SVT rapporterade · Köttstopp på förskolan – så här tyckte ni

11.04
Jättebra!
Tycker även att man skall förbjuda all plast samt engångsblöjor!
11.04
totalt feltänk ,människan har alltid ätit kött i olika former ,jordens klimat beror inte på att vi äter kött eller ej .
11.04
Borde vara en självklarhet på alla förskolor. Köttätande i den omfattning vi håller på med nu är en omöjlighet när dagens förskolebarn är vuxna. Av klimatskäl och en rad andra skäl.
11.08
Super positivt! Stor eloge till dem som jobbar med detta!
11.10
Om de anser att byta pga klimatet: hur tänker de kring vilket typ av vegetarisk de serverar? Är det importerad soja och avokado som har väldigt stor påverkan på vår natur och klimat med tanke på regnskogen och vattenanvändning. Tänker de satsa på bara svenska råvaror och skippa alla importerade grönsaker eller så? För klimatpåverkan kan ju också minska om de satsar på lokalproducerat naturbete kött men där ökar kostnaden också.
11.18
Tycker detta är en skam, barn som växer ska äta kött. Hålla på och exprimentera med små barn, låt dem välja själva när de är vuxna men inte barn!
11.18
Toppen! Då finns mer kött till mig!!
11.19
Blir upprörd av detta. Hur ska barnen få i sig vitamin B12 till exempel. Skrämmande hur veganmaffian breder ut sig.
11.19
Helt rätt!!🍎alla, borde äta vegetariskt som grund, sedan, om man nu vill ha animaliskt är det ju enkelt att lägga till, hemma, ute osv. För både hälsa & miljö💚
11.19
Verkligen på tiden! Utmärkt och borde få fler att göra det rätta för barnens hälsa, klimatet och djuren.
11.19
Mycket dålig ide
11.19
har varit vegetarian sedan 1966 och mår prima! Därmed bevisande att kött inte behövs.
11.19
Ska man experimentera med småbarn?!!!
11.19
Jag tycker det är fel att ta bort kött helt men att man har vegetariskt som huvud rätt och en mindre rätt med kött om det önskas av någon så man inte tvingar til bara vegetariskt.
11.19
Super! :)
11.20
Underbart initiativ! Om barn lär sig äta vegetariskt och får testa på det i skolan, går de en rätt inställning till vegetarisk mat från början ☆☆☆
11.20
När man om 20-30 år ser tillbaka på detta kommer man att skaka på huvet. Undernärda barn, infertilitet och missbildningar. Ni göder anorexi och andra matstörningar. Skäms på er, ta hand om era barn. Dom behöver kött för tillväxt och välmående. Det är välkänt att människan blev friskare när vi började konsumera mer kött. Typiskt stadsproblem, att skylla klimatet på köttätande.
11.21
Intressant. Så då kommer alltså ALL mat vara lokalproducerad! Tänker det måste den ju. OM det nu är klimatet man tänker på... slut med ris och importerad bönpasta från Kina! Ingen cocosmjölk, enbart rapsolja från Sverige, inget bröd från andra sidan Östersjön.
Lycka till!
11.21
Min erfarenhet är att de som är uppväxta med en diet fokuserad på kött tror att vegetarisk mat bara består av sallad, men när barnen får äta vegetariskt i skolan kommer de tidigt förstå att vegetarisk mat är god och mångsidig. Jättebra initiativ för klimatet och som vidgar barnens vyer!
11.21
Stackars barn som inte kan välja själva!
11.21
Det borde vara självklart att inte äta kött från metan rapande kor, och mjölkprodukter är enbart för barn! Det finns egentligen inget positivt alls med att äta kött, förutom fisk, det enda "argumentet" är att det smakar gott, men skadorna på hälsan gör det argumentet lika ohållbart som när det används för att motivera ätande av godis eller rökning av tobak!
11.22
Idioti! Människan har ätit kött i alla tider. Vi har tänder för det. Tror ni att ni kan få djurparkerna också att gå över till vegetarisk kost? Värna om våra svenska bönder och ät svenskt kött. servera kött, fågel eller fisk och låt dem som inte vill äta det hoppa över det. Men förbjuda det är det dummaste jag har hört! Aldrig att jag skulle arbeta på den skolan!
11.23
Sen om ett par årtionden när vi insåg att klimathysterin var kraftigt överskattad kommer vi titta tillbaks och undra hur vi kunde vara så korkade.
11.26
Vegitarisk kost är bra, kött är också bra mat. Ge barnen en god varierad kost. Men köp svenskt kött och låt våra djur hålla landskapen öppna med allt som följer därav.
11.26
Det är ju helt galet. Punkt slut.
11.26
Helt absurt att tvinga på andra människor vad dom kanske inte vill. Att på detta sätt inskränka vårt fria val är helt oacceptabelt.
11.26
