SVT rapporterade · Cruisingen under Classic Car Week

07.22
Att försöka stoppa cruisingen är mest en provocerande symbolhandling och skulle man lyckas så är klimatmatnyttan högst försumbar. Klimatkris och de stora miljöutmaningarna är i första hand förknippade med vårt vardagliga sätt att resa och konsumera. Fridays borde lägga sitt fokus på dessa områden och lyckas man där så kommer det att spilla över på hobbyverksamhet på så sätt att denna självmant tar sitt ansvar.
07.51
En vecka om året. Det finns viktigare saker än att klaga på detta. Miljörörelsen är fanatiska, måste attackera allt. Mycket bedrövligt.
07.51
Inget dumt förslag som symbolhandling. Skulle visa att man försöker ta sitt ansvar.
Fast de största miljöbelastningarna sker givetvis i vardagen genom den stora massan människors handlingar. Inte ett litet fåtal vid ett enstaka tillfälle.
Dock en fin symbolhandling som redan skrivet.
07.56
Ren symbolpolitik och det är så dumt och liknar all annan klimatreligion. Det gör ingen skillnad mer än att blidka de som protesteras samvete och deras vilja att bestämma över andra.

Bortsett från klimatet är Däremot alla avgaser som blir i staden under helgen rätt otrevligt vilket gör att man borde minska på cruisingen av den anledningen.
08.24
För många är det en av sommarens höjdpunkter. Kunde man få bort supandet och onödigt svineri skulle det vara bra. Är trött på de flesta av alla miljörörelse-påhitt, finns nog vettigare saker att ta itu med.
08.24
Lägg ner hela ccw och kör varenda gammal bil till skroten så slipper vi hela skiten
08.24
Ja helt galet! Riksväg 70 är ju helt blockerad av dessa miljöbov.vägar är inte byggda för lekstuga för vuxna barn.
08.24
Rätt inställda motorer som inte blåröker eventuellt ombyggd till etanol vore en fördel för crosingen.
08.24
Trams!
08.24
Låt bilarna srå stilla
08.33
Parkera o spela en CD, med motorljud, ev... Och promenera runt, runt va ordet, sa Bull...
08.33
Ta bort övergångsstället vid fontänen!
Det är det som blockerar Rättvik,hela sommaren!
09.16
Lägg ner skiten
09.16
Det räcker med en helg
09.16
En helg för fylla räcker
09.17
Det är inte direkt de enskilda tillfällena som påverkar klimatet, utan alla personers pendlande till jobb i avgasbilar, samt alla ohållbara flygresor kors och tvärs. Lägg ned det galna mängden flyg och byt ditt avgashärke mot en elbil så har du gjort långt mycket större effekt än att lägga ned CCW!
09.17
Ställ upp bilarna så folk får komma och titta. Bra förslag som jag nyss hörde på nyheterna. Vår jord håller inte för hur mycket som helst. Tänk på dem som ska ta över efter oss lite äldre.
09.36
Bort med alla bakåtsträvare! Helst vill de ha en trädgård runt rättvik
09.36
Utan classic car week raderas Rättvik från kartan.
09.36
För oss som verkligen försöker minimera vår klimatpåverkan i vardagen är det provocerande att dessa stinkande miljöbovar tillåts släppa ut sina rykande avgasmoln helt utan reglering. Vad säger politikerna? Vad säger miljöpartiet?
09.36
Eftersom det råder vattenbrist i Rättvik under CCW nu, kommer evenemanget ändå bli tvunget att läggas ned i framtiden. Vattnet räcker inte till alla raggare, det är tydligt eftersom det blev vattenbrist just nu.
09.43
Jättebra förslag! Det går utmärkt att gå runt och titta på stillastående bilar.
09.43
Helt galen tillställning. Lägg ner.
09.43
Detta miljötrams! Herregud!
10.16
Ett gammalmodigt och ”gubbigt” arrangemang. Rättvik har viktigare saker att ge turister.
10.16
Så otroligt löjligt! Låt bilarna vara!
10.16
Lägg ner Stockholm ! Där ser det ut som i Rättvik varje dag året om. Sluta gnäll över en vecka då folket har trevligt.
10.17
Mycket bra initiativ! Har länge funderat över våra politikers flathet inför alla cruisingar runt om i landet, och varför inga röster hörs kring dess miljöpåverkan! Ta steget fullt ut och inför restriktioner (helst totalförbud) kring all motorsport också, men det är det nog inga politiker som vågar föreslå, även om de säkert inser att det kommer så småningom...
10.17
Jättebra förslag.
