SVT rapporterade · Chatta om romansbedrägeri

11.31
Under åren lopp har jag blivit kontaktad av kvinnor via nätet
som försökt kura en, även på seriösa sajter. Men de har aldrig lyckats.
11.31
Jag får sådana mejl varje vecka och de är så lätta att genomskåda!
Vackra bilder på unga kvinnor som skriver till mig.
Dessa är förmodligen inte ens kvinnor utan män och många av dem sitter i "mejlfabriker" i Afrika.
12.06
Händer lite då och då att kvinnor skriver till min officiella facebooksida då jag är artist. Men det märks redan på första meddelandet att de inte är fans utan vill ha något annat. Blockerar dem genast.
12.40
Har så svårt att förstå vilka som går på detta. Visst kan alla bli blinda när det gäller kärlek, eller vara ovan vid teknik och så vidare, men skänker dom bort pengar lika lättvindigt till alla som frågar? Människor har väl alltid försökt lura varandra på pengar, det är inget nytt.
12.40
Jag har fått flera vänförfrågningar på facebook under årens lopp från vilt främmande män. Lustigt nog säger de sig nästan alltid vara amerikanska militärer. Rätt uppenbara bluffar.
13.38
Dem bästa "vänförfrågningarna" man får är ju botarna så jäkla roliga hahaha för man ser ju att de är fake som in i, förstår inte hur folk kan gå på sånt
13.38
jag har fått ett mail från en kvinna som säger att jag ska betala hennes flygresa så satt jag på arlanda och inte kom hon inte jag betalade in 100 000 kr på hennes konto nu vill hon att jag ska betala mer men jag är osäker
13.39
Att lära elever och ungdomar att göra google image reverse search borde vara en grundläggande del av internetsäkerhetsveckan och källkritik i skolan.
13.39
Kommer då och då. Oftast två tre "fotomodellvarianter" som söker vänförfrågan. Aldrig i skogen att jag skulle tacka ja...Lyser ju bluff och båg! Ska man polisanmäla direkt?
13.41
På Tinder har det hänt rätt ofta att jag matchat med vad som senare visat sig som olika varianter av botar. Efter ett par stycken bkev det lätt att genomskåda, och lite kul att testa vilka svar som gick att genera. Oftast är de enkelspåriga ich följer ett givet manus. Men det var ett år sedan. Kan tänka mig att dessa botar/AI kommer bli mer avancerade och luriga i framtiden.
13.42
"Du vackra ensamma kvinna...."
De orden har jag fått några gånger. Ett tag var det "halvamerikaner", oftast modern svensk..
Mig lurar ingen, det är så uppenbart från första orden,raderna. Ibland har jag drivit med dem, för att se hur de agerar. Då brukade jag bli blockad. Blond och blåögd, ack ja, men inte dum!
13.48
Om man har galet tråkigt ( eller fördriva tid för att skjuta upp något man borde göra haha) kan det vara rätt kul att leka lite med botarna och tro de har någon på kroken. #elak
13.48
Hur kan man gå på sådana bedragare man måste ju tro att det är en äkta jultomte som kommer på julafton så tragiskt
13.48
Har nästan enbart fått uppenbara bluffar på Tinder från personer som är fake eller inte ens är singlar (om de bor nära). Liksom många andra får man oxå förfrågningar på facebook eller Instagram från lättklädda, ofta östeuropeiska tjejer. För några veckor sedan hade jag en kort kontakt med en som påstod sig vara tennisstjärna... trots hon använde en "privat" okänd mail och instagram (när det finns en officiell) så fick man aldrig några större bevis på att det verkligen var hon... som det står nedanför... vad är chansen att just jag kontaktas... av en som har 2 miljoner följare officiellt?? Har dock bra erfarenheter av att själv ha kontakt med halvkända och kända personer då jag jobbar nära många
13.56
När jag läser/hör dylika solskenshistorier så undrar jag en sak; - historierna är oftast mycket enkla att kontrollera. Liselotte kunde frågat vad båten heter och därefter kontrollerat på www.marinetraffic.com eller om MR Right var flygkapten på Flightradar24.com och väder i den aktuella zonen finns på hur många site:r som helst att kontrollera med. För både sjö & flygkapten verkar vara det som imponerar på kvinnor, i.o.f.s även läkare.
Sedan finns det kvinnor som försöker bluffa och då inte endast på Tinder.
14.02
Detta är otroligt... Om en främmande människa skulle komma fram och be om pengar efter lite hälsningsfraser och smicker - hur många skulle ge honom/henne det?
14.02
Tråkigt att många skriver ”hur kan någon gå på detta”. Det finns så många ensamma, instabila och/eller godtrogna människor som lätt dras in i detta. Jag har själv en släkting som är fast i detta o tror fortfarande efter att ha skickat iväg alla sina pengar att en snygg människa kommer att komma till Sverige och gifta sig med henne. Det är inte bara personen som blivit lurad (eller som är så ”dum” att gå på det) som drabbas. Som vän eller anhörig får man mer eller mindre leva i dessa lögner, bedrägeri och ställa upp för sin vän/släkting när allt fallit i personens liv o alla pengar är borta. Super svårt att få dessa ”drabbade” personer att inse att allt är fejk och att de behöver vård. Och väldigt svårt att få nån hjälp från beroendevården... Polisen har varit väldigt förstående och stöttande... det finns tragik, trasiga liv o ensamhet bakom mycket av detta...
14.03
Kärleken har väl alltid varit till salu, oavsett form?

