SVT rapporterade · Vad ser du för för- eller nackdelar med att var öppen med sin vikt på sociala medier?

09.07
Berättar du om din vikt för andra på sociala medier? Chatta gärna här.
09.14
Nej det är min ensak och jag avstod ifrån studien just för att man skulle skriva offentligt om det. Som överviktig kämpar jag ständigt med min vikt och att då få kommentarer om man inte lyckas hjälper inte mig. Tycker det är en farlig väg att gå om det skulle bli som Ulf vill att skriva ut den här metoden på recept. Det är en sjukdom vi har och kräver bättre åtgärder av vården (finns läkemedel) än att få utskrivet på recept att gå ner i vikt offentligt.
09.38
Jag brukade göra det, när jag fortfarande använde facebook (har lagt ned det kontot). Men jag insåg i efterhand att det var vansinne att dela med sig av sin vikt, när man är arbetslös (som jag var då). Överviktiga har många gånger svårare att få jobb än andra (fem gånger så svårt vill jag minnas?), och arbetsgivare kollar gärna upp dig på facebook. Finns det tio sökande och en av de kämpar med sin vikt, så kommer arbetsgivaren välja bort denne. Finns forskning som stödjer påståendet därtill såatteh... Nej, det är inte en bra idé att göra så.
10.57
Jag håller på med viktnedgång just nu och har vid milstolpar firat på facebook. Visst känns det uppmuntrande att få höra att man är duktig men jag kan tänka mig att det inte känns lika bra för människor som inte har en rakt nedåtgående viktkurva. Jag kan också tro att det skulle kunna leda till en "Jag är duktig för att jag försöker"effekt där resultat egentligen inte spelar roll längre.


7kg ner från startvikt, 4kg kvar! :D
21.42
Jag har skrivit på min egen fb-sida om mina vedermödor under min viktresa. Från att ha vägt 142 kg som mest till idag när jag väger 70,3 kg. Mer än halva jag har försvunnit på 3,5 år. Jag har fortfarande 5-6 kg kvar till normalvikt. Jag har även varit aktiv på Facebooksidorna som handlar om viktnedgång. Fördelen med att redovisa mina med och motgångar är att jag känner mina fb-vänners stöd. Någon nackdel kan jag inte se. Det handlar ju om att människor behöver gå ner i vikt för att må
Bättre och orka mer. De allra flesta förstår att det handlar om livsstilsförändring och att det inte finns någon Quick fix.
21.45
Tack för era kommentarer, den här chatten är nu stängd.