SVT rapporterade · Allsvensk chatt

11.56
Hej! Frågorna strömmar redan in, kul! Diljen Otlu och Daniel Nannskog kör igång alldeles strax!
11.58
Hej och välkomna!
11.58
Tjena!
11.58
Vad tror ni? Kört för Blåvitt?
Ja, att alla lagen framför skulle fallera i avslutningen ser jag som osannolikt. Tyvärr för Blåvitt så är guldstriden över – men går man rent de sista så kan i alla fall ta en medalj. 
12.00
Vad talar för att AIK vinner igen?
Att det är ett cyniskt lag som är oerhört vana att vara med och strida om guld. 
12.01
Tror du att malmö vinner sm Guld
Jag har tippade ju innan säsongen och får väl stå fast vid det. Deras första halvlek i går var allt annat än imponerande, då Peking var värda att få göra något mål. Men väldigt starkt att ändra matchbilden så totalt i andra halvlek och sånt kan det lukta guld om. 
12.02
Skulle Zlatan vinna skytteligan?
Ja – till och med i ett bottenlag tror jag att han fixat det. 
12.04
Vem är bäst i allsvenskan?
Muamer Tankovic säger jag utifrån att han levererat mest offensivt. Efter 20 omgångar hade han ledningen i både skytteligan och assistligan, vilket ingen annan gjort tidigare i år. 
Tankovic har varit lysande i år och han är definitivt i topp. Jag är också väldigt förtjust i Christiansen som jag tycker har i stort sett allt en mittfältare ska ha. 
12.05
Hej! Hur tror ni Mellbergs intåg kommer påverka HIF? Vad är er känsla kring Mellberg som tränare? Klarar sig HIF kvar?
Jag har en väldigt positiv känsla över Mellberg i HIF. Jag fick ju vara med på någon landslagssamling med Mellberg. Det är en otrolig vinnarskalle, vet inte om jag har stött på någon större faktiskt. Tror han kommer vara otrolig noggrann med allt han gör i HIF och på sikt tror jag det kommer bli fina resultat för HIF. 
12.07
Hur överskattad är allsvenskan i Sverige, varför bryr vi oss om den?
Skulle säga att allsvenskan är allt annat än överskattad. Vi bryr oss just för vi har en relation till lagen, de är mer öppna än fotbollen internationellt, lättare att få en relation och såklart supporterdriven. 
12.07
Vilka lag slåss fortfarande om guldet?
Malmö FF, AIK, Djurgården i första hand – med Bajen som en outsider. 
12.09
Vilka lag spelar inte i Allsvenskan nästa säsong?
AFC och Giffarna får lämna. Sen tror jag faktiskt att Falkenberg kan fixa ett kval. Ställs mot Brage tror jag. Rysare!
12.10
Anser ni att storlagen får fler straffar med sig än mitten- och bottenlagen?
Jag tror att det omedvetet från domarnas sida ges fördelar till topplagen. Framför allt med mycket fans på plats. 
12.11
Är det Djurgården som gör en jävligt bra säsong eller har AIK och MFF varit kass? Och vad är det som gör Dif bra?!
Jag tror nog mer att Djurgården har gjort det bra. Framför allt har man en fantastiskt bra defensiv att luta sig emot, där ingen fuskar i det defensiva arbetet. Och sen så har man haft spelare offensivt sett som Buya och Ring, speciellt i våras, som har levererat. 
12.14
Hej Daniel. Först och främst - snyggt mål när du tävla med Anders Svensson på volley! Fråga: är det inte lite väl för mycket gnäll på domarna? Det vi får se på slowmotion-repris i flertal varv måste de se på en sekund och fatta beslut
Tack så mycket! Det är klart det är mycket känslor inblandat när ett domslut inte går ens väg. Det kan komma ut en och annan dumhet i stridens hetta. Det är givetvis någonting som spelare och ledare måste tänka på, men någonting vi också acceptera att man får visa känslor. Sen så tycker jag inte man ska hänga ut domare i media när man har fått och andas och sen gå ut till media och fortsätta såga. 
12.16
Allsvenskans bäste/skickligaste domare? Allsvenskans bäste/skickligaste tränare?
