SVT rapporterade · Så är läget i trafiken

Läget har varit lugnt i trafiken de senaste timmarna så nu stänger vi direktrapporteringen! Trevlig kväll!
09.28
BLÅ VÄGEN, UMEÅ
Den första olyckan som rapporterades in under morgonen hände på Blå vägen i Umeå, vid Maja Beskow-skolan, klockan 07.45. Fyra bilar hade glidit in i varandra i låg hastighet.
09.32
KRONOPARKSRONDELLEN, UMEÅ
En kvart senare, klockan 08, krockade tre bilar i Kronoparksrondellen.
09.33
VÄG 670 ROBERTSFORS
08.45 körde en lastbil i diket på väg 670 i Robertsfors.
09.35
BRATTBY
Klockan 09 var det en singelolycka på Vännäsvägen, i höjd med Brattby. När räddningstjänsten kom fram var bilen, som hade kört i diket, tom.
10.02
E12 GUBBÖLE
Klockan 09.11 var det en till singelolycka på E12. Den här gången i höjd med Gubböle, i riktning mot Umeå, med fem personer inblandade. Det var stopp i trafiken under räddningsarbetet.
10.04
E4 SÖRMJÖLE
09.23 var det en singelolycka på E4 vid Sörmjöle, norrgående riktning.
10.05
Ingen person ska ha behövt åka ambulans till sjukhuset i någon av olyckorna.
10.09
På morgonen stoppade vädret ett flyg från att mellanlanda i Umeå. En av de som drabbades var Ellen. Här kan du ser mer om det:

Vädret ställde flyg från Umeå

SVT NyheterHård vind och snö stoppar flyg. På morgonen kunde inte SAS flyg från Kiruna till Stockholm mellanlanda i Umeå. – Det beror på snöfall i kombination med vindriktning och vindstyrka, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef vid Umeå Airport.
10.24
E12
SVT:s reporter Erik Iversen är på plats på E12 där det varit flera olyckor under morgonen.
– Trafiken har ändå flutit på ganska bra här på E12. Folk håller hastigheten och avstånden, men det är dålig sikt. Det är lurigt att köra här, man märker att det är spårig väg och väldigt halt. 
10.35
Nu verkar det ha lugnat ner sig med olyckor. Inga larm har kommit in om trafikolyckor den senaste timmen. 
– Det är ju fortfarande väldigt halkigt, men inget som händer just nu, säger SOS operatör.  
10.42
Hur ser det ut i eftermiddag i Umeå när det kommer börja regna? Är det någon varning för blixthalka?
Det är snöblandat regn nu, men ser ut att bli uppehåll i eftermiddag framåt klockan 15. SMHI har en klass 1-varning utfärdad för snöfall i Västerbottens läns kustland. Det ska komma 5-15 cm snö. Varningen gäller från inatt till nu på förmiddagen, ingen varning för blixthalka vad jag kan se. 
10.46
Något som är omöjligt att förstå är att svensken är värdelös som bilförare nuförtiden. För kunde vanligt folk köra bil i snö om de var 1 m nysnö som kommit. Idag behöver det bara komma lite rimfrost och bilar ligger över allt fast bilarna samtidigt blivit bättre samt väg underhållningen.
10.51
ÅSELE
Det kom larm om en singelolycka i Åsele klockan 10.30. En lastbil ska enligt inringaren till SOS alarm ha kört i diket på riksväg 90 i höjd med Almsele. Räddningstjänst och ambulans är på väg.
10.57
Bärgaren Emelie Kunosson har en hård dag på jobbet. – Det blir mycket jobb idag, konstaterar hon.

Bärgaren Emelie: “Blir mycket jobb i dag” 

SVT NyheterBärgaren Emelie Kunosson har en hård dag på jobbet. När SVT träffar henne på onsdagsförmiddagen har hon just hämtat en bil som krockat på E12 utanför Umeå. En bit bort ligger nästa bil på taket och väntar på att plockas upp.
10.59
VÄG 90 ALMSELE
Trafikverket skriver på sin hemsida att det är begränsad framkomlighet på riksväg 90. Lastbilen har kört i diket öster om Almsele.
11.20
VÄG 90 ALMSELE
Räddningstjänst och ambulans är på plats vid singelolyckan med en lastbil på riksväg 90, Åsele kommun. 
– Föraren har tagit sig ur hytten och är talbar, men vi vet inte om hans skadeläge i övrigt, säger Lasse Rydstedt, räddningschef i beredskap. 

