Varningar, Japan: Risa Shimizu, Hina Sugita, Mana Iwabuchi.
Publik: 20 055 (Parc des Princes, Paris).
16.23
Hej! Här kommer jag att direktrapportera från VM-mötet mellan Argentina och Japan senare i kväll. Avspark är 18.00.
16.55
Japan har varit i två raka VM-finaler och guldet 2011 följdes upp av ett silver 2015 efter att de förlorat mot USA i finalen. De är däremot mitt inne i en generationsväxling och det blir extra intressant att se vad det här unga landslaget (snittåldern är 23) kan uträtta med tanke på att de får spela OS på hemmaplan nästa år i Tokyo. Inför turneringen har de bland annat förlorat stort mot Frankrike, men kryssat mot Tyskland. Lagets stora stjärna är försvarsgeneralen Saki Kumagai som till vardags spelar i Champions League-mästarna Lyon.
16.59
Argentina är VM:s kanske sämsta lag. För att vara en stor fotbollsnation satsar det argentiska förbundet förvånansvärt lite på damfotbollen. Exempelvis spelade landslaget bara en match (!) mellan sommaren 2015 och april 2017. De var också det sista laget att kvala in till turneringen. Forwarden Estefania Banini sticker ut i truppen och kallas ibland för "Argentinas Marta". Banini har tidigare spelat i amerikanska ligan och huserar nu i spanska Levante.
18.02
1) Matchen har börjat!
18.05
5) Snabbe Yui Hasegawa störtar fram längs vänsterkanten och bryter inåt. Kortpassningar i straffområdet innan Japan tappar boll.
18.06
De här lagen möttes även i VM för fyra år sedan och då vann Japan med 1-0. Argentina förlorade också med 1-11 mot Tyskland och 1-6 mot England i den turneringen.
18.06
Argentina är inte på långa vägar samma stormakt inom damfotbollen som de är på herrsidan.
18.07
5) Estefania Banini, Argentinas stjärna som jag nämnde inför matchen, bjuder på en läcker tvåfotare och tunnlar en motståndare. Fotbollsgodis!
18.10
9) Bra skottläge för Japan när Emi Nakajima får läget lite till höger. Sämre avslut och bollen rinner ut över kortlinjen. Eller sökte hon medspelare i bortre delen av straffområdet? Lite oklart.
18.10
10) Nytt bra läge för Japan som har öppnat piggt. Argentinas målvakt Vanina Correa räddar.
18.13
13) Argentina slår bort en passning runt eget straffområde. Japan vinner boll, men lyckas inte kapitalisera på misstaget.
18.15
14) Argentinas anfallsstjärna Sole Jaimes – till vardags i storklubben Lyon – bröstar ner bollen, vänder sig om och skjuter. Men domaren blåser av för offside.
18.15
Han ni kör lajv innan i VM? Det har jag missar isåfall
Det här blir andra gången. Vi kommer att lajva från alla Sveriges matcher plus en del utvalda matcher.
18.17
18) Det är Japan som kontrollerar händelserna, utan att riktigt ha lyckats bryta ned Argentina.
18.17
Vilken var den tidigare? Premiären?
Korrekt. Premiären mellan Frankrike och Sydkorea.
18.21
21) Japan slår ett högt inlägg in i straffområdet men det är plockpotatis för målvakten Correa.
18.24
24) Jag tycker att Argentina har försvarat sig bra såhär långt, men vi får väl se hur det blir när benen blir lite tröttare. Historiskt sett har det ju runnit iväg en del målmässigt i vissa av Argentinas matcher.
18.25
25) Här kommer de längs högerkanten och det är Virginia Gomez som störtar fram, men passningen in mot straffområdet saknar adress och anfallaren Sole Jaimes, som står flera meter bort, slår ut med armarna.
18.26
26) Temperaturen höjs en aning när Japan anfaller. Först trillar de runt i straffområdet utan att hitta några ytor, sedan kommer ett inlägg in i straffområdet som Correa boxar undan. Och allra sist ett avslut som seglar över.
18.28
3 - This will be the third FIFA Women’s World Cup game between Argentina and Japan, with Japan winning the previous two encounters in the group stages in both 2003 (6-0) and 2007 (1-0). Emphatic. #FIFAWWC
18.29
29) Hörna för Japan. En kort och totalt misslyckad variant eftersom de tappar boll direkt.
