SVT rapporterade · Vad tycker du om att rökförbudet utökas?

09.29
Äntligen så ska jag också kunna sitta på en uteservering och njuta av god mat. Tidigare har jag fått sitta inne i mörkret även sommartid för att jag får kraftigt illamående av cigarettrök.

De som sliter med att laga maten borde ha protesterat långt tidigare, då deras slutprodukt inte smakar speciellt gott när bordsgrannen röker.
09.30
Är man allergiker och har astma är alla rökförbud välkomna. Det går att sluta röka. Jag kunde
Alla mina syskon kunde sluta.
09.31
Fruktansvärt dåligt. En ny uddlös lag. Ska polis anlitas som inte ens har resurser att utreda riktiga brott.
@Gerd - Tror du att många kommer att bryta mot lagen?
09.46
Mycket bra
09.49
Mycket bra med rökförbud! Tråkigt bara att grannen får fortsätta röka på sin balkong, så jag inte kan vara ute på min och inte kan öppna mina fönster. Rökarna förstår inte hur dåligt jag som är överkänslig mot rök mår av deras rökning. Rökförbudet borde utökas till balkonger också. Varför ska rökarna få förpesta min luft hemma hos mig?
09.51
Jag har problem att andas och mår dåligt kan inte sova
@Agnes - Vad tråkigt att höra att du har det så besvärligt Agnes. Jag antar att du tycker att rökförbudet är bra då?
09.51
Jag rökte i 22 år. Det som fick mig att äntligen sluta var varken förbud eller höga priser utan omsorg om min egen hälsa. Jag tror inte att folk lider särskilt mycket av andras utomhusrökning. Det hela är snarare ett utslag av klåfingrig moralism. Folk borde moralisera över flygning och privatbilism istället men det gör man inte eftersom det är välbeställda som flyger och kör bil medan de flesta rökare är fattiga.
09.52
Varför säljs en vara, som inte får användas? Bara för skatteintäkternas skull? Ickerökare.
09.55
Jag tycker det är löjligt. Å ena sidan så är tobak lagligt att sälja, lagligt att nyttja och belagt med hög moms så att staten tjänar pengar på det. Å andra sidan så ska rökare jagas med blåslampa. Varför inte fokusera på alkohol istället? Så vitt jag vet så har aldrig rökare ställt sig och pissa ner trappupgångar efter det att de fått i sig nikotin. Kan inte heller påminna mig om några misshandelsfall eller våldtäkter där gärningspersonen är påverkad av tobak och nikotin.
10.10
Kanske bättre med förbud mod parfym. Inte bra att kunna smaka parfym når man vill äta på restaurang. Sedan illamående och migrän sedan parfymer är så häftiga.
10.10
Utmärkt! Hoppas nu också på att vi ska slippa vada i fimpar på våra busshållplatser.
10.12
Det bästa man kan göra. En icke-rökare, känsliga, allergiker och astmatiker ska inte lida pga en rökare som inte tar hänsyn till andra. Jag ska inte behöva hålla andan eller förflytta mig pga en hänsynslös rökare som känner för cig.
Sedan att de slänger sina fimpar överallt är smutsigt och ofint, det kostar att städa bort och det skadar miljön.
Rökförbud överallt är mer än välkommen.
10.12
Äntligen! Hoppas att det respekteras av rökarna
10.12
Det ska absolut och definitivt förlängas. Der är inte bra att utsättas för passiv rökning när man står eller befinner sej i närheten av dom som röker å förgiftar sin kropp å sina lungor.
10.12
Jag tycker att rökförbudet är bra för alla på sikt👍
10.12
Det är jättebra att förbundet kommer
10.12
Försäljning av tobaksvaror till alla födda 2007 eller senare borde snarast införas.
10.12
Äntligen kan man andas och även dricka kaffe på uteserveringar !!! Glädjande för mig och många andra !!!!!
