SVT rapporterade · Hur tycker du skolan fungerar där du bor?

Lärarförbundet har rankat landets bästa skolkommuner – och på topp tio-listan förekommer tre värmländska kommuner. Torsby hamnar på första plats, Storfors på andra plats och Hammarö på fjärde. Hur tycker du skolan fungerar i din kommun? Berätta gärna för oss. Har du barn som går i skolan i någon av kommunerna – håller du med eller inte? Berätta för oss – allt är välkommet!
10.16
Hejsan jag heter Karin och går första året på en skola i Uppsala. Tidigare har jag älskat min skola men nyligen inträffade en incident där en ungdom sexuellt trakasserade en annan. Något som skolan valde att lösa genom att stänga av eleven som stod upp mot trakasserierna genom att be honom att sluta. Något som helt har gjort att jag har tappat förtroendet för skolans kompetens.
11.12
Undermåligt på många sätt, fokus sätts inte på barnen och då blir det svårt att stötta och hjälpa på rätt sätt, studier som socialt. Pengarna går heller inte till barnen alla gånger utan konstigt nog till annat som ex aktieägare. Dålig kommunikation mellan skola och föräldrar. Mobbing tas inte på allvar, som många gånger ger skador för livet. Skolorna upplever jag, vill inte gärna ha för mycket insyn i sina verksamheter. Har man bestämt att barnen ska gå i skola så är de skyldiga att se till att barnen är trygga i skolan och ha det stöd som de behöver, för ha möjlighet att växa/ vara del av samhället.