3-0 Jevgenij Kuznetsov 14' (Alexander Barabanov)
5-0 Kuznetsov 21' (Ovetjkin, Dimitri Orlov)
7-0 Jevgenij Dadonov 34' (Kutjerov, Gusev)

Tyskland-Slovakien 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)
15.55
Då är det dags för dag sex av ishockey-VM! Vi börjar med Schweiz-Norge, som jag har fokus på här, och USA-Storbritannien.
15.57
Schweiz har ju övertygat på det sättet att de har vunnit alla sina matcher, men å andra sidan har man också mött Italien, Lettland och Österrike. Norge har ännu inte tagit poäng i det här mästerskapet.
15.57
15.57
15.57
15.57
16.02
Det är andra dagen i rad som jag följer en Schweiz-match här och igår visade de verkligen sin spets. De har stjärnor som Fiala, Hischier och Josi. Men lite ineffektiva var de mot österrikarna igår.
16.02
Sverigenytt är ju att John Klingberg har tränat idag och att det är officiellt att Gabriel Landeskog ansluter.
16.09
Jag påminner också om att Schweiz gick till VM-final förra året. Förlorade ju där mot Tre Kronor. Det är alltså ett bra lag på alla sätt.
16.10
Roger Rönnberg berömmer Schweiz backgigant: "Roman Josi driver spelet och dominerar spelet fullständigt."
16.13
Norge har inte visat något än i den här turneringen, men de har bara mött bra lag egentligen. Det här är väl första gången de har en riktig chans att utmana.
16.13
Den här matchen är alltså i Sveriges grupp, medan den andra mellan USA och Storbritannien inte är det.
16.15
Matchen är igång!
16.16
Schweiz inleder piggt och får offensiv tekning.
16.16
I Norge heter stjärnorna bland annat Patrick Thoresen och Mathis Olimb, men de har inte visat mycket än i den här turneringen.
16.17
Det är Henrik Holm som står för Norge idag medan Schweiz har Leonardo Genoni mellan stolparna.
16.18
Schweiziskt skott av Tristan Scherwey, men det går förbi.
16.19
"Lovande start för Norges del", säger Chris Härenstam.
16.19
Och ja, man kan ana lite mer energi hos Norge nu. Kan det vara för att de ser att de har möjlighet att ta poäng idag?
16.19
Men för att vara tydlig så är ju Schweiz ändå favoriter idag. Rätt så klara sådana.
16.21
Icing på Schweiz. Norge är verkligen med.
16.21
Skott Diaz, går på kraft och missar.
16.22
Norge! Genoni får anstränga sig för att rädda skottet.
16.22
Det är Olden som avlossar skottet.
16.23
Haha, Roman Josi tar ett par varv runt målet innan han ger Hofmann pucken. Men det blir inte till något den här gången.
16.25
Det är Bertschy som hittar Ambühl efter en jättesnygg passning tidigare av Loeffel.
16.26
Det var inte den starten Norge behövde.
16.27
Konstigt nog har det snart gått en halv period utan att USA har fått hål på Storbritannien.
16.27
Snyggt spel av Schweiz igen! Men Andrighetto hittar ingen framför målet.
16.28
"De har haft några spelvändningar där de verkligen har hotat. Norge har börjat bra", säger Rönnberg. Och så är det ju, trots 1-0.
16.29
Pucken hamnar hos Genoni igen. Norge jagar verkligen kvittering. Thoresen och Olimb ser pigga ut.
16.29
16.31
Norge kommer 3 mot 1! Men Genoni räddar.
16.31
"Bortsett från målet så är det Norge som har skapat de farligaste målchanserna", säger Jonas Andersson och nu spelar de också powerplay efter att Loeffel åkt ut.
16.32
Martinsen med skott direkt!
16.32
Men Genoni spelar bra i det schweiziska målet hittills.
16.33
10 min in och SB leder skotten mot USA, hittade ett gäng kanadensare på vägen från Hotelet?
Verkligen blygsam inledning av USA.
16.33
En minut kvar av powerplay och nu skapar de inget, Norge.
16.34
Det kommer ett skott i slutet av powerplay, men inget mål. 1/11 för Norge med en man mer nu, det är inte bra.
16.34
Schweiz alltså fulltaligt nu.
16.35
1-0 USA!
16.35
Bowns lyckas inte plocka Kanes skott och då är van Riemsdyk där och trycker in den.
16.36
Är det alltså två matcher på gång nu?
Det är det! Jag håller fokus på Schweiz-Norge, men uppdaterar lite från USA-Storbritannien då det blir mål.
