SVT rapporterade · Pendlar du mellan kommunerna? Hur fungerar det för dig?

Tack för att ni delade med er av era berättelser. Nu stänger vi diskussionen för i dag.
21.23
Att pendla flera mil till jobbet hör till vardagen för många länsbor. Är du en av dessa? Hur fungerar det för dig?
09.25
Jag pendlar och det fungerar bra. Jag tar min egen bil och då är det aldrig några konstigheter.
09.25
Det funkar ganska bra, sista tiden med pendeln till Stockholm från Södertälje, men det har varit mycket problem tidigare- det verkar inte finnas några garantier..
09.26
Jag pendlar från Jönköping till Eksjö med egen bil. Det är dyrt, men smidigt. Tur jag gillar min arbetsplats.
Det är väldigt surt att alternativa färdmedel är eg inte ett alternativ då pendlingstiden skulle förlängas med ytterligare 3h per dag.
09.26
Vilken konstig fråga... pendlar man bara om man byter kommun?
Hej.Den här gången valde vi att fokusera på de som pendlar lite längre, men naturligtvis är man även välkommen att berätta om sin jobbpendling, även om den är inom samma kommun.
Gunilla/SVT
09.26
Pendlar Nässjö- Jönköping varje dag. Funkar bra men visst hade det varit bättre med jobb på hemmaplan.
09.26
Åker från Kungälv till högsbo, det är många byten, ofta ingen sittplats på expressbussen. I Göteborg är priset ok men inom Kungälvs kommun är det märkligt dyrt, mina 7km inom Kungälvs kommun står för största delen av kostnaden.
09.26
Jag pendlar mellan Enköping och Västerås. Det funkar jättebra med SJ så länge det inte snöar! En kvart med tåget och sen är man framme. Däremot reser jag med buss mellan mitt hem en bit utanför staden, och tågstationen i Enköping. Där existerar knappt busstiderna och väntetider på timmar förekommer alltför ofta. Fler busstider behöver definitivt sättas in.
10.42
jag pendlar mellan Mullsjö och Jkpg varje dag. Med tåget är det kanon, när det håller tiden!
13.36
Jag jobbar i Stockholm och bor vid Helsingborg det går bara att pendla med bil
13.36
Pendlat dagligen mellan Kosta och Vetlanda sen hösten 2007. Funkar sådär. Tyvärr saknas det t ex bussförbindelser som harmoniserar med jobbet så är tyvärr tvungen att köra med egen bil ca 2x 7.5 mil varje dag.
13.37
Jag bor på landet utanför Nässjö och pendlar till Jönköping. Jag tar egen bil för kollektivtrafiken är obefintlig där jag bor. Även om jag haft ett jobb med kontorstider så hade jag valt bilen. Då tar det 30minuter till jobbet vilket är betydligt smidigare än 2timmar med buss och tåg.
16.02
Pendlar mellan Jönköping och Värnamo och är beroende av bilen. Det finns inget alternativ med dessutom oregelbundna arbetstider.
17.34
Jag pendlar mellan Ölmstad och Gnosjö. Bil till jkpg sedan buss.
17.34
Pendlar mellan Ormaryd mellan Eksjö och Nässjö till Värnamo. Ingen tjänstebil men har ändå behov av bil i tjänsten. Så 18 mil om dagen.
18.01
Vaggeryd-Jönköping. Endast 30 minuter restid mot 1 timme enkel när man bodde i Stockholm. Känner inte ens att jag pendlar efter flytten. Fast det är ändå billiga bostäder i Jönköping om man inte vill pendla. Alla borde flytta från Stockholm. Där är det både dyrt och långa pendlingstider. Finns inga fördelar bara nackdelar att bo där mot resten av landet.