SVT rapporterade · Vilka förmåner är rimliga att ha på en arbetsplats?

Vilka förmåner har du på jobbet? Vad tycker du är rimligt att arbetsgivaren bjuder på? Tyck till här i chatten!
12.24
Friskvård definitivt rimligt!
12.29
Att få t.ex gott kaffe på jobbet kostar nästan ingenting och glada medarbetare jobbar bättre så troligen tjänas dessutom den lilla kostnaden igen. Spara in på något annat ställe som ger något istället.
12.36
Friskvård är rimligt och det tror jag man tjänar på i längden om friskvården nyttjas till friskvård och inte bara en timme till att sluta/börja tidigare. Kaffe kan man koka själv
13.07
Tid till friskvård om man nu måste dra ned på allt, det tycker jag är det minsta en arbetsgivare ska erbjuda. Då kan man ta en längre lunch någon gång i veckan för att träna eller träffa en kompis.
13.32
Är kommunanställd. Det enda vi får är friskvård, som är toppen. Jag kan simma gratis 3 gånger i veckan, året runt. Hålla kroppen frisk och mjuka musklerna. Vi får inte ens lunchrast och ingen fikarast som de flesta.
13.45
Offentliga arbetsgivare är generellt sämre eftersom friskvård, och kaffe eller lunch..., ses enbart som kostader istället för som ett sätt att behålla personalen, som dessutom är friskare och trivs bättre på jobbet! Det finns snart ingenting, särskilt inte lönen, som lockar till att bli/vara anställd i skattefinansierade verksamheter, kommunen och landstinget...!
14.17
Kaffe och friskvård
14.52
Kaffet helt klart !
15.26
Hur många har kvar friskvård??
16.00
helt rätt ta bort detta , alla bäckar små ger effekt. Jobbat i över 40 år aldrig fått gratis kaffe eller friskvård
16.21
Friskvård och kaffe måste skrivas in i anställningsavtal, så att inga klåfingriga politiker kan röra dessa. Kom igen nu alla fackförbund- visa nu att ni finns och höj era röster i frågan.
16.39
Ja det blir säkert bra de som jobbar i vården har alltid haft fritt kaffe så för dem blir det ingen skillnad
16.39
En rimlig lön man kan leva på och rimliga arbetsförhållanden. Sen skulle det rimligtvis kunna göras större besparingar på kommunalpolitikern själva en på kaffe och friskvårdsbidrag. Men det finns ju fredade arbetsområden inom kommunen och det är väl just ett sådant.
17.26
Att få gå eller cykla till arbetet utan att betala eller det skall räknas som förmån på lönen 👍
19.29
Det viktig är att kaffet dras in inom alla arbetsplatser inklusive politikerna.
19.44
Vi som jobbar på golvet som undersköterska har då inte gratis kaffe, det dras kost avdrag på våran lön varje månad, än om vi är lång tids sjukskriven eller har semester. Jag som jobbar heltid betalar 143 kr varje månad. Det jag tycker är mer förjävligt är att vi får skänka en hel del flex timmar gratis till kommunen, vi får ha 20 plus timmar på vårat flex konto som redigeras var tredje månad, har vi över 20 timmar så dras det bort automatiskt, vi får ha minus 10 timmar, men är det över 10timmar så blir vi återbetalnings skyldig som kommunen drar på lönen. Så man har jobbat gratis åt kommunen en hel del under årens jobb.