Alla, återigen, nästan alla utöver kärleksapparna, kmr sälja dig eller ditt vidare, det sitter tusentals chattare, beställt av just företaget du avtalade med utöver vanligt desperata människor som troligtvis sitter mer i skiten än de anställda.

Gratulerar till ni slösar er och alla andras tid med iland problem, försök nu klurar ut varför drama och avundsjuk kan uppstå så enkelt att folk vill skjuta varandra, för polisen tror det är droger och det är uppenbarligen fel.
14.03
Jag tror att om man är medveten om fenomenet är det lätt att genomskåda. I början av min Tinder-era blev jag kontaktad av en bedragare, men det tog en vecka knappt innan jag fattade, å blåögd eller ej, jag hade ingen aning om att det var så utbrett. När jag berättade att jag aldrig skulle skicka pengar till någon jag inte träffat försvann han ganska fort😊 kanske borde dejting sidorna jobba mer aktivt för att upplysa användarna om att detta förekommer.
14.03
Det händer att människor skriver DM till mig på sociala medier för att bli min vän. Jag brukar titta på profilen och backa bakåt så många profilbilder som finns. En del har ett annat foto än på sig själva som första bild. De skriver att jag ser trevlig ut på min bild, vilket är det enda de ser och namnet på mig på kontot. Övrigt har jag valt att dölja. Några är envisare med att vilja ha kontakt och skriver meddelanden tills jag till slut svarar/blockar.

Några väljer att säga något i stil med att de är vän med någon av mina vänner ( lätt att kontrollera) som har hamnat i knipa. Andra ber rakt ut om hjälp redan efter några meddelanden där det är bråk för att expartnern skapar vårdnadstvist för barn. Flera gånger har en och samma person med olika alias kört samma ”snyfthistoria”. Att blocka räcker inte för att få bort dem. Vore bra med en snabbare väg för de som bedrar på plattformar/sociala medier.
14.33
>Super svårt[sic] att få dessa ”drabbade” personer att inse att allt är fejk och att de behöver vård.<

