SVT rapporterade · Vad tycker du om störningar i kollektivtrafiken?

08.00
Hej alla kollektivresenärer,
Dela gärna med er av era erfarenheter kring störningar i tunnelbane-, pendeltåg- och busstrafiken.
 
08.04
SL bör absolut sänka biljettpriset ordentligt denna besvärliga tid. Det är oförskämt att överhuvud taget öka priserna så som det görs.
I övrigt har jag förståelse för att reparationer måste genomföras - men var är underhållet?
09.09
Jag håller med Jannicke om att biljettpriset borde reduceras vid så här kraftiga störningar. Förr var periodbiljetten under sommaren billigare, men sedan några år är det fullt pris som gäller. Och det trots att det VARJE SOMMAR är stora inskränkningar i kollektivtrafiken.
09.09
Det är på tiden att man tar saken i händerna och förnyar hela t-bane nätet. Sådant borde göras oftare och varför inte dags för politikerna att öka sponsringen för underhållet. Hur ska det hållla? Sedan kan jag tänka mig att det kommer bli fortsatt trångt, men nu kanske ännu värre som det brukar vara.
09.09
Blir struligt i sommar med Getingmidjan avstängning, kommer få bilpendla under sommaren, det tar för lång tid att byta till pendeltåg i Flemingsberg

Håller med om att biljettpriset borde sänkas under så omfattande störningar, man får ju inte det man betalar för
09.27
Hör SL:s trafikdirektör Fredrik Cavalli-Björkman kommentera möjligheten för resenärer att få billigare biljettpriser under renoveringsperioderna. 
09.32
Jag håller med Anders om att en reformering av t-bane nätet borde göras, och när vi ändå håller på, varför inte reformera hela Sveriges järnvägssystem? Dagligen hörs nyheter om haverier runt om i landet, men görs det något? Visserligen så medför det en enorm kostnad, men man kan inte skjuta på underhållet varje gång..
10.23
Håller med om att sänka sl kortet under denna period.men det är klart att dom måste renovera
.
10.23
Jag tycker att biljettpriset borde sänkas under så omfattande störningar!!
11.42
Det fanns ett Slussenalternativ - T-banetunnel mellan Slussen och Gamla stan - men bron sades av de ansvariga vara i gott skick! Tunnelalternativet ansågs bland annat därför inte realistiskt. Kort därefter avslöjades brons brister. Var finns kompetensen och vem ljuger?
11.44
Jag tycker tunnelbanan är bra, åker den varje dag. Trångt i rusningstrafiken, men hur skulle det annars vara. Det går ju inte att dimensionera för peaken.

Vårt månadskort är billigt i en internationell jämförelse. Det är våra skattepengar som subventionerar. En bra politisk prioritering tycker jag.
12.02
@Luttrad
Ingen ljuger. En tunnel mellan slussen och gamla stan skulle innebära en för brant lutning upp till Medborgarplatsens station. Dessutom skulle konstruktionen av dylik tunnel bli mycket dyrare än någon förväntad samhällelig vinst.
14.33
Tack för alla kommentarer under dagen. Vi lär få anledning att återkomma i ämnet.