Glenn Nyberg som domare och det går inte annat än att säga Bergstrand/Lagerlöf som bäst tränare just nu. De har inte bäst material men ligger i topp. 
12.17
Vilket lag i Allsvenskan spelar den bästa fotbollen i år?
För mig är Hammarbys offensiv väldigt rolig att titta på så det får bli Hammarby i år. 
12.17
Vem tror du vinner allsvenskans skytteliga i år?
Jag säger Buya.
12.18
Daniel, vilket lag skulle du vilja hoppa in och spela i med den form du hade som 25-åring?
Jag tror faktiskt jag hade passat bäst i AIK, med Goitom som framspelare bredvid mig. Jag gillade att gå i djupet och det finns rätt mycket ytor bakom backlinjen när AIK spelar. 
12.18
Vem är Djurgårdens bästa spelare?
Danielson är helt klart viktigast. Han är bra både defensivt och har fötter och spelförståelse för att bryta linjer och bygga Djurgårdens anfall. Såklart där uppe och nosar på allsvenskans bästa - om inte den bäste. 
12.20
Hej! Tror du Djurgårdens, insatts kan räka till guld?


Mvh
Erik!
Jag hade MFF som vinnare, precis som Nannskog, inför. Men är mer och mer övertygad om att Djurgården tar det. Oerhört stabilt grundspel och tappar inga onödiga poäng. 
12.21
Tror du verkligen Rosenberg slutar efter denna säsong?
Det tror jag helt och hållet beror på säsongsavslutningen med allsvenskan och Europa. En bra träff där han känner att kroppen känns pigg så blir det en fortsättning. 
12.23
Diljen, vilken spelare skulle du säga att är mest lik Daniel Nannskog i årets allsvenska?
Generellt känns det som hans spelartyp saknas. Antonsson i MFF är det närmaste vi kommer!
12.24
Varför vinner inte öfk ligan?
Allt är ju numera kaos där. Men om vi pratar om deras fall så börjar det med att Graham Potter drar. Det är en person som helt enkelt inte går att ersätta och nu när allt det ekonomiska trasslet kommer så är framgångssagan över. 
12.24
Vad ser ni mest fram emot i höst?
Guld-, medalj- och bottenstriden blir ju jättekul att följa. Sen givetvis Malmös Europaäventyr. 
Ser fram emot att se om Djurgårdens spel håller hela vägen mot giganterna AIK och Malmö. Ingen hade räknat med Djurgården - att de är med i en guldstrid och faktiskt känns farligast kittlar. 
12.26
Vad är era tankar kring derbyt på söndag?
Tankarna är hur AIK stoppar Hammarbys mycket fina offensiv. Är det någonting AIK är det bra på så är det verkligen att dämpa farten på motståndarna. Jag tror även man klarar det på söndag och att det blir en målfattig historia. Stort minus för AIK att Elyounoussi är avstängd. 
 
12.29
Vad skulle du säga är chanserna för guld för Djurgården? Jag tror dom kan vinna men dessvärre går dom nog utan derbyvinst vilket är trist. Vad tror du/ni? :)
Jag tror som sagt att de kommer att vinna SM-guld. Bäst tränare i allsvenskan med tryggast grundspel och klarast väg till hur man bärgar tre poäng av alla topplagen. 
12.30
Tror du Djurgårdens derbyförluster kan försvåra att nå guldet?
Det är klart att deras derbyhistorik är allt annat än bra och det är klart att det påverkar deras chanser till guld med 0 poäng så här långt. Nu återstår det en match mot Hammarby och det är tydligt att Djurgården kliver in i derbyna med en dålig känsla. Man måste bryta trenden framöver för det håller givetvis inte att hela tiden underprestera och se rädda ut i derbyna. 
12.33
Vilka nya lag får vi se i Allsvenskan nästa säsong?
J Södra går som tåget. Resultatraden 9-2-0 senaste elva. De känns givna. Tror Mjällby följer med upp, även om de vinner tajt varje gång. Brage kvalar – får det tufft mot Falkenberg. 
12.33
Är Bergstrand/Lagerlöf Sveriges nästa landslagstränare?
Om de själva vill gå åt det hållet - utan tvivel. Det är Sveriges mest spännande tränarduo. Men sen är klubblag en sak och landslag en helt annan. Och den typ av grej de utvecklat lämpar sig bättre i klubb – med väldigt utvecklat passningsspel, högt possession, osv. 
