SVT rapporterade · Följ Norge-England

20.13
Hej! Den första kvartsfinalen i EM väntar mellan Norge och England i fina Le Havre på Stade Océane klockan 21.00. Vi mullrar igång med rapporteringen ett par minuter innan det kickas igång.
Laguppställningarna kommer alldeles strax!
20.24
Norges startelva:
Målvakt: Ingrid Hjelmseth.
Backar: Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Kristine Minde.
Mittfältare: Karina Sävik, Vilde Böe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten.
Anfallare: Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

Englands startelva:
Målvakt: Karen Bardsley.
Backar: Demi Stokes, Millie Bright, Steph Houghton, Lucy Bronze.
Mittfältare: Jill Scott, Fran Kirby, Keira Walsh.
Anfallare: Toni Duggan, Ellen White, Nikita Parris.
20.58
Finbesök på läktaren när David Beckham är på plats för att heja fram de Engelska damerna till en semifinalplats.
21.00
1) Och där är matchen igång!
21.03
3) Drömstart för England som gör 1-0 redan efter drygt två minuters spel!
21.04
Det är Jill Scott som får bollen i mitten av straffområdet och sätter den i insidan av stolpen och ger England ledningen.
21.07
6) Ännu ett engelskt läge. Den här gången efter ett inlägg, men bollen gick till inspark.
21.08
7) Engelsk hörna, där England spelar bak bollen till en back som skjuter ett långskott från cirka 25 meter. Den tog Hjelmseth enkelt.
21.09
9) Norge får sin första hörna i matchen. Men den nickas bort av Bright och Norge får börja om.
21.16
16) Efter några avvaktande minuter så får Ingrid Moe Wold ett kanonläge i straffområdet, men lyckas inte ta ned inlägget på ett bra sätt och tappar istället kontrollen på bollen.
21.17
Ojjjj.... Engelska damlandslaget kanske kommer längre än herrarna 🤔
Och därmed populärare än herrans i framtiden 🤔
21.17
Jag håller på Norge som klarar det bra utan världens bästa Ada Hegerberg. Jag och ungarna brukar semestra i Beitostölen.
21.17
Yes! Come on England!
21.18
Snacka om bolltittande...pinsamt av de två norska backarna...
21.19
19) Bra möjlighet för Norge i en spelvändning. Men Bright visar styrka i försvaret och England reder ut situationen.
21.20
Vilken fart i matchen. Heja Norge!
21.20
Har missat England i VM hittills, kan Norge skaka dem ikväll. Gillar Norskornaslag och spelstil men Englands offensiv och försvar är väl hetare på pappret? Vad tror ni?
21.21
21) Parris får bollen på högerkanten och med fart och finess skapar hon ett kanonläge... men skjuter över.
21.22
22) Norge fortsätter att ha boll högt upp, och kommer nära det engelska straffområdet. Men där har norskorna det svårt att få till det där sista för att skapa riktigt heta målchanser.
21.25
24) Norge kommer i en tre mot tvåa. Men misslyckas med att hålla uppe farten i samband med en passning och England kan enkelt bryta när tempot försvann.
21.25
Nr 7 i England vilken chans!!!
Ja verkligen, Parris har varit väldigt pigg inledningsvis för England!
21.29
29) White med en riktig kanon rakt i stolpen! Riktigt nära 2-0 för England!
21.32
Så gott som utsålt!
21.32
31) Reiten kommer med bollen i mitten och väljer att avsluta själv strax utanför straffområdet, men bollen tar på en engelsk back.
21.33
Mest engelska klacken som håller i gång men generellt ingen vidare ljudkuliss. Betydligt mer tryck på de andra matcherna jag sett på plats.
21.35
34) England med en frispark från distans. Men efter gruff inne i straffområdet innan bollen tar sig dit så blir det inget av den chansen.
21.35
Heja Norge!
21.35
Bollen studsade upp på armen på engelsk spelare, men domaren kollar inte ens VAR för straff? Varför? Var det för att bollen kom från henne själv?
Ja, tar bollen på en annan kroppsdel och vidare så är det inte straffspark.
21.35
Förutom när Frankrike spelar har det generellt varit dåligt tryck på läktarna. Längtar efter engagemang och sång!
21.36
Ut på kanterna Norge!
21.36
36) Vid en till synes ofarlig situation så får Bardsley problem vid en hemspelning och ger nästan bort bollen.
21.38
Tystlåten och analyserande publik! 🤔
21.39
39) Parris är framme igen för England, den här gången med en nick som efter räddning går till hörna.
21.41
40) Mål! 2-0 England!
21.42
Det är Parris som efter en bra löpning snyggt spelar in bollen i mitten av straffområdet till White som enkelt kunde sätta 2-0 till England.
21.43
Det är för övrigt Whites femte mål i turneringen på lika många matcher.
21.46
45) England är nära på att göra 3-0 när Stokes får till ett inlägg som hittar Scott på bortre stolpen som nästan lyckas få bollen innanför stolpen.
21.46
Och där är halvleken slut.
