SVT rapporterade · Kan du tänka dig att donera dina organ?

Hur tänker du kring organdonationer? Kan du tänka dig att donera organ efter din död? Varför eller varför inte? Motivera gärna ditt svar, vi är nyfikna på hur du tänker! 
07.21
Ja jag kan tänka mig att donera organ, kropp, hjärna. Kroppsdonationer behövs för utbildning och forskning. Tyvärr är det fortfarande ovanligt med kroppsdonationer i Sverige, många vet inte om att man kan donera sin kropp. Medan man lever kan man donera blod mm. Endast 3 % av landets befolkning ger blod, fler behövs!
07.53
Jag vill donera hela min kropp, även till forskning om det går.
09.33
Beror på vem som ska ha det då väljer jag inget av dom andra
09.33
Nej jag vill vara hel med alla organ i behåll dit jag kommer när den dan blir.
10.46
Självklart har jag registrerat mig som organdonator. Är man (som vuxen) inte själv villig att donera borde man inte heller få ta emot donerade organ! Skulle jag själv dö i förtid skulle det vara fantastiskt att få rädda livet på en eller flera andra människor, då blir ens död inte fullt så meningslös.
11.49
Sen länge kan man inte ge ska man inte få anser jag. Ger bara bort mina organ till de som själv skulle ge sina.
14.30
Men det är en självklarhet för mig , har nästan varit med sen starten. Fick själv ett organ för tre år sedan , Tack för det, du som tänkt till♥️
15.02
Väntar snart Donation av lungor så naturligtvis har jag anmält forskning av lungorna
så forskningen kan hjälpa andra
Och att ge alla organ som går att använda
15.32
Självklart! Jag har ju inte behov av dom när jag är död.
15.47
Ser att många skriver, jag ger mina organ bara till de som själva också är villiga att donera sina. det låter ungefär som barnen säger du får min godis bara om du ger mig din godis. Tyvörr är inte alla lämpliga att donera, andra vill inte donera kanske pga religiösa orsaker. Jag kommer att donera till alla. Oavsett om de donerar tillbaka eller inte...
16.04
Absolut! Om jag inte längre har nytta av dem så går dem ju annars bara förlorade. Jag ser helst att detta sker per automatik och man ska anmäla om man (av en eller annan anledning) INTE vill att organen ska doneras.
16.40
Stått som organdonayor i många år, funderar oxå på att donera min kropp till forskning för att studenter ska kunna öva på en människa. Är man dö så är man.
16.40
Om min sargade kropp har någon del som kan hjälpa en annan människa till ett bättre liv, så skulle jag bli mer än nöjd
18.08
Nej. Anledningen är sonika att jag inte vill, helt irrationellt med andra ord. Däremot är jag blodgivare. För övrigt får du inte välja vem som ska få dina organ apropå de som skriver att de inte donerar till dem som inte donerar. Om det ska värderas vilka som förtjänar donerade organ finns det bra mycket bättre urvalsgrunder.

Problemet är ju att så få gör sin vilja känd sett till att de flesta säger sig vilja donera. Därför brukar jag uppmana min omgivning att anmäla sin vilja till donationsregistret.
21.14
Självklart! Ta rubbet om de går att använda. Vad ska jag med det till när jag somnat in?
06.09
I framtiden har vi självkörande bilar osv. Mängden av olyckor med dödlig utgång blir obefintliga. Transplantation har ingen stora framtid. Jag vill inte donerar mina organ därför att jag tycker forskningen måste ställs om. Jag tror inte på transplantation som en hållbara koncept.
06.09
Det är självklart att jag vill donera mina kroppsdelar som går att använda. Det svåra har att välja detsamma för mina barn: Jag vill gärna ha men inte ge. Det gör att jag känner mig självisk. Nu är de vuxna och får välja själv tack och lov.
06.09
Naturligtvis, jag behöver inget. Bra om någon får nytta av mina organ. Har pratat med min familj.
06.09
Jag donerar gärna mina organ, men undrar om jag kan göra det då jag har typ 2 diabetes?
06.38
Varför inte. Du är ju död och har ingen nytta av organen. Bättre med att någon annan får chansen att leva vidare.
10.24
Nej. Jag planerar på att leva för evigt och då behöver jag dem.
10.24
Ja varför inte. Men jag är troligtvis för gammal.+70.
10.24
Självklart! Det skrev jag på redan när det fanns i pappers format på Apoteket för "100 år" sen. Om man inte vill donera, borde man inte heller få ta emot organ.
14.32
Om ens organ är välfungerande när man dör, tycker jag det är bra att man kan donera sina organ.
14.32
Skrev på för donation redan för mer än tio år sedan.
När jag inte behöver organen längre , så får de ta vad de vill och gå vidare. För det har jag då gjort.
16.42
Jag är borta då, kroppen är skalet. Så jag ger bort allt de vill ha av mina organ.