SVT rapporterade · Vad vill du veta mer om i länet?

20.01
Jag önskar nu vill gräva och granska kvinnosjukvården i Gävle. Bemötandet och respekten, jag har såå mycket film och inspelade händelser så det är skrämmande. Överläkare som går låångt över gränsen. GRANSKA!
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för ett intressant tips. Hör gärna av dig till redaktionen och berätta mer om detta.
20.04
Hur kommer bevakningen av södra Gästrikland att se ut,??☝️🤘😉🤚
 
Svar från Joanna Wågström:
Vi kommer att bevaka södra Gästrikland på samma sätt som resten av bevakningsområdet. Vi försöker att få en spridning av nyheterna från alla kommuner i länet men vi gör alltid en värdering utifrån nyhetsvärdet när vi väljer vad vi ska bevaka. Kom gärna med tips och idéer om vad vi borde bevaka i just södra Gästrikland.
20.11
Hur ser det ut med invandringen o kostnader. Som i Filipstad. Kan någon undersöka sanningen. Vill inte att Söderhamn också går i kk.
 
Svar från Joanna Wågström:
Det är en intressant frågeställning. Vi ser att flera kommuner är på väg mot ett budgetunderskott. Varför går det så dåligt för kommunerna? Just nu diskuterar vi på redaktionen hur vi ska lägga upp bevakningen av detta. Du kan räkna med att det kommer att komma artiklar på ämnet.
20.11
Hej

Jag vill inte bli berörd. Jag vill inte att ni, som lever på min lön försöker indoktrinera mig och mina kära i er etik eller världsbild.
Jag vill bli informerad. Varken mer eller mindre...hur kan SVT inte klara av detta?
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för dina synpunkter. Jag personligen blir berörd av information som är relevant för mig och min vardag. Men alla är vi olika. Vi vill hålla dig och alla andra informerade om det som händer och sker i lokalsamhället. Jag tycker att SVT klarar av det. Sedan finns det alltid saker som kan förbättras. Vad skulle du vilja veta mer om?
20.15
Som redchef visa ledarskap, påminn journalisterna att skriva för publiken, inte för sina CV i kampen om nytt vikariat i Stockholm. Lokaljournalistik är inte att jaga artikel om senast bildade lokalföreningen för bojkott av Israel, om solidaritetsaktioner för djurart i Burma och liknande "rättänkande." Äkta lokaljournalistik är t ex att bevaka offentlig upphandling från företag som har kontakter i olika nätverk med sugrör till byggnadsnämnden, länsstyrelsen, osv.
 
Svar från Joanna Wågström:
Jag har inte under min tid som journalist träffat någon reporter som gör grejer för att fylla på sitt CV. I övrigt håller jag med. En lokalredaktion ska ägna sig åt lokaljournalistik. Vi jobbar just nu med att skruva på vår bevakning för att komma närmare våra tittare och det som är nära och viktigt för publiken. Vet du mer om offentliga upphandlingar där det förekommer någon form av oegentligheter får du gärna kontakta redaktionen och berätta mer.
20.01
Hej allihopa! Nu startar chatten och jag sitter här och är redo att svara på frågor. Flera frågor har redan kommit in. Skicka in du också.
 
 
20.16
Varför väljer region Gävleborg att köpa stolar för 8% högre pris än de kan via SKL? De kan välja avtal att handla från och väljer det dyraste. Exakt samma produkt kan de köpa från 2 leverantörer och väljer den dyraste. Räckte det inte med det Uppdrag Granskning visade angående "rekryteringsannonser"?
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för tipset. Det tar jag med mig till redaktionen.
20.16
Lycka till med nya jobbet. Har två frågor. Vad är bra lokal nyhetsjournalistik för dig och hur kommer ni bevaka Brynäs i SHL?
 
Svar från Joanna Wågström:
Bra lokal nyhetsjournalistik för mig är nyheter som är relevanta för de som bor i området. Nyheter som berör och känns nära, nyheter som ger insikt och kunskap om lokalsamhället och gör att man som boende i området kan hänga med i det viktigaste som händer i ens vardag.
Tidigare har vi bevakat Brynäs genom att göra en grej inför säsongsstarten med dam- och herrlaget. Samt att vi rapporterar resultaten efter matcherna. Har du några förslag på vad vi borde bevaka när det gäller Brynäs?   
20.18
Hej och lycka till med det nya jobbet. SVT behövs mer än någonsin och jag hoppas ni satsar ännu mer på oss som annars har svårt att veta vad som händer. Jag bor i Söderhamn och vill inte att vi hamnar i medieskugga.
 
Svar från Joanna Wågström:
Hej Pernilla! Tack för lyckönskningarna. Vår ambition är att bevaka hela vårt spridningsområde och kontinuerligt göra saker från alla kommuner. Jag kommer att jobba för att reportrarna ska få mer tid att jobba med det journalistiska innehållet och mindre med tidskrävande teknik och system så förhoppningen är att vi ska kunna vara ännu mer ute på fältet än i dag.
20.20
Hej Joanna.Har du medvetet utelämnat norra Hälsingland som bevakningsområde? I Hudiksvall har vi redan övergivits av lokaltidningen när det gäller just lokalbevakningen. Allt för sällan ser vi inslag från länets norra del även i SVT Gävleborg.
 