21.49
I den första halvleken så är det framförallt på högersidan som England har kommit igenom. Där måste Norge snacka ihop sig nu i paus och hitta en lösning till Englands offensiv.
Det gäller även för Norge att hitta vägar att ta sig de där sista meterna i anfallet för att lyckas komma till de heta målchanserna som krävs för att göra mål mot England.
21.51
Norge är chanslösa
21.51
Norge förlorar varenda närkamp. England är starkare i allt. Norge kan boka biljett hem.
21.51
Parris är en sevärd lirarel
Mycket! Hon ligger bakom väldigt mycket för England.
21.51
Men Norska försvaret 🤔
De har en del att snacka ihop sig om i halvlek...
21.51
Giftiga anfall av Engelskorna lite darriga ändå bakåt tycker jag🤔
Ja det är inte helt tätt där bak, så om Norge kan hitta det där sista lilla så kan det nog ramla in några bollar!
21.59
Istället för att åsikter om Sveriges spel kanske Sjögren skulle
Koncentrerat sig på det norska försvarsspelet
21.59
Fullt rättvist med 2-0 till England. Det blir svårt för Norge att vända på det här. Tror inte att de mäktar med det.
21.59
Ajajaj mål England
21.59
40 minuter utan ett enda VAR uppehåll. Härligt
Äntligen fotboll
22.01
46) Där är andra halvlek igång!
22.04
47) Norge får ett riktigt bra läge direkt i andra. Men Graham, som är ensam med målvakten, lyckas inte kontrollera en studsande boll.
22.07
51) England med en frispark just utanför hörnet av straffområdet. Men inlägget blir inte bra och det norska försvaret rensar bort bollen.
22.10
53) Norge ser fortsatt bra ut... fram tills de börjar närma sig det engelska straffområdet. Då börjar felpassningarna att komma för norskorna som tappat flera lägen.
22.13
57) 3-0 till England!
22.13
Vilket mål!,
22.13
Norge är som Sverige ungefär många gånger låter dom inte bollen göra jobbet dom springer nästan fram till spelaren dom ska passa så hon hinner inte göra något vettigt med bollen när hon får den.
22.14
Jag nu tror jag Norge får svårt ändå 🤔😳
22.15
Vilket mål. Heja England
22.15
Efter en frisparksvariant som fristället Bronze just utanför straffområdet så får vi se en riktig rackarrökare när hon skjuter upp bollen rakt upp i nättaket bakom en chanslös Hjelmseth.
22.15
Vilken schtänkare rätt upp i taket! Gonatt Norge.
22.16
VM:s snyggaste mål, hittills?
Är definitivt ett av de snyggaste. Själv är jag mycket svag för frisparksvarianter, så den här rankar jag högt!
22.18
Vilken jävla smällkaramell
22.18
Här ser man också att anfall är bästa försvar 🤔😃
22.18
61) Herlovsen får nästan till ett läge när hon försöker ta ned bollen i straffområdet. Men det blir bara hörna för norskan.
22.20
64) Norge försöker men lyckas inte komma till några lägen. England försvarar bra nu mot ett Norge som verkligen behöver ett mål snart om hoppet ska leva.
22.21
65) Istället är det England som skapar läge när Kirby spelar fram till White som är sugen på att göra sitt sjätte mål i VM och skjuter strax utanför straffområdet, men skottet tar på försvarande spelare.
22.23
66) Inhopparen Lisa-Marie Utland är nära på att göra mål för Norge! Hon lyckas från dålig vinkel få bollen förbi målvakten men Walsh räddar bollen på mållinjen!
22.24
68) Nu slarvar England lite och Norge får till ännu ett skott. Men det är för svagt för att det ska bli farligt, och Bardsley gör en enkel räddning.
22.25
69) Ett av de bästa lägena för Norge. I en en mot en situation så får Herlovsen till ett skott, men Bardsley gör en enhandsräddning.
22.27
Det är i såna lägen som Norge måste göra mål för att ha en chans att komma ikapp. 20 minuter kvar och två mål hade inte varit omöjligt.
22.28
Engelskorna vill mycket mer än norskorna, springer/rör sig mer. Norskorna tycks lite paralyserade och ängsliga, ingen energi
22.28
Norge väger tyvärr för lätt
22.28
Jag är rädd att det kommer att se ut på samma sätt när Sverige spelar mot Tyskland 🤔
22.28
Med det här spelet är England definitivt med och slåss om guldet. Inte alls omöjligt.
22.28
Steph Houghton! Englands bästa spelare, tycker jag.
22.33
76) Nu har England börjar skärpa till sig och gör inte de där misstagen som låg bakom Norges chanser för tio minuter sedan. Och med det försvann även det mesta av Norges anfallsspel.
22.34
77) White och Hjelmseth kolliderar i en duell och båda spelarna blir liggande en stund. White tar sig för axeln och hela England håller nog andan just nu.
22.36
79) White är uppe igen och joggar, det är hårt virke i den skyttedrottningen!
22.37
80) Norge stör England i straffområdet men kommer inte till något rejält avslut.