16.38
Norge lyckas etablera tryck och den norska backen Jonas Holös briljerar.
16.39
"Inspirerat spel av Thoresen", säger Jonas Andersson. Norge är verkligen med i matchen.
16.40
Där bryter Trettenes in framför det schweiziska målet och får ett avslut, men Genoni täcker det.
16.40
Det är norrmännen som har tagit över matchbilden.
16.41
1-1 Storbritannien! De gör mål mot USA! Hammond igen! Han har gjort bägge deras mål i den här turneringen!
16.42
Dubbelläge för Schweiz, men Holm med på noterna. Det i den andra matchen alltså.
16.42
Man såg inte en brittisk kvittering mot USA komma direkt.
16.42
Fem minuter kvar av perioden i Schweiz-Norge.
16.43
Farliga lägen Schweiz! Nu är det de som har tagit över.
16.45
Det här lär inte bli några roliga minuter för Norge.
16.46
Schweiz snurrar runt i zon och letar avslut.
16.47
Slashingutvisning på NIco Hischier. Norge kan andas ut.
16.48
Perioden är slut mellan USA och Storbritannien och där är ställningen konstigt nog 1-1. Men stjärnan Patrick Kane kan i alla fall glädja sig åt att vara USA:s bästa poängplockare i VM-sammanhang.
16.48
Kane har gjort 34 poäng på 21 matcher just nu.
16.49
Nu är det alltså en minuts powerplay för Norge istället.
16.50
Inget av lagen lyckades hitta målet i powerplay. Bara en halvminut kvar av perioden.
16.52
Hischier skapar ett läge av inget, men lagen går till paus med ställningen 1-0.
17.06
Nå`t måste vara fel när någon spelare blir varnad vid så gott som varenda tekning.
Fel på regeln, fel på domarnas tillämpning av regeln, fel av spelare och i så fall vilket fel?
17.06
"Norge är en positiv överraskning. Det var en underhållande period", säger Jonas Andersson om den första. Nu börjar den andra!
17.07
Farligt direkt för Schweiz!
17.08
Holm med två räddningar efter bara några sekunder.
17.08
2-0! Hischier är briljant där!
17.09
Hischiers sjunde poäng på fyra matcher. Får pucken bakom målet, lurar Holm och vänder tillbaka och trycker in pucken.
17.10
Man ska komma ihåg att Nico Hischier bara är 20 år. Jättetalang!
17.12
Hischier är alltså bara en poäng efter William Nylander som leder poängligan.
17.13
USA hade just 2-1 målet, men det döms bort för hög klubba.
17.14
Hischier är inte talang längre, en världsspelare!
Både och!
17.15
Utvisning på Schweiz Fora. Reduceringsläge för norrmännen!
17.17
Norge skapar inte mycket i powerplay den här gången heller. Där finns det att jobba på!
17.18
Norge i offside i numerärt överläge.
17.19
Nu hamnar pucken hos Genoni i alla fall.
17.19
"USA är den stora besvikelsen i den här turneringen för mig hittills", säger Jonas Andersson.
17.20
Skulle va kul om Norge satte några puckar så det blir lite spänning!
Håller med! Och det känns inte HELT omöjligt.
17.21
USA 2-1! Clayton Keller målskytt.
17.22
Norsk utvisning på Martinsen! "Det här är en tackling som är vårdslös" -  Andersson.
17.23
Den är verkligen inte vacker, tacklingen på Kurashev.
17.23
Det blir 2+10 för armbågstackling på Martinsen.
17.24
Inte armbågstackling utan boarding, sorry!
17.25
Ambühl framme i numerärt överläge, men inget mål.
17.25
Fiala drämmer till från blå linje.
17.26
3-1 till USA nu också. Chris Kreider.
17.26
Schweiz lyckas inte heller jättebra i sitt powerplay.
17.27
Schweiz tar en utvisning istället!
17.28
Det är Ambühl som åker ut.
17.29
Precis som kommentatorerna säger så verkar amerikanerna inte ens glada då de gör mål.
17.30
Norge lyckas för en gångs skull etablera tryck i powerplay, men Schweiz släpper inte till mycket.
17.30
Knappt åtta minuter kvar av andra perioden.
17.31
Två svaga minuter till av Norge med en man mer är över.
17.31
Snyggt av Schweiz istället, men de kommer inte till skott.
17.32
"Schweiz förstakedja har inte kommit upp i samma nivå som de hade mot Österrike igår." - Jonas Andersson.
17.33
Fiala med skott förbi.