10.23
Helt utmärkt förslag! Det har jag sagt i flera år! Samma idé borde gälla alla liknande evenemang. Det är inte bara en symbolhandling för klimatet utan en lokal hälsofråga. De vanliga avgaserna gör det olidligt att vistas i närheten av dessa evenemang. Lokala regler för tomgångskörning och utsläpp borde satt stopp för detta för länge sedan. Ett stort fält utanför tätorten är det ända rätta!
10.24
Ska jag gå runt o se bilarna i en stillastående crusing ist för som nu att sitta i min by när dom glider förbi skulle betyda att jag och våra gäster måste ta våra bilar (4 st veteraner )till Rättvik och hitta parkering.
10.24
Bygg en gångtunnel eller gångbro vid rondellen. Det är ju gångtrafikanternas konstanta flöde som orsakar trafikstockningar inte bara under vecka 31.
10.24
Personligen tycker jag det är för mycket raggarbilar. Det heter ju Classic Car Week? Fler fordon i originalskick, slitna eller renoverade, europeiskt eller amerikanskt! Höj kraven på fordonen istället för att förbjuda, vi har för många förbud i Sverige! Undrar om man får röka i en nedfälld cab om man cruisar utanför restauranger???
10.25
Helt rätt att ställa alla bilar på ett och samma ställe. Varför åka ännu mer när den vanliga trafiken gör det annars? Man kan göra ännu mer kringevenemang då! ...och tänk på alla allergiker som knappt kan vistas när bilarna åker runt och runt. Det är som en enda stor giftig rökmaskin. Gör om - gör rätt! Annars tycker jag att sådana här evenemang ska åka på en avgift med tanke på alla avgaser som helt i onödan nöjeskörs bort! ...och hur kan dessa människor som sitter och åker runt i flera timmar klaga på det dyra bensinpriset. De skulle spara hur mycket pengar som helst om bilarna skulle så stilla och folk vallfärdade istället!
10.26
Måste vara det löjligaste jag hört, total miljöhysteri i Sverige idag. Bilar i Rättvik eller Sverige för den delen är en droppe i havet och gör varken till eller ifrån för klimatet. Få lite perspektiv och insé hur löjligt och skrattretande förslaget är.
10.31
Jag tycker de är bedrövligt att kasta skit på oss med motor intresse, varför ska vi inte få uppleva en vecka med vårt stora intresse, alla har vi olika intressen och de får vi acceptera, de är inte meningen att en grupp människor ska bestämma över hur alla andra människor ska leva, miljötänk är bra, men till en viss gräns.
10.33
Bra förslag!
CCW är en gigantisk fyllefest som vi kan vara utan!
10.34
Börja med att lägga ner Vasaloppet, där pratar vi köer, inte bara en gång på ett år. Sedan all giftig valla som hamnar i vårt grundvatten.
10.34
Trams av miljönissarna finns bättre saker att ta tag i.
10.34
Trött på alla miljöalarmister- CO2 är livets gas!
10.36
Miljöpartiet? Man tar sig för pannan... Hade dom fått bestämma så hade det mest spännande varit att åka rulltrappa vid Skanstull.
Vad som än görs så finns det alltid opponenter som ska vara tvärs om. Lev med det! Snart kanske förslaget kommer om att man kan hänga upp flygplanen i snören vid flyguppvisningar också.
Men för CCW´s ledning kanske man skulle fundera (tillsammans med polis och kommun) hur man kan slippa "ölhinkarna" och rent utsagt skrothögarna som vill ha five minutes of fame.
10.37
Utomordentöigt förslag.
Bilfertishism är lika relevant som Opera
10.37
När Sälens flygplats är klar kan man ställa upp bilarna där för åskådarna, det är nod enda gången på året den kommer till användning i framtiden.
10.38
Vi behöver inte stinkande bilar som är farligt för vår hälsan. Sluta med CCW i Rättvik.
10.47
Stoppa cirkusen stort skämt
10.47
Största problemet är avundsjuka för er som klagar på dom fina bilarna för oss som har det som hobbies borde vi väl få ha dom här veckorna på sommaren utan att andra bara ska klaga låt oss vara ifred mvh Janne
10.53
Såklart cruisingen ska vara kvar, en dag på en vecka om året, det är väl inte olagligt att köra bil i Rättvik? Men man börjar ju fundera i dagens samhälle, speciellt i ”miljökatastrofdrabbade” Rättvik.
10.53
Säg en enda vecka på vad som rättvik tjänar mera på? Vad ska hittas på då?? Plantera blommor och gå och titta på ?? Nej nej, Sluta upp med ert larviga miljötänk, Ska ni vara miljö medvetna ta då tag i det verkliga problemet. Denna bilveckas avgaser och rök är borta efter en dag, Efter att veckan är slut. Så få höra nu, Vilken tillställning skulle rättvik tjäna lika mycket på?? Blir troligen inte ett svar på det.