1. Tycker du inte att de är drabbade?
2. ``ensamma, instabila och/eller godtrogna människor''
14.17
Nigeria brev är något som har funnits i alla tider. Du ska betala för att få något som är värt ännu mer. En bluff avslöjas i detaljerna.
14.18
Hej! Då jag nätdejtade stod det då man blev medlem att man aldrig ska skicka pengar. Jag träffade på en tjej från Rumänien som var hur snygg och trevlig som helst. Det gick inte länge innan elementet hade blivit trasigt och att hon behövde pengar för att köpa ett nytt. Hon frös så mycket. Jag sa att jag kunde skicka ett nytt element från Sverige men det ville hon inte utan hon ville bara ha pengar så att hon kunde köpa ett nytt. Jag visste nu vem jag hade att göra med... Men fortsatte trots detta. Efter ett tag så fyllde hon år och ville ha ett födelsedagskalas för sina släktingar och självklart hade hon ingå pengar till detta. Hon behövde bara en tusenlapp men det fick hon inte. Sedan så så jag att jag kunde flyga ner och träffa henne där hon bor men det gick heller inte för hon bodde hos mamma och var så fattig. Spelar ingen roll sa jag för skickar inga pengar innan jag får träffa dig. Sedan så bad jag henne att skicka en selfie till mig på direkten men det kunde hon inte för hon hade ingen kamera på telefonen. Det var det sista jag hörde från henne... Skicka aldrig några pengar! I alla fall innan ni träffats! Mvh Kai
14.23
Det är så sorgligt att man luras om och med kärleken, rena botten på botten. Har väl inte blivit lurad som många berättar om ,på nätet . Men väl i ett äktenskap och då särskilt vid skilsmässans bodelning . Jag förstår inte att man kan prata om kärlek ,för att samtidigt utöva all sorts jävulskap. Vart är människosläktet på väg ? ? ?
14.25
Älskar bedragare och telefonförsäljare och dylikt. Det är de enda människor man kan driva med hur som helst utan att få dåligt samvete. Får du kontakt med en bedragare? Försök få dem att skicka pengar i stället. Förklara typ att du kan skicka dem pengar för att hjälpa dem med deras BS problem, men att du måste öppna ett nytt konto först i så fall och de behöver skicka en mindre summa först för att du skall kunna osv osv. Om en telefonförsäljare ringer, försök få dem att köpa något. Be de t.ex att ta en lov runt kontoret och kolla om någon vill köpa dina gamla skidor osv. Eller säg att du skall överväga att köpa vad de än säljer om de drar hela säljargumentet på rövarspråket.

Elbolagen är roligast av alla. Man kan säga t.ex att man inte köper någon el. Om de frågar hur du kan prata i telefonen då så svarar du att du satt dina ungar på att cykla på dynamocyklar. Telefonförsäljare kommer näppeligen kalla dig, en potentiell kund, för lögnare, så du kan i princip säga vad som helst till dem.

Hur roligt som helst. Gratis underhållning.
14.30
Det finns en viss nivåskillnad på bedrägeriförsöken. Vissa är så klumpigt gjorda att det inte går att missa, andra är riktigt skickligt gjorda och det är först när det börjar bli prat om pengar som det börjar lukta fisk
14.34
Något är fel när de som går på bluffen skuldbeläggs. Enligt mig borde det ju vara de som lurar andra på pengar, information, etc. som ska skämmas. De som går på bluffarna tror på människors godhet, och kanske är det svårt för dem att tro att någon skulle vilja dem något ont. Sådant borde uppmuntras i samhället, istället för som nu hängas ut.

Vart har hederligheten tagit vägen?
14.36
Daniel, jag har ägnat mig åt precis samma nöje och lurat tillbaka. Märkligt nog är det ingen som ringer mig längre....
14.36
Kärlek är alltid till salu.

Strindberg skrev i Giftas:

”Att ta betalt för sin gunst är kvinnans uppfinning: i prostitutionen per gång, i äktenskapet per ackord”
14.36
Regeringen måste skärpa straffen på dessa momsbedrägerier!
14.37
En sak är säkert... samhället blir bara råare och råare oavsett om man söker kärleken eller promenerar på gatan, tyvärr!
14.44
Den här bluffen händer runt om världen. Så länge handlar det om pengar måste man tänka efter. Den jobbiga saken är den som vill hittar kärlek bli luras. Vad hemsk!
15.22
Jag har också fått ett otaliga vänförfrågningar från stiliga amerikanska militärer som står utanför flotta hus flankerade av palmer. Går man in på deras profiler är de bara några dagar gamla och de vänner de lyckats skaffa är enbart kvinnor i min ålder. Det är så uppenbart att det är åt skumt på gång, så jag blockerar dem direkt!
15.22
Boomer problem
15.38
Gå ut och träffa folk i verkliga livet. Sociala sammanhang. Mycket tråkig utveckling när människor, unga som äldre inte går ut och träffas i verkligheten. Den svenska kulturen måste bli mer social. Skippa apparna.
15.56
"Det är synd om människorna"
Kvinnorna drömmer om alfa-hannen och männen vill ha fertila kvinnor. Vi har nog inte kommit så långt i utvecklingen som vi kanske tror...
16.08
Ett kvinnoproblem, vi män blir tränade i åratal under uppväxten från diverse porrsidors reklamer. Så vi går inte på det här lika lätt.
16.08
Jag får nästan varje dag 7-8 vänförfrågningar av snygga modeller. Jag har märkt ett cirka 10% av dessa är fakekonton!!!
16.09
Alla måste skärpa till sig och se upp med var de sätter sina fötter och sitt hjärta.
Vad har vi intuitionen till isåfall, jonglör att sånt inte ska behöva uppstå
16.09
Är man i desperat jakt på kärlek och bekräftelse kan ser nog vara så att man ramlar dit.. Håller med många här att när det blir prat om pengar tidigt och prat om att snabbt flytta ihop då borde klockorna ringa..
Har en kollega på jobbet.. Skiljde sig för två år sedan.. Som fortf inte v öl erkänna att hennes ex inte älskar just henne.. Hon gick ut på en dejtingsida.. Fick väl napp på ngn man där..
Kollegan i fråga pratade sönder öronen på oss kollegor... Hade en bild i telefonen på ngn hon aldrig träffat.. Visade alla kärleksförklaringar som mannen sänt.. Hon kände ju sig bekräftad och älskad.. Hon vill ju ha bekräftelse hela tusen.. Snubben bodde i Canada.. Hon var kär på riktigt i ngn hon aldrig träffat.. Sådär höll det på.. Vi var på henne och sa att han ubrr existerar.. Jodå han skulle komma hit.. Jodå han fick utan vidare låna 100000.. Vi kollegor gav upp..