Kommunernas ständiga effektiviseringar som i detta fall gömmer sig i ett slags populistiskt moln. Hörde om en familj som lät en baby äta vegetariskt och barnet blev omhändertaget. Konstigt att detta går igenom. Hade flyttat mitt barn direkt från en sådan förskola. Självklart att det är en ekonomisk besparing bakom, de räknar på allt nu och det ena är mer bisarrt än det andra.
11.27
Tur att inte mina barnbarn är på den förskolan, experimentera med barn, helt sjukt. Stackars barn som växer upp nu med alla pekpinnar, inte undra på att så många mår dåligt. Bara dom kriminella som gör som dom vill, fruktansvärt.
11.27
Ge barnen alternativ kost och sluta med centralstyrd indoktrinering.
11.27
Hur kan det vara accepterat för veganerna att trycka på barn deras filosofi?
11.27
Jättebra, men det gäller då att inte flyga in avocado från Australien och äpplen från Sydamerika under vinterhalvåret, eller att använda växthusodlad sallad och tomat, och istället satsa på lokalt odlade morötter och rotfrukter, bönor. Sedan ser jag inte heller behovet av "vegetariska hamburgare" som "blöder" med hjälp av rödbetssaft när man istället kan äta en god bön- och linsgryta. Känns bara fånigt att de vegetariska rätterna ska behöva efterlikna köttprodukter i form och färg.
11.28
Vilken härlig nyhet. Att investera i barnens framtid genom att dels minska utsläppen från förskolan nu men också ge dem en möjlighet att slå sig fria från en köttnorm (som är baserad på mycket okunskap, så som att barn behöver kött när de växer som kan ses i kommentarer nedan) tycker jag är en fantastisk insats för barnens skull. Hade med glädje satt min nyfödda dotter i gitarren.
Hoppas att detta kan ses som en insats för klimatet och inte politiseras i övrigt.
11.28
Bra att man gör ett försök och att man har tagit in en dietist som kan kontrollera att barnen får i sig det de behöver. Personligen tror jag inte att barnen kommer att lida någon nöd eller ta skada. De får ju äta kött hemma om man vill det.
11.31
Sorgligt att de stackars barnen får sin känsla för det goda kokboken har att erbjuda, starkt begränsad pga några stollar till ledare snöat in i det populistiska miljödrevets framfart!
Dax att vanligt folk ryter till!
11.31
Jättebra! Det kommer minska klimatpåverkan ordentligt!
11.31
Hade utan tvekan flyttat barnen där i från!
11.31
Jag var själv vegan i 20 års tid, ett katastrofalt misstag och jag är idag förtidspensionär vid 40 års ålder. Människan har redan gjort den här erfarenheten, och behöver inte göra den igen. Jag gjorde åtminstone mitt val frivilligt, sluta experimentera på barn är ni snälla, efter vad ni "tror är bra. Du dödar fler djur på en vegetarisk kost, du räddar inget klimat och du förstör naturen. För den som är mer intresserad kan jag rekommendera Lierre Keiths bok "Vegomyten".
11.31
Där hade jag inte lämnat mina barn. Visst kan vi minska köttkonsumtionen men att sluta äta kött, aldrig.
Har veganerna tänkt på att vi har 400.000 älgar i Sverige. Största livsmedelsreserven vi har i landet i händelse av matbrist. :-)
11.31
Helt galet!
Varför ska man helt ta bort kött? Det finns de som inte mår bra av helt vegetarisk kost. En del får besvär med magen av alla dessa bönor mm. Det är dags att folket får upp ögonen och funderar på allt annat som påverkar miljön, tex hur tillverkas batterier till elcyklar som ska vara så miljövänliga. Snacka går men ta reda på fakta innan ni klagar på att man äter kött. Var kommer grönsker ,bönor mm från. Med flyg?Det går att ha vegetariskt som alternativ.
11.31
Mammas köttbullar, julskinka, kräftor, sill, surströmming...
11.31
Klart att barnen skall få en mer allsidig kost. Att ta bort kött är inte speciellt gångbart.//kp
11.31
Toppen!
11.32
Jag tycker att man generellt kan sluta upp med att klimatskamma konsumenter och istället fokusera på de verkliga klimatbovarna. Olje- och kolindustrin. Fasa ut fossila bränslen snabbt och satsa på att suga ur befintlig koldioxid ur atmosfären. Inför en global politik som gör det dyrt att släppa ut koldioxid och ekonomiskt gynnsamt att samla in koldioxid. Tekniken finns! Satsa på den.
11.32
Ja, jösses!
Ska vi börja leva i kollektiv snart också för att minska allt matsvinn?
Är det inte lika bra att förbjuda bilkörning på samma gång? Sluta ladda era mobiler, Sluta titta på tv, eller vi kanske ska låsa in oss o sluta existera helt o hållet?

