SVT rapporterade · Vad tycker du om förslaget med viltkött till skola och äldreomsorg?

Tack för alla era kommentarer! Nu stänger vi chatten som handlar om Socialdemokraternas motion angående att servera viltkött på skolor och äldreboenden.
07.29
Ja
Hej Leif! Utveckla gärna hur du tänker. Vänliga hälsningar, Maria
08.01
Börja servera vildsvin i kommunens verksamhet så får jägarna en anledning att skjuta av denna plåga.
08.01
Absolut ja.
08.14
Mycket bra förslag. Är själv gammal och får inte tag i älgkött och saknar den specifika smaken. Det blir inga goda köttbullar utan älgfärs. Allt vilt är ju det renaste köttet man kan få, utan gifter o tillsatser.
08.28
Bara hoppas på att fler kommuner kommer med förslaget. OCH genomför det. Ekologiskt, korta transportvägar, bra sätt att hålla exempelvis vildsvinsstammen nere.
08.57
Tycker förslaget låter utmärkt. Kan ju inte få finare kött. Mycket näring och mycket vitaminer och mineraler. Bästa idén på länge...
08.57
Mycket bra förslag servera viltkött på äldreboenden och förskolor skulle även finnas på matsedeln på dagens lunch ute på restaurangerna.
08.58
Intressant och kreativt förslag!

Dock måste man ha i åtanke att visst viltkött kan innehålla bly från ammunition, och detta får under inga omständigheter serveras till barn (bly i ammunition bör förbjudas) samt att vildsvinskött kan innehålla höga mängder radioaktivitet (från Tjernobyl).
09.11
Det är perfekt. Gott, nyttigt, ekologiskt.
09.11
Bra initiativ
09.18
Ett utmärkt förslag som jag hoppas kommer att genomföras. Självklart ska alla äldre som levt med viltkött i hela sitt liv serveras detta inom våra äldreboenden. När det gäller blyrester eller radioaktivitet mm så ska det väl även viltkött vara besiktigat och godkänt som allt annat kött som säljs eller???
09.19
Det är bättre för miljön att äta vilt och alla är ju tokiga i att det ska vara miljösmart.
09.30
Perfekt! Och du ”Erik”, man ska väl överhuvudtaget inte skjuta med blyhagel. Menar du att jägare 2019 är okunniga om blyhaglets dödlighet? Isf är det mer än sorgligt!
09.30
Viltkött till skola och äldreomsorg är ett utmärkt bra förslag. Nyttig och näringsrik kost innehållande proteiner.
10.06
Jag tycker det är superbra. Det innehåller inte antibiotika och sen är det ett nyttigt kött. Älskar vilt. Har själv ätit det sen barn. Mina barnbarn tycker jättemycket om det.
10.07
Bästa idéen, sen allt kött besikta ni som inte vet får inte säljas annars.
11.11
Tycker det låter som ett jätte bra förslag
12.15
Mycket bra och sunt tän
12.16
Toppen bra
14.28
Det låter alldeles utmärkt!
18.49
Låter helt ok. Åt rådjur igår och vildsvin på menyn i kväll
18.49
Mycket bra motion!
18.49
Klimatsmart kött och inga antibiotika rester. Även bra för de som kanske inte får möjlighet att äta viltkött annars i sitt liv.