SVT rapporterade · Vad tycker du om nya dragningen av E45 vid Sveg?

Hej! 
Nu är vi igång med chatten. Vad tycker du om nya dragningen av E45? Tyck till här! 
08.06
Dålig
08.52
Mycket, spar tid för oss som pendlar den vägen. Sveg är en flaskhals som måste bort. Tänk på miljön med alla bilar som står vid rödljuset med.
08.52
Det är definitivt bättre att göra en ny dragning av E45 förbi Sveg. Det är oerhört irriterande att behöva göra den extra svängen genom Sveg när man är på väg norrut. Argumenten som varit för "E45 genom Sveg" under de gångna åren har varit "butiksdöd" och att "hela Sveg kommer att dö ut". Faktum är att butiker har slagit igen trots att E45 går rakt igenom Sveg, och detta beror helt enkelt på att folk hellre åker till Östersund och andra större orter i närheten där ut budet är så mycket större och priserna är lägre. Sveg är en avfolkningsbygd redan nu, det finns inget där som kan locka folk att flytta dit! E45 kommer att bli säkrare med en ny dragning - utan svåra kurvor samt dåligt underlag och underhåll.
08.53
Dra om vägen
08.53
Lägg pengarna på befintliga vägar i stället då dessa är i väldigt dåligt skick. Om man åker rakt fram i Västbacka mot Los och sedan svänger mot Kårböle och tar Sännavägen så kommer man fram mellan Älvros och Ytterhogdal utan att bygga om en meter väg. Varför ska man då kasta bort en massa pengar på en vägsträcka som redan finns. Och i dessa tid då alla pratar miljö, har någon utrett konsekvenserna av detta eventuella nybygge. Gör om gör rätt.
08.58
läqq om vägen !
09.01
Alldeles utmärk med denna nya vägträckning ! Detta har jag önskat var gång jag ska norrut på Inlandsvägen.
09.10
Var och vem fattar beslutet nästa år.
Trafikverket
09.10
Mycket bra tycker jag då slipper man svänga runt.
09.10
Det är enbart positivt med en ny dragning av E45. När man arbetspendlar slipper man omvägen via Sveg och man spar både tid och bensin, för att inte tala om den miljöbesparing som man bidrar till. Turister som vill besöka Sveg, denna gudsförgätna håla, hittar dit oavsett hur vägen går... Turister som ska till Härjedalsfjällen åker i alla fall igenom Sveg och eventuellt handlar en del - om det nu finns något av värde förstås! Utbudet av affärer är av det mindre och sämre slaget, folk åker hellre till Östersund, Ljusdal och andra större orter i närheten.
09.23
Ny väg såklart!
Om 2000 bilar i snitt passerar varje dygn och sparar ca2mil blir det 4000 mil/dygn en besparing på 4000L×7dar = 21000Liter/vecka om man beräknar att bilens förbrukning är ca 1liter/ mil
09.24
Enbart positivt. Nya arbetstillfällen skapas Ålvros, och trafiken flyter smidigare i Sveg med omnejd. Att tvinga in trafik i en tätort är ett desperat och föråldrat sätt att hantera glesbyggdens utmaningar.
09.40
Det blir jättebra med den nya dragningen.Måste ju va bra för både bilister och miljön med en förkortad körsträcka.
09.40
Jag tycker att det är jättebra av flera orsaker
Dels blir vägen kortare för de trafikanter som ska till Östersund och vidare mot ev. Norge, Strömsund.
Dels blir det inte så trå gt när lastbiltraffiken går genom Sveg
09.48
Utmärkt förslag ! Bygg en ny bro över järnvägen, den gamla som används är en trafik fälla ! Dom som inte önskar att åka till Sveg kan spara in på utsläppen 🐝
09.50
Hur kan SVT släppa fram ”mikaelas ” kommentar?
Hej Arne, meningen med en chatt är att man ska få framföra sina åsikter och dessa publicerar vi om de inte innehåller till exempel personliga påhopp.
10.30
Vi har ca 400 underskrifter för att bygga nya sträckningen vi här ringt o bett Trafikverket komma hem till oss o hämta de insamlade listorna men detta har inte skett vi åker väl på att åka upp till stan för att överlämna dessa mvh C .C/Ek
10.27
Kan inte se annat än fördelar, visst. Jag tror nog vi kommer bli av med nattöppet på macken, korvkiosken kommer tappa lite. Men huvuddelen av dom som stannar och handlar i Sveg kommer fortfarande åka där, dom som ska vidare upp mot åre /Östersund stannar ändå inte i Sveg och handlar. Och Älvros får en chans att utvecklas lite
15.21
Det blir bra, flera samhälllen som kan växa och fler jobb kan det bli.😊
13.04
Bra. Borde byggts långt tidigare. Hur mycket tidförlust och bränsleåtgång har omvägen kostat?
14.44
Vansinnigt, låt Sveg leva. Sveg är centralort i Härjedalen ❤
16.07
👍👍👍👍
16.20
Jag och många med mig här i Ytterhogdal och i byar före och efter tycker det här är alldeles perfekt. Det kommer att bli ett helt annat " GO " i byarna. Idéer kommer att väckas till liv igen om att satsa på nåt. För oss själva behöver vi inte de onödiga milen som är idag när vi ska runda Sveg för att ta oss ner till Dalarna och söderut. Välkommen ALLA som nu tänker på vad bra det här blir. PS. Och till er alla som tjatar om att hellre kosta på andra vägsträckor?? Vad är det som inte går in? Dessa pengar går inte att flytta till andra sträckor. DS.
16.38
Jättebra att nya vägen byggs. Den nuvarande sträckan är trafikfarlig, och har dessutom fått sänkt fartbegränsning.
17.51
Det blir helt perfekt,finns ingen anledning att åka till Sveg om man ska söderut.
18.51
Man behöver inte åka till Sveg för att åka söderut, från erat håll eftersom det finns redan väg, har ni missat det??