SVT rapporterade · Hur upplevde du jordskalvet?

10.18
God morgon. I dag direktrapporterar vi med anledning av jordskalvet utanför Sundsvall. Hur upplevde du det? Har du varit med om något jordskalv tidigare? Skriv gärna och berätta.
10.31

Jordbävning nära Sundsvall – ”Började mullra”

SVT Nyheter En mindre jordbävning inträffade utanför Sundsvall på onsdagskvällen. Seismiska nätet har preliminärt uppmätt skalvet till en magnitud på 2,4. – Vi var säkra på att det inte var åska, säger Sundsvallsbon och SVT:s reporter Fredrik Israelsson.
10.41
Det är många som kommenterar på Facebook. Annelie Rydbark är en av dem och hon skriver: "Trodde att det åskade i Sörberge".
11.11

Hörde mullret – trodde att sonen fått epa-traktorn över sig

SVT NyheterIngela och Kristoffer Spjuth bor i Sörböle, nära jordskalvets epicentrum. De hörde mullret och trodde först att det var deras son som fått epa-traktorn över sig medan han mekade.
11.30
Trodde först att det var åskan å sen lät det som ett snöras, sen kom en smäll.
11.39

Här är skalven som skakat Västernorrland

SVT NyheterUnder onsdagskvällen inträffade en mindre jordbävning strax utanför Njurunda söder om Sundsvall. Men det är inte första gången det skakar. Här är de största skalven i Västernorrland sedan mätningarna startade.
12.05
Hela huset skakade, det mullrade och sedan en stor smäll. Först trodde vi att det var Kubal som haft nån sorts olycka.
13.09
Var vaken men märkte ingenting. En seriös fråga: Hur färdas smällen/vibrationerna? Ser kommentarer i olika forum att grannar/granngator så kan en person hört och känt men inte grannen. Det är till och med då att min kompis och hennes som båda var vakna och i samma hus (enplans) fast det var bara en som kände av det och dom var på olika sidor av huset.
Hej Anne-Lie Andersson. När jag pratade med Björn Lund, föreståndare för SNSN i Uppsala, tidigare i dag så förklarade han att skillnader i hur man upplever ett skalv kan bero på bland annat hur huset är byggt, vad det är för sorts mark som huset står på och om rummet man befinner sig i har många bärande väggar mm.
14.13
 "Det lät nästan som en bomb" - hör Mats Åkerlund, Sörböle, om jordskalvet.
15.43
Var i sommarstugan,Gerdal innanför Örnsköldsvik. Helt plötsligt hör jag hur det skakar/mullrar till i marken. Trodde det var ett flygplan men läste sen i ortstidningen att det var ett jordskalv. Epicentrum låg i Bjästa. Många år sedan detta hände.
19.33
I ljustadalen small det till och fönstren skakade. Trodde de var nå flygplan eller nåt först men fann ingen förklaring.
19.33
2st kraftiga smällar! Sen skakade hela huset i ca5sek, trodde först de va nån granne som tappade nått stort i backen, men så va de ju inte 😂😂 Östermalm.