SVT rapporterade · Chatt om byggsäckar

11.36
Det är förjävligt.
11.36
Bötfäll förtagen som äger säckarna.
11.41
Fruktansvärt hur de kan plasera säckarna så att rullstolar, barnvagnar och rullatorer inte ens kan passera på trottoaren. Bort med skiten!
11.41
De måste bort
11.41
Varför inte låta parkeringsvakter anmäla byggsäckar utan tillstånd eller felaktigt placerade ofta på våra trottoarer?
11.41
Om man klagar på byggsäckar (som är helt relevant) så tycker jag att elscooterupptällningen (elskrot) på trottoaren är ett ännu större problem!
11.59
Visst kan det vara jobbigt och ha byggsäckar på trottoaren och på gatan för ev. dom som är synskadade men ni som klagar kom med förslag också och inte bara klaga.hur skulle ni göra själva.fd byggjobbare.
11.59
Hatar skiten. Förfular vår stad. Borde förbjudas.
11.59
Håller med Bruno orkar inte folk gå längre.
11.59
Jag tycker de är bra
12.05
Det gäller väl både byggsäckar, elsparkcyklar, på vintern tjocka islager och annat som numera fyller de flesta trottoarer! Lider verkligen med personer som t ex har nedsatt syn och svårt att ta sig fram av olika skäl! Utmanande för de flesta! Så dags att var och en tar sitt ansvar!
12.06
Skulle vilja påstå att det inte bara är på trottoarerna det är ett problem. Det är ofta de står halvt ut i cykelbanor blockerar framkomlighet, mycket irriterande.
12.09
När man renoverar så kostar det ju pengar och alla inflytande är väl lite snåla 😊
12.16
Bötfäll företag som äger säckarna är bra idé som Jonas skrev. Dessutom att det skall finnas på något enkelt sätt att kunna ta en bild och anmäla till Trafikkontoret. Samt informera konsumenterna när de planerar byggprojekt att vara medvetna om säckarna kräver tillstånd från Polisen. Skicka ut den information till alla bygghandel att sätta upp vid den plats man tar sådana påsar. Hela Vasastan och Norrmalm renoverar ständigt året runt, vilket medför trånga gator. Kan man samarbeta med varandra och ha en större container i närområdet? Håller med om elsparkcyklarna tar alldeles för mycket plats samt förstör miljön. Värst var en gång då jag såg en kille som renoverade slänga sin cigarettfimp i påsen. Vilket kan orsaka brand på våra gator. Livsfarlig handling bör också bötas.
12.16
Bötfäll bostadsrättsföreningen framför vilken säckarna står på gatan!
12.16
Förvara förslagsvis byggskräpet i era bilar när ni parkerar utanför bostadsrätterna där ni renoverar badrum mm.
12.25
Problem även utanför trottoarer. De som säljer säckar har inget ansvar för att de forslas bort. Säckar lämnas efter renovering och blir sophögar... Förslag: Tillåt inte försäljning utan att bortforsling och polistillstånd finns. Papper på det ska visas upp eller låt bortforsling ingå i priset. En schablonsumma där säckförsäljare och renhållningsföretag samarbetar. Det går säkert att lösa. Annars är det skattebetalarna eller olika brf som får betala..
12.25
Hur kan byggsäckar krävs tillstånd medans elsparkcyklar är okej? Svårt för samhället att bibehålla legitimatiet när konsekvent lagstiftning inte finns.
12.25
Kombinationen av byggsäckar, elcyklar och PARKERDE BILAR PÅ TROTTOARERNA gör att tillgängligheten för äldre, funktionshindrade och andra försämras avsevärt. Trafikkontoret känner till problemet med parkerade bilar på trottoarerna men gör inget åt sin entreprenör som ska bötfälla bilar direkt när de parkerar på trottoarer men vägrar att göra så. Finns flera anmälda fall om detta. Tycker synd om de äldre grannar som inte kan lämna sina hem med sina permobiler. :-(
12.25
Byggsäckar är ett av problemen annat är vikskyltar annan reklam som står gångbanan elsparkcyklar son står över allt ellr som kör på gångbanan. För människor utgör detta flera hinder för framför allt förde som har en synnedsättning är blind och känner sin väg med den vita käppen som de flesta som vi möter tydligen inte ser.
12.26
Inga säckar eller sopkärl på trottoaren. I flera fall finns risk att tex skolbarn och synsvaga råkar illa ut. Om tillstånd finns tycker jag det är ok med säck på gatan för en begränsad tid.
14.40
Måste ni gnälla om allting
15.29
Tag bra betal av fastagets ägaren / föreningen för transport och tipp avgift + hyra av mark.
Med tillstånd är vad det kostar att hyra mark.
15.47
Byggsäckar , cyklar , sparkcykel , motocykel , barnvagn , romer , uteservering , det bli trång på trottoaren ...
15.47
Härligt att det byggs!! Synd att alla hus som byggs är så fula dock.. Sovjetunionen ringde och ville ha tillbaka sina stadsplanerare och arkitekter...
16.33
Eftersom de dyker upp lite varstans så borde det finnas regler hur länge de får stå på trottoaren. Ofta blir de stående alltför länge innan de tas bort, vilket skapar irritation för boende och de som bara ska passera.
16.34
En del sopsäckar står kvar så länge så till slut slängs sopor i dem och allt åker ut på trottoarerna. Det är så trångt ibland på trottoarerna så framkomligheten äventyras.
16.34
Trottoaren verkar uppfattas som en parkeringsplats för allsköns ting. Inte bara för byggsäckar. Även entreprenörernas bilar verkar vara förskonade från att använda ordinarie parkeringsplatser som alla andra. Men man står inte mindre i vägen bara för att man slår på saftblandaren.
När jag åker till mitt jobb kan jag inte parkera min bil på trottoaren eller valfri gräsplätt, utan får hitta parkering och betala.
19.01
Är det bättre att brotte ligger på trottoaren eller i fritidsområden? Sluta gnäll om allt. Se det positiva istället!!
19.01
Gnäll gnäll gnäll
19.16
och som vanligt gör inte Trafikkontoret som de ska göra, och de ska polisanmäla dessa säckar då de står olagligt, ni kan ju även läsa denna intern revision som gjordes på Trafikkontoret efter SVT ABC Nyheterna tog upp snöröjningen, enda sättet är att rensa ut denna korruptionsplats som kallas Trafikkontoret inkopsradet.se
19.48
I Holland säljs endast byggsäckar med borttransport inkluderat i priset. Vem som helst kan anmäla var de finns för hämtning om de inte hittats av en transportfirma som söker av stadens gatunät kontinuerligt..
20.08
Tack för att ni delat med er av era erfarenheter. Nu avslutar vi chatten.