SVT rapporterade · EM-kval: Sverige-Norge

Målen:
0–1 Johansen 45'
1–1 Forsberg 60'
Sverige - Norge 1-1 SLUT
Ja det blev väl precis som man kan tänka sig att det blir när Janne Andersson och Lars Lagerbäck ställer upp varsitt lag för att spela fotboll. Välorganiserat, tunga dueller men tyvärr lite stolpigt i anfallsspelet. 1-1 är klart rättvist sett till matchbilden. Norge utnyttjar ett individuellt misstag och tar ledningen men kunde ha gjort mål på andra sätt också. Ekdal och Forsberg är lysande när Sverige kvitterar. Men när Janne Andersson byter ut den mest kreativa aktören Alexander Isak så händer det inte så mycket mer framåt. Sett till tabellen är det ingen katastrof. Sverige har fortfarande andraplatsen i egna händer och har Rumänien kvar att möta på bortaplan i november. Den matchen kan bli direkt avgörande.

Tusen tack till er som varit med här. Gå och lägg er nu, det är snart måndag!
19.36
Vad äter grabbarna för mat till middag?
@Löken - Ja du löken, norsk fjordlax kanske?
19.48
Hoppas jag slipper bli mobbad...som under herrlängskidor...
@LennartiNorge - Mobbning gillar vi inte! Välkommen in i värmen!
19.52
Äntligen är Marcus Berg på bänken. Granen som har barrat ordentligt borde också fått vila och ersatts av en snabbare mittback.
19.59
Speed is the key!
19.59
Vår enda grisiga bollvinnaren och den som kan hålla fast bollen bänkas, inte bra för helheten!! Berg är vår nyttigaste spelare och istället kommer pojken som slår bort flest bollar in😖😖😖 Norge tackar
19.59
Är detta samma elva som experten trodde i sportnytt igår?
20.03
Kan man hoppas på Tankovic-inhopp ikväll?
@JontefrånEssingen - Hoppet är väl det sista som överger oss? Så, ja. Hoppas kan man.
20.04
Tummen upp för Bengtsson
20.08
Varför sitter Tankovic på läktaren? Skada?
@BA - Vet inte, försöker luska fram det.
20.08
Ser väldigt offesivt ut, borde balansera med Gustav S eller Jakob J på mitten. Men kul att man går för det på hemma plan!
20.08
Hade hellre sett Jimmy Durmaz i st.f. Aö in Ekdahl.
20.08
Se upp med Martin Ödegaard!
20.08
Jag tycker berg ska vara mittfältare i framtiden vid måltorka 🤔 För Berg är fortfarande nyttig för laget 🤔
Han är en bra fotbollspelare 👍
20.09
Är tankovic med i truppen idag?
@Sebastian - Det verkar som att han sitter på läktaren, varför vet jag inte ännu.
20.11
Verkar bli mycket folk för en match sent en söndagskväll. Är det något drag? Undrar jag och ungarna.
@FyrbarnsfarSollentuna - Något vidare drag vågar jag inte utlova. Tankovic på läktaren kanske kan dra igång en våg eller något?
20.19
Värt att veta är att Rumänien nyss vann mot Malta efter ett mål av Puscas.
Hoppas Finland kan få med sig poäng ikväll mot Italien! :D
@SE1984 - Ja, det vore ju lite av en skräll – och såna gillar vi!
20.36
Det börjar dra ihop sig till kanske den hetaste matchen som det här kvalgruppspelet har att bjuda på. Spanien är fem poäng före Sverige och får väl anses ha seglat iväg. Det är alltså den andraplatsen som Sverige just nu innehar som det spelas om i grupp F. Sverige står på tio poäng. Det gör också Rumänien som för en stund sen slog Malta med 1-0. Norge skuggar på åtta poäng och tar alltså över andraplatsen vid vinst i kväll. Fem matcher återstår.
20.42
Vinner vi kommer jag beställa varmkorv åt hela flyget. Tippar 4-1 till Sverige.
20.42
Har spelat mot Pele
20.46

1' Ja, vi elsker dette landet har följts av Du gamla, du fria. Vimplar har bytt ägare. Slanten har singlats. Vi är igång!

20.46
Kom igen nu boys! Tippar 2-0, Forsberg gör båda.
