SVT rapporterade · Chatt om konflikten mellan polis och supportrar

Är det rätt av polisen att ta i med hårdhandskarna? Har ni någon idé för hur man ska få bort den otillåtna pyrotekniken på arenorna? Skriv gärna i chatten!
14.47
Det känns som att polisen konstruerar argument i efterhand för att förklara deras beteende. Att en supporter "vägrade släppa en telefon som denna ska ha använt för att kalla till sig fler anhängare"..Hur vet man det? Och är det en rimlig följd att polisen hotar att bryta fingret på en person?
Polisen måste stå till svars för deras många gånger omotiverade våld som drabbar oskyldiga.
14.54
Dyrt för hela samhället att lek och sport supporters ska ta pengar från välfärden. Nu när det skärs ned överallt. I både kommun och landsting.
15.21
Fotbollen drar in miljarder till samhället och är lugnare och populärare än någonsin. Jag är 100% säker på att polisen av olika anledningar tar till alldeles för hårda åtgärder. Det här är inte bra för någon.
15.21
Polisen borde anlägga mer av en vänlig men bestämd ton. Som det är nu (och har varit länge) så ryter de åt småbarnsföräldrar och tonåringar och är väldigt snabba att eskalera situationen till knuffar och batonger. Misstänker att de peppar upp varandra i piketbussarna på vägen dit, och situationen gör att de ser alla besökare som potentiella våldsmän. Men de allra allra flesta är bara där för att se sitt lag spela fotboll, och det är enkelt att se skillnaden — om man inte är fullproppad med testosteron och adrenalin, dvs.
15.22
Polisen har rätt att ta i med hårdhandskarna till
vilket pris som helst om inte hulliganer lyssnar på polisen.
15.22
Jag förstår att polis har rätt att använda visst fysiskt våld i vissa situationer.
www.riksdagen.se

Men vilken rätt har poliser att använda hotelser och hot om våld som den enligt lag inte får utföra?

Om polisen i fråga hade brutit fingrarna på supportern och det hade dömts som övervåld. Blir då alla hotelser om denna typ av våld också olaglig?
15.22
Varför läggs så mycket av polisens tid på att sitta barnvakt åt huliganer? Låt polisen ta i mer istället.
15.22
Ingen rök utan eld. Vill inte försvara övergrepp, men det tycks glömmas bort att polisen aldrig behövt agera överhuvudtaget om det inte vore för en destruktiv supporterkultur.
15.22
Hårdare tag mot huliganerna.
15.22
Känns mer som..Bubben då. Stackars supportrar. Not! Bra jobb av polisen med att hålla dessa grupper ifrån varandra.
15.22
Att samhället behöver lägga ner resurser på att småpojkar ska springa runt och slåss är skamligt.
Hårdare kontroll på fotbolls"supportrar", sker det något negativt så får de spela framför tomma läktare.
15.58
Så skall dom tas pöbelen
15.58
Vi har fått se en sekvens på 10 sekunder. Att dra några slutsatser är omöjligt.
Ändå gör folk det hela tiden. Oftast visar det sig att polisens agerande inte var felaktigt.
När ska folk lära sig?
Dessutom pratar vi här om en situation där det garanterat var mycket bråk från supportrarnas sida. En högrisk match
15.59
Helt klart att dessa ”proffesionella” klubbar måsta ta hand om sin egna skit. Låt dom spela med tomma läktare så kommer de nog lösa problemet. Money talks...
16.00
Vissa självutnämnda experter (oftas de som aldrig gått på fotbollsmatcher) tror att det förekommer våld konstant och att samhället får betala ett högt pris.
Sanningen är en annan:
775 miljoner kronor i samhällsnytta och 463 miljoner i skatteintäkter. Det är vad de allsvenska klubbarna bidrar med, något som framkommer i årets fotbollsrapport, ”Hur mår svensk elitfotboll?”.
Källa: www.fotbolldirekt.se
16.00
Folks syn på att alla supportrar = huliganer är skrämmande, allsvenskan har över 2 miljoner besökare per år, andelen huliganer är några tusen, spritt över 16 klubbar. Majoriteten är VANLIGT FOLK som gillar fotboll, ni som anser att det är ok att de blir nedslagna, nästa gång kan det vara ni som drabbas.
16.00
Många självutnämnda experter i kommentarerna. Varför lägger polisen dessa resurser på säkra och lugna arrangemang? Varför provocerar dom fram våld? Varför säkrar man inte gatorna för vanligt folk och stoppar drogkriget? För att det ena kostar resurser och det andra är ett billigt PR-krig. Mkt naivt tro att polisen måste "köra hårt" mot supportrar.
16.00
Verkligen på tiden att man tar tag med hårdhandskarna från polisens sida. Bråkande supportrar förstör för oss alla vanliga som älskar sporten och kostar samhället massor
16.01
Helt rätt av dom att ta hårda tag, dock onödigt att dra batong när personerna lämnar platsen. Folk måste sätta sig in i polisens situation. Ska inte vara något jävla daltande.Varför tjafsar man ens med polisen om små saker.

