SVT rapporterade · Hur ser trafiksituationen ut vid din skola? Dela gärna med dig.

06.31
Det behövs en fartkontroll i Linghed stora timmerbilar, bussar och småbilar kör för fort även vägen över Enviken till Falun.
06.48
Hoga hastigheter utanför skolan och närliggande byar. Liten respekt för alla trafikanter, speciellt barn, de med barnvagnar, hundar och äldre. På vinterhalvåret ännu värre, då vägen är ännu smalare. Önskar längre straca med hastighetsbegränsning och gupp vid in och utfart, samt tydliga markeringar vid nya anslutningen till genomfarten, när det gäller högerregeln. Som det nu är, kör bilar rätt ut vid anslutningen vaster om Leksandsbröd.
07.09
Hel ok situation vid Söderbaumska i Falun där de flesta passerar i ganska lugnt tempo. Har mycket att göra med att trafiksituationen inte lämnar utrymmer för att köra fort. Skolbarn och andra korsar berörda vägar vid övergångsställen så som bilist behöver man oftast stanna. Man blir därmed också väldigt varse att det är många barn i rörelse.
07.51
Boda Björkallén i Boda kyrkby är det 30 daghem o skola o vad hjälper det
Många kör 60 till 75 även skolbussen o alla andra
07.52
Jag kör skolkörningar till olika skolor och upplever att det är föräldrarna som är de värsta bovarna. Trafikregler tycks inte gälla alls då de kör eller hämtar sina barn.
08.11
Från Mellstarondellen till Åkrerondellen är det ”fri fart” varje morgon. 60 skyltarna i höjd vid Masergatan kan man plocka ned för ingen lyder dem ändå.
08.20
Främby skolan ligger en bit ifrån Källviksvägen, men barnen ska ju över vägen till och från skolan. Tyvärr så håller inte bilisterna hastigheten där. Så hastighetskoll där behövs.
08.21
Christina skriver så här i ett mejl till SVT Dalarna:
 
”Jag bor granne med Lorensberga skola i Ludvika och där förekommer mycket trafik, hastigheten är hög. Gasas på utmed Snöåvägen så även utmed Jägarnäsvägen.”
09.07
Jag bor i Häradsbygden, Leksand. Bor nära Gärde skola så jag ser trafikanter på många tider under dagen. Vår byväg saknar trottoarer och är tidvis trafikerad av tung trafik som timmertransporter. Det är förvånande att se hur många som inte håller 30 förbi skolan, många pillar på sina mobiler. Värst är dom som åker moppe.. Dom stannar sällan vid övergångsstället, kör om bilister när dom "kör för sakta" och gasar på för fullt så fort man passerat skolan. Det är 40 i resten av byn men det hålls sällan..
09.43
Vid Kyrkskolan i Söderbärke kör väldigt många för fort. Hastighetsbegränsningen har för några år sedan ändrats från 30 till 40, som gäller i hela byn. Detta var klart olämpligt, eftersom framför allt yrkestrafiken inte bryr sig om att hålla hastigheten. Man ser ofta mindre och större lastbilar köra upp till 70 genom byn. Under alla årtionden som jag har bott här har jag inte sett en enda trafikkontroll. Det vore väldigt bra om polisen kunde hålla bättre koll här, innan det händer något.
09.43
Vid Ullvi skola i Leksand råder ingen fartbegränsning (30 km.)som vid andra skolor .Här finns ingen gång & cykel väg, här ska barnen samsas med den hårt trafikerade Sågmyravägen.Här om någonstans borde det vara fartkameror eller koll ofta, fartrelaterade insidenter ofta. För någon vecka sedan en svår .olycka.
11.01
Hastigheten satt till 40 km. Men ytterst få håller den. Värst är yrkes trafiken. Och helg förarna som ska upp till sina stugor.
Man kan ju tycka att det ska gå att sänka hastigheten den korta biten förbi skolan.
Detta gäller skolan i Nås och E 16
13.24
Här i Avesta följer 10% trafikreglerna. Ja va ute och titta i 30 min och 8 utav 10 bilar följde inte hastighet.
Epatraktorer som kör fortare än va de får. Kanske är dax att polisen visar sig här. Annars kan de ta bort alla skyltar!!!
16.08
Dalfolket tror att dom är bäst i världen att köra
Men det sämsta körning jag har sett
19.25
Vid Tångringsgårdens förskola i Borlänge kör bilister väldigt fort och hänsynslöst.
21.39
Frifart varje morgon r 50 80 km vi trollebo går 110 varje morgon