10.13
Typiskt hetsjakt på rökare. Vill staten inte att folk röker, ska de sluta sälja. Men intäkter från tobaken vill de inte missa. Vem är det som styr. Tobaksindustrin?
10.13
Mycket dåligt beslut. Man kan inte tvinga folk sluta röka med lagar som ploppar upp hela tiden. Låt de som vill röka röka. Visst är det bra att det är rökförbud på idrottsplatser. Men på peronger och busshållplatser där kan folk gå undan och röka inte stå tätt upp på varandra. Jag menar där finns det gott om plats. Och på uteserveringar skulle det gå att ha rökfria bord och bord för enbart rökare.
Sist men inte minst så tror jag all allergi uppkommer av alla försiktighetsåtgärder som finns.
10.13
Bra. Kan ju alltid hoppas att det blir ett totalförbud en dag.
10.13
Som vanligt i pk nästet nr:1 i världen, fantasilagar påhittade av total inkompetens..himlens höjd är inte tillräcklig för dessa inskränkta och inkompetenta människor. Skrattretande vansinne och resten av världen tar sig för pannan..hur länge dröjer det innan vi medborgare i vanstyrda "nya sverige" måste skicka in ansökan för att få skita?
10.18
På tiden att man prioriterar det naturliga, nämligen frisk luft. Nästa steg är balkongrökarna. Det allra bästa vore förstås att på något vis ordna så att alla kan vistas i samhället på sina vilkor. Hade varit fantastiskt eftersom det är röken och inte rökaren som är problemet. Kanske särskilda hus för rökare och resturangtillträde varannan vecka för icke rökare. Mycket långsökt däremot. Jag har i alla fall fått försakat det som har varit andras rättigheter länge nog. Nu ser jag med förväntan fram emot att kunna nyttja min balkong som jag betalar hyra för. Rökallergiker.
Bra dock med nya idéer och förslag!
10.22
Att inte få ta en öl med en cig är idiotiskt. Jag får ta ölen i parken istället. Och pubarna tappar intäkter.
10.24
Längtar, ska bli så skönt kunna vänta på tåget utan att ofrivilligt bli en passiv rökare! Ser inte detta som att man hetsjagar rökare utan som att man möjliggör för oss som inte röker att inte behöva andas in rök om vi inte vill, på gatan kan man gå undan men på en perrong går det inte alltid, eller att man nu kommer kunan uppsöka valfri uteservering
10.25
Vi är knappast först med denna typ av skydd för ickerökare funkar det i tex Canada så går det här. Men det krävs lite hjälp till rökarna, tydligt utmärkta "rökrutor" med askkoppar som töms.
10.31
På tiden! Borde förbjudas helt och hållet. Det för absolut inget gott med sig. Skadligt för rökare, förpestande för alla medmänniskor som blir passiva rökare och dessutom smutsas naturen ner med alla giftiga fimpar.
10.36
Äntligen kan man undvika all äcklig rök som mina barn utsätts för så fort man rör sig bland cancerpinnesuttare.
10.37
Jäkla gnäll på rökarna😁😂😂
Förbjud alkohol,skadar mycket mer än rökning!
På MÅNGA plan! Sjukfrånvaro,våld,brott,relationer mm.
Dessutom alla dessa tjejer/kvinnor som HÄLLER på sig parfym ovanpå det...en liter hårspray och mängder med smink som stinker! I olika dofter på samma gång.
Många gånger man fått flytta på sig för att man håller på att "dö" av stanken!!!!!!!! Får nära på astma anfall!

DET är äckligt!
10.37
Systematisk diskriminering av grupp av människor.. Dubbelmoralens kungarike Sverige slår till igen.. Förbjud cigaretterna om man ska hålla på. Annars resulterar det i en psykisk påfrestning på en stor del av befolkningen. Samma sak med bildens på paketen.. Usch!
