SVT rapporterade · Hur handlar du?

Tack för alla inlägg! Nu stänger vi chatten.
15.36
Hej och välkommen till vår direktrapportering! Allt fler ratar vanliga butiker och handlar på nätet. Hur gör du? Har du ändrat ditt beteende de senaste åren? Skicka in din kommentar!
15.57
Internet .
Jag tycker att det är fruktansvärt hemskt att gå in i butiker .
Digital 100% för mig;)
15.57
Om det är något speciellt jag behöver, kollar om det finns billigt på nätet, då så händer det ibland att jag beställer. Men allt går inte att beställa via e-handeln. Men utbudet blir helt klart större. Det missgynnar kanske viss handel, men posten borde gynnas antar jag.
15.57
Jag provar kläderna i butiken sedan handlar jag på nätet. Smart sätt att spara pengar!
16.06
Jag handlar allt från kläder, skor och mat lokalt för att stödja Umeå och dess producenter.😊
16.06
Jag handlar bara i butik. Skulle aldrig få för mig att handla på Internet. Jag vill känna på plaggen, testa dem innan jag handlar.
16.11
90% på internet. Sista 10% på Ica :-P
16.17
Jag köper det mesta i butik, förutom djurtillbehör och elektronik (t.ex datorkomponenter, veterinärfoder).
16.17
Folk fattar ju inte att vi måste stödja bygden, gå in och prova kläder och sen handla på nätet borde ju förbjudas.. skämmes på er.
16.40
Jag handlar så lite nytt som det bara går. Tradera, bås-loppisen på mariedal och returbutiken är favoriter. Andra hand i första hand :) Om Avion hade något alternativ inom begagnat eller återbruk så skulle mitt intresse helt klart öka.
16.40
Det kostar pengar att ta sig till stan med bland annat bensinkostnad vilket blir dyrare än eventuell frakt. Dessutom är prisskillnaden så stor mellan butik och e-handel så man sparar oftast hundralappar. Det är e-handel till 90% och 10% hos Ica som gäller för mig.
16.54
Jag handlar de mesta i butik, tycker det är trevligare och så gynnar jag gärna orten!!
17.14
Men hur tänker du Linda? Det är ju klart att man måste handla mer lokalt från butiker. Annars kan det snart bli så att våra centrum står helt tomma och övergivna, massvis med butiksförsäljare tappar jobb och postnord slarvar bort alla dina varor... Näe, att handla lokalt är det enda för mig
17.15
Jag handlar i butiken, har vill prova kläderna, ullgarnet, vill läsa lite i böckerna. Att handlar via nätet innebär för mig osäkerhet, krångel med leveransen osv. Dessutom behöver jag inter heller mer drivmedel än näthandeln när jag åker till stan för att handlar en gång i månaden. Skulle jag handlar via nätet så behövs lastbilar som transporterar leveransen, och jag får ändå ta bilen till nästa ombud
18.45
Jag vill handla med nån som vet
19.55
Det blir ungefär 50/50 för mig. Bor en bra bit från stan och gillar inte att leta kläder till mig själv. Då är nätet lättare. Men kläder till barnen och skor blir i butik.
20.41
Mest i vanliga butiker handlar jag
07.14
God morgon! I dag fortsätter vi vår rapportering om att våra handlingsmönster ändras. Allt fler butiker tvingas stänga när e-handeln tar över. Vad tycker du om det?
07.14
Jag handlar framför allt mindre med tanke på miljön. Kläder köper jag i fysisk affär annars mest på nätet. Praktiskt då vi bor flera mil från stan.
07.16
I butik så klart! På 40-talet skrev vi efter kläder från priskuranterna. Då fanns inga klädesaffärer i närheten. Köp i butik är enda alternativet för mig!!
07.55
Gillar att gå runt i butikerna.Se vad som erbjuds.Man får motion,träffar folk.m.m
08.28
Jag skulle gärna handla mer i butiker, men eftersom utbudet är begränsat blir det ganska mycket nätshopping. Kläder köper jag nästan uteslutande från internet. Jag är kortare än de vanliga storlekarna och det var en gudagåva att upptäcka att onlinebutikerna erbjuder petite-storlekar!
09.24
Ibutik aldrig.på nätet
09.24
Bor nu långt bort från butiker, så internet är enda valet. Gillar det INTE! Ett elände att prova och skicka tillbaks...igen och igen. Älskade att gå i alla butiker när jag bodde i stan.
09.52
Cd och film finns knappt kvar i butikerna, så det på nätet. I övrigt självklart i butik. Fruktansvärt för miljön med allt som ska transporteras, vilket är enorma mängder. Strunta i några kronor billigare på nätet och börja gynna lokala butiker.
10.07
Med dagens drivmedelsskatter så mycket som möjligt på nätet
10.07
Butik! Måste prova innan jag köper. Alla kvinnor är olika och alla kläder passar inte alla kroppar!
10.18
Handlar hund-& kattmat på nätet eftersom jag bor 10 mil från närmaste specialbutik. Detsamma gäller böcker och bildelar till veteranbilen.
Allt annat handlar jag i butik, och tycker att det är viktigt att gynna lokala handlare. Köpcentrum tycker jag inte om!
10.22
Köper mycket kläder över nätet. Nästan allt måste returneras, för stort- för litet - skrynkligt eller kvalitet, färg och storlek som inte motsvarar beskrivningen.
Butik är oslagbart där kan jag prova ut ett perfekt plagg.
11.14
Jag tycker att jag gör allt i min makt för att handla second hand och/eller lokalt, men det är så tidsödande att leta efter det jag ska ha på dessa ställen. Online kan jag enkelt och snabbt söka fram det jag ska ha på lunchrasten eller medan jag åker buss. Det har lett till att jag oftast letar online men sedan försöker gå och handla i butik. Tyvärr har second-hand-butikerna generellt inte kommit så långt att de lägger upp sitt utbud överskådligt online, och det är väl det som hindrar mig från att handla mer begagnat. Tid, helt enkelt.
11.14
Allt via nätet.
Även mat, apoteksvaror, kläder,skor, böcker etc.
Hemkörning till ytterdörren om det går.
Trots att jag bor i Stockholms innerstad.