SVT rapporterade · Stör du dig på offentlig konst? På vilket sätt?

13.28
Absolut inte! Att störa sig på konst säger mer om den personen som tar illa vid sig, än just konsten i sig. Varför måste vi bli så arga hela tiden? Det som är fult för dig, kan vara det som jag tycker är vackert. Allt ligger i betraktarens ögon. Vi ska inte ha politiker som bestämmer vad som är fult och inte. Politiker måste göra det som är deras uppdrag. Hitler gjorde samma sak. Han ville bara att klassisk konst skulle finnas i det offentliga rummet.
13.42
Nej jag störs inte! Jag är för mångfald, även inom konst.
13.42
Jag stör mig verkligen inte på offentlig konst! Men jag tycker inte om all offentlig konst, men vill inte byta ut något. Det vore tråkigt om alla tyckte om allt. Kul med grejer som gör en frågande! Konst är ju till för att väcka tankar o känslor, inte bara till att göra någon glad, även om det inte är något fel med det heller. Nej, en mix av olika sorters konst, från ”oförarglig” till ”provocerande” behövs! Och politikerna ska hålla sig på en armslängds avstånd från konsten, dvs inte lägga sig i!
13.42
Jag ’stör’ mig inte på offentlig konst, men kan tycka att den är alltför politiserad på vissa håll, t ex i tunnelbanan och på husväggar.
Då kan den ta plats på ett sätt som undantrycker andra konstnärliga uttryck.
Rent stötande motiv bör man fundera över om det är förenligt med människors rätt att slippa bli ofredade, t ex i sin närmaste omgivning där man bor.
14.05
Skattemedel ska inte användas till att provocera medborgarna.
14.05
Men konst ska ju provocera!