18.31
31) Fortsatt press från Japan, men fint försvarsarbete av Argentina. Japan, som är stora favoriter i den här matchen, har fortfarande inte skapat någon riktigt het målchans.
18.32
Det är 60-40 i bollinnehav till japanskorna.
18.33
För er som är intresserade så sänder vi just nu Sveriges presskonferens med Caroline Seger och förbundskapten Peter Gerhardsson. Klicka här för att komma dit!
18.38
38) Argentina tappar boll centralt och Japan attackerar. De har så många kvicka och tekniska spelare som tar sig förbi på små ytor. Men till slut tog det stopp.
18.39
39) Matchens första varning går till aggressiva Risa Shimizu som kommer in hårt i ryggen på Argentinas storstjärna Banini.
18.40
40) Banini blir liggande en kort stund, men reser sig upp och spelar vidare. Det är nog tur för Argentinas del det, om det ska hända någonting offensivt.
18.40
40) Och direkt så visar hon prov på fina dribblingar ute på vänsterkanten innan det skickas in ett inlägg i straffområdet. Målvakten Ayaka Yamashita plockar enkelt ner den.
18.42
Notera att Argentina aldrig har vunnit en VM-match. Någonsin.
18.45
45) Estefania Banini driver framåt med bollen, men hon är helt ensam mot fem motståndare och till slut går det inte längre utan Japan vinner boll.
18.45
45) Två minuters tilläggstid på klockan. Ganska avslagen första halvlek måste jag säga.
18.46
Sole Jaimes🇦🇷 v Saki Kumagai🇯🇵-the first all-Lyon encounter of the #FIFAWWC but probably not the last😉 Will anyone win the World Cup-#UWCL double? 🏆 🏆
18.46
46) Hina Sugita varnas efter att ha slängt upp en hand i ansiktet på Banini som jagar bakifrån.
18.47
47) Slut på den första halvleken!
18.47
Mållöst efter en halvlek. Jag tar en bensträckare och köper lite choklad och är tillbaka lagom till andra halvlek.
19.00
For expert analysis and match coverage from Paris, follow @FIFAWWC_ARG and @FIFAWWC_JPN on the FIFA Live Blog! 👇 #ARGJPN #FIFAWWC
19.02

19.02

19.02
46) Då är den andra halvleken i gång!
19.03
Ni såg statistiken efter första halvlek. Mållöst och 61-39 i bollinnehav till Japan. De kontrollerade händelserna, men hade svårt att komma till heta lägen. Argentina hade i princip ingenting framåt.
19.03
47) Inga byten i halvtid att rapportera om, för övrigt.
19.04
Argentina (37:a på Fifas rankning) och Japan (7:a) borde ju inte bli match, men mycket har hänt på kort tid i Argentina. Kul med (relativt) mycket folk på plats på Parc des Princes i detta nu.
19.07
50) Bra läge för Japan när Correa släpper en oväntad retur på ett distansskott från Kumi Yokoyama. Men returen träffar inte ens mål. Där hade Argentina tur.
19.09
52) Känns som en tempohöjning från Japan i andra halvlek. Det händer mer och mer nu.
19.10
Två hörnor på kort tid, men ingen av dem resulterar.
19.11
7 - Argentina have failed to score a single first-half goal in any of their seven #FIFAWWC games. However, this is only the second time they've not conceded at the break in the competition. Trudge.
19.12
Japans affischnamn, försvarsgeneralen Saki Kumagai som spelar i Lyon, lyckades med 54 av 55 passningar i första halvlek. Hatten av.
19.13
56) Jag skulle vilja ser lite mer kreativitet från Japans sida. Känns som att Argentina kunde försvara sig oväntat enkelt i första halvlek.
19.14
57) Nu händer det lite grand. Japan tar sig in från högerkanten och Yui Hasegawa avslutar med vänstern från en farlig position, men får felträff och skjuter utanför.
19.14
57) Mana Iwabuchi in för Japan. Ersätter Kumi Yokoyama.
19.15
Iwabuchi är en riktigt bra spelare och utsågs bland annat till turneringens bästa spelare när Japan vann Asiatiska mästerskapen i fjol.
19.19
64-36 i bollinnehav till Japan nu.
19.21
64) Byte i Argentina. Ruth Bravo lämnar till förmån för Vanesa Santana.
19.22
65) Argentina ställer om med hög fart, klackar sig fint framåt i banan och avslutar på täckande spelare. Kul att se! Banini och James i fint samarbete.