20.49
5' Inledningen är ju så trevande som man kunnat tänka sig. Långt inkast från Nordveit nu in i svenskt straffområde. Det blev ju faktiskt halvfarligt tillslut. Reginiussen nickar en bit utanför.
20.52
7' Victor Nilsson Lindelöf och Joshua King känner lite på varandra. Premier League-spelarna lär väl ha en del dueller i kväll.
20.53
Sverige öppnar avvaktande som vanligt fast dom har hemmaplan.
20.54
9' Norsk kantfrispark som blir lite farlig. Joshua King nickar rakt på Robin Olsen men får en frispark emot sig i samma skede.
20.55
Finland fick precis en gyllene chans att ta ledningen hemma mot Italien! Toivios skott går dock precis över mål.
20.55
Är det 40 000?
@Skvåjfen - Får be att återkomma med en publiksiffra.
20.56
11' Såhär långt Norge som har varit farligast runt mål. Nytt frisparksläge nu. Ödegaard vid bollen ute på vänsterkanten.
20.57
12' Olsen är långt ute och boxar bort den. Men läget flaggas bort för offside
20.59
13' Sådärja! Nu händer det lite grejer på den norska planhalvan också. Sebastian Larsson med en fin genomskärare som lägger grund för ett anfall där Quasion, Isak och Pierre Bengtsson tassar in i norskt straffområde och ser lite halvfarliga ut. Inget avslut på mål dock
21.00
Bra Match
21.01
Spanien - Färöarna 1-0
I den parallella matchen i grupp F har Spanien tagit ledningen mot Färöarna. Rodri rullade in bollen i nät efter 13 minuter.
21.01
Varför springer Lustig in i ryggen och fäller Norrbaggen när han har ryggen mot målet .klantigt orutinerad.
21.03
18' VÄLDIGT bra frisparksläge för Sverige nu
21.04
19' Emil Forsberg rinner igenom och får Sander Berge i ryggen ett par meter utanför straffområdet. Många svenskar runt bollen. Forsberg ser sugen ut.
21.06
20' Det är Emil Forsberg som drar till. Den fräser sig utanför Jarsteins högra stolpe. Han ska väl kunna träffa mål där, Forsberg.
21.08
22' Bengtsson nickar ut ett inlägg till norsk hörna. Ödegaard med hörnan. Kan bli farligt det här.
21.08
23' Nickas undan av Isak men efterföljande inlägg hittar Joshua King. Felkalibrerad nick från honom en bra bit över.
21.09
24' Robin Quaison hade nickat in Sebastian Larsson inlägg där om han var en decimeter längre. Han var ju i och för sig offside, men bra svenskt anfall!
21.10
25' Alexander Isak är fin med bollen i norskt straffområde och fixar fram den första svenska hörnan i matchen
21.11
26' Det blir en kortvariant till Bengtsson som drar in den i straffområdet. Där är Isak väldigt nära att styra den på mål med pannan.
21.12
27' Kanonbra inlägg av Sebastian Larsson! Det blir en ny svensk hörna. Bra tryck nu.
21.13
Väldigt stabilt spel av Bengtsson. Impressive
@Bethmbg - Håller med dig. Det märks verkligen inte att han har varit borta rån landslaget i några år.
21.13
28' Den hörnan plockas ner enkelt av den norske burväktaren.
21.15
30' Norsk hörna igen. Nickas undan av Isak igen.
21.16
31' Ola Selnäs drar till från distans. Det kan han gärna få fortsätta med. Den bollen har nog inte landat än.
21.19
32' Ojojoj! vilken aktion av Alexander Isak. Sverige biter sig fast på norsk planhalva när Isak vinner dueller, dribblar och har sig... Klart bäst i Sverige såhär långt
21.20
35' Då vänder spelet och vi fick en ny norsk hörna. Resultatlös sådan.
21.24
38' Norge kan anfalla när Ekdal, tror jag att det är, tappar boll på mitten. Albin springer dock ikapp norrmännen och rensar undan. Ingen skada skedd, Albin.
21.26
40' Bara fem minuter kvar nu av första halvlek. Alexander Isak håller på att springa sig fri men hålls i tröjan av Aleesami. Han ville ha frispark och det borde han nog också ha fått.