Ps/ni undrar kanske om hon träffat prinsen.. Nä han försvann med pengarna.. Och nej dom träffades aldrig.. Hoppas att hon tyckte att bekräftelsen var värd 100000
16.09
Många måste vara väldigt godtrogna för att gå på de här bluffarna. Jag har använt i Tinder i flera år tyvärr och bland tusentals matchningar är det väldigt uppenbart vilka som är ute efter att lura en. Det är allt i från chattrobotar, Indiska yrkesbedragare, vanliga bedragare samt konton som försöker lura en till en träff för att sedan bli rånad. Det är dock väldigt lätt med lite sunt förnuft att inte råka ut för de här personerna/kontona.
16.10
Hans Ecker: Haha, bara 10% säger du? Hur är det med självbilden?
16.10
Läste detta i en annan artikel:" Det är främst kvinnor som polisanmäler (75 procent) och medelåldern är 55 år. De bedragna kvinnorna har blivit frånlurade i genomsnitt 410 000 kronor medan de män som anmäler förlorat ett lägre belopp, i genomsnitt 230 000 kronor var." Min fråga: Hur kan man vara så lättlurad och naiv att man skickar pengar till människor på nätet??? I några fall har de lurade skickat miljonbelopp? Undrar om dessa människor ger bort sina pengar på krogen också? Måste man ge bort sin förmögenhet kan man väl åtminstone ge pengarna till hjälporganisationer.
16.10
Någon skrev att det var förfärligt att lägga skuld på offren. Jag håller med, MEN...även offer har ett ansvar. Det går inte att lalla runt i livet och spela på att vara oinsatt, blåögd eller naiv. Alla har ett ansvar för sitt eget agerande, men alla har inte skuld till vad som händer.
16.44
Väldigt många tinderbedrägerier kan lösas lätt genom att screenshotta bilderna på tinderprofilen och sen kolla upp dem med Googles bildsök genom att överföra bilderna. Oftast är bilderna stulna från bloggar eller fb/ig
16.45
Träffade en kvinna tidigare på dejtingapp och det utvecklades till ett förhållande på ett år. Ett år som blev väldigt konstigt då hon ljög om massor av saker som bilar och lägenheter som inte fanns. Fattade egentligen inte vad hon var ute efter men det blev mycket obehagligt till slut. När jag började ställa krav försvann hon lika plötsligt som hon dök upp. Övertygad om att jag hade kunnat råka väldigt illa ut. Vet ej om hon var bedragare eller psykopat. Jag har dejtat ganska mycket och har dåliga erfarenheter särskilt när man som jag är kring 60 år. Idag vet jag inte om jag vågar mer, risken är att man blir rånad eller liknande.
16.45
Vad som ałtid förvånar mej är hur till synes "fattiga" kvinnor har så mycket pengar! Hos mej skulle det bli lång näsa !
16.45
I am a very nice and beautiful man from Denmark - just across the water :- )
I love especially you and if you can send me 100 000 kr. I'd like to meet - please; dont use swedish kroner, they'r so devaluated.