10.37
Hettsjakt på oss rökare!! Borde vara upp tillvaro och en pub/restaurang ägare att avgöra om rökning Ni icke rökare sluta att gnälla
10.45
Det är inte trevligt att få rök rätt i ansiktet när man sitter å äter. Sen slänger dem finnarna överallt
10.48
Vansinnigt med rökförbud utomhus. När det blev rökförbud inne på restauranger sade rökhetsarna "dom kan sitta ute och röka". Nu ska rökarna jagas bort även från uterummet. Mest hatade människorna är rökare, hundägare och bilägare! Tar hetsen aldrig slut? Beror det på att folk har ett så stort behov av att hata?
10.51
Låt dom röka ute som vill och skapa en LAG om våra kontanters bevarande som är viktigare för alla !!!!!
10.51
Överdrivet, Bjukar njuta av en ciggar och en bärs, slut med det... Ä
10.51
Det vore helt underbart om inte cigaretter och andra rökdon inte fanns. Så onödigt, skadligt och pengar som bara går upp i rök. Själv får jag hemska hostanfall av att vistas nära rökare eller bara vara nära en som luktar rök. Avstår därför allmänna kommunikations transporter. Uteserveringar har jag inte kunnat besöka. Även utomlands har det blivit bättre att man numera kan gå in på en rökfri restaurang. Flygplatser har också "bås" för rökare så det går bra. Helt galet sjukt att folk röker när det finns så många forskningsrapporter om dess ohälsa. Rökte själv på 60 talet när det var "ofarligt".
10.51
redan pinsamt nog att ta besökare till Sverige. Ytterligare ett förbud som gör nöjes- och nattlivet ännu mer begränsat och komplicerat. Istället för att förbjuda rökning, inför rökfria platser.

Varför leva ett hälsosamt liv när det ännu blir så förbannat tråkigt? Vad blir nästa häxjakt som spårar? De överviktiga? Alkoholisterna?
10.55
Har ni rökare känt hur ni luktar efter en cigarett.....? Tänkte det, för då hade ni lagt av direkt!
Er andedräkt är kväljande och hår och kläder stinker. Tuggummi eller halstabletter, hjälper inte!
11.12
Hela samhele håler på att suger
11.12
Kanonbra !!!!
11.12
Jag kommer röka som vanligt !!
Vill ser den som ska komma och säga till mig att jag kan inte röka det jag bitala skat för det
Jag röker mina pengar jag kommer att dö för cigareter !!!!!!
11.12
Att lagstifta mot detta när det finns viktigare saker att lagstifta om t.ex våra kontanter.
@Vivi - Vad tycker du att man ska lagstifta om kontanter?
11.41
Pappersprodukt........
13.39
Otroligt bra!! Det är inte rökarna man är efter, det är ju röken! Försök att känna empati med de som är allergiska eller störs av röken! ❤️
13.39
Förbjud all tobak
13.39
Bra beslut!! 🌼
13.39
Vet ju att ni vill njuta av er cigarett. Men när ja kommer ut och vill äta. Så vill ja njuta av min mat. Sitter då en rökare så har han redan förstört aptiten och äcklig rök på mig och mina kläder.
13.39
Helt perfekt. Rökning borde förbjudas helt. Så himla själviskt samt oansvarigt att röka. En del röker till och med på joggingspår.
13.39
Tråkigt!
Dock bra för mig då Jag inte vill har cigarettrök på mig.
13.39
Ju mindre man slipper utsättas för föroreningar desto bättre. Inte direkt avgörande men ett bra steg för en bättre folkhälsa.
13.39
Allt skall förbjudas, inför moralpolis som dom har i
andra stora "demokratier".
13.39
Dåligt! Populistisk hets utan reell effekt. Som icke-rökare förvånas jag över hur det kan tillåtas. Och som nyligen hemflyttad från kontinenten är det helt otroligt att se hur svenskar är oförmögna att behandla människor som vuxna, varpå detta är ett exempel och alkoholpolitiken är ett annat. Lagar för lagarnas skull..
13.40
Tycker det är överförmynderi.
13.40
Tackar och bockar! #totaltcigarettförbud
13.40
Självklart skall rökning förbjudas. Mer som skall förbjudas är
gråtande barn , parfymerade damer, bilar som kör förbi uteserveringar.