10.57
Skärp er! Åk bort om ni inte tål att folk kan få ha roligt. Att ta det som klimatförstöring är löjligt.
11.08
Rättvik nr 1 på alkohol kartan vecka 31
11.11
Eftersom det inte finns plats att ställa upp bilarna så är frågan felställd
11.12
Enbart PRIDE- parader ska tillåtas i Sverige!
11.13
Som indianerna skulle sagt; Miljöpartiet talar med kluven tunga. Att skattebefria "veteranbilar", som släpper ut mer avgaser än moderna " skattebelastade" bilar. Var finns logiken?
Lasse A
11.13
Greta har smittat av sig det är tydligt
11.14
Huruvida man åker runt i bilarna i Rättvik eller inte under Classic Carweek har 0 inverkan på klimatet, det är dagens sanning och det finns inte 1 seriös vetenskapsman i världen som skulle påstå nått annat. Faktum är att om hela Sverige skulle sluta åka bil skulle inte det heller ha den minsta påverkan eftersom att koldioxidutsläppen ökar så mycker på andra ställen. Den dyra bensinen tex är alltså inget annat än meningslös symbolpolitik. Endast ny teknik som blir billigare och effektivare än fossila bränslen kan bli en lösning....
11.28
Kanske miljöfanatikerna ska sälja sina gamla Skoda, å köpa elbil?
12.10
Och hur skall folk överhuvudtaget ta sig till evenemang,om inte med bil,speciellt här ute på landsbygden?
12.24
Vi kör bil i en vecka detta är inte ens en droppe i havet mot vad biltrafiken i Stockholm, Malmö, Göteborg släpper ut på ett år så sluta gnäll
12.24
Ska vi i Sveriges förbjuda allt, på grund av klimatet? Saken är ju den att det vi gör här i Sverige har knappast ens marginell betydelse för klimatet.
Jobba för klimatet globalt istället för att slå ner på i sammanhanget små evenemang och företeelser.
12.25
Då kan vi börja med att resonera hur mycket inte vasaloppet,cykelvasan, m.m släpper ut i bara transporter,, det flera antalet lastbilar med deras utrustning från mora till sälen, alla deltagare transporteras hit via bilar,bussar, och flyg, det börjas köra grejor från hela sverige i flertalet veckor både före och efter, värme tält som drivs av diesel. maskiner så som hjullastare,grävmaskiner,pistmaskiner,.på sommar och vinter som preparerar sträckor, och nu till det roligaste, alla fjällturister som åker till och från fjällen varenda helg ...
både sommar och vinter....

bara stöten har
100 000 besökare dagligen under högsäsong i området. hur tar dom sig till fjällen? och hur kommer allt dom konsumerar upp till fjällen... jo via transporter med fordon.... och detta sker då hela vintern....

12.28
Rent krasst behöver väl allt nöjesåkande stoppas, oavsett om det handlar om cruising på CCW, rallytävling eller thailandsflygande om man vill kunna följa Parisavtalet. Att något är kul eller intressant gör det inte mindre miljöskadligt.
12.47
Lägg ner skiten
12.56
Då borde alla "tävlingar" med bilar stoppas, folkrace, rally mm. Nää låt crusingen vara.
13.02
Bra. Lägg ner för våra barns framtid.
13.07
1 kolla avfallshantering på tuben, 2 skaffa inte barn om ni vill rädda jorden. Hej
13.23
Såå trött på hela spektaklet! Inte minst ”svansen” med fylla, nedskräpning, avgaser o annat tok som letar sig till vår fina bygd!
13.55
Märkligt hur polisen kan låta trafikförseeleser fortgå utan att ingripa? Att åka 9 personer i en bil gjord för 4 till 5 st, med alla dörrar öppna och folk sittandes i skuffen utan åtgärd, tyder på att polisen godtar att Rättvik i V.31 är ett laglöst land.
Ofredande mha högtalare på högsta volym till tidig morgon hade inte tolererats på allmänna vägar någonstans i stad/sammhälle förutom i Rättvik.
CCW bör försöka få bort "svansen" - bedrövligt.

Rättvikare som denna vecka emigrerat till Goteborg.
13.56
Nu ”blommar det i asfalten”! Hugg på det som pågår ständigt, utsläpp etc! Låt oss få glädjen av cruisingen - det är folkFEST
14.09
Kör så det ryker!
Vi behöver mer co2!
Växthusodlade använder co2-aggregat för att få bra skördar.
Koldioxid krävs för fotosyntesen, vid 0,02% co2 i luften avstannar den. Vi har nu 0,04%. Utan fotosyntes- inget syre.
