SVT rapporterade · Gratis parkering – bra eller dåligt?

13.55
Under juli, augusti och september kommer P-skiva att testas i ett parkeringshus i Falkenbergs centrum. Tycker du att skattepengar ska gå åt gratis parkering?
14.06
De som kör bil får själva betala!
15.31
Nej! Tycker inte skattepengarna ska gå till gratis parkering. Fler kommer säkert ta bilen också. Ett steg i fel riktning!
15.32
Kommunen kommer att förlora 4 mkr per år i minskade intäkter som tas från vård, omsorg och skola. Finns mycket viktigare saker än gratis parkering
16.04
Ska Falkenbergs innerstad överleva konkurrensen mot Varberg, kungsmässan och Hallarna som alla har gratis parkering måste detta göras. Bra förslag!
16.59
Bästa som hänt på länge i Falkenberg
18.56
Hur länge är det tänkt att man skall få stå på Kronan med P-skivan? Två timmar eller hela dagen?
Två timmar.
19.39
Det behöver vara gratis. Varför sks parkering kosta pengar medans det är gratis att köra?
19.49
Varför ska bilister betala mer för vård och omsorg än andra ?
19.50
Så undrar jag om frågeställningen. Det är väl inga skattepengar som går till gratis parkering. I Varberg är det gratis parkering, alltså inga skattepengar har då hellet tagits för "betslning". Skattepengar har ju redan i första skedet "norpats" ur invånarnas plånböcker.
20.04
I vissa städer är första timmen gratis, därefter är det avgift. Bra idé.
21.06
Tycker det verkar bra med p skiva
21.26
Jag är Tvååker bo. Det är en otrolig vilken ilska och maktlöshet som uppstår när jag tvingas åka till Falkenberg eller Halmstad.
Parkerigsapparaterna fungerar ju inte på samma sätt och många gånger bildas långa köer vid apparaterna. Äldre och kanske handikappade måste vara mycket kunniga i dator hantering och fysiskt rörliga
För att sprina fram och tillbaka på parkeringarna. Många gånger får man betala för mycket. Litar inte på att betalad tiden skall räcka. Varför betala parkering på landstingets parkering?