Sen skall vi förbjuda allt som jag inte gillar, spenat, isterband, broccoli, gröt,
blommig falukorv, etc. etc.
13.53
Underbart att kunna sitta på uteservering och slippa passiv rökning. Självklart att barnen ska kunna vara med och slippa bli förgiftade.
13.53
Ett ytterst obehagligt och paternalistiskt beslut och nej, jag röker inte.Hoppas bara det nu är lite råge i rökarna och de skiter i det.Finns det något mer avtändande och präktigare än den svenska fräscha medelklassen
13.53
Jag röker inte själv. Rökare ska väl få bestämma själv om dom vill röka. Inne i lokaler ska man inte få röka. Bra beslut. Men ute ska dom få bestämma själva och ingen annan.
13.53
Jag röker inte och tycker det är äckligt att få rök på mej när jag sitter och äter en god middag på nåt ställe
13.53
Det kommer jag att strunta fullständigt i, huvudsaken är att man respekterar icke rökarna och barnen. Det blir ju inte jag som får böter, det hamnar på den som driver krogen. Rökförbud på lekplatser och liknande ställe är normalt hyffs !
Bättre att lagstifta om att behålla kontanter som betalmedel.
13.53
Att känna röklukt som icke-rökare är utan tvekan obehagligt, men i min mening är inte det tillräcklig anledning att inskränka vad som för många är en viktig del av både en middag eller en utekväll: möjligheten att kunna röka en ciggarett.
13.54
Cirka 30% av Sveriges befolkning lider av någon form av allergi. En stor andel av oss har problem med tobaksrök, vi astmatiker t.ex. Att visa hänsyn till oss är inte för mycket begärt. Vi skall kunna gå på lokal och vists i det offentliga rummet som alla andra. De som vill röka ihjäl sig får göra det för min del men jag vill inte bli drabbad av deras rök och jag ser hellre att mina skattepengar går till annan sjukvård än insatser mot KOL- och cancersjuka storrökare, de får skylla sig själva.
13.54
Förbjud förbud
14.47
Börjar bli lite överdrivet. De flesta bryr sig inte så mycket om någon röker om de nu inte är väldigt lättkränkta. Om alla små snöflingor hade slutat gnälla hade stämningen på alla uteställen blivit klart bättre. Luften hade klarnat mer än om alla hade slutat röka.
Fram för valfrihet - bort med lättkränkthet
14.47
Äntligen!
14.47
Frågan är felaktigt ställd. Det enda rimliga är att istället fråga varför cigaretter överhuvudtaget kan vara tillåtet att sälja. #totaltnikotinförbud
14.47
Jätte bra! 👍
14.48
Ett skitförslag
14.48
Vad blir det nästa gång.
14.48
Hets mot folkgrupp !!! Gäller ju mot andra minoriteter, men inte rökare, konstigt.
Sedan borde man förbjuda telefoner på serveringar ute som inne, fruktansvärt
att höra alla signaler och högljudda personer med sådana, utan respekt för andra.
14.48
Tycker det är bra, pga allergi,Småbarn far illa, röken är skadlig för andra, samt otrevlig atmosfär, planera er rök tid o plats istället så kan röka hur mycket o länge ni vill och då skadar ni er inte andra ! Tack detta är jätte bra
14.48
Om våra ledare brydde sig om vår hälsa så hade dom förbjudit säljandet av cigaretter överhuvudtaget.Vill man andas in rök får man plantera sina egna växter eller plocka det ute i naturen. Det är ju självmord man begår, förgiftar sig själv i slutändan.

Sen är det ju självklart att man inte blåser rök ute bland människor. Jag har sagt till de som rökt framför mig och mina barn. I värsta fall skulle jag ta tag i hårdhandskarna ifall någon inte lyssnar.