Fotbollsklubbarna borde själva betala för insatsen av polisen. Det får isåfall påverka biljettpriserna. Lugnare matcher resulterar i mindre poliser vilket blir billigare biljetter. Så kan dom som vill slåss betala för att ha polisen där.
16.01
Det är inte polisen som startat något bråk! Det är idioterna som kallar sig supportrar som förorsakar allt bråk runt fotbollsmatcherna, och nu skall vi tycka synd om dom pga att polisen försöker upprätta ordningen!? 😨
16.01
Självklart rätt att klubbarna som så ivrigt skyddar de s k fansen skall ta konsekvenserna. Nästa steg måste bli spel utan publik. Avskaffa ståplats.
16.01
Frågan man runt bland Svenska befolkningen så får säkert polisen ett massivt stöd för deras agerande. Ingen rök utan eld bland dessa småpojkar inte. Samhället måste stå upp emot dessa individer så vanligt hederligt folk kan gå på fotboll, stora som små fotbollsfans !!
16.01
Ge polisen carte blanche i sitt uppdrag att eliminera brottslighet.
Fotbollshuliganism är en organiserad brottslighet. De förtjänar ingen nåd eller rättigheter.
16.01
Man undrar när storstadsborna ska komma ifrån dagisbeteendet så vi andra slipper betala för att de beter sig som ouppfostrade småungar...
16.01
Inte polisen som är problemet....
16.01
Våld föder våld som föder våld ....
Vems ansvar är det att bryta detta?
16.01
Säkert befogat med Polisens agerande, många supportrar är ute för att ställa till oordning.
16.02
Sanslöst att många här tycker det är rimligt att polisen använder våld i situationer som inte kräver våld. Vad när ni för fascistoida drömmar egentligen?

Gällande kostnader så bidrar fotbollen med ett netto plus till samhället. Det är inga små siffror det handlar om heller.
16.02
Svårt att säga om det förekommit övervåld i just det här fallet. Jag kan tycka att Hampus och hans kamrater inte kan förvänta sig mer än tre tillsägelser och/eller dessutom en vägbeskrivning från poliserna när går maskerade tillsammans i samband med ett derby.

Jag vet att det har förekommit övervåld i samband med derbyn när jag själv varit på plats på tidigare matcher. Det är självklart inte ok.