07.47
Parkering ska vara gratis. Tänk på alla som inte kan ta sig på annat vis.
07.33
Nu öppnar vi den här chatten igen!
 
I Falkenberg centrum kommer P-skiva att testas i ett parkeringshus, samtidigt har ett förslag i Halmstad lags vilket innebär att p-avgiften kan höjas med 67 procent. Vilket är det bästa alternativet tycker du? P-skiva som kommunen står för eller parkeringsavgifter som är upp till bilisten att betala?
07.55
Om man nu vill att fler ska parkera i p-hus istället för på gatorna, då kanske man ska sänka priserna i p-husen? Som det ser ut nu så är taxorna i p-husen i Halmstad city högre / timme än att parkera utmed gatorna.
07.55
Ja till P skiva. Ökar handeln i centrum och arbetstillfällen!
07.58
P-skiva
07.58
P skiva fungerar utmärkt bra. Behövs inget annat
09.14
P-skiva är ett alldeles utmärkt sätt att underlätta parkering. Att skylla på att det blir dålig rotation på lediga p-plats er är utan någon som helst substans, parkeringstiden är ju ändå reglerad. Jag undviker Halmstads centrum så mycket jag kan på grund av dels dyra p-avgiften och dels svårigheter med att hitta någon p-automat som tar kontanter
09.14
P-skiva
09.14
Cityhandeln i Halmstad är svårt klämd mellan de två stora externa handelsplatserna - Hallarna och Flygstaden. Att i detta ögonblick diskutera en jättehöjning av P-avgifterna i centrum gör mig orolig. I HP har man i olika artiklar under våren beskrivit situationen för stadens cityhandlare. Jag hoppas att detta har uppfattats av våra politiker(?).
Motverka denna flykt från centrum genom att införa en fri parkering under 2 timmar med hjälp av en P-skiva.
Tack för ordet
Stellan
PS Vad betalar de externa köpcentra för marken där de har sin fria kundparkering? Tacksam för svar från ansvarig politiker DS
09.14
Gynnar knappast den sinande cityhandeln
09.14
Om man gör hanteringen enkel så alla förstår hur man ska betala och att inte priserna blir orimligt höga för alla även pensionärer och alla andra som inte har samma ekonomiska förutsättningar
09.14
P-avgift på kommunägd mark är stöld.
09.14
P-skiva är bäst.
09.14
Som att det är parkeringen som är den stora kostnaden. Bränslekostnaden och värdeminskningen på bilen är betydligt högre än de sex kronor det kostar att parkera.
09.14
P-skiva
09.14
Sänk istället avgifterna i P-hus för att styra bilar dit! Nybyggda P-huset Svartmunken i Halmstad används knappt pga priset.
Höjda p-avgifter skulle vara förödande för centrumhandeln. Ingen betalar 20kr timmen när det är gratis på köpcentrum.
09.14
P-skiva så klart. Tycker synd om affärerna i centrum. Verkar som inte de som bestämmer vill ha in folk till centrum. Inget folk - affärerna i centrum får stänga!
09.14
Fram för p-skiva!
10.08
Parkerings skiva.
10.08
Svårt att hitta p.automater,därför undviker jag om möjligt Halmstads centrum .
10.35
P-skiva om man tycker att affärerna i centrum skall vara kvar !
13.29
Självklart P-skiva.
13.29
P-skiva på lasarettet , som det är i Varberg . I centrum så att det inte läggs ner fler affärer .
13.29
P-skiva så klart. Finns i våra grannstäder sedan länge !
13.29
P-skiva. Det verkar som politikern i Halmstad vill att inre stan ska dö ut. Tänker inte på de människor vilka behöver ta bilen av olika anledningar. Eller vill ni att folk ska köra till ytterområden för att handla. Det finns människor som jobbar i stan och behöver parkera i stan. Bygg ut busstrafiken och gör att det blir billigare att åka. Behåll busskortet för pensionärer, annars kanske vi ska utöka färdtjänsten.
13.30
P-skiva!
13.30
P-skiva så klart! Fungerar utmärkt i Laholm och Varberg och snart i Falkenberg. I Halmstad är det som en mjölkko på bilismen för att få in pengar till stadskassan(det räcker med den oskäliga bensinskatten som staten tar in). Detta kommer till slut att utarma centrum totalt, snart finns bara krogarna kvar.
13.30
P-skiva snarast, tack.
13.30
Politikerna i fyrkantiga huset verkar ha bestämt sig att ta dö på varenda affär i stan . Titta bara hur många som stängt . Stan är helt öde🙈fram för p-skivor så Halmstad kan leva upp igen
13.30
P skiva 2 timmar
13.46
Mycket bra och framför allt för handeln och en levande.innerstad
15.08
P-skiva
15.08
Ingen P-skiva låt oss som ej är klimatsmarta betala för sig, åk kollektivt
20.07
P-skiva. Tack.
20.07
Gratis bussresor istället för p-skiva, för miljöns skull!
20.07
Klart att vi ska ha P-skiva i Halmstad. Låt affärerna överleva. 2 timmar bor hel ok. Hallarna har ju gratis parkering.
20.08
Vi älskar P skivan
20.08
P-skiva är otroligt bra! Besöker ofta Varberg och ser hur väl det fungerar. Halmstad lär aldrig införa det.Intäkterna glimmrar i ögonen på trångsynta politiker...Låt Centrum dö....
20.08
P-skiva är ett utmärkt alternativ!
20.08
P-skiva är det enda rätta för att få Halmstad centrum att leva.
20.08
Parkeringsskiva. Givetvis!
20.08
Gratis handikapp parkering och fri parkering i tre timmar P skiva - ja!
20.08
Jätte bra att ej behöva bara p-skiva
20.08
P-skiva TACK.
20.08
P-skiva, givetvis! Aldrig att jag ställer min bil i ett p-hus! Varför då? Jo risken är stor att någon osedd kan göra åverkan på bilen, eller tänk om man en sen kväll kommer för att hämta bilen och blir överfallen! Vem ser det? Och tänk vilket sjå det är när man skall betala avgiften. Jag har mer än en gång stått och krånglat med mitt betalkort innan apparaten har velat godkänna min betalning. Nej tacka vet jag P-skiva!!!
20.08
Hur tänker våra politiker?? Ett nybyggt parkeringshus står öde. Centrum har många tomma lokaler..Självklart P-skiva för att förenkla för innevånare och turister.
20.08
Pskiva
20.08
Jag kan tyvärr inte utnyttja kollektivtrafik men straffas om jag vill till Halmstad City. Jag kör ju knappast mindre bil om jag vill till Flygstaden (mer körning) eller Stenalyckan (ngt mindre) men båda dessa handelscentrum närmast tvingar en att flytta bilen flera gånger mot skillnad till City som åtminstone är fotgängaranpassat när man väl parkerat.Och nya Svartmunken P-hus. Otidsenligt trångt !
20.08
Innerstaden gynnas av att fler reser kollektivt. En bussresenär rör sig över större yta i stadskärnan och är på så vis en bättre kund än bilisten som åker till specifik plats för sitt ärende. Höjd p-avgift får fler att välja buss. Gynnar alla.
20.30
Tack för alla era åsikter! Nu stänger vi den här chatten för idag!