SVT rapporterade · Vad tycker du om vård på nätet?

Hej! Tack för alla kommentarer. Nu stänger vi ner chatten. Mvh
10.26
Överlag är det dåligt då pengar tas från ordinarie vård. Personligen vet jag inte hur man gör. Tror aldrig jag har laddat ned en app och har inte mycket surf på telefonen heller. Och har inget Bank-Id. Nej jag är inte pensionär bara väldigt emot att flytta sitt liv in i telefonen. Jag tror på mötet mellan patient och vårdpersonal. Men å andra sidan är jag ingen anhängare av KBT heller. Så jag skulle inte använda mig av dessa tjänster. Tyvärr får jag väl bara vara med och betala via skatten medan jag själv får svårare att få vanlig vård.
12.38
Jag har mött flera patienter som tycker att KBT-terapi online varit till stor hjälp. Det måste vara ett bra komplement till de beteendeterapeuter som finns på Vårdcentraler och även de inom Öppenvårdspsykiatrin. Verksamheter som enligt min mening präglas av mycket låg produktivitet.
16.27
Det blir som mycket annat på nätet ...missförstånd och begränsningar på grund av bristen på nyanser kroppspråk och förståelse som bara kan ske i ett möte.
17.37
Tänker att det kan fungera väl ur ett autistiskt perspektiv då det lätt blir kommunikationsoverload i irl. När jag träffar någon noterar jag och hanterar all kommunikation i detalj, kroppsspråk, röstläge, val av ord, rörelser med händerna och förflyttningar i rummet, ofta är det obalans mellan de olika kommunikativa delarna och min hjärna uppfattar allt men kan inte sortera eller placera. Det är få människor som kommunicerar med alla delar på samma våglängd och för mig kan samtal upplevas som ljudet mellan radiostationer. Så om samtal kan ske utan att fysiskt träffas vore det en fördel för mig.
17.38
Själv skulle jag aldrig söka för något som jag borde gå till läkare med. Att sitta framför sin mobil o gapa stort...näää det kan nog bli riktigt fel. Det kommer kanske nya mobiler för att ta tempen med...vad vet jag.
17.38
Sjukt!