Kort och gott tror jag uppförandet brister hos både polisen och supportrar, dock oftare hos de sistnämnda.
16.02
Håller med Jonathan L nedan, varför skall våra skattepengar gå till detta, skola och sjukvård behöver dessa pengar bättre. Och om inte dessa s k a supportrar inte kan lära sig lite vett, spela utan publik. Jag kan inte förstå att detta får fortgå!! Klubbarna måste ta den fulla kostnaden, först då förstår de att de måste sätta åt dessa huliganer och porta dem helt från fotbollen. I England har de lyckats med att få slut på det, så varför inte här?
16.02
Det verkar som att folk som kommenterar här har något slags auktoritär ryggmärgsreflex som gör att de direkt tar parti för polisen, trots att man tydligt ser hur de med batong slår en icke-våldsam person i ryggen. Kan vi inte ha högre krav på polisen än så? Det är tragiskt att typ alla svenska fotbollssupportrar förr eller senare tvingas att börja hata polisen för att de närmast tvångsmässigt fortsätter att missköta sig och oprovocerat misshandla supportrar. Läs t.ex. på om fallet
16.02
Sätt sprinklers och vattenkanoner och släck skiten direkt.
16.08
Detta är inte fråga om bengalernas rätt att få vara på läktaren eller inte. Polisen misshandlar och griper oskyldig människor för att det råkar ta fel väg till arenan. Tycker ni det är rimligt?
16.11
Vanligt folk kan ju försöka göra polisens jobb så får vi se hur det går.
16.18
Ove: Supportrar bidrar med enorma summor pengar som bekostar skola och sjukvård. Jämförelsen med England haltar lite, där spelas världens bästa fotboll. I Sverige är fotbollen inte alls på samma nivå, däremot är supportrarna i världsklass. Det är stämningen, känslorna och magnifika tifon som får många att gå på fotboll här.
16.18
Bravo Polisen!!!!
16.18
Om de som är supportrar bara följer de lagar som finns samt de regler som arrangören har samt meddelar om via anslag vid varje entré skulle sådant här aldrig uppstå. Huliganer vill inte följa dessa regler, de har sina egna som de tycker att alla andra ska följa. En så enkel sak som att inte använda pyroteknik kan inte vara så svårt att följa, eller? Används bara de sanktionsmedel som finns på rätt sätt kan en händelse som denna undvikas i fortsättningen.
16.19
Varför inte testa att tillåta bengaler om det sköts av vissa behöriga?
16.19
Eftersom av någon anledning Svenska Fotbollsförbundet skall ha ägandeskap i arenorna, vilket i sig är galet, blir det allmän plats. Är det en privat KLUBB som äger, kan man stänga ute de man vill.
16.23
Svensk polis klarar inte av att hantera sådana situationer. Jag har sett dem veva mot kvinnor och yngre barn på felar derbyn genom åren.
Titta på hur polisen agerar i Holland och England. De är på plats, men konfronterar sällan fotbollsåskådare. Deras närvaro räcker.
16.23
Pyro förstör fotbollen för vanliga supportrar. Inte sett någon gripen för innehavet. Dags för höga böter och utestängning från arenor en tid.
16.23
Det är skrämmande hur så många här kommenterar utan att ha läst någonting alls. Trots att tidningar som DN gått ut med uppslag och artiklar om hur polisen gjort fel så är det uppenbart att experttyckarna här redan har sin åsikt klar och vägrar ta till sig av fakta som motsäger deras egen bild.
16.25
Placera ut x antal poliser/säkerhetsvakter i klacken. Så fort någon eller några tänder bengaler så plockar man bort den personen.
16.31
Fansen är mycket snabba på att gråta ut i media. Jag såg rätt mycket på matchen som inte polisen kan klandras för, det går bra att spela allan tills polisen kommer.
16.32
Erik/

Lycka till med det! :)
16.33
Varför ska jag som skattebetalare och ej fotbolls intresserad betala för denna bevakning. Dessa klubbar ska få betala alla poliser.
16.33
Självförvållat. Så länge supportrarna bråkar och provocerar har jag inget emot att poliserna är lite bryska i sin hantering. Hade de uppfört sig som folk hade det inte varit något problem. Klart som f-n poliserna blir irriterade om de behöver säga till dem tre(!) gånger att ta en annan väg.
16.36
Hårdare tag mot huliganer!! Rätt av polisen att markera tydligt!
16.37
Supportergrupperna ultras vill att polisen ska ta hänsyn till deras önskemål om pyroteknik.

Har ultras-grupperna någonsin frågat oss vanliga supportrar på sittplats vad vi tycker om pyroteknik?

Pyroteknik under ordnade former där ingen riskerar fara illa. ja tack!
16.42
Vi har poliser för lag och ordning, de gör precis rätt som ser till att upprätthålla ordningen lyssna på direktiven de ger när de utövar sitt arbete så händer ingenting.... obstruera och ta konsekvenserna......... blir man utsatt för övervåld eller andra orättvisor gör man en anmälan istället för att på sociala gnälla å göra sig till offer... tjohej
16.55
Bra av polisen!
16.55
Vad vill SVT uppnå med en "Chatt" av det här slaget? Är det inte lämpligare att man bjuder in representanter ifrån berörda parter och gör ngt vettigt av det?
17.26
Vilka människor som kommenterar här alltså... maken till okunskap och verklighetsfrånvända inlägg har sällan skådats.
Som flera påpekat gör samhället en stor vinst på fotbollen, så alla inlägg med "tar resurser från vård och skola" borde raderas direkt, för det stämmer helt enkelt inte. Tvärtom hade det funnits mindre resurser utan fotbollen.
Sedan är det kul att vissa anser bara man är fotbollssupporter ska polisen få göra vad de vill, oavsett vad ens uppsåt är, för enligt er är ändå ALLA huliganer som ska tåla en batong i ryggen eller hot för att man är på väg till en fotbollsmatch. I vilka andra situationer tycker ni polisen godtyckligt ska få slå ner människor utan att något brott begåtts, eller för den delen köra på folk med polisbussar?