14.16
Till alla miljövänner: Börja i rätt ände, börja jobba med miljöfrågor i dom länder som skitar ner istället för att skapa ett kaos i Sverige som är superrent i jämförelse. Vi står kanske för max 1% av alla utsläpp. Vi har ingen kolkraft men kommer få köpa el från länder med kolkraft om det ska räcka till alla elfordon, tack vare er mycket konstiga politik. Sug på den ni . Ps skulle alla veteranbilar stå stilla över en sommar så skulle många få stänga sin verksamhet, affärer, verkstäder, importörer, det skulle bli ett stort hål i ekonomin för väldigt många.
14.42
Jävla trams, en vecka per år är det denna roliga folkfest. Påverkar inte ”klimatet” mer än nödvändigt.
14.45
Man får inte ha roligt här i livet.
15.27
Trams
15.27
Fråga oss om Vi har roligt när Vi knappt tar oss fram. Lite samarbeta vore just. Om Ni håller kör efter vad som är tillåtet och inte i 10-20 km/Tim skulle det flyta på.
Anette
15.27
Bilutställning är en sak och Cruising med jänkare en helt annan sak, dessa tanter vet inte vad dom pratar om! Låt denna bilvecka vara ifred jobba eller klaga på nåt vettigt!
15.27
Jag undrar om det är någon som har räknat ut hur mycket kommunen tjänar på CCW gentemot andra Event.. med indragna pengar reklam för bygden till exempel gentemot vad veckan kostar..
15.43
Vad står varumärket ”Rättvik” för?

Ett tips:
Läs dagens, 30/7, insändare i DT under debatt.
15.53
Vore bättre att alla Stockholmare åkte kommunalt ju, då skulle det va miljötänk.Cruising Ok !
16.40
Personligen så tycker jag ju att det står stilla hela tiden. På 1 timma kör man totalt 300m, ibland står det helt stilla en timma. så vi är ju redan där.
16.40
Vilket jävla trams,mer Cruisingar 🤗🤗🤗🤗
16.40
Jävla skräp
16.41
Polisen gör inget dom kan inte sitt jobb dom åker 15 man i bilar
16.42
Helt rätt stoppa skiten
16.47
Det är som ett stort vuxen dagis
16.47
För mycket alkohol en helg räcker
17.26
Nu har Greta skickat folk till Rättvik 😂😂😂 Herregud vilket trams dom håller på med Crusing är en sak Bilträff en annan sak
17.26
Typiskt Sverige det ska gnällas på allt som är kul. Ge damerna ett par pilsner och ta med dem i baksätet om de känner sig utanför, så kanske de också får en kul kväll.
17.26
önskar de fanns i min stad också, de som bryr sig om miljön
17.35
Tänk om alla motståndare förstod vad alla dessa bilar och människor tillför till bygden istället med alla Campingnätter,restaurangbesök och övrig konsumtion som ökar rejält med CCW....
17.35
Mer cruising för folket ;)
17.53
Men ge er nu. Detta är 1 vecka / år. Det är värre under vasaloppsveckan i Mora. Och för att inte tala om hur det är i Stockholm. Låt det få vara lite nöjen för de som gillar dessa vackra gamla bilar. Man kanske fixar och putsar hela året för att få visa upp sin fina bil denna vecka.
17.53
Lägg ner UG, utan CCW skulle Rättvik vara en fäbovall. Basta
17.53
Vilket trams. Det är folkfest i en vecka , drygt.
Har stuga här.
Det låter mycket från parken och bowlingen.
Gilla läget eller dra.

Jag stannar och gillar läget
18.28
Jag tycker att det är rena rama MILJÖFÖRSTÖRING.
18.28
Hur tänker man nu? Detta är en vecka och denna vecka lever Rättvik på nästintill hela året.
Förutom andra arrangemang i orten övriga tider
Varför slå ner på CCW då är det ett bättre miljö tänk slopa Vasaloppet eftersom då berörs fler orter i Dalarna
Låt CCW vara ifred 🙂
18.28
Kanske kunde vara trevligt med cykel cruising som omväxling, stämningen kan förhöjas med lite inspelade ljud från en V8.
18.28
önskar de fanns i min stad också, de som bryr sig om miljön. snälla stoppa cruising. börjar bli jobbigt att leva här med raggarinvasionen, inte bara under evenemang men de åker runt resten av året också. förorenar luften, riskerar liv med vårdslöshet i trafik dag som natt, "buskör" om nätterna som hörs i hela staden, mycket höga ljud och smällar och hög musik och skrik från bilarna, sexism, rasism, fylleri, nedskräpning.... förstår inte hur folk frivilligt kan stå och sitta bredvid vägen för att titta på bilköer(!) och andas in den luften, med sina barn också.. och att det sponsras av de som påstår sig bry sig om miljön, men bekvämt bortser från det för att det lockar turister. vi har så fin natur här i vårt land att locka turister med och behöver knappast detta.