19.23
Tänk vad ett mål från Argentina skulle röra om i grytan här. Argentina som aldrig har vunnit en match i VM-sammanhang, mot ett Japan som varit i två raka finaler.
19.26
69) Lite mer hoppingivande offensiv från Argentinas del nu. Samtidigt som Mariana Larroquette och Dalila Ippolito värmer upp vid sidlinjen och kan bli de fräscha ben som snart kastas in.
19.28
72) Mindre än 20 minuter kvar nu och fortfarande mållöst.
19.30
73) Bonsegundo snor åt sig bollen precis framför ögonen på Sameshima och går till avslut. Men Yamashita räddar.
19.31
Jag tycker att Argentinas offensiv känns lovande. Tänk om vi skulle få se en historisk skräll här. Känns inte helt otänkbart. Japan är i kontroll, men totaldominerar inte matchen på något vis.
19.32
74) Jättetalangen Jun Endo, född 2000, hoppar in i stället för Emi Nakajima.
19.33
76) Bra inlägg av Japan från högerkanten, men uppoffrande försvarsspel av Argentina.
19.34
77) Nu kommer Larroquette in i stället för Bonsegundo.
19.37
79) Argentinas äldsta spelare, Mariela Coronel som är född 1981, hoppar in på planen. 16 år efter sin VM-debut! Lorena Benitez ut.
19.37
81) Mindre än tio minuter kvar nu och fortfarande 0-0. Argentina är på väg mot en jätteskräll!
19.39
82) Sole Jaimes får iväg ett nytt skott på mål efter ännu en argentinsk kontring. Men Jaimes var stressad och avslutet var inga problem för Yamashita.
19.39

19.40
83) Distansskott från Mariana Larroquette. Mer och mer Argentina, men ändå 60-procentigt bollinnehav för japanskorna.
19.41
There's only ever been SIX 0-0 draws in the history of the #FIFAWWC Are we about to witness our seventh? #ARGJPN | 0-0
19.42
Är det inte sjukt att det bara har varit sex (!) mållösa matcher i VM-historien på damsidan? Det har ändå spelats sju VM-turneringar.
19.43
86) Gult kort på Mana Iwabuchi som slänger upp en hand i ansiktet på en motståndare. Frispark för Argentina.
19.43
86) Frisparken lyfts in i straffområdet och nickas utanför. Ganska låg fart på nicken.
19.44
Strongt av Argentina om de håller i detta, men besviken på Japan. Det har inte gått framar efter finalplatsen i VM senast.
19.45

19.45
89) Argentina är nu bara minuter ifrån att skrälla till sig en poäng mot VM-tvåan Japan.
19.46
Dagens publiksiffra på Parc des Princes i Paris är 20 055. Riktigt bra!
19.47
Det har verkligen hänt något med damfotbollen på publikfronten. Det har slagits publikrekord på löpande band under säsongen.
19.47
90) Vi har tre minuters tilläggstid.
19.47
91) Oj! Bästa chansen i matchen när Japan attackerar!
19.48
Avslut från nära håll som Correa reflexräddar!
19.49
92) Banini har verkligen varit fantastisk för Argentina i dag. Otroligt stark med bollen. Nyss utmanade hon fyra spelare, blev av med bollen, men vann tillbaka den.
19.49
93) Det vänder åt andra hållet och Japan har en spelare helt öppen i bortre delen av straffområdet, men inlägget kom aldrig.
19.49
Nu svänger det!
19.49
93) Bråttom, bråttom nu för Japan som har en hörna.
19.50
93) Correa når högst och tar den!
19.50
Och då slutar väl det här 0-0? Domaren blåser av när som helst.
19.50
94) Eller hinner Japan ett anfall till?
19.51
94) Japan lyfter in bollen i straffområdet...
19.51
...men den rensas undan till inkast.
19.51
PIIIIIIIIIP! MATCHEN ÄR SLUT!
19.52
De argentinska spelarna lägger sig ner på marken och ser ut att brista ut i tårar.
19.52
Det är en jätteskräll att de lyckas knipa en poäng mot en stormakt som Japan, som har varit i två raka VM-finaler.
19.52
En besvikelse av Japan, trodde mer av de...visserligen brukar de börja knackigt för att bli bättre eftersom, kanske blir så nu med...
19.54
I mina ögon så är Estefania Banini matchens lirare. Hon slet kopiöst och gick verkligen i bräschen för ett hårt jobbande Argentina.