SVT rapporterade · Vad tycker du om jobbförtur i bostadskön?

Tack för era tankar om förtur i bostadskön. Nu stänger vi chatten för den här gången.
11.19
Bra!!! Idag bor många unga vuxna hemma efter att de fått sitt första fasta jobb men de får inget hyreslägenhet med eget kontrakt och har kanske inte råd att köpa bostad direkt.Det verkar inte vara någon i politiken som bryr sig om den gruppen och då menar jag 20-30 åringar.
11.19
Det är bra jobb o bostad först
11.19
Är ambivalent. Får man gå före så uppmanas folk till att skaffa sig en fast anställning, vilket bidrar till förbättrad ekonomi. Men folk som verkligen behöver en bostad kanske då påverkas på ett märkbart negativt sätt.
11.19
Många kommuner har en skriande arbetskraftsbrist inom en rad sektorer. Att inte kunna erbjuda en bostad till de få som tänkas bryta upp och flytta till en ny stad vore en katastrof. Det är lätt hänt att tänka i termer om närande och tärande.
13.06
Orättvist så glöm det.
13.06
Kan bli tufft för de som är timanställda el projektanställda.
13.06
Det måste underlätta att ha ett fast jobb.
13.07
Det är ju förödande om människor måste tacka nej till jobb för att man inte får bostad på orten. Kan även gälla studenter på högskolor/universitet.
13.09
Skitbra!
13.10
Ambivalent. Vet att det finns brist på arbetskraft i många kommuner, så det är klart att de behöver ha dit folk. Men enligt reportaget i tv får de i Värnamo bara förtur om de är mer än 10 mil att pendla, så det hjälper ju inte de som redan bor i kommunen och får jobb. En ungdom som vill flytta hemifrån istället. Och det blir ju orättvist mot den som stått i kö länge och nån annan får gå före den. Det måste till mer permanenta lösningar. Fler billiga lägenheter!
13.10
Ja de tycker jag, jag har stått i bostadskö i strax över sex år fast jobb sen 8 år tillbaka fortfarande inte fått tag o en bostad själv. Tycker de skulle tillkämpad i fler kommuner.. har även fått säga upp mig på grund av att bostad varit ett bekymmer.
13.25
Orättvist. Vi närma oss en 2 klass samhälle. De svaga diskrimineras medan de med bra ekonomin få förtur. De som har jobb kan också pendlar!!
13.54
Nej ! Alla har rätt att bo !!! Även om dom är Arbetslösa
15.18
Klart en hyresvärd hellre tar en arbetande hyresgäst än någon utan lön,säger väl sig självt.
15.50
Hittills har det väl generellt i landet varit förtur för nyanlända vilket är ett hån mot de med arbete som köat länge för en bostad. Självklart ska den med solid ekonomi har förtur om någon, om den med solid ekonomi alltid är den som har arbete är en annan sak.
17.35
Vad gör en ensamstående mamma med barn utan lön o arbete. Läser på distans.??
20.18
Görgött med förtur