18.28
Nästa steg borde bli att alla i Sverige slutar andas,DÅ räddar vi hela jorden......Trams!!!!
18.28
Då ska Vasaloppet också stoppas. 5 gånger så mycket bilar kommer för att titta, hjälpa, åka loppet med mera. Mvh Kitty
19.28
Undrar hur många gånger om året dessa miljömedvetna tanterna åker till Åland ? Snacka om utsläpp.
19.28
Då lägger vi ner fotbollen , Vasaloppet, oringen, mm. där det också kommer massor av bilar. Och alla plakat ni gör är miljöförstöring också. Detta är hobby som många gillar vi får tydligen inte ha roligt i Sverige moralidioter. En undran har dessa moralidioterna ni mobil och dator, detta behöver hela tiden ström då får ni sluta med detta , alla dessa saker som finns i Sverige smutsar ner också eftersom vi köper in smutsig el.
20.12
Att läsa kommentarerna nedan är skrämmande. Att vuxna människor har åsikter som dessa är helt obegripligt! Vad är det för argument att cruisingen ska få fortsätta ”för att det är kul” eller ”för att Vasaloppet är värre för miljön”? Ni är idioter! Egoister! Miljön borde vara prio 1, inte att några svettluktande, korkade snuskäftar ska få leka! Bilarna ser likadana ut när de står still! Väx upp!
Förresten handlar det inte om en kväll utan drygt en vecka! Det är ju bilkö varje dag, inte bara under cruisingkvällen!
20.12
Greta sa i Frankrike att vi skulle söka vetenskapen. Gör det så upptäcker man att det finns inte ett enda vetenskapligt forskningsresultat som håller för prövning och stödjer klimatlarmet. Detta är enbart ett politiskt vilseledande för att skrämma oss för att politikerna och FN skall få mer makt. Läs Elsa Widdings bok Klimatkarusellen så får du fakta.
20.15
Hej och tack för era kommentarer! Vill påminna er om att hålla en god ton här.
20.24
Är det inte bättre att ni förbjuder fjällturisterna att åka bil! Kan ju va kul när det är Vasalopp skida upp till Mora och om någon vecka blir det en massa cyklister sedan löpare! Rättvik vill väl inte har turister men vad skall de dra in pengar då i från?
Tänk efter före!
Allan
20.24
Nu får det vara nog med dessa miljönissar
Detta Classic car week går en gång om året.
Låt det vara.
Vi motorburna som har vår hobby, vårt intresse i gamla bilar.
Vi ska bli lidande
Blir så jäkla förbenad på dessa miljönissar.
Visst ska man värna om miljön men nån jäkla måtta får det vara.
Vad gör Kina för miljön??
Vad gör Indien??
Sverige ska gå främst i miljön
Vårt lilla land.
Vad släpper vi ut mot stornationerna..
Man kan göra mkt för miljön på alla sätt men låt oss få ha vårt intresse.
20.28
Rättviks kommun och dess folkvalda är hycklare. När man kör in i Rättvik så möts man av skylten ” Tomgångskörning endast 1 minut” Under Raggar spektaklet står tusentals gamla bilar de flesta utan katalysator på tomgång i timmar.... skandalöst av kommunen och miljöansvarig att godkänna detta år efter år. Här styr pengarna som går före miljön.
Kommunen har möjlighet att göra undantag för tomgångsförbudet och här visar man vad som är viktigast. Dessutom blockerar man en Riksväg för alla som lämnade 50 -60 talet för många år sen.
20.47
Äntligen några kritiska röster om dessa cruising- jippon som äger rum i nästan varje liten håla i Sverige! Så mycket skit som sprids under dessa dagar överallt! Stoppa spektaklen till nästa sommar! Försök tänka med huvudena istället för med...! Miljön är viktigast!
21.02
Classic car hör ihop med bilar som åker runt o visar upp sig. Kan inte förstå att allt ska ha med miljön att göra. Något som har funnits o är så populärt ett enormt trevligt evenemang .
21.03
Vi Har suttit i kö 2 timmar och har inte kommer tgenom Rättvik från Falun. Bommar alltså Ulf Lundell ikväll. Stoppa Cruising eländet. Luften är grå av avgaser.