Detta är nog det värsta jag har hört hittills i klimat/miljödebatten.

/Kapten
11.32
Baxnar över all denna djupa okunskap hos köttförespråkare. Man VET, all sakkunskap bland läkare, dietister, forskare säger samma sak: Man blir inte undernärd av vegetarisk kost (vid vegansk däremot behövs B12-tabletter och det är ju lätt fixat, elr?) Har många vänner och bekanta som låter sina barn äta vegetariskt. friskare barn får man leta efter. Läs gärna på om sambandet mellan rött kött och t.ex. coloncancer,
11.32
Denna hysteriska miljödebatt. Måste det vara antingen eller ? Vegetarisk kost rinner ju snabbt igenom matsmältningssystemet. De som växer behöver mat med lite längre förbränningstid, för att orka bygga upp sin kropp.
11.32
Toppen! Så bra! Har man dietist med bara så de får i sig rätt!!
11.35
Ni styr väl vad som skrivs 💩👎
11.35
Vilket bra initiativ och det låter verkligen som personalen har förankrat det med dietist och efter hållbarhetsmålen!
11.35
Har detta påfund att barnen inte skall äta kött, kommit sig av att det kommer krav från föräldrar att deras barn inte får äta annat än halalslaktat kött och inte heller griskött?? En varierad kost anser jag att elever skall ha även i förskolan, barn växer och behöver allsidig kost.
11.35
Vad är det för ideer.. stackars barn
11.35
Stakars barn, uppvuxna på sojabönor och gluten.
Att föräldrar tillåter det.
11.36
Det är såklart toppen men jag skulle hellre se att om man tog bort något helt skulle det vara mjölken(ej ost) och att man har en köttdag i veckan. Vill vi ha mejeriprodukter och kunna gödsla ekologiskt kan det vara bra med några kor. Bäst vore såklart att alla åt en så medelhavslik kost som möjligt men näst bäst är att följa Nordisk Närings Rekommendation(NNR2012)
11.37
Jättebra! Vill man ha kött så får man äta det hemma.
11.37
Hur är det med B12 som bara finns i animalier? Hoppas ni ser till att kosttillskott ges hemma om int3 ni gör det
11.37
Strålande!
11.39
Tänk om man någon gång ändå gjorde något med intentionen att främja barns hälsa istället för populism och politik. Vi är skapta för allsidig diet. Låt barnen få det!
11.39
Förutsatt att det inte blir dyrare är det okej.
11.39
Vilken idioti, och just på en förskola för barnen kan inte klaga direkt. Jag skulle aldrig i livet ha mina barn där.
11.39
Många elitidrottare äter vegetariskt idag.
Köttkonsumtion är störst i de länder där fetma är som störst.
Medellivslängden är högst i de länder med minst köttkonsumtion.

Det bästa med vegetarisk kost är bara att kroppen mår bättre. Samvetet mår också bättre.