21.28
42' Hejsan hoppsan! Norsk hörna efter ett väldigt fint anfall. Ödegaard med hörnan som rensas undan tämligen enkelt.
21.30
45' Ekdal görs ner på mitten och får med sig frisparken. Gult kort på Henriksen som stoppade en svensk kontring. Pigg aktion av Ekdal för övrigt.
21.30
45' Ajdå, Norge tar ledningen!
21.33
Sverige - Norge 0-1 HALVTID
45' Granqvist ska bara slå en enkel bredsida till Victor Nilsson Lindelöf men passningen är alldeles för dålig. En jättebjudning av lagkaptenen. Joshua King snor åt sig bollen, släpper den till Ödegaard som i sin tur lämnar över till Stefan Johansen som ensam med Robin Olsen inte gör några misstag. Det är i princip det sista som händer i första halvlek.

21.38
0-1 är inte helt orättvist sett till matchbilden. Visst har Alexander Isak sett spännande ut på topp, och visst var Emil Forsbergs frispark inte helt oäven. Men Lagerbäcks Norge har radat upp hörnor, kantfrisparkar och långa inkast. Det har det svenska försvaret klarat av med bravur, extra tråkigt då att målet kommer efter ett så billigt individuellt misstag.
21.45
Jag har aldrig förstått detta eviga passande mellan backarna. Det är som upplagt för indianpass!
21.45
Kvittar ju hur bra vi spelar om man gör såna misstag. Dåligt!
21.45
Uruselt svenskt spel sista kvarten av första halvlek. Svenskar som ger bort gratisbollar till norrmännen på mittfältet utan att de är det minsta attackerade. Märkligt. Isak enda ljuspunkten.

Hoppas de vaknar till i andra...
21.45
Granen strippades på varenda barr där, varför inte bara slå upp bollen till andra planhalvan, enkelt?
21.45
Varför spelar Granqvist? Finns ju mängder av mittbackar i allsvenskan som är bättre. Plus Jansson, Helander.
21.45
Lite besviken på att Sverige inte pressar och stressar Norge högre upp.
21.45
Det var en bjudning som heter duga. 😝
21.45
Norge har flyttat hemmaplan till friendsarena.se och lär Sverige.
21.45
Byt ut Granqvist och Lindelöf, annars blir det fler baklängesmål!
21.46
In med Muamer Tanković i andra halvlek. Behöver få in en spelare trygg med boll, vågar driva upp bollen i offensiven och som gör mål.Får vara slut med att lalla runt med bollen som under första halvlek.
@Bajare - Han sitter inte ens på bänken, stackaren.
21.46
Vilket slarv! Byt ut mittbacksparet - superettanivå
21.47
46' Som det ser ut nu tar sig alltså Norge förbi oss och ligger tvåa i gruppen. Andra halvlek är igång. Inga byten gjorda.
21.48
47' Domare Slavko Vinčić signalerar för andra halvleks första hörna. Den är svensk. Men rullades bort.
21.49
Vilken jävla skit match tur det finns andra kanaler
21.49
Varför ska det vara så jävla omständigt i straffområdet skjut man behöver inte dribbla in bollen det finns ju rätta lägen
21.50
49' Ekdal drar på sig en frispark när han är i hälarna på Joshua King. Inlägg att vänta från Ödegaard
21.51
50' Det fick jag äta upp. Inlägget kom tillslut men inte från Ödegaard. Plockpotatis för Olsen.
21.51
Nu får dem sluta hålla på och slarva med bollen, inga farliga passningar heller för den delen
21.51
Sverige är inte samma lag som VM. Skador visst!
Men ska Sverige till EM, måste ersättarna vara lika bra och nu visar att kvaliten inte räcker till hitills. Så det ser inte bra ut. Janne Anderssons era är kanske över. Missat EM o Sverige är tillbaka där Hamren slutade. 😰
21.51
Norge leder rättvist och man kommer säkerligen vinna det här,synd om Granen men det är nog dags att ta in Djurgårdens mittback Danielsson i landslaget
21.51
Ett oavgjort resultat i halvlek hade varit rättvist.
