SVT rapporterade · Vad krävs för att du ska känna dig trygg under en förlossning?

Nu stänger vi chatten för denna gång. Tack för era kommentarer!
07.27
Mycket information av barnmorskan och vetskapen om att det finns möjlighet att få smärtlindring är två saker som skulle få mig att känna mig trygg under en förlossning. Vad skulle krävas för att du skulle känna dig trygg? 
07.40
Goda drinkar
07.41
Båda mina första barn kom väldigt snabbt, precis så att vi hann fram till förlossningen. Nu väntar jag tredje och gruvar mig för bilresan.. önskar att få komma in och bli igångsatt eller få bo på hotellet när det närmar sig.
08.09
Trygga barnmorskor som peppar en på rätt sätt och ger mycket information om smärtlindring, etc. Mental träning innan förlossningen och förslag på olika förlossningsmetoder samt info vad man har rätt till efter förlossningen, ex. lite svårare förlossningsskador och hur de kan åtgärdas för pat. bästa.
08.09
Kompetenta kollegor, rimliga arbetsscheman och arbetsförhållanden. Det hade känts bra också om lönen satts efter ansvar och utbildning! Det hade gjort att jag kännt mig tryggare på min arbetsplats FÖRLOSSNINGSAVDELNINGEN.
08.09
Finns det någon vetenskap bakom den här "metoden"? Jag blir jävligt orolig inför nästa förlossning ifall sjukhuspersonal börjar svamla om tankens kraft och trollstenar. Min sambo känner likadant.
08.28
När barnmorskan och annan personal har tid att ge trygghet och kan förmedla att ont inte är ett hot utan de kan stödja en att "vila" i det. Jag har haft 3 olika förlossningar - 1 snabb (2 timmar), 1 långsam (26 timmar), 1 för tidig igångsättning (tot. 36 timmar) varav 2 hade kritiska moment men slutat väl. Det är stor skillnad på de team där jag kände mig trygg och de där jag kände mig utsatt. När jag kände mig trygg var smärtan helt uthärdlig.
09.12
Jag födde mitt första barn med hjälp av detta i Karlstad nu i april. Underbar personal som gjorde att vi kände oss trygga hela tiden trots min enorma förlossningsrädsla.Man kände sig aldrig ensam. ❤️
09.12
Att bli sedd och lyssnad till är det viktigaste. Att veta att jag inte är ensam och att den som stöttar följer med i varje del av min förlossning och har koll på mitt och mitt barns mående. Att inte vara en i mängden utan vara den viktigaste just där och då. Alla förlossningar är olika och unika och det är farligt att bara gå på gamla rutiner. Klappen på armen av undersköterskan kan vara det som ger lugn och trygghet och vetskap om att man inte är ensam.
14.46
Kompetent personal som finns med en under processens gång och inte bli lämnad ensam i rummet.
15.34
Att bli hörd och trodd samt att jag fick det jag bad om då jag var insatt.
19.22
Jag antar att många kvinnor vill ha tillgång till ett BB överhuvudtaget inom närområdet... Annars kanske ex de i Sollefteå kan få rabatt på en bilrekond efter kursen i bilförlossning? 🙄