Svar från Joanna Wågström:
Hej Lars! Nej jag har inte medvetet utelämnat norra Hälsingland. Jag nämnde bara några av våra kommuner som ett exempel. Vi har en redaktion i Hudiksvall som är bemannad med två reportrar så vår ambition är att ha en kontinuerlig bevakning av norra Hälsingland. Har du några tips eller andra idéer om vad vi borde göra något på i ditt område?
20.25
Granska makten! Vården, skolan och överallt ni hittar missförhållanden.
 
Svar från Joanna Wågström:
Det ska vi göra. Grävande journalistik ligger mig varmt  om hjärtat och jag kommer att göra vad jag kan för att frigöra resurser till detta på redaktionen. Kom gärna med mer konkreta tips på exakt vad för missförhållanden du menar.
20.26
Tips!Gräv lite i hur Kulturchefen i Bollnäs tänkt sig den stora omorganisation hen håller på med nu!Hur personal och föreningar behandlas!
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för tipset! Kontakta gärna oss på redaktionen om du vill berätta mer.
20.27
Hej Har ni samarbete med Sveriges Radio eller med lokaltidningarna? Samla krafterna nu när alla redaktioner bara blir mindre.
 
Svar från Joanna Wågström:
I dagsläget samarbetar vi inte alls när det kommer till den journalistiska bevakningen. Det där är en svår fråga. Å ena sidan håller jag med dig om att ett samarbete skulle gynna journalistiken när många redaktioner blir mindre och mindre. Å andra sidan är det viktigt med journalistisk mångfald och att flera olika medier rapporterar om det som sker i samhället så att fler perspektiv speglas. En väldigt intressant diskussion är det i alla fall. I slutändan är det viktigaste att den fria oberoende journalistiken bevaras och hur gör vi det på bästa sätt?
20.32
Ingenting då jag bor i Skåne!!
 
Svar från Joanna Wågström:
Så trevligt för dig. Hoppas att det finns mycket där som du vill att SVT Skåne ska rapportera om.
20.29
Ni borde ha bättre koll på Gävle kommun. Händer massor som ni aldrig berättar. Nu är det tidningen som gäller.
 
Svar från Joanna Wågström:
Lokaltidningarna är duktiga på att bevaka Gävle kommun, det håller jag med dig om. Kan du ge exempel på vad vi borde berätta mer om?
20.53
Hej Joanna och lycka till på ditt nya jobb! Jag undrar hur ni kommer att bevaka och rapportera om bandyn nu i vinter för alla våra lokala klubbar? Skulle även önska att ni skulle bevaka all lokal sport mer än vad ni har gjort tidigare år!Mvh, taggad bollnäsbo
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för lyckönskningarna. Vad kul att du är taggad. Jag kan inte svara på rak arm hur bevakningen av bandyn kommer att se ut. Jag vet att den lokala sporten är en stor och viktig del av livet och vardagen för många av våra tittare. På det sättet är det ett ämne som är nära vår publik men vi har inte resurserna att följa sporten i våra kommuner regelbundet. Vi kommer att nyhetsvärdera sporthändelserna och sätta det i relation till annat som vi behöver bevaka och välja utifrån vad som är de viktigaste nyheterna för våra invånare just den dagen.
20.56
Hoppas att du snävt kommer att följa utvecklingen av Böllnäs sjukvård både för hälsocentral och sjukhus. Jag är mycket bekymrad över att vi slutar med nästan ingenting alls inom en snar framtid. Jag kan misstas men signalerna bättre inte någon signal att alla just nu är en stor bekymer.
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för tipset. Vet du mer om problemen på med sjukvården i Bollnäs får du gärna kontakta oss på redaktionen och berätta.
21.01
Socialtjänsten, vuxenenheten. Hur de tänker angående missbruksvården. Bättre samarbete med sjukhuset då klienter ofta åker in och ut på psykiatrin, akutmottagningen, intemsiven pga självmordsförsök bl.a... Det behövs bli bättre samarbete mellan Kommun och Landsting. Hur ser politikerna på detta och hur mycket pengar satsas på just missbruksvården i Gävle/Sandviken? Blir så frustrerad och arg över att inget händer då vi har en familjemedlem som är drabbad. Ska flera dö... innan något görs åt problemet. Det kostar ju mera för samhället, att klienterna åker in och ut på behandlingshem, på psykiatrin m.m...Vad gör politikerna beträffande detta? Och hur mycket ekonomiska resurser satsas på detta?
 
Svar från Joanna Wågström:
Tack för att du berättar om era upplevelser av vården och stödet från psykiatrin och socialtjänsten. Kontakta gärna redaktionen och berätta mer om detta. 
21.02
Nu är tiden för chatten slut. Stort tack för att ni har tagit er tid och skickat in era tips, frågor och synpunkter. Det var intressant och roligt att prata med er. Fortsätt att höra av er via mejl eller telefon. 
 
Tack för den här gången!