Att äta vegetariskt är den enskilt största insats du kan göra för en bättre miljö.
11.40
Barnen får väl åtminstone mjölkprodukter, hoppas jag. Ingår fisk?
11.40
Hysteriska föräldrar..
11.41
Hur mycket lokalproducerad vegetarisk mat kan produceras i Umeå utan växthus? Transporteras maten med lastbil eller järnväg?
11.41
Ännu ett underbart exempel på hur vi silar mygg och sväljer elefanter. Hur är det tänkt att detta ska påverka miljön överhuvudtaget? Låt föräldrarna välja tillsammans med sina barn vad de ska äta.
11.41
Jättebra!!
11.41
är det bättre att äta hälsans kök matvaror som tillverkas i israel. hur bra är detta för klimatet
?
titta på swebtv
11.41
Alla föräldrar med sunt förnuft plockar sina barn bort från den förskolan.
11.42
Tråkigt att barnen tvingas in i ett politiserat skafferi, där hälften saknas
11.42
Gör en veg måltid och en icke veg måltid så får barnen välja.
Barnen skall inte tvingas i sig tex gröna ärtor eller bruna bönor
som min mamma gjorde med mig. Äter aldrig veg som vuxen!
11.42
Bara vegan scin här märker jag
11.42
Tycker det är toppen! En dietist ser ju till att maten är tillräckligt näringsrik. Kött kan man väl äta hemma varje dag om man tycker det är viktigt för barnen? Fler borde göra så, vi måste tänka om för klimatets skull.
11.43
Fler galenskaper i vänsterblivna Katastrofumeå!
11.43
Bedrövligt att vanliga förskolelärare ska tillåtas använda småbarn som försökskaniner.
11.43
En eloge till förskolan och föräldrarna som deltar. Det här banar väg för en bättre värld.
Gnällnissarna som inte kan tänka i de här banorna kan fortsätta äta kött men låt oss som väljer bort det få göra det utan era gnälliga och osakliga värderingar.
11.43
Grymt bra initiativ! Ska bli intressant att se resultatet och utvärderingen. Otroligt roligt att se alla hysteriska kommentarer från dom som inte tror sig kunna leva utan kött... Dags att uppdatera era kunskaper.
11.43
Kollar ni att grönsakerna är obesprutade och icke strålbehandling. Hållbarheten på behandlade grönsaker är mycket lång. Hur vet ni att kemikalier och strålning inte påverkar växande barn negativt? Ser ni till att alla barn får i sig tillräckligt av näring och vitaminer? Låt vuxna bestämma vad och hur de vill äta men skona barnen.
11.43
Spännande initiativ och kul att de vågar testa! Hoppas det går bra.
11.43
Jättebra!!
11.44
Man kunde införa det i politikernas matsal också. Och vid representation.
11.44
En positiv förebild!
11.45
Umeå Kommun 1 - Individuell autonomi 0
11.45
Underbart, hoppas att det blir permanent och införs som standard inom resten av förskolan. :-)
11.45
Många arga vita män som kommenterar även om detta inte påverkar dem🤣
11.46
Att använda små barn som försökskaniner på det här sättet. Jag hoppas de inblandade blir straffade när det står inför St:Per
11.46
Det här är bara sorgligt. Det finns ingen oberoende studie på att svenskt kött skulle vara sämre för miljön än vegetariskt alternativ. Det räcker ju med att reflektera hur vi ska sköta livsmedelförsörjningen med enbart svenska råvaror året runt? Förstår verkligen inte hur man kan dissa svenska lokala varor (kött och andra livsmedel) mot baljväxter o dylikt från alla världens hörn. Hur kan det bli klimatsmart? Blir inte klok.
11.46
Strålande. Kött ska vi ha, men inte i de mängder som förekommer idag. Kött har i alla tider varit något som man fått vid enstaka tillfällen och i liten mängd. Den konsumtion som vi borde ligga på behöver inte komma från de offentliga köken.
11.47
"Nu ska vi se om folket väljer rätt"
"Nä OK, då får vi tvinga dem."

Alltid samma sak.
11.47
Alla som skriver kritiska inlägg här, har ni missförstått artikeln? Det är faktiskt inte så att förskolan förbjuder föräldrarna att äta kött till middag. Det är egentligen bara en måltid som blir köttfri och det är lunch. Det brukar vara väldigt lite kött till mellis/frukost.

Vår glad att det erbjuds gratis lunch åt barnen. Sverige är ett av få länder i hela världen som har gratis (för)skolmat åt barn.
Det är bara tackar och tar emot. Gillar du inte det? Fine, hämta ditt barn då före lunch och laga hemma precis det du vill!

