25
Hundar har inget på en badstrand att gör. Punkt slut!
15.25
SJÄLKLART att ha hundar på stränderna. Barn får ju trava omkring helt nakna och både kissa och bajsar i sanden En gång stack jag ner handen i sanden och rakt i en BAJSBLÖJA Bläää. En liten kille travade runt helt utan byxor slet i sin penis och kissade på min filt. Bläää. HA BYXOR PÅ BARNEN och pott träna hemma. Låt hundar få båda överallt. De är ju familje medlemmar de också.
15.37
Självklart ska hunden få vara på stranden! Den är ju också en familjemedlem
15.50
Självklart ska hunden får följa med på stranden om den är kopplad.
15.55
Många hundar är renare än många människor klart att dom skall med
16.23
Det vore på tiden att vi får ta med vår fyrfotade vän. Varför tjatas det alltid om att hundar gör sina behov?! Majoriteten av oss hundägare tar vårt ansvar och plockar upp efter dem. Dessutom lämnar människor betydligt mer skräp som är minst lika otrevligt. Det är också betydligt fler vilda djur på stränderna än man tror, så vad spelar några tama hundar för roll?
16.37
Problemet är att för många hundägare saknar kontroll över sina hundar, som kan vara närgångna och störande. Stranden är integritetskänslig och det hela bygger på hänsyn människor emellan. Vem vill ligga och blunda och sola, och plötsligt bli slickad på?
16.37
Det är en självklarhet att hundar ska få följa med så länge de inte rastas på stranden eller får härja vilt bland folk. Glöm bara inte att skydda den från solen❤️
17.17
Jag tycker mycket om alla djur, och hundar är inget undantag. Men på stranden, ute bland alla andra människor, där hör de inte hemma. Hundägare slarvar med att koppla hunden, och tar ingen hänsyn till hundrädda. Hundar måste också rastas, och det är knappast tänkt att en badplats ska vara rastplats. Att behöva trampa i hundbajs är mycket otrevligt. Tycker alltså att ansvariga i Halmstad har gjort en felbedömning i detta fall, med att tillåta hundar på stränderna. Misstänker att man får tänka om i detta, efter utvärdering.
17.24
Äckligt
17.30
Äntligen något positivt!
17.41
Hundar skall få vistas på anvisade stränder och bör vara kopplade då de flesta hundägare inte har kontroll på sina löst springande hundar.
17.41
Superbra naturligtvis, men bara om de alltid är kopplade. Så är det i väldigt många andra länder och det fungerar alldeles utmärkt. är själv hundallergiker men det är till skillnad från exempelvis kattallergi en snäll allergi och påverkas inte av hundar utomhus.
18.10
Himla tråkigt och jobbigt för oss som är pälsdjursallergiska. Blöta hundar luktar och det lossar ibland päls både på stranden och i vattnet som vi inte vill ha varken på våra badkläder eller vår hud, eller ännu värre - i håret och ögonen. Är det en blåsig dag så "yr" det än mer allergener i luften. Beslutet kommer tyvärr att göra att vi väljer bort en del stränder när vi är i stugan.
18.53
Hellre hundar än rökare. De ska vara kopplade. Hundarna, förstås. Rökarna kan vara okopplade i hemmet.
18.54
Vi tycker inte om hundar på stranden.
18.54
Nej tack, det hoppar jag gärna över. Alltför många hundägare som tror att alla gillar deras gosedjur, och låter dem gå lösa hur som helst. Hunden kan vara hemma om ni ska till stranden.
19.17
Så klart ska hundar få vara på stranden! Kopplad och uppfostrad och med krav på rastning utanför stranden. Hellre förbud mot rökning som är pest och nedskräpning!
19.53
Nej tack! Inga hundar på stranden!
19.53
Tur man bor i Kungsbacka så vovven får bada.
19.53
Nej!
20.01
Nej förbjud hundar på allmänna stränder.
Hundägare struntar i att ha sina hundar kopplade så dom springer runt över allt och skrämmer hundrädda människor.
Har sett det varenda år även där det är hundförbud är dom där med sina hundar ändå.
Fullt med päls i vattenbrynet och på stränderna tänk på alla allergiker som inte kan vistas där längre.
och så ligger det hundskit efter dom över allt med.
Då har jag hellre rökare på stränderna.
Det är en himla hetsjakt på rökare men hundägare ska ha sina rättigheter.
Snart har vi väl hundar i butiker och restauranger med.
20.22
Hundar hör hemma på landet. Inte i stan eller för den del på stranden
20.22
Nej, hundar hör inte hemma på allmänna stränder.
20.22
Västra stranden är toppen att få kunna bada med sin hund.
20.35
Hundar förorena och hör absolut inte hemma på stranden! Finns många hundrädda människor
21.02
Avdela en del av stranden för badande med hund . Så gör man i våra grannländer Danmark o Tyskland! Tydliga skyltar! För den delen gör man likadant i Italien,
21.03
Helt underbart! Självklart ska man få ta med sig hunden till stranden ( kopplad )
Tycker det finns bra många andra människor som är vidriga att se som förorenar o förpestar våra stränder i Halmstad.
21.22
Egna avskilda stränder kan vara tillåtna åt hundar men absolut inte på vanliga stränder
21.45
Kan vi som är hundar få en egen strand och bada på.
Allt för många hundägare har ingen respekt för personer som inte tycker om att okända hundar hoppar upp på personer till svar den är inte farlig, när person är rädd på grund av att tidigare blivit biten. Det räcker att det finns en strand i Halmstad där hundar finns. Vi är många som inte är lika förtjust i era husdjur. Nu räcker det med hundar som inte är kopplade. Det finns andra djurarter som naturligt lever vid havet som behöver skyddad från lösa hundar.