Ta reda på lite fakta innan ni spontant spyr ur er massa galla på hundratusentals människor. Polisen behandlar fotbollssupportrar som skräp, i vissa fall kan det vara berättigat, men gemene supporter är nog mer rädd för polisen än motståndarsupportrar.
17.26
Oavsett detta så har jag snart sparat hundratusen på att sluta gå på fotboll..... Tråkigt att det känns som det är värt - men att se på när matcher urartar är inget jag vill stödja.....
Finns andra lagsporter där man kan ta med sig ett gäng femåringar men inte fotbollsmatch typ derby....



17.26
Så länge klubbarna vägrar porta huliganer på livstid eller åtminstone ett flertal år så kommer huliganer fortsätta besöka matcherna och bete sig dom huliganer gör. Är det inte ganska enkelt?
17.27
Meningslös diskussion. Antingen har vi lagar och regler som skall följas - även av berusade fotbollsfantaster med tvivelaktigt rättspatos - eller så låter vi dessa bete sig som vildar. Jag anser att dialog är överskattat, ge polisen resurser och direktiv att upprätthålla lag och ordning, vid behov kan mer tårgas och vattenkanoner köpas in.
17.27
Polisen har blivit den nya tidens huliganer. Att slå folk i huvudet med batongen eller att ge sig på de som redan ligger still på marken börjar bli standard nu. Någonting måste göras innan det är för sent
17.27
Har väntat flera år på att polisen ska stoppa dessa ligister som drivs mer av våldet än själva fotbollen. Det jag ser är vuxna vilsna människor med barns hjärnor och förstånd.
17.29
Med bakgrund av att ett antal JO- anmälningar gjorts gällande övervåld ifrån polisen i samband med derbyt mellan Djurgården och AIK vill alltså Jonas Naddebo bjuda in berörda parter för dialog, det är jättebra kan jag tycka.

Vad jag dock inte förstår är varför SVT väljer att använda arkivbilder ifrån en match ifrån förra året som på intet sett har ngt med vad den här artikeln handlar om. Bidrar inte SVT till att sprida en missvisande bild av som faktiskt har skett?
17.30
Låt fotbollsklubbarna betala för övervakningen. Bryter man mot svensk lag på läktarna, avsluta matchen direkt. Detta är inte sport längre, bara business.
Undrar hur mycket pengar fotbollen genererar om du räknar in kostnad för polis och efterföljande sjukvård.
17.30
Ta bort poliser och ordningsvakter ett par matcher så får vi se vem om har rätt. Ingen vore gladare än polisen om de slapp den här sortens uppdrag.
17.32
Behlver rensa ut en del okunnigt folk här inne.
Fakta:
Polisen kan göra vad de vill mot fotbollssupportrar utan att bli bestraffade. Finns över 70 anmälningar, alla har lagts ner trots bildbevis på oprovocerat våld.
Pyroteknik kan avkriminaliseras, något polisen vägrar. Alla vill föra dialog, polisen vägrar.

Huliganerna som slåss är samma människor som bråkar på krogen eller festivaler. Just festivaler har oerhört mycket fler regelbrott och gripna personer än samtliga allsvenska matcher, men det anses tydligen ok för övriga folket.

De som använder pyroteknik behlver absolut inte hata huliganer. Se skillnad på folk och folk.
17.32
Äntligen sätter sätter polisen ned foten. Man ska kunna gå på derby med barnbarnen.
17.32
Jag kan bara tänka mig hur svårt det måste vara att jobba som polis i den stressiga och hotfulla miljön. Det är vanliga mammor/pappor/syskon/vänner som valt ett extremt komplext yrke som väljer att möta dessa huliganer.

Att döma en hel polisinsats för några få uttalanden i denna miljö, när polisen strax innan eller tidigare helt otvivelaktigt blivit kallad något riktigt fult eller verbalt hotad till sitt liv dessutom, tycker jag är småaktigt.

