SVT rapporterade · Hur ser polisnärvaron ut där du bor?

17.30
Mycket bättre förr. När jag var ung på 50-talet. Var det alltid poliser på stan.
17.30
Polisens närvaro med områdespoliser närmare medborgarna är ännu så länge inte i närheten av vad som utlovades inför omorganisation av svensk Polis år 2015. De flesta utanförskapsområdena i storstäderna har fått kraftiga förstärkningar medan landsbygdens har fått sina Poliser indragna. När tillsättningarna är klara till 2024 kommer Polisen på landsbygden inte ens vara i samma nivå som innan 2015. Dessutom är Polisens kontaktcenter med 11414 underbemannad och ett fiasko med ibland timslånga väntetider.
17.30
Jag tycker att man märker stor skillnad i Salems centrum efter det att polisen varit där lite tätare. Ibland kutar okopplade hundar runt där ofta sitter några o dricker bärs där. Sällan tycker jag det är obehagligt men i Salems centrumhandel det ibland.

Man vet att man fyllt 40 när man blir glad att se poliser i tunnelbanan. Citat Jonas Gardell
17.30
Det finns ingen polis på natten, ringer man kan det dröja 45min.
18.20
Här i Gagnef ser jag polisen åka förbi på riksvägen mellan Borlänge och Leksand, när de är in i Gagnefs samhälle blir jag helt chockerad, så sällan sker det med andra ord. Det är märkligt att det finns fler poliser än någonsin men att man ändå knappt ser någon.
20.01
2024? Vad händer innan dess? 10 000 FLER poliser, då måste ni väl anställa 20 000 nya med alla kommande pensionärer och de som vill byta yrke och få en anständig lön.
07.23
När vi kör bil så har var och varannan fel på ljusen. Inte så konstigt då det aldrig är några kontroller. Fortkörning, osäkrad last listan kan göras lång. På vintern bor vi i Spanien. När vi är ute och kör en hel dag så möter vi 10-15 poliser/dag. Varför denna skillnad?
08.05
Tycker generellt att poliser är otrevliga. Ingår det i jobbet?
08.55
Här i Malung är dom sällsynta poliserna. Vi behöver dom, i trafiken är det totalt laglöst. Många kommer utan att skrapa rutor och bilen övertäckt med snö.
10.57
I Furudal har vi inte sett polisen på över ett halvår, vad betalar vi skatt för?
10.57
Jag tycker det är bra att man får en trygghet i våra när områden. Mer poliser är min önskan. Vi är många som känner oss otrygga. MVH Annelie
11.40
Aldrig sett nån Polis här ! Finns dom? Är dom inte bara en skröna?
12.56
Vi ser aldrig poliser på vår gata. Det skulle absolut varit trevligt och bra för i första hand trafiken...... Alla poliser jag träffat har varit vänliga och korrekta, utan undantag!!!
13.36
Bor i Malung skulle gärna se en polis
13.43
Tryggt med poliser som syns och agerar! Mer poliser, ordning och reda!
15.12
Mer trafikpoliser. Rena anarkin på vägarna. Väldigt få som bryr sig om hastighetsskyltarna och mobilförbudet. Annars är poliserna trevliga och hjälpsamma, all heder till dom.
15.32
Tja här ser man polisen väldigt sällan.då min bil stals kom det ingen polis.när min son va med å såg en misshandel å blev knivhotad .han va 7 år det las ner efter 2 veckor. mitt ex såg när personer bar stöldgods 4 på natten å ringde ingen kom hon fick svar i telefon att nån kanske flyttade.ett pensioners boende så det va inte så troligt. jag kan fortsätta så polisen har inte mitt förtroende.
16.05
Här i leksand ser man sällan polisen. Varför kan dom aldrig kliva ur bilen och vara med andra människor. Kontaktskapande, vilket skulle vara dubbelt effektivt.
16.24
I mora undrar jag är om det finns poliser? Trafikpolis finns set i alla fall inte. Enögda bilar var dag,Inga baklampor, massor med snö på tak,och igen ödade rutor. Hetsig körning på morgonen..alla kör vårdslöst..djungelns lag i Mora trafiken