SVT rapporterade · Bär de som köper narkotika ansvar för gängkriminaliteten, enligt dig?

18.00
Verkligen inte. Det är något av det dummaste jag hört!
18.00
Nej! Dra paralleller till alkohol.
18.11
Efterfrågan och utbud. Simpel handel. Efterfrågan försvinner inte och försvann inte med kriminaliseringen. Problemet är inte att de som konsumerar droger, utan lagarna som är stiftade av våra politiker som kriminaliserad. Lägg dessa pengar på prevention och behandling istället, flytta drogerna från underjorden och kriminella till statligt monopol likt alkohol. Smugglingen går aldrig få bort, men skjutningar och uppgörelser om droger försvinner om alla som vill köpa dessa kan göra det lagligt och med moms som kan användas för preventiva och vårdande åtgärder. Kriminaliserade droger medför bara kostnader och problem för samhället. Vi har provat den vägen, en fungerar inte. Det finns länder som lyckats mycket bättre och de har alla gemensamt att de avkriminaliserat drogbruk.
18.19
Utan köpare inga langare
18.32
frågan, som den är ställd blir i naivaste laget. Som man frågar får man svar. Danderydspolitikern hör till gruppen oförstående o har nog inte stort mer kunskap än att heja på sin kommun.
18.32
Självklart, det är helt vanlig konsumentmakt. Gillar du inte ett företag – stötta det inte ekonomiskt. Gillar du inte kriminella och våldsamma gäng– stötta dem inte ekonomiskt.
18.33
Eftersom försäljning av narkotika skapar lidande hos brukare och av kriminella gäng så borde alla bojkotta köp av narkotika precis som man inte köper pälsar av hänsyn till djur. Det var visst Östergötland och inte Stockholm som hade de högsta halterna av diverse narkotika i reningsverket.
18.36
Jag tror att alla som köper ,säljer,eller själva använder narkotika preparat är en del i att dessa gäng bildas.Men det yttersta ansvaret ligger på varje enskilda person att de inte tar droger eller begår brottsliga handlingar.
Idag är Sverige ett splittrat land där de som har det bra och kan göra vad de vill pga sin köpkraft,de som tycker att det är häftigt och coolt att droga.
De ungdomar som kommer från våra invandrartäta områden,har det svårare ,de har det ofta fattigare,svårare att få arbeten ( pga sitt namn) Det är diskriminering och utanförskap som gör att dessa ungdomar är enklare att fånga upp.
Deras föräldrar har inte mycket att sätta mot då de ofta inte jan vårt svenska språk,de vet inte vart de ska vända sig när de är oroliga för sina ungdomar.
Det enda de hör är hur vi klankar ner på dem som kommit hit.

Vi måste få Sverige att hålla ihop,obetiende av vem vi är så är vi svenska medborgare så har vi samma skyldigheter och rättigheter.
Det ska vara en för alla och alla
för en.D u är ingen bättre människa än som du beter dig.
Vi har alla skyldigheter att skydda och hjälpa varandra.

Det verkar som om vi skyller allt ont som händer på våra nya svenska medborgare.
Tänk efter hur skulle du må om du bara läste dliga saker om fina barn och dina vänner.
Dax för förändring vi börjar Nu
19.34
Det är ett "magstarkt och häpnadsväckande uttalande" av stadsrådet utan att känna till fakta om sin egen komun och inte veta om sambandet mellan anbud och efterfrågan!
19.38
Givetvis Jaaa bortskämda djursholmsbor vars föräldrar tjänar kosing o dom bortskämda ungarna fegar inget o göra men deg har dom till droger
19.40
Nog för att ingen läser kommentarer eller kan skatta hur trovärdigt detta som skrivs är, men till dig som mot förmodan läser detta; jag kan inte säga annat ovanstående stämmer. Det skälver inom mig när jag ser hur folk tänker om sitt droganvändande. Rika, vita, kultur eller design-folk, ALLA röstar vänster, står upp för de svaga, välkomnar invandrare. INGEN går med på att deras agerande hänger ihop med våld och lidande hos en utsatt grupp människor. Häromveckan, i en lugn konversation får jag mot argumentet till våldets koppling till drogköp "alltså jag tror inte det, min langare är ganska trevlig, vi kan prata med varandra ibland, om vardagssaker" (personen tog kokain "precis när han ville" som sin grej) Jag flyttade till stockholm för 5 år sedan, rör mig i kretsar av ovan nämnda männiksor, det är min position. Jag är på många punkter samma-lika. Jag kan sko mig på andras bekostnad, men det skälver inom mig av denna fruktansvärda behandling av utsatta. Jag har så svårt att hitta det vackra i stockholm när de blundande kulturkapitalisterna äter de fattiga på ett så fasansfullt sätt. Arma jävla krakar, må någon hjälpa oss ut ur detta.
19.41
Utan köpare inga langare, så enkelt är det.
19.41
Alla som handlar borde ta ansvar över sitt liv, alla har val att välja, typ inte droger eller droger.
Det är för mkt curling, de som handlar droger bär skulden!!
19.42
Statsministerns resonemang haltar. Skylla skjutningar etc på överklassens köp av knark, men har de inte rika människor i andra länder? Sverige har ca 10 gånger så många skjutningar som Tyskland, så då borde tyskarna enligt resonemanget ha fler skjutningar. Det här är ett försök att flytta fokus från sitt eget integrationsmisslyckande.
19.43
Självklart har de det, de måste kunna vara självkritiska och fundera på vad deras handlingar har för konsekvenser. Det har de (uppenbarligen) råd med.
20.41
Alla som köper narkotika göder narkotikahandeln så är det förstås. Den som skjuter är ändå ensam skyldig till sin handling.
20.41
Nej,inte per automatik. På 60-70 talet flödade narkotikan fritt i nästan alla förorter och städer mellan säljare och brukare. Gängkriminaliteten var då begränsat i mindre fraktioner minus skjutvapen.
20.41
Stefan Löfven borde nog först fundera över det egna ansvaret innan han pekar finger åt andra. Men självinsikt är väl inte riktigt hans grej.
20.41
Magstarkt är bara förnamnet! Hur kan han som statsminister gå ut med och peka på specifika kommuner? Att han borde skämmas är också bara förnamnet!!!! Han och Ygeman ska som minst be om ursäkt!! Usch så pinsam och ineffektiv regering vi har.
21.02
Dåliga ledare av samhället skapar förutsättningar för kriminalitet.
När samhället inte håller ihop och skapar splittring och elände för många blir detta resultatet.
Politikerna låtsas bry sig om annat än om sig själva och sina egna. Riktig demokrati finns inte längre.
21.02
Att försöka ge sken av att danderydsborna är ensamt står narkotikakonsumtionen är mycket klandervärt och riskerar förhindra att effektiva åtgärder vidtas. Den ökande narkotikaanvändningen bland unga är ett resultat av att nya grupper försöker försörja droghandel. Åtminstone förr har langare aktivt bekämpats och fördömts. Att nu förfasas över att för samhället gravt destruktiva individer skjuter ihjäl varandra är direkt löjeväckande. Polisen måste beivra narkotikabrott på alla nivåer. Förorten förtjänar att slippa dessa djupt omoraliska människor, allt annat är cyniskt och leder på sikt till ännu större problem.
09.08
Legalisera som andra moderna länder.
09.38
Hejja Löfven! Bästa du sagt på länge - och så sant!
06.59
Kommunalrådet i Danderyd vill inte se problemet och vill förskjuta fokus.OM var femte kille använder droger regelbundet har kommunen ett gigantiskt problem