SVT rapporterade · Vad känner du när du ser bilderna från ödehuset i Persberg?

Hej! Tack för ditt engagemang. Nu stänger vi ner chatten. Mvh
11.22
Fruktansvärt!!!
12.38
Husen har ju gått tillbaka till gäldenären.
Då måste väl gäldenären ansvara för byggnaderna.
14.15
Kapitalförstörelse och misshushållning.
14.15
Globaliseringsskit. Privatiseringsskit.
14.15
Om man vill köpa dem för 1:-. Vem skulle då sälja?
14.32
Det är väl inte så konstigt egentligen eftersom förd politik gör det så gott som omöjligt att bo i glesbygden.
14.52
Det är väl skatteverket som är prioriterad gäldenär och som skall ha kronan ifall man köper fastigheten för 1 kr. Men eftersom man köper sig en massa skulder och krav så lär det inte hända.
14.56
Det är ju dit Alliansen vill! Alla människor ska bo i storstaden. Hyror höjs, bensinpriset ökar, affärer slås igen, industrier flyttar utomlans. Med mera! Katasrof 🤬
15.07
Finns det ingen som har ansvaret tex sälja fastigheten ????
@Karl - Enligt konkursförvaltaren i det aktuella fallet finns det ingen som vill köpa fastigheten.
15.37
Skulle vara intressant att läsa Statsministerns förklaring.
15.37
Riv skiten!
15.51
Tyvärr blockeras ofta rivning pga äganderätten. Oavsett fastighetens skick. Ändra lagen så att allmänfarliga fastigheter kan rivas enligt lagen. Marken kan ju ägaren behålla.
15.51
Borde inte kommunen riva/sanera fastigheten när konkursbo inte lyckas sälja, och sedan fakturerar kommunen konkursboet för kostnaderna, samt tar över ägandet av fastigheten? Efter sanering så kan till exempel fastigheten återgå till skogsbruk ifall kommunen inte har annan nytta av fastigheten.
16.38
Låt byarna leva.
Vi behöver landsbygden
17.39
Låt husen stå kvar och bli turistmål! Ett stort och växande intresse i Sverige är att besöka och fotografera övergivna platser. Ett bra exempel på det är närliggande Fredriksberg som har hamnat på kartan pågrund av sitt övergivna pappersbruk, ett ställe som lockar hundratals besökare varje år! Besökare som också besöker den loka pizzerian och affären och bidrar till ekonomin på orten.
Ändå pratar tyvärr folk om att riva ställen som detta utan att inse vad de faktiskt förlorar då!
19.54
Så sorgligt att se hur man låtit bra hus stå och förfalla. Jag är uppvuxen i Persberg på 50-60 talet, vi bodde i en av lägenheterna som syns i reportaget.
20.25
Det är tragiskt. Är själva stommen i huset något som man kan använda sig av om man river ut allt och bygger upp nytt inom väggarna.Utan att överdriva
Så borde det kunna bli många studentlägenheter. Om man sen sätter in busslinje som går mellan Persberg och karlstad några gånger varje dag skulle gynna fler som bor efter linjen.
En fundering som dyker upp när man ser bilderna i TV.
20.25
Länsstyrelsen skrev till regeringen för något år sedan och påtalade detta problem. Ta kontakt med länsstyrelsen för närmare information om skrivelsen och vad som hänt.
20.25
Övningsobjekt för brandkåren!