21.27
2 timmar å missar konserten då kan ni inte bak vägarna plus att man vet att det är kaos denna vecka så ni borde åkt i tid 👍
21.28
Ska man stoppa cruisingar lär man nog stoppa även sportevenemang,marknader, konserter,turism etc cruisingar är under några korta sommarmånader och bilarna körs få mil och är undanställda större delen av året,visst mer avgaser under en vecka , men i så fall varför ha rättviks marknad ? Massor med säljare många långt ifrån som åker ofta äldre risiga fordon och säljer skräp från asien,dom kunde hellre ha en webshop lika väl som tusentals människor ska åka bil dit , och jag som bor i Mora där vi har ändlösa köer på Vasaloppet men nu även på sommaren under turistsäsongen, men bilhobbyn ska man hacka på där återvinning och reparation av redan befintliga fordon än så gott som 100%
21.28
CCW är en av Sveriges största händelser! En stor folkfest full av glädje och gemenskap, kommunen tjänar enorma mängder på turistnäringen denna vecka! CCW borde stöttas från kommunen att bli ännu större! Folk som stör sig på crusingen kan ta hänsyn och tillämpa lite framförhållning om man promt måste ute och åka med sin vanliga bil denna vecka
21.32
Många orsaker till att miljön blir förstörd. Lär ju inte hänga på en vecka med finbilar. Greta kompenserar ju det med segelbåt till USA :)
21.37
Endast en hög av fulla exeptionister som drar med sig ungdommar i fylleträsket. Och dom hängivna ägarna till bilarna kör oftast inte sina egna bilar, varför crusa då?
Gick ju väldigt lätt att förbjuda rökning på offentliga platser så varför inte dessa miljöbovar, alla andra miljöutsläpp skattas extra, bör införas på dessa bilar också.
21.37
Nu får det bara vara nog, 1 gång om året ska man väl ändå FÅ visa sina bilar här. Super att ni engagerar er i klimatet men börja då med ett problem som är långt större än utsläppen = klädindustrin!
Lycka till med cruisingen 🏎🚙
21.39
Bättre miljöeffekt om man förbjuder alla turistbesök i kommunen
21.47
Så här blir det när populism råder istället för vetenskap, man tror på fullt allvar att 5000 bilar som åker runt en vecka har påverkan på den globala uppvärmningen och hänvisar till Parisavtalet!
Sanningen är att det blir försumbar påverkan på den globala uppvärmningen om hela Sveriges energiförbrukning tas bort helt och hållet eller om den fördubblas. Proportioner !
21.47
Tydelig at disse 3 medlemmer av FFF ikke ser hvor stor inntekt og turisme som følger med denne festivalen. Totalt blind for det store bildet.
21.48
Problemet vi har nu med global upphettning gör att vi behöver minska bilutsläppen såväl som utsläppen från klädindustrin. Dessutom minska på köttkonsumtionen. Alla behöver bidra, även Classic car week. Förslaget att låta bilarna vara stilla och besökarna röra sig tycker jag är bra. Frågan blir då var man ska vara, fungerar travbanan? En kilometer varvet runt, med härliga klassiska bilar!
06.14
En vecka betyder ingenting för den globala uppvärmningen, massor dock för turismen i Rättvik och Dalarna.
06.14
Varför förstöra en folkfest ? Meningen med crusing är att åka bil . Trött på hur miljömupparna ska lägga sig i allt. Ingen kan tvinga någon att delta gillar man det inte behöver man inte åka dit. Detsamma gäller miljömupperiet , jag tänjer inte delta i det. Åker bil , flyg , äter kött hur mycket jag vill, om så jorden går under.
06.14
Om alla bojkottar CCW så blir alla miljöaktivister nöjda och ni kan sitta där och fortsätta vara nöjda sen när halva stan lägger ner. Inte en chans att stans affärer, restauranger och hotell/camping överlever utan detta arrangemang. Det vet kommunen också. Tror ni på fullaste allvar att folk åker till Rättvik för att endast tillåtas stå stilla? Lycka till!
06.15
Vi behöver lite glamour och flärd i det här landet. Sura över en veckas avgaser när det finns båtar och flyg och långtradare som släpper ut mångt mycket mer. För att inte tala om alla kolkraftverk och miljöfarliga industrier utöver världen. Tala om att sila mygg och svälja kameler!
06.15
Stoppa trafiken i Stockholm - det ger mycket större effekt än en vecka i Dalarna - och förresten så kan väl turisterna ta cykeln till Dalalrlna, året om
06.15
Bränner man däck på allmän väg och allmänna ytor ska man givetvis bötfällas för grovt miljöbrott och det rejält! Det är vi som betalar vägskatt som får stå för fiolerna,
06.15
Varför inte införa miljöskatt på bilar av äldre modell som släpper ut avgaser över satta gränsvärden, varför skall jag betala miljöskatt om jag kör en modern miljövänlig bil medan någon som kör en 30år eller ännu äldre gammal bil som vräker ut avgaser slipper skatt . För jävligt tycker jag. Klimatbeskatta miljöbovarna och det rejält!!!