;- ]
16.45
Jag har haft mycket trevliga kontakter på nätet, och utanför, några stolpskott också.Men man måste ha en sak klar, verkligheten är utanför datingsajterna.
16.46
Ingen som ifrågasätter varför personen som behöver pengar inte har en endaste vän eller släkting som vill hjälpa? Han kan inte ens vända sig till sitt eget lands regering och be om nödhjälp? Bara en främling han aldrig träffat! Klart det skriker lurendrejeri om det! Men kanske en del ser det de vill se och hör det de vill höra om de redan "fallit" för personen?
16.46
ozwor
16.46
Är man typ 55 bast och fortfarande beter sig som en hormonstinn tonåring får man skylla sig själv.
16.46
Finns noll nyhetsvärde i detta. Människor lyckas blir lurade på nätet hela tiden. Ofta är det 40 plussare som har riktigt kass feeling för vad som är äkta och vad som är "scam". Tycker dessa stories kan sluta publiceras överhuvudtaget och äldre som lätt blir lurade kan sluta använda internet.
16.47
En grundregel är att aldrig lämna ut pengar el bankuppgifter till någon på nätet !!
16.57
Dejtingsajter består av den smått defekta andrahandssortering som blivit över ur det verkliga livet varvat med lurendrejare och riktig stolpskott.
16.58
Hur är detta en nyhet? För bra för att vara sant, är en tumregel många verkar missa. Som ett REA-pris på en utgången produkt ingen vill ha. Spelar ingen roll hur mycket det glittrar - och det är ständigt kvinnor som går på sånt här? Jösses.
17.10
Fullständigt chockad över hur många i chatten som talar nedsättande om offren! Hur tänker man om man skuldbelägger offret??? Jag är en av dem som misstänker att jag blev lurad vid ett tillfälle. Jag är normalbegåvad, har akademisk bakgrund och stor internetvana. Mitt problem är att jag inte ens har en tanke på att det finns människor som är så cyniska, korrupta och ärligt talat elaka och därför kanske blir lättlurad. Jag är själv en ärlig, vänlig och omtänksam människa. Ska jag skuldbeläggas för att jag tror gott om människor?. De som talar nedsättande om människor som blir lurade - hur är de funtade? Så himla arroganta, fula och cyniska människor.
17.10
Ledsamt att längtan efter kärlek eller vänskap gör att den som söker blir så blind. Ensamheten är tung för många och det är förskräckligt att sluga typer tydligen tämligen enkelt kan utnyttja det.
Jag skulle önska att den och de som begår den här typen av brott åker fast och får kännbara straff, och att de som utsatts vågar anmäla och att vi andra inte klankar ner och hånar brottsoffer.
17.23
När det det blir tal om pengar i diskussionen så är det hög tid att stoppa, för då bör man räkna med att det rör sig om bedrägeri.
17.56
Lite mycket fokus på alla som har blivit lurade. Vad med oss barn som gång på gång försöker förklara för mamma att det är en bedragare som sitter i andra änden. Alla lögner och skuldbeläggande. Till slut så visste hon men vågade inte berätta. Jag hoppas för allt i världen att hon inte har belånat huset men vad det har slitit på vår relation.

Det är inte enbart ett ekonomiskt problem utan hon som änka blev lurad när någon kontaktade henne på Facebook och som hon samtalade med ett halvår. Det är inte så att man är naiv och korkad som faller för smicker. De utvecklar ju en relation vilket är väldigt svårt att bryta sig ifrån.

Nu pratar hon inte med honom längre men förtroendet mellan mig och mamma vlir aldrig vad det var.
17.56
Man ser på en del av de raljerande kommentarerna här att det finns en hel del elaka människor även på den här chatten.
17.56
Der är lött att trilla dit när man känner sig ensam. Då intalar man sig lätt sådant som talar emot förnuftet. Bedragare liksom många vassa telefon-försäljare i Sverige försöker sig i första hand försörja sig. För dem räknas framgång och inga känslor.
17.56
Såg att någon ifrågasatte nyhetsvärdet men jag tycker det är bra att ni skriver om detta. Om folk faktiskt blir lurade så är ju information ett jätte bra sätt att upplysa folk. Att redan upplyst folk tycker att det är tråkiga "nyheter" är ju en bagatell i sammanhanget.
17.56
Det borde skapas fler/andra möjligheter att dejta? Någon som har bra förslag? Gå på puben känns sunkigt och fel för vad man tycker i fyllan överensstämmer sällan med ens nyktra tyckande. Men nätdejtar man så riskerar man bli bluffad, inte bara av bedragare utan av folk som sätter ut bilder på sig själva som ger betydligt snyggare intryck än verkligheten, samt som i skrift beskriver sig mer förträffliga och fantastiska än vad de är så det riktiga mötet blir bara pinsamt och tröttsamt.
17.56
Ni som skriver att det inte är något nyhetsvärde - vem skyddar ni? Är ni själva en del av ”trollfabriken”?