Sån e jag! :D
14.48
Hitta på några vettiga lagar,eller har ni ingen susning om vad som händer i samhället.Vakna för fa'n,????????😖😖😖
15.16
Tycker det är åt skogen. Ska väll snart bestämmas när man ska gå på toa också. Byråkrati .
19.12
Jag tycker man ska ta hänsyn åt båda hållen. Restaurangen ska själv bestämma om dom vill ha rökfritt eller inte. Det är hela tiden jakt på rökare. Vill jag inte få röken på mig, går jag väl därifrån.
19.13
Förbjud cigaretter helt istället
19.13
Äntligen, äntligen, äntligen!!!
19.13
Valfriheten för oss som inte röker har varit långt underställt rökarnas krav på att alltid få röka över allt. Det har ju alltid varit deras rätt och frihet att kunna förpesta och kasta fimpar där de går och står.
Förbjud eländet överallt på allmänna platser!!! Väljer man att röka så gör det helt avskilt och utsätt ingen annan som valt att inte röka, det ska inte ens behöva diskuteras.


19.13
Kommer det också att vara förbjudet att grilla på allmänna platser?
20.29
Det är för strängt använder ecig sen 2016 vilket är bevisat vara
95% bättre än tobak . Jag har slutat hosta och mår mycket bättre,det som ryker är i princip vattenånga
20.33
Får man inte röka då ska man inte få snusa håller. Järdra påhitt
20.39
tänk ecig den sk röken är enbart vattenånga innehåller ingen tobak Varför går den under tobakslagens.Denkan inte störa någon vad jag förstår
21.09
Sluta sälja cigaretter och tobak. Ta bort från affärer.
21.09
Tycker att om man nu inte får röka någonstans så varför fortsätter man sälja cigaretter i affärerna? Man får dricka alkohol på pubar osv o det är minst lika skadligt om inte värre då det många gånger leder till olika brott vilket inte rökandet gör. Konstigt?
21.09
Guuuu så bra. Mer kommunism åt folket. >_>
21.09
Sverige är ett fritt land 😂😂😂😂😂
21.13
Jättebra! Nu ska det bli slutrökt i Sverige.
21.13
Jättebra! Nu kan även ickerökare sitta på uteserveringarna, vänta på buss/tåg mm utan att behöva lida av svinäcklig cigarettrök!
21.13
Man vill sälja cigaretter men man får inte röka dom. Hur sjukt är det egentligen. Kan det handla om pengar kanske?
21.17
Bra, då jag äntligen kan sitta på uteservering el stå vid busshållp utan att få ge mig av pga rökare. (allergi och astma) Men jag vill börja med totalförbud på balkongen i flerbostadshus. Jag har inte kunnat anv min egen på 16 år trots att även jag betalar hyra för den. Rökare under mig och över mig.
21.22
E-cigg's rök är inte vattenånga, det är ånga från lösningsmedel av samma modell som finns i röken från rökmaskiner (tänk discotek etc). Om du andas in ångan ovanför en kastrull kokande vatten bildas inga stora rökmoln i utandningsluften så som med e-cigg. Det krävs kemikalier för att producera så mycket rök med så lite värme. Mycket problematiskt för astmatiker - värre än tobaksrök. Och effekterna på lång tid har inte utretts alls.
21.22
Likställandet mellan röktobak och e-cigg är helt absurt. Beslutsfattarna är inte ut efter bättre hälsa.
21.23
Förbjud rökning helt. Det gagnar även de som nu är rökare i längden, de har chans att bli både friskare och mer långlivade. Rökning fyller ingen funktion i vårt samhälle mer än för tobaksföretagen.
21.24
...och då åker såklart inte ni icke-rökare utomlands...ja där är det ju fritt fram överallt😎
21.24
Tycker det ska förbjudas att sälja alkohol, efter som folk tappar omdömet. Mänskor blir misshandlade och våldtäkter sker. Men det kanske inte skadar någon.