21.53
52' Jaha, nu då? Nähä. Alexander Isak tog sig in i straffområdet och drog igång ett långt svenskt anfall som inte mynnade ut i någonting.
21.53
Sverige verkar ganska nöjda med 0-1. Utom Isak som rör på sig.
21.53
Norge har ju dessvärre ett riktigt ess kvar i rockärmen- när Janne sätter in sin favvo spelare Berg i sin jakt på kvittering...
21.53
Det vore pinsamt att förlora mot Norge, men som sagt de har en farlig tränare
21.54
Varför står det inte på SVT vad det står?!?!?
@D - Den grafiken verkar ha fallit bort ur artikeln. Försöker lägga in den på nytt. 1-0 till Norge står det i varje fall.
21.54
Kom igen nu Foppa! Visa var skåpet ska stå!
21.55
Granen är inte lika snabb som tidigare, idag gjorde han ett liknande misstag som han gjorde i allsvenskan mellan HIF och IFK (Göteborg)
21.56
55' Sverige sågar sig ändå framåt i den här matchen nu. Lustig med ett hårt inlägg som Jarstein får sträcka sig mot ordentligt för att plocka ner. 1-1 borde väl komma snart? Det är känslan i alla fall.
21.56
Spanien-Färöarna 2-0
I Gijon har Spanien utökat till 2–0! Även denna signerad Rodri.
21.59
58' Mycket bättre spel från Sverige nu. Pierre Bengtsson gör det bra på sin kant. Lustig likaså. Nåt inläggsförsök kan väl leta sig in i straffområdet snart?
22.00
Svenskarna verkar sega o trötta felpassningar inget jävlar anamma titta på Norge super taggade.dags att agera Janne sluta att vara publik.
22.00
Lagerbäck är bra på att organisera försvar . Det här släpper inte Norge
22.00
Sverige imponerar inte. Nöjd om det blir 1-1 ...
22.00
Lite desperat anfallspel av Sverige nu 🤔
22.00
60' MÅÅÅÅÅÅÅL
1-1 Emil Forsberg
22.02
YEEEES
22.02
Vad var det jag sa!?
22.03
60' Sverige - Norge 1-1
Det är Albin Ekdal som vinklar bollen till vänster där Emil Forsberg har dykt upp som gubben i lådan. Forsberg får gott om tid på sig att placera avslutet och gör det perfekt, på ett tillslag utom räckhåll för Jarstein.
22.04
Andreas, jag blev lite överraskad faktiskt😂😂
22.04
Jaaaaaaaaaaaarååååååääå äntligen, det var på tiden, tur att vi har andra Granqvist, som kommentator
22.05
65' Tunga minuter för Norge nu. Markus Henriksen tvingas byta efter en smäll på benet. In på Friends Arena kommer AIK:aren Tarik Elyounoussi.
22.05
Äntligen lite fart på svenska sömngångarspelet
22.06
66' Det blir farligt DIREKT när Elyounoussi kommer in. En djupledslöpning och en klack som sånär når Joshua King i straffområdet.
22.08
I Finland har Italien tagit en 1–0-ledning genom Immobile!
22.08
Missar Sverige EM om de förlorar
@AtleBeijnerKleinlein - Nejdå, det är fyra matcher kvar i gruppen. Dessutom vann ju Sverige sin grupp i Nations League och får en ny chans att kvala genom den turneringen om man skulle missa en av platserna nu.
22.08
Den där stämplingen känns kostsam
22.08
Neeej Finland ligger under med 0-1 😟
22.10
69' Många svenskar som flyttat fram nu. Pierre Bengtssons frispark går märkligt nog förbi en framstormande Jarstein. Målvakten gör en osannolik felbedömning. Bollen bara dimper ner hos Victor Nilsson Lindelöf som helt ensam med det öppna målet inte hinner reagera. Bollen rinner vidare till inspark.
22.11
70' Gult kort på Sebastian Larsson efter en stämpling. Sveriges andra varning. Ekdal fick en tidigare när han gnällde lite för högljutt på domaren.
22.11
Det känns som om Sverige underskattar Norge lite, men jag hoppas de har kommit över det nu
22.14
Varför ska vi alltid få dessa dåliga oerfarna domarna. Pinsamt dåliga
@Malte - Tycker ändå att domarna skött sig rätt bra idag. Många frisparkar dock. Blir lite hackigt.