12.37
Hur bra var Mats Nyström som aktiv ?
Vad jag har fått höra så hade han en fin högerfot, men saknade speed för att nå allsvenskan. 
12.38
Hej Daniel! Vilken tycker du var den bästa värvningen denna säsong?
Kacaniklic har varit lysande under andra delen av säsongen. Behövde en inkörsperiod men har visat sig vara ett fantastiskt nyförvärv för Hammarby. Buya är en annan spelare som gjort stor nytta i Djurgården. Sen slänger vi in Blåvitts ass-tränare Ferran Sibila som hämtades från Sundsvall. 
12.42
Vem är allsvenskan bästa på respektive position? Målvakt, back, mittfält, anfallare?
Målvakt: Jämt skägg mellan Pettersson, Abrahamsson och Dahlin
Back: Marcus Danielson har varit lysande.
Mittfältare: Tankovic.
Anfallare: Rosenberg. 
12.46
Tror ni det är möjligt att vi får se Zlatan Ibrahimovic i Allsvenskan innan han lägger skorna på hyllan?
Nej, det tror jag inte. Men det hade ju varit hur skoj som helst om det hade blivit så. 
12.46
Varför gullar ni så med 08-lagen?
08-lagen ligger i toppen och då får de beröm därefter. Tycker inte det gullas över huvud taget. Hade de presterat dåligt så hade de blivit sågade. 
12.48
Får Zlatan guldbollen i år ?
Korta svaret är nej. Juryn består av tre från förbundet och tre från Aftonbladet. Förbundsledningen skulle aldrig rösta för så länge han inte är aktuell för landslaget, hur bra han än är. 
12.49
Vem är Allsvenskans viktigaste spelare för laget?
Rosenberg och Sebastian Larsson känns väldigt viktiga för sina lag. 
12.51
Vem är Allsvenskans Pat Mahomes? Och kommer vi någonsin får se ett lika uselt anfallsspel i allsvenskan som det Dolphins visar upp i NFL just nu?
Anders Christiansen. Det blir svårt, Dolphins har helt gett upp och bara skickat sina spelare. Men man kommer bli bra på sikt eftersom man har väldigt många höga draftpicks. 
12.53
Europa för IFK NORRKÖPING?
Nej. 
Nej. 
12.55
Dax att få ett starkt svenskt lag för Europa spel . Vilket skulle det kunna vara av dessa guld kandidater? Än så länge finns det knappt något , kanske Malmö med förstärkning , pengar finns ju nu!
Malmö är ju vidare i Europaspelet och har gjort det fantastiskt bra på senare. Självklart vill vi ha fler lag som tar rygg på Malmö och gör det bra ute i Europa. Men det tror jag vi kommer få se då många av topplagen har stabiliserat sig i toppen och genom det får rutin i Europaspelet som är oerhört viktigt. 
12.56
Tycker du man bör öka antal lag på Allsvenska från 16 lag till 20 som International ligor?
Nej. Av den anledningen att jag inte tycker vi har tillräckligt många bra lag i Sverige för att utöka. 
12.57
Hur reagerade ni när Helsingborg valde att anlita Henke Larsson i somras med tanke på 2016-fadäsen?
Jag blev väldigt förvånad. Klart att den senaste sejouren inte kändes som ett värdigt slut och att han skulle komma tillbaka. Men att han skulle ta över under de här förutsättningarna trodde jag aldrig. Att de skulle fråga honom under de här förutsättningarna trodde jag inte heller. Så förvånad som sagt - från båda håll. 
12.58
Ser du några framtida landslag spelare i Allsvenskan?
Kacaniklic om han fortsätter vara som han varit under andra halvan av allsvenskan. 
13.01
Vilken är nästa stora talang i svensk fotboll?
Anthony Elanga i Manchester United. Fantastisk fart och bra teknik. Son till Joseph. 
13.04
Kan du skriva dina topp 4 i allsvenskan?
1. Malmö FF 
2. AIK
3. Djurgården
4. Hammarby
1. Djurgården
2. Malmö FF 
3. AIK
4. Hammarby
13.05
Vi tackar för oss och för ert stora intresse – vi ses i höst!