06.15
Tydligen tokiga folk I sverige som I Norge sådanna miljøskiftingar har vi hatt I tusener av år
06.16
Miljö hela tiden Miljö har folk blivit helt galna, man måste få ha lite roligt här i livet
man kan ju snart inte släppa fis utan att bli anklagad för att vara miljöbov
06.39
Det räcker med 1 helg
06.41
Så kan man stänga bolaget under tiden
07.39
Dessa bilar åker på evenemang i Rättvik 2 ggr om året många av dessa bilar håller sig under 250 - 500 mil om året. Till skillnad mot många som åker sin bil till jobbet varje dag. För att inte nämna dessa bilar har betalat skatt i 50 - 80 år det har gett Sverige en stor ekonomisk tillväxt för infrastruktur så om något borde dem applådera bilarna att vi låter dem leva vidare till skillnad mot dagens köpa nytt och slänga kultur.
09.17
Vi kan kalla det fylle classic i Rättvik
09.42
Hmm, blir verkligen orolig för klimathysteriker som inte verkar vilja städa framför egen dörr innan man attackerar andra. HUR många av dessa som säger sig vara "oroliga" för klimatet är VEDELDARE? Dvs all den ved som går upp i rök från hushållen som eldar för värme eller HAR värme och TROTS detta har kamin och "MYSELDAR", det är väl till att låta bli att ens tänka på det som vi faktiskt vet SMÄLTER isarna på Arktis. Man kan väl anta att de 1,4 miljonerna hushåll som har en fastbränsleanläggning/eldstad/kamin, INTE har insett vad de sysslar med? Bilträffarna är knappast något som ens bidrar med promille i jämförelse. NÄR får vi höra om detta på SVT?

09.57
Miljö, miljö, löjligt, en gång om året håller detta evenemang på, finns så många bil entusiaster, som verkligen ser fram emot detta och åker flera mil för att komma till Rättvik. Det är inte bara i Rättvik det är bil evenemang, varför klaga hela tiden.... det är ett intresse, en hobby, vi håller på året runt för att bevara den gamla kulturen att få våra fina bilar att rulla på vägarna, vakna upp, jag kommer forsätta att köra mina bilar, har åkt på detta evenemang och även andra träffar i många herrans år och kommer fortsätta med det, även mina barn är intresserade och kommer med sina bilar sen när de e dax.
10.06
Parkera alla flygplan och båtar 1 vecka istället
10.06
Men hallå miljömänniskor! Alla typer av sportevenemang som 1000 tals reser med bil till ishockey,fotboll och massor av annan sport. Det är nåt att se över, egentligen skulle man förbjuda all typ av nöjen!!!
10.22
Varför ser man inga miljö snubbar på Vasaloppet.
Hur många tävlar? åker med bil under öppet vasan cyckelvasan å allt som vasan hittar på under årets alla dagar, konstigt inte en enda kommentarer om bilåka.. Eller miljösnack ge er på saker som påvärkar. I längden
10.22
Utveckla istället för att avveckla, d.vs. det brukar inte fungera med förbud varken när det gäller miljö eller folk att röra sig fritt över gränser liknande. Utveckla genom att satsa på att hitta alternativ som gör att miljön sparas helt ok tycker jag. Att förbjuda eller försvåra flygning är avveckling, bättre att se till att motorer drivs med bättre alternativ en det som smutsar ner.
Låt veteranbilar mm finnas kvar tills de ev. försvinner av sig själva. Bilarna är kultur - man kan inte förbjuda eller ta bort vår gamla kultur tex riva gamla hus. Listan går att göra lång.
Miljöaktivister är verklighetsfrämmande och bakåtsträvare - bättre de ser framåt och utvecklar istället för avvecklar.
10.50
Det kan räcka från fredag till söndag eller
10.50
Fyllan då
10.50
Undra hur många som deltagit i cruisingen om den varit alkoholfri? 🙂
11.28
Ja stoppa cruisingen alla behöver bidra till klimatet och inte tvärt om😞
11.28
Fridays for future cyklar dom? Eller hur kommer dom till ställen dom ska demonstrera på?
12.46
För er som tror att det är dåligt för klimatet med dessa bilar säger ju emot er själva. Om de flesta av dessa bilar är från 50 - 70 talet har dem levt ut varenda elbil och modern bil med flera år dessutom är dem ute endast några gånger på sommaren så dem har lägre utsläpp en en vanlig personbil.
12.54
Undrar om det finns en enda classic car entusiast som tvekar i vad hen håller på med.
Eller finns några som kanske kompenserar?
14.23
Sverige släpper ut 0,25 promille av jordens växthusgaser. Kina 25 procent med en ökande trend. Sverige har genom förnuftiga beslut under 50-och 60 talen (vatten- och kärnkraft) minskat utsläppen.
CCW påverkar inte den globala uppvärmningen ett skvatt. Överbevisa mig med fakta den som kan.
Fortsätt cruisa och njut däremellan av en läcker köttbit.
Besöker själv ej CCW längre pga bensintanken. Men den har inget med global uppvärmning att göra.