22.14
Kom igen nu, Sverige! Kämpa hela vägen in i kaklet för tre pinnar!
22.15
75' Då ser vi att Mackan Berg drar på sig matchtröjan. Han är nog ruskigt sugen på att få komma in och tysta alla sina kritiker.
22.15
75' Samtidigt får Finland straff mot Italien. 1-0 till Italien står det med kvarten kvar.
22.16
hej jag vill kolla
22.16
Tycker det är väldigt dåliga inlägg från Sverige, lätt för målvakten
22.18
Finland-Italien 1-1
Teemu Pukki (vem annars?) slår straffen mitt i målet och bäddar för en ruskigt häftig skräll i Tampere.
22.19
78' Då har Marcus Berg och Sebastian Andersson kommit in och bildat ett helt nytt anfallspar. Färdigspelat för Isak och Quaison alltså.
22.19
Äntligen! Berg in
22.19
Är det inte dags att släppa in Berg för att reda upp detta?
22.20
Sebastian Andersson låter som en påhittad data spels spelare... Hade aldrig hört talas om honom...
@Sten - Haha! Hoppas han gör intryck på dig nu då...
22.20
Hur mår Janne har han fått en stroke varför tar han ut landslagets två bästa målskyttar
22.20
Ruskigt spännande på flera arenor denna 8 September kväll
22.21
Visst saknas Zlatan !
22.22
82' Sebastian Andersson är ju något så sällsynt som en svensk anfallare i målform på kontinenten. Två mål på de tre första ligamatcherna i Bundesliga. Han gjorde Union Berlins historiska första mål i Bundesliga bland annat. Bara en sån sak.
22.23
82' Just nu är det Norge som trycker på mest för ett ledningsmål. Det kan sluta hursomhelst det här.
22.24
83' Pierre Bengtsson ligger bakom ett bra läge igen. Emil Forsberg från nästan samma läge som han gjorde mål ifrån. Den här gången gick bollen långt långt över.
22.24
Norge tar över allt mer efter märkliga bytet
22.24
Matchen står och väger bägge håll....
22.25
84' Gustav Svensson är påväg in. Albin Ekdal får applåder när han lämnar. Det ska han ha, han har varit nyttig idag.
22.26
Finland - Italien 1-2
Jorginho lägger en brandfilt på den finska skrällen och slår in en straff till 1-2. Tio minuter kvar i Tampere.
22.26
Detta är inte EM-klass...så spelar inge roll vem som vinner...
22.26
Varför ta bort Isak?👎
22.27
87' Gustav Svensson agerar mur på mitten och bollen i svensk ägo på offensiv planhalva. Ett sista bra svenskt tryck nu då kanske?
22.27
🇳🇴 Norge har tagit över men det blir oavgjort . Jag tycker det är dåligt av Sverige att inte kunna vinna över Norge på hemmaplan
22.29
89' Ja, jag är villig att hålla med alla som undrar om det var så klokt att byta anfallspar sådär. Isak var ju inblandad i det mesta framåt så länge han spelade. Firma Andersson och Berg har inte gjort mycket väsen av sig såhär långt. Och nu är det ju inte så långt kvar.
22.29
Ja efter bytena är Sverige helt ofarliga 🤔
22.30
Är det division 3 som spelar?
@Dhia - Skulle kunna vara. Den där glidtacklingen från Gustav Svensson höll dock världsklass.
22.30
Det usla svenska spelet fortsätter... Känns som att norrmännen är hungrigare och närmare ett ledningsmål. De får väl in bollen i 92a.
22.30
För virrigt i anfallet. Blev aldrig något tryck och därav dessa trötta ben
22.31
91' Norsk frispark i farligt läge nu
22.31
91' Ajajaj det här är nervigt nu. Tre norrmän vid bollen
22.32
92' Fjuh! Nickas undan av en svensk skallen
Spanien - Färöarna 3-0
Paco Alcacer avslutar målskyttet i Gijon.
22.34
93' Larssonfrispark mot Granqvist men det hinner aldrig bli riktigt farligt. Där blåser den slovenske domaren också av matchen. 1-1 slutar det alltså. Helt ok resultat för båda lagen.