SVT rapporterade · Uppsnack Järvaveckan: Vilken politisk fråga är viktigast för dig?

17.42
En ekonomi som rymmer planetens gränser. Rätt så bred fråga, som bland annat involverar utjämning av socioekonomiska klyftor, ekonomisk nolltillväxt, kraftiga regleringar av banksystemet, bonus malus och aktivt arbete för att bli av med fossilberoendet
08.08
Invandring och lag och ordning i förorterna.
Utvisa invandrare som begår brott till sina hemländer.
09.30
Utbildning i skola med anpassad pedagogik, tillsammans med naturlig sport: vandra i skogen, vandra i fjällen, åk skidor, skridskor, segla i skärgården, simma, bada.
10.54
Mer jämlika skattesänkningar.
10.54
Det största problem som många i förorterna vill normalisera är förtryck på kvinnor, vanföreställningar baserad på kulturer, traditioner och religion som är urgammal. Tjejer från ung ålder förtryckt systematiskt. Alla lika värd, mänskliga rättigheter gäller tyvärr inte i förorterna. Det är som att har en stor del av befolkning som följa egna lagar och regler och inte landets lagar.
10.54
Klimatet, helt klart, det är den enda viktiga frågan för mig.
10.54
Sluta att betrakta invandrare som hjälplösa offer. Att ställa krav är faktiskt att visa omtanke och respekt. Nuvarande kravlöshet rymmer faktiskt både hyckleri och avståndstagande.
11.17
Enda jag tänker på när jag ser klippet är "Eget ansvar"...
11.17
Att ni kommer Rinkeby och hjälper folk som bor där och dem andra områdena som är uttsatta
11.40
Enig med Isak. "Eget ansvar.." Folk måste ta egna initiativ till förbättringar och inte bara klaga på politiker, poliser etc. skall ordna upp.
12.58
Mindre offermentalitet och mer av att se de möjligheter som finns. Ingen förvägras vare sig skola, gymnasium, komvux eller högskola som bor här eller någon annanstans. Men ansträngningen måste man själv stå för. Den attityden behöver fler stå upp för samtidigt som socialtjänst och skola behöver jobba med stödinsatser förstås.
13.43
Det är som ofattbart alla ni "domedagsprofeter" som gapar och skriker och klimatet. Men ingen, absolut ingen diskuterar om att vi måste BÖRJA med att städa upp vår fina planet innan vi höjer skatter för alla i Sverige...
16.18
Integration och klimatet.
Varför heter det första generationens invandrare och inte första generationens svenskar när man föds här? Bagatell kanske men att känna sig inkluderad är viktigt för att vilja och orka kämpa sig genom skola och bli en medborgare som vill göra sitt land bättre. Att hela tiden bli utmålad som ett dåligt dom hjälper ju inte direkt! Extremt mkt kan bli bättre inom integration!

Var planeten kommer vara beborlig kommer förändras, vi behöver ta vårt ansvar både lokalt och globalt. Det finns redan människor som måste flytta från sitt hem pga klimatförändringar, både i Alaska, USA och på önationer på södra halvklotet.

16.19
Stäng religiösa friskolor. Ta bort bidrag till föreningar som på något sätt uttrycker sig religiöst. Obligatorisk utbildning i hur ett sekulärt samhälle fungerar och varför det fungerar.
17.33
Ta bort skatten för pensionärer och höj pensionen.
17.43
Asylpolitiken och rättssäkerheten
15.10
Klimat och biologisk mångdald