17.34
Norge har svårt att hitta eget spel, gamla fbk spelare som platsade i 3:e femman. Tyvärr.
Ja, lite så är det. De sämsta spelarna i laget är för dåliga. Det är ett av flera problem.
17.37
4-1 av USA! Nu rinner det iväg i matchen mot Storbritannien.
17.37
Målskytt för USA är Alex DeBrincat.
17.38
Norge med ett läge, men Genoni överlistas inte. Norge överlag inne i en sämre period.
17.39
Mål Storbritannien! 4-2!
17.39
Brett Perlini! Tänk att britterna har gjort två mål mot USA!
17.40
Perioden slut mellan USA och Storbritannien- Ställningen 4-2.
17.41
En minut kvar av Schweiz-Norge. Schweiz bättre, men det resulterar inte i särskilt många mål.
En minut kvar av perioden då alltså.
17.41
I spel 5 mot 5 står det 2-2 mellan USA och SB
17.43
Där är period två över mellan Schweiz och Norge. Ställningen 2-0 och Norge måste överprestera i den sista för att ta poäng.
17.43
"Norge är faktiskt med i matchen och borde spela med ett större självförtroende", säger Jonas Andersson.
17.57
Jag är rädd att finland vinner hela VM. Underskattade som 2011.
17.58
Norge har ingen självkänsla. "Akkurat nu torskar vi icke me mer än syv mål".
17.58
Tredje perioden ska alldeles strax börja, men i den andra matchen har USA gjort 5-2 genom Patrick Kane.
18.00
Joel Genazzi med skott, men Holm är med på det.
18.02
Där var det riktigt nära för Schweiz, men pucken smiter strax över ribban.
18.03
"Om Norge ska ha någon som helst chans att ta sig till kvartsfinal måste det bli seger här". Det säger Chris och det stämmer. Då måste det bli mål nu också.
18.04
Vincent Praplan med ett backhandskott som räddas av Holm.
18.04
Ett schweiziskt mål hänger i luften.
18.06
Norge fortsätter att kämpa och skapar chanser, men skärpan saknas.
18.08
Norge börjar spela mer och mer desperat. Och det bör de väl göra också.
18.08
Tretton minuter kvar av ordinarie speltid.
18.11
6-2 USA! Derek Ryan!
18.11
Ny ramträff för Schweiz.
18.11
Hischier fortsätter att skapa oreda i det norska försvaret.
18.12
Där är det 3-0! Slarv av Olimb och sedan är det 3-0! Matchen avgjord?
18.13
Det är Hofmann som sätter in pucken på passning av Martschini.
18.14
Nio minuter kvar av perioden.
Och av allt att döma också av matchen.
18.15
Norge gör ingen dålig match, men det räcker inte till mot ett Schweiz med flera stjärnor som börjar komma igång rejält.
18.17
Alexander Bonsaksen åker ut för Norge. En väldigt onödig utvisning.
18.17
"Om inte matchen var körd innan så är den definitivt det nu", säger Jonas Andersson.
18.18
Det blir 2+10 för Bonsaksen.
18.18
En minut kvar av powerplay för Schweiz.
18.20
Inget mål i numerärt överläge den här gången för Schweiz.
18.20
Och så en utvisning på Josi. Tvåorna duggar tätt i den här matchen.
18.22
Norge med läge då Patrick Thoresen var med på returen, men inte mål.
18.22
Fem minuter kvar av matchen, om inte Norge lyckas göra tre snabba mål. I ärlighetens namn inte mycket som tyder på det just nu.
18.23
4-0 SCHWEIZ!
18.24
Schweizarna MALER ner norrmännen och det är Ambühls andra mål för kvällen.
18.25
Norges tränare utmanar domslutet.
18.25
Schweiz har alltså bara släppt in ett mål den här turneringen. Deras statistik är bäst av alla! Mot fyra rätt så svaga lag i och för sig.
18.25
"Målet kommer att godkännas. Det måste godkännas." - Andersson.
18.26
Så blir det också! Målet kvarstår.
18.26
Den officiella statistiken säger att Genazzi är målskytt. Hmm...
18.27
Storbritannien har gjort ännu ett mål! 6-3! Otroligt att USA har släppt in tre mål mot Storbritannien som igår förlorade med 9-0 mot Danmark.
18.30
Norge reducerar alltså genom halvsvensken Tobias Lindström.
18.31
USA-Storbritannien slutar 6-3 och därmed har britterna ökat på sin målproduktion med 300 procent.