 
11.27
VÄG 90 ALMSELE (UPPDATERING)
Väg 90 mellan Stenselekroken till Meselefors är avstängd i båda riktningar under räddningsarbetet, där en lastbil har kört i diket. Vägen väntas öppna igen klockan 12.00, enligt Trafikverket.
11.55
VÄG 90 ALMSELE (UPPDATERING)
Nu är räddningstjänsten klara på väg 90 öster om Almsele. Det ska inte vara någon påverkan på trafiken längre, enligt Trafikverket. 
Föraren fick åka ambulans till sjukhus, men hen var vid medvetande. 
Bärgare är på väg till olycksplatsen för att ta upp lastbilen ur diket. 
12.52
E4 AVION, UMEÅ
En bil har enligt en inringare kört i diket på E4 i Umeå, i närheten av köpcentret Avion. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.
13.11
E4 AVION, UMEÅ (UPPDATERING)
Räddningstjänst och ambulans behövde inte göra någon insats på E4 vid Avion.
– Det var någon som hade kört i diket som kunde ta sig upp själv, säger Bo-Lennart Björklund, inre befäl vid räddningstjänsten.
13.16
E4 BUREÅ
Det har skett en singelolycka på E4 söder om Bureå, i höjd med Övre Bäck, Skellefteå kommun. Enligt inringaren till SOS alarm har en personbil kört i diket. Räddningstjänst och ambulans är på väg. Skadeläget är oklart. Det är risk för begränsad framkomlighet under räddningsarbetet.
13.30
Vi har fått in en läsarbild från 08-tiden i morse. En buss på väg till Vasaplan i Umeå fastnade i backen i närheten av Minervaskolan och blockerade vägen. 
13.56
E4 BUREÅ (UPPDATERING)
Räddningsarbetet på E4 vid Bureå, Övre Bäck, är nu avslutat. Det var en person som hade kört i diket med bilen. Föraren behövde inte sjukvård. Bärgare har varit på plats och dragit upp bilen. Vägen var avstängd under räddningsarbetet, i södergående riktning.
15.45
E4 NORDMALING
En lastbil har kört in i ett mitträcke på E4 i Nordmaling. Det är stopp i trafiken i norrgående färdriktning enligt Trafikverket och SOS alarm. Ambulansen är framme men har inte behövt åka iväg med föraren. Räddningstjänsten är på väg.
16.17
E4 NORDMALING (UPPDATERING)
Det visade sig vara tre lastbilar inblandade i trafikolyckan på E4 i Nordmaling, i höjd med Torsbäcken. Trafiken leds om under räddningsarbetet.
16.28
SÄVAR
En lastbil på Generalsvägen, Sävar, norr om Umeå ska delvis ligga i diket. Den blockerar inte vägen.
16.48
E4 NORDMALING (UPPDATERING)
I olyckan på E4 i Nordmaling där tre lastbilar är inblandade ska ingen person vara skadad. Det är fortfarande mycket stor påverkan på trafiken som leds om av räddningstjänsten.
16.51
E4 KLINTSJÖN, PERSONBIL
En personbil har kört av vägen på E4 i höjd med Klintsjön, Robertsfors. Ambulans är på väg, räddningstjänsten avvaktar. En person är inblandad i olyckan, och föraren ska vara ute ur bilen.
16.55
VÄG 372 SKELLEFTEÅ
Mycket begränsad framkomlighet råder på väg 372 i Skellefteå, enligt Trafikverket. Flera personbilar har krockat i en korsning på Östra leden.
 
 
16.58
Många bussar i länstrafiken är inställda pga väglaget.
Det stämmer! Vi kan se att flera av Länstrafikens busslinjer är försenade eller inställda.
17.14
E4 KLINTSJÖN, LASTBIL
En lastbil har kört av vägen på E4 i höjd Långholmen, Klintsjön. Det ska finnas risk för begränsad framkomlighet på platsen. Polisen fanns i närheten och kunde åka dit. Varken räddningstjänst eller ambulans har i nuläget kallats till platsen. Enligt inringaren är det halt på platsen.
17.46
GUMBODA
SVT:s reporter rapporterar att flera bilar och en lastbil lastad med personbilar har kört av vägen i Gumboda, mellan Ånäset och Sikeå.
– Det är isgata här. Några bilar har tagits upp men en ligger kvar i diket och det står långtradare och blockerar vägen.
 
 
 
17.49
VÄG 90 AMSELE
Enligt Trafikverket råder begränsad framkomlighet på väg 90, cirka fem kilometer öster om Almsele. En lastbil har kört i diket. Bärgning är beställd och kommer att ske under kvällen. Kortare stopp kan förekomma.
17.52
E4 KLINTSJÖN (UPPDATERING)
Bil körde i diket tidigare. Ingen ska ha behövt åka med ambulansen.
17.53
VÄG 372 SKELLEFTEÅ (UPPDATERING)
Det ska inte längre vara begränsad framkomlighet efter trafikolyckan på Östra leden.
18.54
E4 NORDMALING (UPPDATERING)
Det ska inte längre vara begränsad framkomlighet på E4 efter en krock med tre lastbilar inblandade.
20.15
Inga larm har kommit in de senaste timmarna. Läget verkar lugnare i trafiken nu.