SVT rapporterade · Musikhjälpens tema: Sex är inte ett vapen

Janice resa: Samuel och hans fru blev gripna av rebeller som våldtog dem 

• Hur har årets tema berört dig?

• Har du egna historier att dela med dig av?

• Hur ska man få bukt på problemet och vad tänker du göra?

Eller vill du bara stå upp och visa att du säger ifrån och stöttar alla som någon gång blivit utsatta – skriv en kommentar i flödet. Du kan självklart vara anonym.

00.15

Ängeln på Malmskillnadsgatan om det ökade våldet mot prostituerade: "De har dött i min famn"

00.19

“Kvinnors sexualitet är ett vapen mot familjens heder” 

09.14
Sex borde aldrig vara ett vapen tvärtom enkälla till glädje
10.57
Det är ett väldigt viktigt ämne!!! Något vi måste prata om mer!
13.27
Jag tycker årets tema är jättebra, men jag hade tyvärr inte tid att komma till buren i Västerås och rappa.
13.29
Är svenska medborgare eller Sveriges försvar skyldiga till att ha använt "sex som vapen"? Kommer de som använt "sex som vapen" internationellt absorbera den information och invändningar som uppmärksammas under detta initiativet? Med detta sagt, är evenemanget effektivt?
14.17
Detta ämne ligger mig varmt om hjärtat och har varit ett trauma som bearbetats i många år. Blev våldtagen som 12-åring av en främling i skogen och vågade inte berätta om detta för någon på många år, vilket påverkade mitt liv och mina val i uppväxten på ett väldigt självdestruktivt vis... När jag var runt 20 träffade jag en man som både misshandlade och våldtog mig under 3 års tid... det var inte förrän i 35-årsåldern (2-barnsmamma och heltidsjobb)som jag kraschade av utmattning och psykiskt dåligt mående. Jag försökte ta mitt liv, övertygad om att alla skulle må bättre utan mig, men ”misslyckades”. Därefter fick jag äntligen en sådan fantastiskt hjälp som fick mig att bearbeta allt i många år! Jag är djupt glad och tacksam för att jag blev hjälpt, men önskar att jag berättat direkt för någon. Idag kan jag med glädjetårar säga att alla de hemska upplevelser och trauman har gjort mig till den jag idag är! En kvinna med en högre medvetenhet, kärlek och empati än jag kanske hade haft annars❤️ Och vetskapen om hur andra kvinnor mår och agerar i trängda eller narcissistiska relationer eller situationer...
Så till er som är eller har varit utsatta och inte tror att det finns Ngt ljus i tunneln, så ska ni veta att det gör det!!❤️❤️❤️

Tack för ett underbart engagemang 💕
14.22
Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill.
12.01
Ett oerhört viktigt ämne som behöver lyftas och informeras mycket mer om. Temat berör mig dagligen med tanke på vad jag hör och ser samt läser i media. Vi behöver folkbildning, nå ut till alla vuxna. Jag jobbar som skolkurator och pratar ofta om sex och nätporr. All tillgång till sociala medier påverkar våra ungdomar genom att det här helt bottenlöst utan filter. Jag tänker fortsätta prata om detta i skolorna, det här bara början!