21.25
När jag växte upp kunde man köpa choklad cigaretter o låssas att man rökte. Man hade cigarett rutor på skolan o man rökte i tv o överallt. Våran generation är uppväxt med detta o det vore ju bra om man som stor rökare o kol patient kunde få hjälp när man är upp vuxen med ett samhälle där allt detta var okej.
21.26
Förbjud rökning även på strander.
21.26
Innebär det att rökmaskiner förbjuds också på teatrar och nattklubbar etc eftersom det är samma sak som e-cigg?
21.27
Helt rätt. Att bli utsatt för rök måste likställas med störning eller trakasseri för att uttrycka sig milt. Är man krass så är det vållande till annan persons kroppsskada. Röka får man göra på privat plats.
21.28
Svenskarna är det mest hunsade o övervakade folket i världen. Svenskarna ska tvingas att sluta röka. Undrar vad nästa dumhet blir. Upplysning är bättre än tvång
21.28
Javisst, är de synd om vissa rökare som inte längre får orsaka cancer, kol och astma för någon annan än sig själva!
Konstigt, jag känner många rökare som inte alls lider av förbudet, (de tar till och med hand om sina egna fimpar) de gnäller inte ens- trots att de hänsynsfulla rökarna inte själva orsakat förbudet. 🙄
21.29
Om ni vill dö i förtid av röken. Så får ni det. Men vi som inte röker vill inte dö i förtid för att andra röker. Att kyssa en rökare är som att kyssa en askkopp
21.30
Jag är själv inte rökare men jag tycker att det börjar att gå för långt med alla förbud.helt ok att man inte får röka på krogen o pubar.det börjar bli löjligt med alla förbud.
21.30
Sluta då oxå att sälja cigaretter i affärerna!!!😡😡
21.31
The Swedes should ban alcohol, it causes far more issues than smoking ever will.
21.32
Sverige börjar bli ett sjukt land.

Staten säljer cigaretter men man får inte röka dem, utom på vissa ställen.

Är inte rökare, men det handlar om frihet och att våra folkvalda vill göra allt för att ta bort den.
21.38
Ännu ett tydligt exempel på att Sverige är ett förbudsland. Det är naivt att tro att folk kommer sluta röka bara man inför förbud på allmäna platser och tar bort askfat. Rökare fimpar ändå på marken och går inte kontrollera alla. Regeringens experiment är dömd att misslyckas.
21.38
Underbart på många sätt
21.38
Jättebra beslut!
21.42
Rökning må vara dåligt som mycket annat. Men var går gränsen för statens inblandning. Ska inte staten ta och reglera hur mycket fett ngn får äta per vecka: ”nä du grabben, inge mer gräddsås för dig. Kvoten är fylld”. Eller kanske spritrestriktionef a la 30-talet: ”nä du gumman, inge mer rödvin för dig lilla hjärtat. Du har förbrukat din kvot på 10 liter per vecka”. Kanske en volymgräns oxå: ”du får inte prata så högt, dina 110 MHz är utnyttjade”.
21.42
I t.ex Budapest kan man bara köpa tobak i speciella affärer. 18 år som gäller och du måste t.om vara 18:år för att över huvudtaget gå in där.
21.42
Mycket tal om passiv rökning. Har aldrig hört talas om ngn som dött i cancer för att personen råkade sitta bredvid ngn som rökte på en uteservering. Sprit vet jag däremot har lett till våldtäckter och mord.
21.46
Förbjud all fordonstrafik i innerstan utom kollektivtrafik,jag är trött på andas in alla avgaser. Får man inte röka så ska man inte förpesta lluften på andra sätt. Det är lika många som dör av avgaser som cigaretter. Så ni politiker borde har detta i åtanke. Så rösta fram ett förbud till 1 januari, är trött på andas in smutsig luft.
21.46
Fantastiskt bra. Klarar inte av o komma i närheten av en som röker o plötsligt kunna sitta på uteservering i sommar o slippa få astma anfall o illamående är fantastiskt. Det bästa vore om ingen rökte överhuvudtaget för min del
21.46
Många tror att vi är enda landet med rökförbud, långt ifrån. Många länder har rökförbud på det sättet som införs nu. Och en del länder har tom helt och hållet rökförbud på alla allmänna platser. Bra tycker jag med detta stopp. Jag vill kunna stå på busshållplatsen utan massa rökare runt omkring mig.
