SVT rapporterade · Vad tycker du om stentornen?

Resultat · Vad tycker du om stentornen?

  1. Fina, de livar upp!
    39 %
  2. Hemska, förstör den naturliga miljön!
    50 %
  3. Har ingen åsikt
    11 %
Tack för era åsikter. Nu stänger vi chatten för den här gången.
14.14
Vad tycker du om stentornen? Är de fina eller fula? Kanske du rent av brukar bygga ett torn? Varför? Delta gärna i vår omröstning eller skicka in din kommentar här.
 
 Har du bilder får du gärna skicka in till svt.se/halland. Glöm inte att skriva var bilden är tagen.
15.27
Det är fint att bygga med stenarna som ligger, när man tittar lite närmre på dem ser man färgerna och olikheterna och de vackra uthuggna formerna. Tycker mycket om att se andras stenbyggen i naturen, det vittnar om att någon haft en bra stund i samklang med omgivningen. Det är spännande och fint med stenbyggen!
16.19
Jag är lite kluven inför detta. Om stentorn förekommer i fjällen, alt. är en del av en naturreligion, så känns det ok. Men här verkar det vara ngt annat, och det kan förstöra snarare än försköna. Naturen är väl skön nog att betrakta som den är. Människans avtryck behöver inte finnas överallt.
16.37
Nej tycker dom är fula.
16.41
Avskräde. Jag försöker ta bort dem när jag får tillfälle. Förstör både natur och kulturmiljö. Samt kan förvirra fjällvandrare då dess ursprungliga syfte är att markera leder och speciella platser. Att bygga för nöjes skull är idioti och bör enbart tillåtas på speciella "sandlåde-platser".
16.47
Dumt att påverka människor att bygga stentorn!
Många nog som gör det ändå. Räcker med dessa.
De stör miljön i naturen om de blir många. Förstår att det kan vara lockande och kul att bygga dessa när man är i naturen. Men man måste förstå att om de blir för många stör de naturupplevelsen. Sen kan det förekomma gamla fornlämningar av olika slag som inte alltid är lätta att upptäcka. Gamla lämningar av köpställen i fjälltrakterna tex. Även söderut. Man kan räknas förstöra dessa. Så bra om man är försiktig med natur och djurliv.
Därför anser jag att det inte är så klokt med artiklar som dessa.
16.55
De kan i fjällvärlden vara vägvisning av gamla och nya leder. I Norge används dessa fortfarande som vägvisning av vissa leder. Kan orsaka olyckor i bergen.
Inte bra att uppmana folk att bygga dessa!!
16.55
Vad är anledningen till dessa??
18.31
Mig stör de inte...jag tänker på små barn o olycksrisken !...inget ställe o leka på precis !
19.25
Stentornen på Subbehalvön stör mig mycket. De tar bort den vida horisontlinjen som är så vilsam. Den stör djurlivet, fåglarna satt förut på stenar i vattnet. Nu står där stentorn. Mest stör det mig att det är förkristna symboler mot gastar. Ta bort dem och låt inte nya växa upp!
21.14
Vi var där förra fredagen. Det är helt magiskt att se alla stentorn. Jag hoppas att de får vara kvar. De är i ett område som man kan besöka och gå in i Carl Larssons hage eller bara cykla genom.