18.32
Schweiz har powerplay nu resten av matchen. En minut.
18.33
Andrighetto med ett skott, men Holm tar det.
18.34
Där var matchen slut mellan Schweiz och Norge också. Den slutar 4-1 och Schweiz har fyra raka segrar. Norge står på noll poäng.
18.35
Jag återkommer klockan 20. Då är det fokus på Ryssland-Italien och ett öga på Tyskland-Slovakien.
19.58
19.58
19.58
20.02
Ryssland-Italien då! Frågan är väl om det blir tvåsiffrigt eller inte? VM:s namnstarkaste lag mot VM:s kanske sämsta lag.
20.03
Maria Rooth: "Det handlar egentligen bara om hur många mål? Är de spelsugna eller inte?"
20.05
Lyssna på de här namnen: Malkin, Dadonov, Orlov, Ovetjkin, Kuznetsov, Gusev, Kutjerov, Kovaltjuk, Kaprizov. Det är bara en del av Rysslands lag.
20.05
Mikael Renberg: "Italien vet om att de är slagna på förhand":
20.07
Renberg tror att Tyskland-Slovakien blir jämnt. Tyskland som kommer från tre raka segrar mot ganska svagt motstånd.
20.08
Angående Tre Kronor så anländer Landeskog imorgon och han spelar redan imorgon kväll.
20.11
Ryssland ställer Vasilevskij i kassen. En riktig storstjärna som är en av NHL:s bästa målvakter. Står till vardags i Tampa Bay Lightning.
20.13
Tyskland-Slovakien lär vara en viktig match i kampen om en kvartsfinalplats.
20.14
"Det är njutbart bara att se uppvärmningen med de här världsspelarna" - Jonas Andersson.
20.14
Men vi ska ändå inte helt och hållet glömma att Storbritannien gjorde tre mål mot ett lojt USA tidigare idag.
20.16
1-0 Ryssland efter 31 sekunder! Det gick SNABBT!
20.16
Det är Zaitsev som hittar målet! Viket samspel!
20.18
1-0-målet var alltså Nikita till Nikita till Nikita och så mål!
20.18
Nu är det ryskt powerplay. Kommer 2-0 redan nu?
20.18
Det var Ivan Tauferer som åkte ut för tripping.
20.19
En anmärkningsvärd grej med det ryska laget är att superstjärnan Ovetjkin har 0+0 hittills i VM.
20.20
Ryssland kan spela slappt och dominera ändå.
20.20
Italien klarade av ett powerplay. Fulltaligt igen nu.
20.21
Ryskt skott som den italienska målvakten Andreas Bernard räddar.
20.21
Och så åker en ryss ut. Italienskt powerplay!
20.22
Italien har hittills inte gjort något mål i turneringen. Tänk om det första kunde komma mot Ryssland.
20.23
Två bra lägen för Italien!
20.24
Det är typ första gången i powerplayet som det märks att de är en man mer.
20.24
Jätteläge Barabanov, men Bernard räddar friläget!
20.26
Ryssland försöker sig på en styrning, men Bernard tar den.
20.27
2-0 RYSSLAND!
20.28
Khafizulin målskytt och en ny poäng för Kutjerov som nu tangerar Nylander i toppen av poängligan!
20.28
Jag höll just på att skriva att det märks att Ryssland inte är fokuserade, men så kom 2-0. Å andra sidan står det kvar. De kan ju bättre.
20.29
Jösses! Barabanov borde ha kunnat sätta 3-0, men nej! Jättefin passning av den poänglösa Ovetjkin.
20.30
"Tänk att bara få säga de här namnen, Chris". Jonas Andersson är alldeles till sig!
20.31
Snyggt spelat av Italien! Vasilevskij tvingas till en bra räddning!
20.32
Tolv minuter spelade och 2-0 till Ryssland alltså. Matchen är avgjord, men å andra sidan var den kanske det redan innan den började.
20.33
Dålig felpass av Ryssland, men Italien går i offside.
20.33
Det är faktiskt otroligt att Ovetjkin gör sitt trettonde VM.
20.34
På de 13 VM-turneringarna har han tagit tre guld, Ovetjkin.
20.34
Så snyggt spelat av Ryssland, men Bernard räddar Gusevs skott.
20.35
Macarena på läktarplats! Inte första gången det här mästerskapet.
20.35
3-0 KUZNETSOV!
20.36
Det är otrolig klasskillnad!
20.38
Fem minuter kvar av perioden. Kutjerov spelar fram Malkin snyggt, men han blir av med pucken.