14.24
Gnäll från miljö muppar kan man ta. Dom gör ju ingenting annat. Så det är som det brukar. Kör så det ryker
14.25
Om dom inte får alkohol i sig så är dom konstiga
15.13
Stoppa alla hockey matcher i vinter å andra idrotts evenemang tex skidtävlingar det blir mycke mer utsläpp av den trafiken runt om i Sverige.
15.13
Ok... vi tar en tesla t.ex som åker 50-60mil den släpper ut lika mycket koldioxid som en diesel-bil gör som åkt 100-1000 mil, för när Tesla tillverkas så släpper man ut ungefär 4 ton koldioxid. Och i Tesla så måste man byta batteri 1 till 2 gånger per år och vart tror ni dom gör av alla batterier när dom har bytt JO på en hög någonstans i världen
15.13
Har dom dagisträff
15.13
Ni som är där väx upp små barn
15.13
Min cheva från 63 gick tydligen renare än min sk "miljöbil" enligt avgasvärdena på svensk bilprovning förra året. Så kan det va när man har koll på grejerna!
15.13
Kör mer !
700000 ppm CO2 (70%) från början har reducerats till 400 ppm 0,04 %
15.13
Det var 700000 ppm (70%) CO2 i atmosfären från början ,vittring av berg på land som ger calciumkarbonat som spolas ner i haven där skalbildande organismer använder det för sin proteinsyntes för uppbyggnad av skal mm dör och lägger sig på havsbotten som genom årmiljonerna skapat enorma berg av bla kritsten och andra CO2- haltiga bergarter.
700000 ppm(70%) har på så sätt blivit 400 ppm (0,04%)
Träd och större buskar dör ut under 180 ppm.
15.13
Det har varit 10-20 ggr mer koldioxid i atmosfären än idag med omväxlande kallare och varmare än idag.
En poäng skeptikerna har som är svår att gå runt.
15.16
Torsdag till söndag är lagom längd för CCW. Gärna stillastående bilar istället för cruising. Då kanske svansen försvinner också.
15.16
En fråga. Har miljömupparna företrädare här. Då mina inlägg försvinner innan dom kommer fram
15.17
Hur många bilar är inte ute och kör under Vasaloppsveckan? Är det verkligen nödvändigt? Borde Vasaloppet läggas ner av miljöskäl?
Sluta genast med sådana här idiotiska påhopp, ren miljö-populism och plakatpolitik.
15.17
Nja vart går gränsen.då lär vi nog börja med rally formel1 osv.en vecka om året i leksand tror jag inte gör nån skillnad fast jag är lite av en miljömupp.kör nyckter å med vett 😊
15.53
En uppställning av alla bilarna? Det blir köbildning och tomgångkörning ändå för att alla ska kunna ställa ut sina bilar.... minskning på avgaserna? knappast, snarare så går det jämnt upp...
17.54
stoppa åkandet till ullared. stoppa marknaden i rättvik. stoppa Vasaloppet. Med mera med mera. Kan hålla på hela dan. hör ni inte hur dumt det låter. Ge er nu miljö muppar ingen är imponerad över erat tänk. För ni har inget.
17.54
Vilket värdelöst forum. Verkar inte släppas igenom en enda kommentar av substans.
17.55
Ja vad är det för bilar de festas och svinas i inte är de välrenoverade 50 60 talsbilar den så kalade svansen är svår att bli av me
19.19
Jag ser att dagisbarn är på plats
19.19
Att höra en riktig motor alltså en v8 är ju mer än halva nöjet.
Titta räcker inte.
19.19
Hoppas på regn o åska
20.06
Att kalla de som har konstruktiva förslag till förändring för "miljömuppar" säger ju en hel del om avsändaren.
Väldigt många i hela världen engagerar sig nu för att bromsa en analkande miljökatastrof. Varför slänga glåpord mot dom?
Vad är det ni är så rädda för?
Det är INTE en mänsklig rättighet att köra bil för nöjes skull!
20.45
Stoppa bilåkandet till vasaloppet.
20.50
Det är som ett vuxen dagis
21.25
Nu får miljömupparna ge sig. Angrip flyg och fartygsfrakter som förorenar MYCKET... Veteranbilar avger promille i jämförbart nedsmutsande...

21.25
Små grisarna små grisar är där o spyr ut avgaser
21.38
Det som stör mig är hög musik efter kl 22:00-08:00
21.39
CCW behöver förnyas. Det känns gammalt att massor med bilar kör runt runt sakta sakta i 6-7 dagar i Rättvik med omgivningar.
Kommunen måste ha svårt att nå sina klimatmål efter denna veckan.
Man borde kunna minska koldioxidutsläppen genom att begränsa evenemanget till 3-4 dagar.