Stå upp för dom som varje minut, dygnet runt, står upp för oss!
17.32
Installera vattenspridare / vattenkanoner med iskallt vatten som når utsatta platser. Tryck på knappen och släck bråkstakarna i publiken. Bara att duscha på tills alla bengaler slocknat eller släckts. Behöver inte vara svårare än så.
17.32
Polisen måste lära sig att tagga ner lite. Onödig hets från polisen som svingar vilt. Köra ut ungdomar med bussar i förorten som uppenbarligen befunnit sig på fel ställen är horribelt.
17.33
Nu får det vara slut med tramset mot så kallade supportrar, dags att behandla dom för vad dom är: snorungar. tänder man pyroteknik så gå in och spruta med brandslang eftersom det brinner! Uppmuntra anmälningar från andra supportrar så kanske tillslut att vi slipper dessa pauser i tv och klubbarnas supporterklubbar borde rensa i leden om man är en riktig supporterklubb
17.33
Hur kan man försvara ett så oprovocerat ingripande? ALLA tog upp händerna, lyssnade och gick sakta därifrån. Det fanns ingen som helst anledning att att agera med slag och hot. Ska vi, vanligt folk behöva stå inför rätta på grund av våra ageranden i livet så ska även dessa maktmissbrukare det. Supporterpolisen är idag mer huligan än huliganerna själva. Ställ dem inför rätta!
17.33
Det är för jäkligt att det måste vara polis på plats för att skilja "supportrar" åt på en fotbollsmatch. Klubbarna måste ställa för polisen och inte som t.ex MFF stödja fansen. Fansen kan hjälpa till genom att peka ut de individer som sabbar för de skötsamma.
17.34
Vem som helst med liten insikt i både supporterkultur och det svenska samhället kan se att Polisen helt tappat greppet. Polisen tar "i med hårdhandskarna" på ett enda ställe, och det är det vi ser i dessa bilder. Den svenska Polisen beter sig som berusade huliganer mot svenska fotbollfans, slår på folk som ligger ner bara för att dom kan. Ni kan ju se det här själva!

Var är dessa hårda tag när det kommer till förortsvåld? Var är denna entusiasm i kampen mot organiserad brottslighet? Varför hör vi inte Poliser säga ifrån mot sina kollegor som slår folk som ligger ner? Som hotar ungdomar med att "bryta fingret av dom"?

Nä, det står helt klart att den svenska Polisen öppet visar sig nu som ett gäng syltryggar som eskalerar våldet där de vet att det inte får konsekvenser. För svensson hejar på, av någon anledning, och ingen kommer ge polisen några problem - till skillnad från förortsvåldet.

Skriker efter resurser, klarar inte av att upprätthålla lag och ordning, KOMMER INTE NÄR DU RINGER (egna erfarenheter av inbrott, hot på landsbygden). Ja vad gör Polisen då? Startar krig mot fotbollssupportrar. Grattis polisen, ni har precis skapat ett nytt problem.
17.49
Enkel lösning, Vad sägs om att ha matcherna på Måndagar kl 0800?
17.49
Förstår inte de som snackar om Huliganism angående detta. Det var totalt oskyldiga supportrar som fick smaka på övervåld. I många fall inte ens hotfullt någonstans i närheten utav dessa utsatts personer.
Alla som besökt derbyn frekvent vet att det inte är motståndarsupportrar som är de man är rädda för, utan polismakten.
18.00
Polisen är tydligen inte de enda som helt tappat det när det kommer till fotbollsåskådare. Det är tydligt här att som fotbollsåskådare räknas du direkt som huligan. Tänk om någon annan grupp skulle utsättas för samma diskriminering och förföljelser som fotbolls åskådare. Då hade det hänt saker i riksdagen. Vi är vanliga människor med barn, fruar å jobb. Vi går på fotboll, vi bränner inte bengaler eller slåss. Vi vill bara kunna se på vårat lag utan att bli slagna eller hotade av poliser. Inte alls höga krav. Om nu polisen vill komma åt bengaler och bråkstakar, gå då och grip dessa! Låt oss vanliga åskådare vara!
18.10
Abbe, Benny, Håkan m.fl. m.fl.! Man blir lite orolig när ni supportar polisens agerande vid ett sådant här tillfälle. Det finns tillfällen när polisen självklart måste agera, men jag kan inte förstå hur ni kan tycka att detta är ett sådant!? Det finns inget annat tillfälle än i kontakten med fotbollspubliken de agerar på detta sätt. Det kan väl aldrig var ok för en polis att slå och hota någon utan att själv bli hotad. De har utbildning och har lämplighetsprövats för polisyrket. Jag vill inte heller att det ska vara bråk och stök innan/under/efter fotbollsmatcher, men någonstans måste gränsen dras och den har polisen nu passerat. Och ni som inte törs gå på en fotbollsmatch borde göra det, för att risken för att ”råka illa ut” där är nog avsevärt mycket lägre än om du tar bilen till arenan.
18.10
Jag finner polisens agerande i detta ärende väldigt önskvärt och värdefullt för det svenska samhället. Detta bör bli kutym för varje möte mellan all ohyra och polismakten. Precis när man tappat sitt allra sista hopp om det svenska samhället så ställer sig polisen upp med rak rygg och ett jävla anamma!
Ta med detta ut i förorterna, på krogar och nattklubbar, gator och torg, och givetvis andra fotbollsmatcher.
19.29
Jag vet att det är ett fåtal som fördärvar för de många men kan ändå inte låta bli fundera på hur mycket fotbollen kostar samhället. Istället för att politiker hela tiden övertrumfar varandra i hur mycket pengar man skall skjuta till polisen så vore det bättre att lägga ned fotbollen. Blir förmodligen billigare så.
19.29
Men hallå, om fotbollfansen ”taggar ner” o sluter hata varandra så blir det ju både lugnare o trevligare för alla att gå på fotboll = enklast lösningen.
19.30
Till alla ni som finner polisens beteende rimligt i derbyt, försök tänka er in i dessa situationer i andra sammanhang.
En person går på stan och råkar svänga av fel, fullt rimligt ändå att skjutsa ut denna personen flera mil utan att informera om var och sedan släppa av dom där. Ändå fullt rimligt?
Du går på gatan med händerna över huvudet, en polis kommer och slår till dig över benen bakifrån med batongen. Ändå fullt rimligt?
Du spelar in med mobil på allmänplats vilket är fullt lagligt, en polis kommer fram och hotar dig att bryta fingrarna av dig om du inte slutar med något som inte är olagligt. Fullt rimligt?
En person ligger ner på marken efter att ha sprungit in i en lyktstolpe, polisen slår dig med batong. Fullt rimligt?