20.39
Orlov med skott som Bernard släpper retur på.
20.39
DÄR SITTER DEN FÖR OVETJKIN!
20.39
4-0!
20.39
Det är Ovetjkins första VM-mål på slovakisk mark!
20.41
Nu kan Ryssland inte önska sig mer. Nu har det lossnat också för Ovetjkin.
20.44
Halvminut kvar och det verkar bli 4-0 efter första perioden.
20.45
Där var en puck i mål, men det underkänns.
20.46
Kuriosa: Italien har 70 ishockeyrinkar, att jämföra med Ryssland 3000.
20.46
Första perioden över, 4-0.
20.48
Kuznetsov till SVT: "Vi spelar bra. I den här sortens match är det viktigt att få en bra start med att spela den ishockey vi vill göra."
20.52
Tyskland-Slovakien står 0-0 efter en period.
21.01
Period två igång!
21.01
5-0 KOMMER DIREKT!
21.01
18 sekunder av perioden har gått och då sätter Kuznetsov 5-0.
21.02
Assistpoäng till Ovetjkin också!
21.02
Italien byter målvakt till Marco de Filippo Roia.
21.05
Det är trots allt i stor utsträckning samma namn som figurerar i mål- och assistprotokollet för Ryssland. Det finns några som kan komma igång bättre.
21.08
Ajaj, det där såg illa ut. Ett slagskott som väl åker upp i ansiktet på Italiens Jan Pavlu.
21.09
"Det där såg inte bra ut. Där kan något ben har brutits i ansiktet". Pavlu går rakt ut.
21.09
Usch då! Skott av Sergatjov som tar olyckligt på Pavlu.
21.10
Som de lirar! Kovaltjuk drämmer upp pucken i krysset efter en uppvisning av ryssarna! 6-0!
21.11
Kuznetsovs tredje poäng idag då han får assisten.
21.11
Över halva matchen kvar och ställningen är 6-0.
21.13
Rönnberg: "Det är sådan nivåskillnad att det är svårt att överskyla de bristerna taktiskt".
21.13
Icing på Ryssland och Italien får vara i offensiv zon för en gångs skull.
21.14
Det varade i och för sig inte många sekunder.
21.16
"Det är inte en ishockeymatch i den bemärkelsen, men det är väldigt kul att se". Experkommentator Andersson sammanfattar upplevelsen.
21.17
Tyskland har gjort 1-0! Det är Marc Michaelis som är målskytt.
21.17
Tråkigt för hemmapubliken då Slovakien verkligen behöver en seger mot tyskarna.
21.18
Italiens Kostner fri med målvakten, men nej. Italien lyckas inte göra sitt första mål i mästerskapet.
21.20
De Filippo med en räddning.
21.21
Haha, kommentatorerna är chockade av att flera ryssar ler.
21.22
Italiensk utvisning. För många spelare på isen. Inte riktigt vad de behövde.
21.23
7-0 i powerplay! Kutjerov upp i ensam ledning i poängligan då han spelar fram Dadonov!
21.25
Nylander petas alltså ner till tvåa i VM:s poängliga.
21.27
Italienskt powerplay då Ansimov åkte ut.
21.27
Slovakien har gjort 1-1!
21.29
Och så 8-0 för Ryssland!
21.29
Slovakien har gjort 2-1 också! Bägge målen i powerplay, först 5 mot 4 och sedan 5 mot 3.
21.31
Nu går vi nog mot VM:s första tvåsiffriga seger.
21.32
Ryssland har powerplay nu då Marchetti åkte ut för slashing.
21.32
Sekera och Hudacek förresten målskyttar för Slovakien.
21.34
"Lite själviskt av Ovetjkin som stannar ute två minuter i powerplay", säger Jonas Andersson. Och den här gången blev det inget mål.
21.34
Där var den andra perioden över och ställningen är 8-0.
21.45
Helt ointressant match utan spänning..
Helt utan spänning är den verkligen. Men å andra sidan lite kul att se ryssarna spela ut tycker jag!
21.49
Nu är tredje perioden igång och på samma gång tar den andra slut i matchen Tyskland-Slovakien.
21.50
I de två första perioderna har Ryssland gjort mål i den första minuten.
21.51
Den här gången blev det ingen fullträff första minuten.
21.53
Vasilevskij lite ut och yrar, men Italien lyckas inte ta vara på det.
21.54
Italienarna fortsätter ändå att kämpa på bra. Det får man ge dem.
21.55
Nu börjar ryssarna variera lite i kedjorna. Säkerligen för att testa inför tuffare matcher.