Och en sak till, sluta gnälla.
11.47
Vad är det som säger att barnen får i sig all näring om skolor/ förskolor serverar kött ? Jag har jobbat inom skola i 20 år och ser dagligen barn som bara tar tex pasta eller ris. BARA. Inte bara några enstaka, utan ganska många barn. Sen är det godis och snacks på vägen hem istället. Skolor och kommuner borde jobba mer på trivsel och trevlig stämning i matsalarna, DÅ kanske barnen äter ordentligt, vare sig det är kött eller vegetariskt
11.49
Det hadlar som vanligt om pengar. De har helt enkelt inte råd med miljövänligt kött eller fisk.
11.49
Dåligt då barn behöver lite kött i dieten för normal utveckling
11.49
Toppen! Äntligen. Vi behöver inte kött. Smarta människor som tänker på djurens väl, och planetens väl dvs klimathotet samt att de tänker på barnens hälsa. Underbara Umeå. Heja er!
11.49
Ska man vara genuint klimatsmart så ska man äta med måtta och lokalproducerat. Ni unga, tänk på det! Många av er tycker man ska äta grönsaker och rotfrukter, men (tacksamt) glömmer bort att dessa råvaror åkt på bil i många mil. Oftast från andra länder. Snacka om hyckleri...
11.49
llvarligt talat nu har det spårat ut totalt kött är väldigt viktigt för barn och vuxna. Det ska vara blandad kost såklart. Och svenskt kött är bland de bästa i världen. Både när det gäller slakt och klimat avtryck.
Tyvärr är detta ett ännu ett exempel på när det spårar ur. I detta samhället
11.50
Helt galet.Växande individer får inte i sig allt de behöver genom att bara äta grönsaker,de behöver kött för att utvecklas.
Det handlar enbart om att spara pengar,protein är dyrt.
11.50
Dags att vi vanliga människor slår näven i bordet!
Förstör inte vår etablerade matkultur med barn som insats, ni extrema vegnördar!
11.50
"Kommer de inte att sakna hamburgare och tacos?" (ur videoklippet).

Som om det inte existerade vegetariska hamburgare och vegetariska tacos.

En stor eloge till föräldrarna på förskolan. Vilka pålästa och progressiva förebilder!
11.51
Varför inte införa ett par dagar med den kosten. Det ska inte prövas på barn som inte kan ta beslut själva (1-6 år). Är alla föräldrar med?? Näringsriktigt??
11.52
Detta är inte den första studien som på senare tid motsagt påståenden att vegetarianer är friskare. Världens största nutritionsstudie (EPOS) indikerade också att vegetarianer i allmänhet har en tendens att dö tidigare.
11.56
Barnmisshandel!
Ge barnen riktig mat.
11.56
Skönt med folk som utvecklas. Snart har de sista dinosaurierna dött ut och ingen kommer sakna dem. Välkommen till framtiden - där vi bryr oss om djuren, miljön, klimatet och hälsan!
11.56
Så vettigt! Tänka nytt och omvänt, sedan utvärdera! Sunt! Lycka till!=)
11.57
Tre avdelningar..Är verkligen ALLA föräldrarna positiva..?Och tacksamma..?För vad??Det är fruktansvärt att detta överhuvudtaget får förekomma i kommunal regi!Barn behöver allsidig kost.När du är vuxen kan du äta alger och annat skit, det är upp till var och en, men experimentera inte med barnens hälsa!Mina barn hade flyttats direkt!
11.57
Bra! Förskolor, skolor, äldrehem. Överallt bor man övergå till vegetarisk kost. Bra för klimatet, bra för hälsa, bra för djuren.
11.57
Underbart initiativ! Hoppas ni kan vara en vägvisare för andra.
11.57
När jag gick på dagis på 70-talet, kunde jag knappt se på kött som var på tallriken. Idag är jag ett rovdjur, men det är en annan "story". Tycker det är bra att barn äter bara vegetariskt i skolan. När de blir äldre sen får de chansen att utveckla sin köttlust om de vill, men förhoppningsvis vill de inte det.
11.58
Ämnesomsättningssjukdomar dödar ca 40 miljoner människor om året och antalet bara ökar. Förändringar i klimatet har inte bidragit till ett enda ökat dödsfall netto på de senaste 100 åren.

