SVT rapporterade · Omgjorda busstrafiken i Skellefteå

09.43
   center no-repeat #999999;cursor:pointer;top:-1px; border-radius: 0px 0px 2px 2px;">↵

Därför görs busslinjerna i Skellefteå om

SVT NyheterNär de nya busslinjerna och tidtabellerna började gälla i Skellefteå i augusti har det rört upp en hel del känslor bland passagerare runt om i kommunen. Men vad var egentligen tanken från början med att göra om kollektivtrafiken?
10.27
Är ju bra om det nu gör fler åker buss men stackars landsbyggden som inte får åka
11.30
Jag tycker det är dåligt att vi förlorat solbacken. Med linje 2.Jag tycker att l
Linje 3 kan köra till mobacken. Den har
gått dit före nya bussomläggningen.
Det är ingen förbättring av bussarna.
11.30
Om vi ska tänka på miljön skulle väl fler bussar sättas in på tider så det gick pendla från ytterområden in till stan, istället för att dra ner på turer.
12.06
Jag hörde om detta förslag redan i februari i år och insåg redan då vilka problem som skulle bli följden av omläggningen. Tänk bara som exempel att plocka bort turen från Burträsk 7.30 på morgonen till Skellefteå. Det är skrämmande att kompetensen är så låg bland de som jobbat med förändringarna. Verkligen tragiskt för Skellefteå Kommun.
13.11
För 30 år sen var det 4 olika bussar som gick till Rönnskär på morgon från skellefteå.. och nu de glömt bort att skulle vara en...
14.58
Kan förstå att man satsar på stadstrafiken men på något sätt behöver vi även kollektivtrafik på landsbygden. Barnen behöver kunna ta sig till skolan. Jag tror att alla vill ha kvar en levande landsbygd, då måste man även satsa på landsbygden. Vem med barn flyttar någon mil utanför stan om inte skolskjutsar fungerar? Att allt inte klickar direkt är väl ok men varför har man helt plötsligt kapacitetsbrist? Den har man väl kunnat förutse? Har man sjukdom, har chaufförer slutat? Även om busdomläggningen inte klickade direkt så jar vi en kommunledning som satsar hårt och vill fram och gör ett jättebra jobb. Önskar att debatten var lite mer nyanserad
15.55
Att inte folk kan förstå???
Vi ska bygga ett nytt kultur hus