21.52
Skriva lagar utan att ta hänsyn till konsekvenser är dom specialister på i Stockholm. Fastighetsägare, restaurangägare, café osv ni skall alla känna er skyldiga om ni inte upprätthåller denna idiotiska lagstiftning.
Som rökare är man ju redan skyldig till krigsbrott nästan.
21.52
Jag förvånas över resonemanget, men å andra sidan så finns det ju inga böter, så jag lär nog fortsätta som vanligt. Bryr mig faktiskt väldigt lite och ingenting om vad andra vuxna människor har för personliga triggerpunkter för att känna sig kränckta
21.52
Vore viktigare med rökförbud på balkong och vid bostadshusens ytterdörrar. Där har vi ingenstans att ta vägen när röken letar sig in i huset. Även om det finns ett värde i att de mer allmänna platserna får vara tillgängliga för alla.
21.52
Stränder borde verkligen vara rökfria då det alltid är så många barn på dessa allmänna
platser. Överhuvudtaget där barn vistas borde rökning vara förbjuden. Så är det på
många platser runt om i världen. Varför inte här. Får man röka i bil där barn är passagerare?
Även vuxna ska givetvis inte behöva leva med rök.
21.52
Superbra! Men kalla det hellre ”rökfritt”❤️
21.55
Tur att vi rökare finns så att någon får bära hundhuvudet för allt elände🥺men alla bilar, alkohol, droger, fabriker!!! Med mycket mer finns ingen varningstext på eller förbud.
Typiskt Sverige! Nu kan alla duktiga människor som kör runt i sin bil till Mc Donalds och andra snabbmatsställen efter de hämtat barnen de kört från dagis eller de som bara dumpar skräpet i naturen för soptippen kostar eller är för långt bort och alla industrier som bara spyr ut skit klappa sig på bröstet och känna sig duktiga och säga.. det är rökarnas fel och deras fimpar att vi har en miljökris och så många sjuka👍
21.55
Underbart att slippa röken framförallt i busskurer och på tågperronger. Tycker det är så himla respektlöst när en enda rökare får lov att förpesta luften för så många på sådana ställen.
21.56
Tänk om alla slutade och röka staten skulle gråta blod då får dom ju inte in någon tobaksskatt.då måste man ju höja skatten på något annat.
21.56
Kunde vara även balkonger.
Tycker man inte om sin egen rök inne,
Så ska inte grannarna behöva känna den
äckliga lukten.
21.56
Sitta på uteservering med osande bilar o bussar går bra! SPRITEN SKALL FÖRBJUDAS!
21.56
Jag tycker att de som röker även ska ta reda på sina fimpar. Bärbara askkoppar borde väl de som tillverkar cigaretter kunna erbjuda de som köper cigaretter. Det ser gräsligt ut med alla fimpar som fyller gator, torg och sandstränder och de innehåller farliga ämnen oxå.
21.56
Det handlar om att man vill inte ha rök på sig eller rök i maten. Ni känner inte själva stanken.
14.03
Kanonbra!!
14.03
Så mycket för "allmän plats"...
14.03
Förbjud sprit också, inte kul för oss nykterister att lukta eller höra på er fulla odrägliga människor på helgerna på allmänna platser!
14.03
Det är jättebra. Hoppas slippa se fimpar och snuspåsar kastade överallt. Har själv varit rökare.
14.03
Bra lag! Mén rökzoner borde upprättas med askkoppar! Tål inte rök, luktar illa!
14.05
Ett riktigt bra förbud, klockrent beslut. Det borde egentligen vara så himla självklart att inte förorena miljön. Helt sjukt att tobaken varit tillåten så länge. Ser framemot fler rökfria områden, så skönt!