Barnen ska äta en näringsriktig och komplett kost enligt tallriksmodellen! Närproducerat kött, fisk och ägg tillsammans med odlade grönsaker. Då säkerställer vi också ett öppet landskap och levande lantbruk.
11.58
Är det sunt och bra att överföra sin klimatångest till små barn?
11.58
Bra initiativ! Nu fortsätter vi så!
11.59
Helt galet jag har barnbarn som inte tål kål ärtor tomater och inte, jordgubbar vad skall detta barn äta jag glömde fisk
Bananer går i bland päron och mjölk. Går inte hypen allergisk
11.59
Korkat beslut att trycka på så små barn de vuxnas politiska o filosofiska värderingar. Det finns en anledning till att Socialstyrelsen rekommenderar blandad kost. Barn som växer behöver detta. Om detta bara handlade om grönsakernas goda verkan så hade det räckt att öka den vegetariska andelen ifht köttet — inte tillämpa strikt absolutism.
12.03
Varför är det tvång och inte frivilligt? Ska vi tvinga barn och vuxna till fler saker i klimatets namn?
12.03
Bra initiativ.
Roligt att kommunal verksamhet provar nya vägar och inte bara kör på i gamla hjulspår.
12.04
Många är så lurade. I en ny studie vid universitetet i Graz i Österrike har det kommit fram till att vegetarianer oftare är sjuka och har en lägre livskvalitet än köttätare

I pressmeddelandet skriver man att resultaten motsäger den allmänna klichén, om att köttfri kost är mer sund. Vegetarianer har dubbelt så många allergier som stora köttätare (30.6% mot 16.7%) och de visade ha högre cancerförekomst (4.8% mot 1.8%). Dessutom fann forskarna att de hade en högre förekomst av hjärtinfarkter (1.5% mot 0.6%). Osv osv.

Det är väldigt illsvarslande att vuxna driver agrendor där barn utnyttjas.
12.05
Förbjud kött! Avskaffa komjölk som dryck! Krossa djurindustrin!
12.05
Vi skall tänka på vår miljö och givet djuren men att skicka kött från andra delar av världen är inte bra men böner och andra grönsaker är okej och frakta. Givet måste vi minska köttproduktionen men är inte ett grönt alternativ till grönskar från övriga världen. Samma påverkan på vår miljö med flyg och skepp.
12.05
Äntligen går det rätt håll. Äta kött är varken är bra för miljön, djuren eller hälsan. Det finns dessutom alltid ett vegetariskt alternativ till s.k. kötträtter i form av vegetariskfärs, bullar, schnitzel, korv t. o. m. fiskpinnar, kebab och gyros. Tummen upp!
12.05
De glömde att barnen inte får i sig B12!! Livsnödvändigt att få i sig i en växande kropp. B12 finns BARA i KÖTT. Hur kan en dietist godkänna detta??
12.05
Det är simpel biologi, människokroppen behöver vissa näringsämnen för att fungera, det spelar ingen roll om de kommer i vegetarisk form eller som kött, det enda näringsämnet som saknas i vegetarisk mat naturligt är B12, men det tillsätts i havredryck och annat.
12.06
Är tveksam till detta. Tränar väldigt mycket på gym där jag möter tidigare vegetarianer/veganer som säger att det är väldigt svårt att bygga på sig muskelmassa om man inte äter kött då man går miste om t.ex ämnet kreatin
12.06
Varför behövs det en dietist som ska kolla om barnen får i sig den näring de behöver om den vegmaten är så
Nyttig? Nej fram för allsidig kost med kött o grönsaker potatis, fisk mm!
12.07
Toppen...vad glad jag blir, ett mycket bra initiativ. Barnen kommer att få en "superstart" på sina liv. Jag är själv vegetarian sedan 37 år och våran son som idag är 25 år fick växa upp som vegetarian. Han är och har alltid varit en oerhört positiv livsglad njutare som älskar livet, jobbar hårt och sprider mycket glödje omkring sig. Han lagar dessutom fantastiskt god vegetarisk mat och har väldigt väldigt sällan varit sjuk. Han valde att fortsätta leva som vegetarian även efter att han flyttade hemifrån för ett antal år sedan.
De föräldrar som väljer att ställa upp på det här kommer inte att ångra sig....och absolut inte barnen när de sedan blir äldre. Lycka till och stor Kram💖
12.10
”Barnen har verkat väldigt sugna och intresserad och pepp” – säger han i videon.
Väldigt nyfiken hur 2-åringar uttalade detta?
12.10
Jättebra! Det borde vara okontroversiellt men är det inte än så länge. Många tror felaktigt att en vegetarisk kost är skadlig men då får man lyssna till vad dietister och Livsmedelsverket rekommenderar. En vegetarisk kost är inte farlig däremot sparar den på ekonomin och miljön. Kom igen nu
12.10
Kanon! Det kött som äts vid middagen är fullt tillräckligt för våra behov.
12.15
Nu stänger vi ner chatten. Tack för att ni delat med er.
12.45
Tråkigt att de inte kan få kött! När det var tvärtom gick det minsann bra att få specialkost....