Så lätt att tänka ”det händer inte mig” - för min del är det värdefullt att bli påmind, tack SVT för att ni påminner.
18.06
Ja, det är hemskt att vissa människor har sånt desperat behov att håna andra, tom brottsoffer. Man kan undra vad det kan bero på. Kan det bero på att man är olycklig? Sedan kan man ju fråga sig blir man verkligen lyckligare av att trycka ner andra?
18.06
Gjort det enkelt för mig själv, chattar inte i dejtingsajter, intresserar mig inte för män on line
överhuvudtaget. Chattar endast med människor i allmänhet. Vill jag träffa någon att lära
känna på djupet, ska detta ske i verkliga livet, om inte, föredrar jag att fortsätta leva singel.
Lämnar aldrig ut något personligt om mig själv. Faktum är att det går inte att lita på någon.
En bedragare, vare sig det gäller att lura dig på känslor, pengar eller både ock, listar snabbt ut
dina svaga punkter, för dessa avskyvärda svin finns inga gränser. Var på din vakt! Män inom
uniformsyrken, läkare, tandläkare, änklingar med eller utan barn, gudfruktiga män bla bla bla
det finns hur många "kostymdramer" som helst... Köp inte deras dynga!
18.17
Tack för en strålande affärsidé! 😍
18.45
Har otaliga gånger blivit kontaktad och snabbt genomskådat dessa. Flera gånger har jag dessutom roat mig med att, likt Liselotte, gått vidare bara för att se när de gör bort sig.
Spännande är att jag för runt ett år sedan blev kontaktad av någon med väldigt liknande profil som den som skrev till Liselotte. Även han ombord på en båt. Ställde frågor om båttypen och var de befann sig. Dock kunde han inte tala om det, då det var hemligt. Fortsatte med frågor kring exakt var i USA han kom ifrån och lade in lite typiskt amerikanska benämningar som "The Big Apple" om New York. Roade mig oerhört när han trodde jag var korkad nog för att falla för hans stora kärlek till mig. Slutade med att han blev irriterad och då slängde jag åt honom (dem??) att jag skulle rapportera och stängde ner.
19.23
Träffa någon live istället.
19.31
Detta händer mig varje dag på Tinder, senast i helgen blockade jag en person från kina. Det började med att hon sa att hon ville skaffa sig en ny vän varje dag, tyckte det var kul med en kinesisk kompis, messade lite då och då om alldagliga saker, tänkte att när skulle det komma.. efter ca två veckor berättar hon om sin kompis som på fyllan vunnit 3 miljoner USD på ett spel.. då blockade jag! Tyvärr så är numera mer än hälften av människorna på Tinder fejk konton, man kan se en mängd profiler med namn som Kathy, Elisabeth, Juliet och hur troligt är det att de är svenskar, de är alltid 64km ifrån och har oftast en bild med en kul presentationstext på någon rad.. Har kontaktat Tinder mängder med gånger men de vägrar att göra något åt saken även om man anmäler, så jag har stängt ner mitt konto.
20.02
Ganska intressant. Sjäv är jag också singel, ser ganska bra ut och har inga problem med kvinnor irl, men har aldrig lyckats få napp på dejting sajterna. Är seriös och trevlig men får aldrig svar. Många inte ens läser vad jag har skrivit. Gav upp för länge sedan. Undrar hur alla dessa män får så mycket uppmärksamhet?
20.02
Träffade min man på en dejtingsajt för 8 år sedan. 😊 Bluffkonton fanns då med. Man får sålla
20.37
Personligen så letar jag personer nära där jag bor. Om profilen är intressant föreslår jag en kemi-träff på allmän plats efter ett par chatt-vändor. Blir det inget går jag vidare. Undviker t ex nya profiler då många oseriösa kommer och går på sidorna. Skickar de Dick pics blockar jag direkt eller anmäler till dejtingsida. Önskar det mer än en ansiktsbild avslutar jag dialogen.