Jag har gått på fotboll i snart 15 år, både borta och hemmamatcher. Har aldrig känt något rädsla för gå på fotboll och följa mitt lag. Aldrig varit inblandad i något bråk utanför eller på läktaren. Men det som utspelar sig nu med polisen aggressiva attacker mot FOTBOLLS-SUPPORTAR är något som bör alla göra orolig över vad som är på väg att hända. Denna gången är det fotboll dom går till attack mot, vad är det nästa gång dom kommer använda dessa taktiker mot?

Många skriver att det är rätt åt supportrar att detta sker, jag vägrar sitta här och försvara att jag är supporter till ett fotbollslag och det på något sätt skulle anses vara brottsligt. enda jag säger är att tänk en extra gång innan ni finner detta beteende från en myndighet med våldsmonopol som acceptabelt för det är fotboll det gäller. Så fort vi accepterar detta beteende så kommer det inte stanna inom fotbollen.

Detta är inte ett problem för fotbollen, detta är ett problem för samhället!

19.30
Om polisen skulle göra på samma sätt i andra sammanhang skulle samhället bli rätt trist. Om det är stökigt på en restaurang/ krog ska då folk som inte stökat och passerar utanför få batongslag i ryggen, tvingas ner på marken och köras ut långt utanför stan och dumpas där? Ska dessa restaurangbesökare hotas med att få fingrarna brutna? Ska vi tåla att oskyldiga får styrk av poliser för att det finns andra som bråkar i vårt samhälle? Vakna upp nu och förstå att det här är ett för jävligt. Folk som sköter sig ska inte misshandlas av poliser.
19.30
Polisen ska användas för att skapa ett tryggt samhälle. De har inte ändlösa resurser. Ska användas mot kriminell verksamhet, inte när några vill springa efter en boll som drar till sig horder av supportrar. Klarar inte klubbarna att hålla ordning är det bara att förbjuda matcher. Enkelt.
21.25
Helt rätt av polisen! Gör de inte sitt jobb så kommer oskyldiga att drabbas!
21.25
Bodde tidigare på en adress nära en större arena och det var ganska obehagligt i kvarteren när ”vanliga, snälla supportrar” skulle på match.

En eller några få poliser möter en större grupp supportrar som många är ganska adrenalinstinna. Då agerar man för att få kraftig effekt och skydda sig själv och sina kollegor. För det är inte så att man kan vänta på gruppen skall göra utfall först!

Fundera på det innan ni skriver att polisen använder övervåld och fundera på ert eget beteende i och kring arenorna, för det är allt annat en trevligt!
21.25
Absolut, hårdare tag behövs ju! Se bara på den publiklösa matchen mellan Dalkurd och Syrianska som självklart var säker just för att det var 76 länsmän på plats. 🙃
Prioriteringar
21.31
Tack för era inlägg. Nu stänger vi för i kväll.
 
Vänligen,
SVT Nyheter Stockholm